+3 oy
403 göst.
Diğer kategorisinde (15,071 puan) tarafından

Nasipse pazar kardeşim nişanlanacak. Evde isteme yüzük takma öyle düşünün. 30 ki kadarız. 15 i erkek tarafı 4 saatlik yoldan gelecekler. Şimdi su böreği sarma baklava banko var. Bunların yanına yengemler diyor ki insanlar yoldan gelecek yüzük takılır sonra bu tabağa ek tavuk pilav ayran ardına çay sunalım. Kız kardeşim de mevlit mi okutuyoruz diyor. Bu sarma börek baklavaya ek iki çeşit kurabiye mercimek köftesi şalgamı kuskus salatası cakepop ve sakallı poğaça da diğer alternatif. Yalnız öğlen olacağı için bunlar mecburen bir gün önce yapılacak ve altı aylık bebek var sunuma da bir gün önden hazırlanıp dolaba konulacak. Ne diyonuz ya arada kaldım. Her türlü ben yapcam hepsini 😅

22 Cevaplar

+4 oy
(203 puan) tarafından

Hayirli olsun canim ,bence yemek de olmali pide ayran slata veya lahmacun olabilir 

(15,071 puan) tarafından
+1

Kardeşimi ikna edemedik Mervem ya, gençler niye böyle üşeniyorum sanıyor 

-Reklam-
+4 oy
(8,241 puan) tarafından

Çayın yanına bu kadar çeşide gerek yok bence. Uzak yoldan geliyorlar yemeksiz olmaz. Lahmacun ayran salata yaptırın bence en iyisi. Kardeşininde ağzını bantlayın 😂gelin dediğin susar oturur 🤣

(13,439 puan) tarafından
+1

Sanki dersin 20 senelik gelin 😄

(8,241 puan) tarafından

🤣🤣Aaa aşk olsun 6 senelik gelinim 

(15,071 puan) tarafından
+1

Seneden seneye gelin piyasası da değişiyor 🤣

(1,559 puan) tarafından

Kız kardeşim dün oturmus babamın karşında neler diyor en son dedim sen artk sussanmi 🤣

(8,241 puan) tarafından

Valla değişiyor 😂

+2 oy
(99 puan) tarafından

Her türlü yemek gerekicek gibi , pide ayran olabilir 

(15,071 puan) tarafından
+1

O da seçenek canım yoldan gelenlere sadece gün tabağı basit geliyor 

+2 oy
(316 puan) tarafından

Yol uzunmuş canım bnce yemek tarzı olmalı diye düşünüyorum ama tabi gelip Nisan takıp hemen yola çıkmak isterlerse de servisli şekilde gün tabağı da olabilir 

(15,071 puan) tarafından
+1

İşte iki alternatif var anamlar diyo yemek olsun aç kalır millet gün tabağı doyurmaz 

(316 puan) tarafından
+1

Şahsen ben mesela görümcem uzakta yemek yiyip çıksam bile açıklıyorum🤣🤣🤣🤣

(15,071 puan) tarafından
+1

Ahahhs de mi kaç saat yol gelecekler Bi de üste nişan

(316 puan) tarafından
+1

Yani bnce de bid aradaki samimiyete bakar ama dediğin gibi erkelerde olacaksa gün menüsü olumsuz 

+2 oy
(1,780 puan) tarafından

Bu tarz çok çeşit seni yorar onun yerine lahmacun ayran iki çeşit tatlı bide sarma yeter bence urfadasin hatırladığım orda öyle geneldede

(15,071 puan) tarafından
+1

Yok balım ben zonguldaklıyım memlekete geldim. Dönüş sonra 😊 yemek olsa daha iyi olur gibi 

(1,780 puan) tarafından
+1

He ozaman bilemem tabi uzak yol geldinmi insan açılır ama ağır yemek yapın çok çeşit yapmayın size kolay olur hayırlı olsun 

+2 oy
(23,503 puan) tarafından

Uzak yoldan geliyorlar bence yemek saati bunlar ile gecistirilemez. Hayırlı olsun bu arada Allah tamamına erdirsin 

(15,071 puan) tarafından
+2

Allah razı olsun canım benim 🌼 inşallah ikna ederiz hanımı 😅

+1 oy
(17,337 puan) tarafından

Hayırlı olsun şimdiden 🌸❤️Kardeşine bakma sen yemek olsun bencede  

(15,071 puan) tarafından
+1

De mi ya Bi de cidden erkekler gün tabağı ile asla doymuyor ki🤍

+1 oy
(1,030 puan) tarafından

Yol uzun balım bence yemek olsa daha iyi olur 😁 hayırlı olsun bu arada Rabbım tamamını erdirsin inşallah canim benim 

(15,071 puan) tarafından
+1

Sağol hülyam canım benim ❤️ işte gençler anlamıyor işten kaçıyoruz sanıyorlar

+1 oy
(977 puan) tarafından

Bence yemek mutlaka olmali uzak yoldan geliyorlar sonrada ac acina donecekler soz laf ederler gitdik ac donduk

(15,071 puan) tarafından
+1

De mi ya insanlar bi de yeni tanıyor bizi 

+1 oy
(2,478 puan) tarafından

Kardeşimin sözü ev içinde oldu.hem bizden hem onlardan akraba geldi.biz lahmacun salata ayran hszırlamıştık.sözden önce yemek yendi sonrada söz jesilmişti.bence alternatif yerine direk bu şekilde sofra kurulsa dqha güzel olur.damat ve aikeside dışardan gelmişti.

