Bu hafta içi kaynanam gili yemeğe çağıracağım büyük görümcem evli başka yerde yaşıyordu o da gelecek 2 çocuğu ile başka görümcemde gelecek yani onlar 5 kişi bizde 3 kişiyiz ne yemek yapsam diye düşünüyorum kıyma var tavuğum yok çok fazla çeşit olmasın istiyorum tatlı olarakta tiramisu yapacağım çayla yenilir kahve yaparım sonrada
Karnıyarık olabilir, içli köfte olabilir, fırında kebap tarzı bir şey de olabilir, ama nedense canım mantı çekti, en iyisi mantı 🙂
Yanına da salata harika olur.
Karnıyarık yetmez canım patlıcan fln alamam eşim işten çıktı daha dün alışveriş yaptım 2-3 bin tutmuştu
Kaynanam evli kızı geldiğinde içli köfte, yüksük çorbası yapmıştı onları da yapamam zaten içli köfte yapmasını da bilmiyorum
E mantı iyi o zaman. Eldeki kıyma yeter sanırım, öyle çok et girmiyor içine. Yanına salata, çorba, meyve de varsa tamam.
Yetmez ki Can'ım tek başıma yapamam ama sulu börek yapmayı da düşünüyorum gibi
Geçen hafta benimde kaynanam eltim gelmişti
Domates çorbası
Firinda beşamel soslu tavuk
Pirinç pilavı
Ortaya salata, karpuz ve Havuç tarator vardı
Tatlı olarak Kıbrıs tatlısı yapmıştım
Sen tavuk yerine karnı yarık yapabilirsin
Karnıyarık yapamam gibi canım patlıcan almam lazım eşim de işten çıktı yinede bakayım o duruma göre eşime söylerim
Sıcaklarda çok çeşide gerek yok çorba salata ortaya kavun karpuz yoğurtlu kızartmalar koyabilirsin kolay bı börek yapabilirsin tavuk alırsan bı tavuk sote pilav yeter tatlin da gayet iyi
Benım kaynanam öyle değil canım bir'de evli görümcem ilk defa geliyor evıme biz konteyner da kalıyorduk 2 ay oldu kaynanamın eski ev'ine taşındık
Yoğurtlu bir soğuk çorba yanina patates oturtma olabilir yanına pilav salata yeter bu sıcaklarda pek bir sey yenmiyor bir de karpuz kes bitti
Kıymayla sulu köfte yapabilirsin.
Sarma
Börek
Salata
Biraz çiğköfte
Ortaya karışık bişeyler yapanilirsin.
Fırında tava tarzı yapabilirsin. Elindeki sebzelerle. Patlıcan patates yeşil kırmızı biber domates soğan sarımsak hepsini karıştırıp firina ver yanina pilav ayran yada cacık yap lezzetli oluyor. Google a kıymalı tava tarifi yazarsan çıkar. Bereketli de oluyor sebzesi bol kıyması az öyle karnıyarık takı gibi çok koymaya gerek yok
Bende patlıcan sarma düşündüm ama olur mu ki geçen annemgil geldiğinde yapmıştım çok güzel olmuştu
Patlıcan sarma nasil bilmiyorum ki kıyma da çok yok dediğin için tava önermiştim. Malzemen yeterliyse dediğin de olabilir
Yok canım kıymam baya var kurbanda biz kesmedik ama gelen erlerden kıyma yaptırdım 12 kilo kıyma çıkmıştı baya var yani
Maklube bana pratik ve guzel geliyor, ya da firina patates tavuk, karniyarik
Patlıcan sarma olur mu canım
Olur neden olmasin
İzmir köfte , pilav , salata , çorba yapabilirsin
Patlıcan sarma düşünüyorum olur mu acaba
İslim kebabı gibi mi . Olur niye olmasın
1,468,891 soru
24,065,446 cevap
330,341 kullanıcı