İmkanın varsa özele git hiç riske atma devlet tamamen şans işi , bende üçüncü doğurdum üçü de özelde oldu en son ki doğumumda biraz sıkıştık ama yine özele gittim çünkü o an ihtiyaçin olan şey ilgi anlayış Güler yüz nazını da çekiyorlar , eşinin yanında olması , benimde bir normal iki sezaryen oldu devletten ben çok korkuyorum kendi doktorun bile yok o an doğum için kim görevliyse o doktor alıyor seni ve devlette asla senin isteğin fikrin ve ne hissettiğin umurlarin da değil, yapalım bitsin kafasındalar ,ben böyle yazinca kızıyorlar ama devlet ile özel asla aynı olamaz, sonuçta her gün doğum yapmıyoruz bari o iyi güzel olsun travma kalmasın , bana sakinleştirici yapıldı rica ettim uyumuşum uyandım her şey bitmiş , spinal iğne biraz acıttı diye doktor lokal anestezi yaptı belime sonra diger iğneyi ve hissetmedim , ameliyathane de hepsi bir yandan benle konuşup şakalar yaptı kafam dağılsın diye amaliyat sonrası sürekli doktorum hemşireler geldi ağrın olduğu gibi söyle hemen ağrı kesici yapalım dediler her şeyle çok özenli ilgilendiler , devlet böyle mi tabi ki değil