0 oy
583 göst.
Diğer kategorisinde (855 puan) tarafından

Simdi kizlar kafam o kadar karisti ki belki basina gelen vardir diye bir fikir alayim dedim. Universite mezunuyum. Evlendigim donemde isten cikarildim. Sonra hamileyken bir 6 ay daha calistim ama sozlesmeli personeldim sozlesmem bitti yine cikarildim. Simdi acayip iyi sartlari olan hem ucret hem de yukselme acisindan onu cok acik olan bi is teklifi aldim. 2 haftaya baslamami istiyolar. Kizim daha 42 günlük onu birakmak istemiyorum asla. Basladigimda ancak 2 aylik olacak. Annem var bakabilir ama icim gidiyo daha süt kuzusu nasil benden ayri buyuyecek :'( ama oteki yandan iş gercekten bizi cok rahatlatacak eşim asgari ucretle calisiyor. Napayim kizlar bana bi akil verin. Erken ise baslayan ya da etrafinda oyle olan var mi nasil zorluklari var ne olur ne biter beni bi aydinlatin nolur :'(

9 Cevaplar

+1 oy
tarafından
Bebeğinizi bırakıp para para için çalışmayı anlamıyorum

Ömür boyu bebeğin bunun sıkıntısını yaşar 

Benimde mesleğim var ben niye çalışmıyorum bu zamanlari bir daha bulamazsın ama bebeğin buyur çalışırsın yine 
tarafından
Geleceğinin iyi olmasını istiyorsan ona eğitimi sen verceksin aldığın eğitimi belki bir süre sen yapcan
annen çocuğa senin gibi bakamaz bir anne gibi kimse olamaz
Ve memeni emiyosa hiç bırakma onun hakkı emmek
Sağıp süt bırakmak bir an için mantıklı olabilir ama sütünü keser zaten sağmak
Bende ingilizce öğretmeniyim yaklaşık 1 senedir çalışmıyorum oğlum için 1 sene daha düşünmüyorum çocuğun daha önemli
(855 puan) tarafından
Kesinlikle canim asla hicbirsey ondan onemli değil inan icim aciyo bakamiyorum cocugun suratina agliyorum direk ama maalesef bi asgari ucretle cok zor geciniyoduk zaten ilerde daha cok ihtiyacimiz olacak. O zaman belki bulamicam bu firsati...
tarafından
Belki Allah siniyo seni
(855 puan) tarafından
Belki de canim olabilir. Ama biliyo Rabbim icimdekini dogru karari veririm insallah :(
tarafından
İnşallah canin ....
-Reklam-
0 oy
tarafından
Calisma zorunlulugun varsa ne denir ki canim sutunu sagar verirsin annen icirir madem bakacak. Zor olacak senin icin evet kucuk daha ama hayat sartlarida cok zor bilemedim bende 
(855 puan) tarafından
Canim zorunluluk degil ama gelecigimiz icin iyi olur. Ama yemisim gelecegi diyorum bi daha bulabilecegimi bilsem boyle iş direk bosveririm ama sartlari iyi olsun istiyorum :(
tarafından
Bu zamnda iyi sartta is bulmk zor canim gecim hele dahada zorr. Gir calis bnce yapamick gbi olursan cikarsin napican
(855 puan) tarafından
Oyle tabi cok zor iyi bi is bulmak. Eşim zaten ekimden beri calismiyo cok sıkıntı cekiyoruz suan. Onlari da düşününce ilerde bu cocugun cok ihtiyaci olacak icim gidiyo ama valla kafam allak bullak
tarafından
Karar vermk zor canimda esinle knusup karar verin artik hayrlisi olsun hakkinda ins
(855 puan) tarafından
Amin canim hakkimizda hayirlisi valla...
0 oy
(1,754 puan) tarafından
Eger gercekten ise ihtuyaciniz varsa calis kuzum sonra  pisman olursun hem annende iyi bakar bebise 
(855 puan) tarafından
Ya ihtiyac tabiki var olmuyor tek maasla gecinmek gercekten zor. Iyi bir gelecegi olsun istiyorum...
0 oy
tarafından
kuzum komsumun kizi vardi dogudu zaman 1 aylik iken annesine birakip ise gidiyordu gitmeden sut sagip eve koyuyormus biberonla iciriyorlardi oyle yapabilirsin sut sagip buzluga atabilirsin ama anne yuregi iste kiyamiyoruz bebeklere esinle otur konus bi 
(855 puan) tarafından
Eşim calismamdan yana. Annemler iyi bakar diyor ondan yana benim de sıkıntım yok ama kiyamiyorum birakmaya :(
0 oy
tarafından
Annelik hakkı miydi neydi yarim gün çalışma seysi vardı memur annelere senin öyle bir hakkin yok mu acaba en azından sabahtan öğleye kadar sahip biraktiğin sütle idare ederdi eve gelince de sen ilgilenirdin en azından bir yasına kadar öyle idare edersin bir yaştan sonra da tam gün çalışmaya başlardın 
(855 puan) tarafından
Canim o oncesinde calisan izne ayrilan anneler icin gecerli diye biliyorum. Biraz arastirdim ama bulamadim pek bi bilgi...
tarafından
Hmm öyle bir şey olsa çok iyi olurdu ama en azından senin maaşınla fatura öder eşinin maasiylada evin ihtiyacını görürdünüz rahatlatirdi sızı
(855 puan) tarafından
Asiri rahatlariz canim inan ki oyle boyle degil... ama ah kiyamiyorum iste ondan o kadar saat ayri kalma fikri beni mahfediyo...
tarafından
Eminim öyledir canım benim ben çocukların uyurken bile özlüyorum onları ama zaman zor zaman tek maaşla geçim etmek çok çok çok zor bend istiyorum çalışmak ama eşim izin vermiyor ben senin yerine de çalışırım diye iki ise birden gidiyor "(
0 oy
(2,483 puan) tarafından
Suan daha bebek buyuyunce ondan ayrilmak bi tık daha zor olucak

