35 haftalık 1985 gram doğdu
solunum desteği ve antibiyotik tedavisi gördü.
ikisinin de toplamı 5 gün kadar sürdü. sonrasında da emme refleksi gelişsin ve 2 kilonun üstüne çıksın diye bekledik.
ne kadar emzirmeye çalışsam da onlar saatli beslese de kilo almıyordu.
artık günde 5 kere emzirmeye gidiyordum, 14 gün çıkarırız diye umutla gitmiştim hastanede, doktor dedi ki 100 gram verdi dünden bugüne. çıkaramam, haftasonu da kalacak dedi, pazartesi değerlendiririz, emzirmeyi keselim dedi.
tabi ben ağla babam ağla, o haldeyim. halimi görünce isterseniz siz imza verip çıkartın ama ben taburcu etmem dedi.
birkaç doktorla konuştuk, eğer tedavi uygulanmıyorsa, solunum desteği verilmiyorsa sadece kilo alması için bekletiyorlarsa çıkarın dediler. içlerinden biri de çocuk doktoruydu.
1850 gram olarak küvezden çıkardım kendi rızamla. çıkarır çıkarmaz hemen çocuk doktoruna götürdük muayene etti, epikriz raporuna falan baktı.
prematüre doğduğu için kardiyoloji, fizik tedavi, nöroloji gibi alanlara yönlerdi, rop muayenesi önerdi. pazartesi de kontrole gelin, evde ne kadar beslenmiş kilosuna bakalım dedi, duruma göre tekrar yatış veririz dedi.
pazartesi günkü muayenede 2050 gram çıktı.
2 haftada küvezde alamadığı kiloyu 2.5 günde evde aldı.
zaten daha sonra üniversite hastanesinde bir doçente götürdük. her türlü muayenesi yapıldı, diğer branşlara da götürdük. 1 yaşına kadar her ay çocuk doktoru gördü, 3 aydan 3 aya da nöroloji, göz ve fizik tedavi takipliydi.
sadece gözünde şu an problem var ama daha gözlük takacak kadar ilerlemeniş o yüzden 6 ayda bir göz muayenesine de götürüyoruz. 2 yaşında şu an