+3 oy
761 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (34 puan) tarafından

Ücretsiz iznim bittiği için bir süre önce işe döndüm ve kaynanam da 2 yaşındaki kızımıza bakmaya başladı. 2 yıl boyunca hiç ilgilenmedi cocukla ve başta bakmak istemiyordu ama bakıcı aradığımızı duyunca bakmaya karar verdi. Ben ve eşim haftanın beş günü 8:30-17:30 çalışıyoruz ve birinin bakması mecburi. Goruncem çalışmıyor ve iki oğlu var. O da çocuklarını bırakmaya başladı annesine çünkü kayınvalidem normalde köyde oturuyor bizim çocuğa bakmak için şehir merkezindeki evlerinde kalıyor. Gorümcem çocukları bazen gece bile annesine bırakıyor. 

Buraya kadar yapacak bir şey yoktu. Açık açık yazayım belli bir para da ödüyoruz kayınvalideme. Eşim de ben de ileride laf etsinler istemedik. 10.000 lira + haftalık 2000 lira da pazar masrafı veriyoruz. Gene marketten ekstra ihtiyaçlar olursa alıyoruz. Yani aylik 20.000 bine yakın para gidiyor sadece baktıkları için. Kışın da doğalgaz faturasını ekstra ödeyeceğiz. Bunların hepsini yazigorum çünkü durumu anlamanızı istiyorum. Gorümcem herhangi bir ödeme yapmıyor, ailesine bir poşet market ihtiyacı bile gördüğünü duymadım. Haftada bir bir tencere yemek getirir ancak o kadar. E siz de vermeyin diyeceksiniz ama inanın bunun lafı edilir. Kayinbabam bu kadar para vermemize rağmen geçenlerde "evde yoğurt bitti, senin kız yorgurdu çok yiyor" deyip yoğurdun parasını almış eşimden.

Kayınvalidemin köydeki tarlasında yapılacak işler varmış. Soğan falan toplanacakmış. Ve bilin bakalım kim yapacak? Evet biz. Daha bugün görümcem çocuğunu bırakıp arkadaşıyla araba gezmesine gitti, bizzat gördüm. Arkadaşlar, illa kızacak bana laf edecek birileri çıkar ama ben çok icerliyorum. Ailede eşime hep adaletsizlik yapılmış şimdi bana sıçrıyor. Ben haftanın beş günü çalışıyorum. Haftasonu da dinlenme yok, çamaşır ütü temizlik ile geçiyor. Gorümcemse çalışmıyor çocuklarını bırakıp arkadaşları ile arabayla geziyor, kahve içiyor, akşam bile çocukları annesine bırakıp kocasıyla Sefa yapıyor. Üstüne bizim gibi para vermiyor. Ama iş olunca gene bize yaptırıyorlar. Bu adil mi? Biri gerçekten bir şey desin bu adil mi????

28 Cevaplar

0 oy
(1,485 puan) tarafından

Ben senin yerinde olsam isime bir muddet ara veririm. Cocuklarima bakarim sonucta bu zamanlari bir daha geri gelmiyor ve inan buyuduklerinde yaslandiginda pisaman olursun. O zamanlarini özlersin 

20 binde yaniniza kalir.

Kayinvalidenin dirdirini da cekmezsiniz 

Hadi o da olmadi bakici en mantiklisi 

Yahu adam torununun yedigi yogurdun lafini yaparmi?

La havle 

-Reklam-
0 oy
tarafından

Canım tek kelime adil değil 

0 oy
(1,378 puan) tarafından

Bakıcı tutsan daha kârlısın canım kızlarını kendilerinden görüyolar senin çoçuklarını gelinin çocuğu el çoçuğu gibi ikinci planda tutuyoler 2 yaşında çocuğun onların yanında hiçte iyi bakıldığında düşünmüyorum ben yerinde olsam bakıcı tutarım en azından maaşını eldığı için iyi bakar çocuğuna bi yoğurdun lafını yapmak nedir o kadar para alıyorsun asgari ücretten fazla bide yani ben ne kazanıyosunki asgari ücreti çocuğa bakmaya ayırmayı gözün görmüyo ne kalıyo maaşından sana az değil yani milletin aylık maaşı o resmen bunun üstüne gördüğün muameleye bak paranla rezil olmak böyle bişiy

0 oy
(2,033 puan) tarafından

Senin yerinde olsam çocuğumu kreşe veririm ben 3 yaşında verdim .ama 2 yaş çocuklarda çok var bizim kreste .anne baba çalışıyor ne yapsınlar mecbur .hem inan kreş daha faydalı olur .gelişimini güzel etkiler . Benimki neşe erbeke gidiyor biz çok memnunuz siz nerd3 oturuyorsunuz bilmiyorum ama yakınlarda neşe erbek varsa araştırın derim sabah 8 akşam 5 .çalışan aileler için 6 ya kadar durabiliyor çocuk 

0 oy
(2,126 puan) tarafından

10 bin çok fazla 2-3 bin verseniz yeterdi kaynanan bakacağını eğitimli bilinçli biri baksin daha mantikli.Ayrica hiç adil değil.

0 oy
(977 puan) tarafından

Neden krese koymuyorsuzki.Kayinvaliden sadece karnini doydurur televizyonun onunde oturdur.Cocugun gelisimi icin kres dah iyi kendi yasinda cocuklarla oynuyor bir seyler oyreniyor

0 oy
(200 puan) tarafından

Hatayı baştan yapmışsınız köyden gelmiyeceklerdi yogurdun parasını bile alan insanlarsa böyle olucagını tahmin etmeliydin bence ya bakıcı tut yada kreşe ver yoksa tüm maaşınız çar çur olacak gibi gözüküyor daha cook masraf cıkarıcaklar size bak gör ondan şimdiden bi çare bulmaya bak

0 oy
(525 puan) tarafından

Bakıcı tutup kaynananızada size 3çocuğa bakmak zor geliyordur hemde işlerinizi yapamıyor muşsunuz sizi daha fazla yormamak için böyle bir karar aldık dersiniz

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 426 göst.
23 Temmuz 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 435 göst.
25 Mayıs 2022 Aile & Aşk kategorisinde Birdilektut (1,333 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 800 göst.
19 Eylül 2021 Aile & Aşk kategorisinde Sumeyye-3461 (8 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 441 göst.
9 Mayıs 2021 Aile & Aşk kategorisinde 123-- (59 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,470,064 soru

24,081,179 cevap

331,219 kullanıcı

...