O yuzden bence gir calis eger alicagin maas 3.000 se her ay kesinlikle 2.000 kenari at hesap acip geleceginkz icin

Birikim yap kisaca ilerde calisamicagin zamanlar icin ki bu calisma sureci 6-8 ay surerse iyi olur cocugunun sonra yaninda ol
(855 puan) tarafından
Calisma sureci ömür boyu canim... ya daha düşük sartlarda ilerde calisicam ya da daha iyi sartlarda simdi baslicam. Kesinlikle cok zor kiyamiyorum asla birakmak istemiyorum ama gelecegi de iyi olsun istiyorum...
0 oy
tarafından

En güvenli kollarda annenin yanında olacak 3n azından annen bakacak bu çok güzel birşey bence bu işi kaçırma senin için iyise , rabbimin yardımı ile evladında büyür ...

(855 puan) tarafından
Ben de babanemde buyumusum annem 1 aylikken donmek zorunda kalmis işe eskiden simdiki gibi uzun degilmis dogum izinleri ben eksikligini o zamanlarda yasadim mi hatirlamiyorum tabiki ama buyuyunce daha zor olacak gibi ama kiyamiyorum birakmaya :(
tarafından
Tabiki evlattir insan merak ediyor ,ama yinede kararın iyisini sen verirsin
0 oy
tarafından
Hakinizda hayırlısı olsun canım eğer gerçekten ihtiyacınız varsa git bence 
(855 puan) tarafından
Ah canim ihtiyac hep var daha iyi  gelecegi olsun istiyorum ama gitme fikri icimi yakiyo cocuga bakip bakip agliyorum :(
0 oy
(7,930 puan) tarafından
Çocuğuna daha iyi şartlar sunmak için çalışmalısın canım annene güvenip bırakabilirsin sütünü sağarsın yine senin sütün le beslenir. Benim eşimde asgari ücretle çalışıyor. Üstelik kredi borcumuzda var. Eşimin maaşı geçimimize yetmiyor. Ama benim çocuğu bırakacağım kimsem yok annem ben 5aylık hamileyken vefat etti. Kaynanam da köyde kayınbaban hasta. Çocuğun büyüdükçe ihtiyaçları artacak birde bu açıdan düşün. Fırsat ayağına gelmiş ne güzel
(855 puan) tarafından
Kesinlikle canim basin saolsun oncelikle. Gelecegi benim icin cok önemli gecim zor sknti yasasin istemiyorum. Rabbim senin de yardimcin olsun insallah. Dogru karari veririm insallah...
(7,930 puan) tarafından
Teşekkür ederim amin

İlgili sorular

0 oy
25 cevap 876 göst.
25 Eylül 2025 Diğer kategorisinde ASENA40 (28,663 puan) tarafından soruldu
+1 oy
5 cevap 452 göst.
3 Mart 2025 Aile & Aşk kategorisinde Asya15 (301 puan) tarafından soruldu
+2 oy
9 cevap 426 göst.
+2 oy