0 oy
243 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (24 puan) tarafından

Arkadaslar cocugum 5 yasina girecek ve hala R harfini soyeleyemiyor. Doktora gidemiyorum. Bu konuda eğitim hakkinda bilgisi olan varsa neler yapabilirim bana yardimci olur musunuz

24 Cevaplar

0 oy
önce (3,208 puan) tarafından
önce tarafından seçilmiş

En İyi Cevap

Em etkili yolu sanırım tekerlemeler söyleyip, sesli kitap okumak. Yaşı henüz ufak ama, ileride yapması daha kolay. 

-Reklam-
0 oy
önce (261 puan) tarafından

Merhaba benimde oğlum 5 yaşında r leri söyleyemiyo y diyo doktora bende götüremedim napacam bilmiyorum

0 oy
önce (23,161 puan) tarafından

Düzelir ya benim oğlanda söyleyemiyor biraz daha bekleyip bende götürcem ama düzelir diye umudum var hep

0 oy
önce (353 puan) tarafından

2 gündür hep benim cocukluguma ait postlar geliyor :D ben lisede dahi R leri tam soyleyemiyordum. Arkadaşlarım derdi R leri soyleyemiyor musun sen diye, sonra üniversitedeyken falan biraz daha düzeldiğini farkettim yeni tanıştığım insanlara sorardım normal derlerdi. Fakat hala arada bir R leri yutarim ve fark ederim. R lerim rrrrr diye baskın çıkmaz ama kulak da tirmalamaz. 26 yaşındayım matematik öğretmeniyim, sınıfta ders anlatırken falan bugüne kadar hiç bir öğrencim dememiştir hocam siz R leri soyleyemiyor musunuz diye yani velhasil kelam belli bir yaşta toparlanıyor. Bence bu genetik birşey benim halamın oğlu da R leri soyleyemez. Ama peltek öğrencilerim vardı 1. Sınıfa gidiyorlardi o zaman özel derse giderdim onlara sene boyunca tekerleme ödevi verdim ezberlettim beraber söyledik falan, şimdi 8. Sınıfa gidiyorlar pelteklikten eserleri yok. Siz de tekerleme ezberletebilirsiniz mutlaka fayda eder.

0 oy
önce (4,185 puan) tarafından

bem ilkokulda söylemeye başladım. sınıf öğretmenim çok uğraşmıştı. 

0 oy
önce (20,598 puan) tarafından

Benim kuzenimde o yaşlarda s harfini doğru dürüst diyemiyordu ş diyordu aynı şekilde y ve r harfi de sıkıntılıydı yaş aldıkça düzeldi şuan normal konuşuyor 

0 oy
önce (1,727 puan) tarafından

Üst kattaki kız 6 yaşında oda söyleyemiyor bence zamanla düzelir 

0 oy
önce (373 puan) tarafından

Benimkide demiyor 

0 oy
önce (2,038 puan) tarafından

Ben de söyleyemezdim okula giderken bile ayniydi sonra düzeldi okula başladıktan sonra 

0 oy
önce (24 puan) tarafından

Cvp veren herkese tesekkur ediyorum 

0 oy
önce (5,697 puan) tarafından

Dil terapisine goturebilirsiniz. Benim kiz kardesimde r leri soyleyemiyodu 30 yasinda hala tam soyleyemiyor :) o zamanlar tabi anormal karsilanmiyodu terapi merapi yoktu. Simdi dil egzersizleri ile duzeltilebiliyor. Belki internette egzersiz videolari vardir bilemiyorum bi bakin isterseniz.

0 oy
önce (1,327 puan) tarafından

Her harfin yerleştiği bi yaş var demişti dil terapisti r harfi de sanırım en geç 6/7 yaşında. Kızım 6 yaşında 1 aydır r yi net kullanıyor. Oğlum kendi başına halledemedi 7. Sınıfta dil terapistine gitti 2. Seansta öğrenmiş olarak çıktı 

0 oy
önce (2,483 puan) tarafından

Oğlum 6.5 yaşında bir sene dil terapistine gitti tüm harfleri düzeltti r harfi kaldı. R çocuklarda en geç düzelen harfmiş. Raporu'nu yenilemediler artık bizden alacağı bir şey kalmadı r harfi de zamanla oturur diye. Yani telaş yapmayın r çok geç oturan bir harfmiş. 

0 oy
önce (11,437 puan) tarafından

Kızım ikinci sınıfta yeni r harflini söyledi 

Keşke oğlumda sadece  r harfini tek doyemeseydi benim oğlum senin oğlundan büyük 6 yaşında r.g.f.v.k harflerini hiç bir şekilde diyemiyo. Sırf bu yüzden birinci sınıfi erteledik.

Yani kısaca bir harfi diyemiyor diye bu kdr takmayın r harfi çoğu çocuk diyemiyo zorlaniyo 

0 oy
önce (759 puan) tarafından

Benim oğlum da o yaşlarda söyleyemiyordu r harfini bastıra bastıra söylettim rırrre gibi kısa sürede düzeldi

0 oy
önce (27 puan) tarafından

37 yaşındayım hala söyleyemiyorum genetik benim ki 

0 oy
önce (53,820 puan) tarafından

kizimin sınıfında vardı ogretmen surekli dogrusunu tekrarlayin demişti duydukca alisir demisti

0 oy
önce (8,862 puan) tarafından

Oğlumda söyleyemiyordu 6 yaşına kadar normal diye okudum bi yerde. Sonra cüz öğreniyordu harflere çalışırken birden söylemeye başladı şuan tam 6 yaşında 

0 oy
önce (54 puan) tarafından

Doktora neden gidemiyorsunuz bu durumda dil terapisti almanız gerekiyor kalıcı olmaması için

0 oy
önce (1,022 puan) tarafından

Bende 5 6 belki de 7 yaşındayken tam hatırlamıyorum asla r harfini söyleyemiyordum. Ama zamanla düzeldi

İlgili sorular

+2 oy
20 cevap 290 göst.
20 Nisan 2025 Diğer kategorisinde SL (1,249 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 143 göst.
15 Aralık 2023 Aile & Aşk kategorisinde Oykum0 (303 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 393 göst.
+1 oy
5 cevap 117 göst.

Kategoriler