+1 oy
206 göst.
Diğer kategorisinde (998 puan) tarafından

Bu hafta içi kaynanam gili yemeğe çağıracağım büyük görümcem evli başka yerde yaşıyordu o da gelecek 2 çocuğu ile başka görümcemde gelecek yani onlar 5 kişi bizde 3 kişiyiz ne yemek yapsam diye düşünüyorum kıyma var tavuğum yok çok fazla çeşit olmasın istiyorum tatlı olarakta tiramisu yapacağım çayla yenilir kahve yaparım sonrada 

8 Cevaplar

+1 oy
(3,313 puan) tarafından

Karnıyarık olabilir, içli köfte olabilir, fırında kebap tarzı bir şey de olabilir, ama nedense canım mantı çekti, en iyisi mantı 🙂

Yanına da salata harika olur. 

(998 puan) tarafından

Karnıyarık yetmez canım patlıcan fln alamam eşim işten çıktı daha dün alışveriş yaptım 2-3 bin tutmuştu 

Kaynanam evli kızı geldiğinde içli köfte, yüksük çorbası yapmıştı onları da yapamam zaten içli köfte yapmasını da bilmiyorum

(3,313 puan) tarafından

E mantı iyi o zaman. Eldeki kıyma yeter sanırım, öyle çok et girmiyor içine. Yanına salata, çorba, meyve de varsa tamam. 

(998 puan) tarafından

Yetmez ki Can'ım tek başıma yapamam ama sulu börek yapmayı da düşünüyorum gibi

-Reklam-
+1 oy
(4,602 puan) tarafından

Geçen hafta benimde kaynanam eltim gelmişti 

Domates çorbası 

Firinda beşamel soslu tavuk

Pirinç pilavı 

Ortaya salata, karpuz ve Havuç tarator vardı 

Tatlı olarak Kıbrıs tatlısı yapmıştım 

Sen tavuk yerine karnı yarık yapabilirsin 

(998 puan) tarafından

Karnıyarık yapamam gibi canım patlıcan almam lazım eşim de işten çıktı yinede bakayım o duruma göre eşime söylerim

+1 oy
(1,843 puan) tarafından

Sıcaklarda çok çeşide gerek yok çorba salata ortaya kavun karpuz yoğurtlu kızartmalar koyabilirsin kolay bı börek yapabilirsin tavuk alırsan bı tavuk sote pilav yeter tatlin da gayet iyi 

(998 puan) tarafından

Benım kaynanam öyle değil canım bir'de evli görümcem ilk defa geliyor evıme biz konteyner da kalıyorduk 2 ay oldu kaynanamın eski ev'ine taşındık

+1 oy
(4,208 puan) tarafından

Yoğurtlu bir soğuk çorba yanina patates oturtma olabilir yanına pilav salata yeter bu sıcaklarda pek bir sey yenmiyor bir de karpuz kes bitti

+1 oy
(2,269 puan) tarafından

Kıymayla sulu köfte yapabilirsin.

Sarma 

Börek

Salata

Biraz çiğköfte

Ortaya karışık bişeyler yapanilirsin.

+1 oy
(2,498 puan) tarafından

Fırında tava tarzı yapabilirsin. Elindeki sebzelerle. Patlıcan patates yeşil kırmızı biber domates soğan sarımsak  hepsini karıştırıp firina ver yanina pilav ayran yada cacık yap lezzetli oluyor. Google a kıymalı tava tarifi yazarsan çıkar. Bereketli de oluyor sebzesi bol kıyması az öyle karnıyarık takı gibi çok koymaya gerek yok

(998 puan) tarafından

Bende patlıcan sarma düşündüm ama olur mu ki geçen annemgil geldiğinde yapmıştım çok güzel olmuştu

(2,498 puan) tarafından

Patlıcan sarma nasil bilmiyorum ki kıyma da çok yok dediğin için tava önermiştim. Malzemen yeterliyse dediğin de olabilir

(998 puan) tarafından

Yok canım kıymam baya var kurbanda biz kesmedik ama gelen erlerden kıyma yaptırdım 12 kilo kıyma çıkmıştı baya var yani

+1 oy
(4,654 puan) tarafından

Maklube bana pratik ve guzel geliyor, ya da firina patates tavuk, karniyarik

(998 puan) tarafından

Patlıcan sarma olur mu canım

(4,654 puan) tarafından

Olur neden olmasin

0 oy
(1,468 puan) tarafından

İzmir köfte , pilav , salata , çorba yapabilirsin 

(998 puan) tarafından

Patlıcan sarma düşünüyorum olur mu acaba

(1,468 puan) tarafından

İslim kebabı gibi mi  . Olur niye olmasın 

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 419 göst.
10 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Anonim1234 (107 puan) tarafından soruldu
+3 oy
13 cevap 277 göst.
3 Haziran 2025 Yemek-Tarifler kategorisinde Pakize333 (6,006 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 103 göst.
+2 oy
1 cevap 62 göst.
17 Şubat 2025 Yemek-Tarifler kategorisinde Aslnkdniii (346 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,468,910 soru

24,065,650 cevap

330,356 kullanıcı

...