0 oy
164 göst.
önce Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (89 puan) tarafından

Dün aniden birden oturduğum yerde boğazım sıkıştı çenem ağırlaştı nefes alamdım o an bütün vucüdm kitlendi ayağa kalktığım diz bağlarıö çözülmüştü titryordu konuşmakta güçlük çekiyordum ağlama krzine girdim beni acile götürdüler iğne yaptılr gönderdiler. Az çnce yine öyle oluyo gibi oldum hemen kalktım ayağa bu yaşadığım nedir 😭😭 çok korkuyprum üzerimde çok şiddetli ağırlık var iki çocuğum var ne yrmek yapablfim ne onlarla ilgilenebiliyorum elim kolum kalkmıyo sürekli ölüm aklma geliyor çenem ağırlşyor çarpntım da oluyor ve mide bulantısı. Bu her neyse rabbim kimsrye yaşatmasın çol korkunç 😭😭

5 Cevaplar

0 oy
önce (35 puan) tarafından

Panik atak malesef ki. İlk başta çarpıntı ile başlar. Yapabilirseniz o anda yudum yudum soğuk su için. Gözleri kapatın. Burnunuzdan tüm ciğerleriniz doluncaya kadar derin nefes alın. Yavaş yavaş ağzınızdan  verin. 

-Reklam-
0 oy
önce (58 puan) tarafından

Maalesef panikatak kendini kontrol ediyorsun zamanla ataklar o kdar korkunc gelmemeye basliyo hatta geldigini anlayinca kendini sakinlestirip sakin bi sekilde hafif atlatiyorsun. Siz her ihtimale karsi butun tetkiklerinizi yaptirin buradan teşhis koyulmaz belirtileriniz benziyor ama olmayadabilir.

Mumkunse hemen disari cikip bir tur yuruyun o an en kotu ihtimalle balkona cikip hava alin derin nefes alip verin. 

önce (89 puan) tarafından

Ya benim çenemden başladı felç gibi çenem tutldu nefesim kesildi vücüdm kilitlendi konuşamıyordum ayağa kalktım sanki diz bağım çözülmüştü sonra kalbm çarpntı yaptı ve midem bulanmaya başladı. Kendme geldiğimde çok ağladım ve yarım saat sürdü geçmedi. Acile gittik felan kötüydüü :((

Sakinlestirici yaptilar mi acilde. O sakinlestiriciden sonra rahatladiniz mi ? 

Saknleltirici değildi galiba başka bişiydi eve geldkten sonra uzandktan sonra yine oldu sonra kendmi görmedim uyumuşm. Sabhta oluyo gibi oldu çok korktum..

0 oy
önce (2,016 puan) tarafından

Bende geçen yıl panik atak ile tanıştım. İlk önce toplu taşıma da oldu ama panik atak olduğunu bilmiyorum tabi .soğuk soğuk ter boşaldi halsizlestim ve midem bulandı. İlk durakta indim hemen .mideme ağrı vurdu . .ertesi günü akşam yemek yendi etrafı topladım uzanayım dedim koltukta .allahim kalbim deli gibi çarpıyor. Sol kolum uyuştu bacaklarım titriyor üşüyorum. Ayağa kalkamıyorum düşüp bayilicam. Hiç hastaneye kolay kolay gitmem eşime yalvardım beni acile götür çok kötüyüm diye .oğlanın biri uyuyor .oğlumu komşuya emanet ettik mecbur zaten uyuyordu. Acile gittik EKG çekildi nabız tansiyon kan testi hersek temiz çıktı. Sadece tansiyon 16 lardaydi.  Ben bunu her gun yaşadım. Özellikle yemek vakti oluyordu .tam 6 kilo verdim geçen yıl panik ataktan sürekli mide bulantısı yemek vakti neden bilmiyorum panik atak krizi yaşıyordum. Tekrar acile gittim doktor panik atak geçiriyorsun dedi .bunu öğrenince YouTube bir çok video var onlari izledim çok iyi geldi bana o videolar.  Şuan iyiyim krizim geldiğinde kendimi sakinlestiriyorum. Geçen yılki gibi kriz yaşamıyorum 

önce (135 puan) tarafından

Ne kadar sürdü bu durum bende 1 ay önce oldum ama devam ediyor benim :(

önce (2,016 puan) tarafından

Bende ilk baslarda her gun oluyordu çünkü çok korkuyordum tekrar olucak diye .dışarı çıkamadım aylarca dışarıda olursa ne yaparım korkusuyla. İlk bir kabullenmen gerekiyor .beynine sinyal gitmesi lazım. Şunu şöyle kendine ayna karşısında. Hayır hasta değilim ölmiycem sadece panik atak geçiriyorum. İlk önce hasta olmadığını kabullen atak gecirsen bile daha az yan etki hissediyorsun içinden şarkı söyle mesela birseylerle uğraş 

Ya benim çenemden başladı. Çenem tutuldu felç gibi nefesim kesildi böyle sanki konuşacam bişi diycem diyemiyorum sonra vücdm kitlendi dedim noluyo içimden konuşamıyom çünkü sonra kalp çarpntısı mide bulantsı eşlik etti. Çok zprdu geçtiğinde ağlama krizi geçirdim.