(15,071 puan) tarafından
+1

Lahmacun olmaz burada pek yaygın değil canım Karadenizdeyim açıkçası pek güzel de yapamıyorlar bence 😄 yemek olur ama pilav tavuk falan 

+1 oy
(1,559 puan) tarafından

Bizimde bu pazar isteme söz olucak yuzuk takılcak kız kardeşimin 

Onlarda çok uzak olmasadq uzaktan geliyorlar babamda yemek yapın diyor 

He birde bizimki akşam ustu gelecekler 

Velhasıl biz pilav borek tavuk sarma vs düşündük 

He benimkinde borek sarma kurabiye tatlı vardı 

(15,071 puan) tarafından
+1

Benim de sarma börek kurabiye falandı ama akşam yemek sonrası oldu benim

+1 oy
(1,487 puan) tarafından

Bizde yemek verilmeyince fakir cimri damgası vuruluyor o yüzden Bizde bin çeşit sunum olsada o yemek yapılacak

(15,071 puan) tarafından
+1

Kız öteki incik cincşkler daha pahalı tutuyo 🤣

(1,487 puan) tarafından
+1

Öyle zaten gün tabağı hazırlamak yemek işinden daha zor ama gel gör ki insanımız yemek bekliyor malesef 

+1 oy
(1,917 puan) tarafından

Geçen aileler tanıştı kız kardeşimin

•  Zeytınyağlı yaprak sarma
  • Mercimek köftesi
  • Haşhaşlı çörek
  • Saçaklı poğaça 
  • Elmalı kurabiye
  • Tavuklu tel şehriye salatası
  • Böğürtlenli cheesecake 
yaptım sonra 6 demlik çaydan sonra 7.demişipide demleyip baklava verdik hahhhahsh

(15,071 puan) tarafından
+2

Onu hallettik balım biz yemek tatlı kahve çay ikramı. Hey maşallah bu arada🤣 menun güzelmiş kuşum. Bu kalabalık olacak nispeten ya ondan dedik Bi de uzak mesafe gelen var 

+1 oy
(5,292 puan) tarafından

Bak gün tabağı hazırlasan bn daha pahalı hem daha zahmetli olucak ama adı gün tabağı :) tavuk pilav ayran börek sarma ve tatlı şeklinde olsa yemekliydi yemeğimizide yedik olur tabi yine kendi tercihiniz :)

+1 oy
(4,229 puan) tarafından

Ablamin istemesinde sarma kurabiye pasta baklava pogaca vs vardı. Yani illa et tavuk diye düşünmeseler de olur canım. Hani tanışma olsa neyse derdim ❤️

Su böreği sarma baklava, pogaca olur yanına kurabiye olabilir çiğ köfte olabilir birde makarna salatası olabilir canım 

+1 oy
(1,486 puan) tarafından

Bizde uzak yakin farketmez hep yfmek li olur 

Yemekte;

Ayran corbasi

Etli sarma

Su boregi 

Fırında baget

Pilav servis srklinde yapilir.

Ortaya; Etli fasulye, salata, karpuz, meze olur

Sonrasinda da baklavayla birlikte çay ikram edilir.

Cokta kalabalik oluruz 

(Yer Erzurum)

Hayirli olsun bu arada 

+1 oy
(376 puan) tarafından

Kardeşimin Nisan salonda oldu 100 kişi kadar ..biz ikram olarak sarma ,mini cheesecake,kuskus salatası,mercimek köftesi,kurabiye vs hazirladik koca salona . Uzaktan gelmedi kimse . Ama dediğiniz gibi uzaktan gelip evde olacaksa kesinlikle yemek olur insanlar acıkır . Tatlı ve çay ile sonra ikram edersiniz . 15 gün sonrada düğünümüz var nasipse . Sizede hayırlı olsun 

+1 oy
(2,598 puan) tarafından

Biz pilav taze fasulye salata et yapmıştık çay ve çay menüsü yetmişti

0 oy
(19,861 puan) tarafından

Hayırlı olsun abla Allah tamamına erdirsin. Benim eşimgilde uzaktan geliyordu biz istemeden önce sarma su böreği baklava bir kaç sunumluk daha vardi hazırladık verdik istemeden sonra yüzükler falan takıldı otururken de kavurma pilav sarma ayran yine bir tatlı tabağı yaptık aç gitmesinler diye ama hepsini aynı servis etmedik ayrı ayrı bizde maksimum 25 30 kişiydik yakından geliyorlarsa ikramlık yeterli ama uzaksa yemek kesinlikle olmalı 

0 oy
(2,129 puan) tarafından

Yengeler akıl verecegine yardım etselermis

Pilav ayran komik mevlite gelmiyorlar sonuçta 🥰

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 155 göst.
0 oy
3 cevap 194 göst.
+1 oy
4 cevap 92 göst.
+1 oy