0 oy

1 ay önce tutuldum, 3 gündür dahada kötü oldum ellerim tir titriyo birden içime sıcaklık geliyor kalbim çok hızlı atıyo ayaklarım yerden kesiliyo gibi ölüm korkusu geliyor.. + anskyiteyede tutuldum içim titriyo vucudum kasılıyo üşüme hissi geliyor kalbim yine güm güm ediyor nefesim kesilecek gibi nasıl baş edicez çok sor 

Evet çok zor doktora gittiniz mi ne yapmak gerek benim çenem ağırlşyı tutuluyo konuşamıyom nefes alamıyom kitleniyom çok zor bişi

Benim kafada başladı, bi sabah uyandım kafamın arkası çok ağrıyordu kulaklarım felan, kafamın kemikleri ağrıyor kafama dokundukca kafam acıyodu. Ne oluyo bana felan dedim. Aksamına içime bir ateş bastı. Ayaklarım tutmaz oldu. Ayağa kalktım hemen dedim bana bişey oluyo ben beyin kanaması geçiriyorum dedim. Hemen acile koştuk nabız 90-100 olmuş. Tansiyon 13-6 felandı. Ama kalbim nasıl hızlı atıyo. Sonra ayaklarım uyuştu kafamda yanma oldu. Zihnim bulanıklığı yasadım yabancılastım. Beyin tomografisi çektirdim sende sadece sinüzit var başka bişey yok dediler panik atak geçiriyorsun dediler. Ertesi gün yine çok kötü oldum ayaklarım uyuşuyor evde duramıyordum. Hemen anneme gittim bu sefer  norolojiye gittim. Noroloji bana sendeki suan stres dedi. Beyin tomografin temiz kan tahlilin temiz bişey yok dedi. Emara girmek istedim gerek görmedi piskolojik ilaç yazmıs.  Ama ben hala inanmıyodum kafamda bişey var diyordum. Kbbye gittim sinüzit için. Doktor sinüzit bu kadar kafada yanma felan yapmaz dedi. Sonra kalbim ağzıma geliyordu kardiyolıjiye bile gittim holter taktırdım bişey çıkmadı. Sonra bedenime vurdu ayaklarım ellerim kasılmaya basladı heryerim ağrıyor halsizlik. Neler neler çektim sen bide bana sor. Ellerim ayaklarım yanmaya basladı. Sonra en son piskiaytriye gittim verdiği bi ilaçla şu 2 gündür kendimi iyi hissediyorum. 

0 oy
önce (778 puan) tarafından

Ben bir yıl ilaç kullandığımı bilirim klp krizi gibi doğumumda tuttu solunum cihazıyla yaptım doğumumu arada çık üzüldüğümde birilerini yukselttiginde bir kötü bir şey dediğinde hemen olurum o an uzanıp dinlenmeye çalışıyorum hava almaya çıkıyorum baktım geçmiyor soğuk suyla defalarca elimi yüzümü yıkıyorum beynim filan uçuştuğu için başımı soğuk suyla ıslatıyor zar zor kendime geliyorum

Sizinde benim anlattığım gibi mi oluyor çok geçmiş olsun çok zor :(

Birden nefesim kesiliyor carpinti başlıyor sonra hizli hizli nefes almaya başlıyorum sonra beynim sol yanım uyuşuyor gözlerim kapanıyor ağlama krizi sinir krizi ve en son kendimden geçiyorum bana söylenenleri duyuyorum ama cevap bile veremiyorum sonra zar zor kendime geliyorum bazen sakinleştirici veriliyor öyle bundan 7 yul kadar önce cipralax veya citoles kullandım çok kötü olunca ativan 2.5 mg yarım kullandim

Çok zor inşallah atlatrz kaç yıldır bu şekilde yaşıyorsnz çocklrnz var mı ankseyetem de var korkuyorum hayattan zevk alamıyorum

2 çocuğum var 15 yaşımdan beri canim şu an 32 yasindayim

Çok zor 15 yaşından beri nasıl başldı ve geçti mi yada geçtiği dönemler oldu mu. Ben aşırı korkuyorum bişi olacak hissi 😭

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 124 göst.
4 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Mh. 2606mt (172 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 193 göst.
10 Şubat 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Gamzenur25 (420 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 621 göst.
31 Aralık 2021 Diğer kategorisinde ☻❣îpek❣kozalağı ❣☻ (12,271 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 122 göst.
24 Haziran 2025 Diğer kategorisinde Gamzeli_1 (135 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,468,473 soru

24,058,843 cevap

330,044 kullanıcı

...