Ücretsiz iznim bittiği için bir süre önce işe döndüm ve kaynanam da 2 yaşındaki kızımıza bakmaya başladı. 2 yıl boyunca hiç ilgilenmedi cocukla ve başta bakmak istemiyordu ama bakıcı aradığımızı duyunca bakmaya karar verdi. Ben ve eşim haftanın beş günü 8:30-17:30 çalışıyoruz ve birinin bakması mecburi. Goruncem çalışmıyor ve iki oğlu var. O da çocuklarını bırakmaya başladı annesine çünkü kayınvalidem normalde köyde oturuyor bizim çocuğa bakmak için şehir merkezindeki evlerinde kalıyor. Gorümcem çocukları bazen gece bile annesine bırakıyor.
Buraya kadar yapacak bir şey yoktu. Açık açık yazayım belli bir para da ödüyoruz kayınvalideme. Eşim de ben de ileride laf etsinler istemedik. 10.000 lira + haftalık 2000 lira da pazar masrafı veriyoruz. Gene marketten ekstra ihtiyaçlar olursa alıyoruz. Yani aylik 20.000 bine yakın para gidiyor sadece baktıkları için. Kışın da doğalgaz faturasını ekstra ödeyeceğiz. Bunların hepsini yazigorum çünkü durumu anlamanızı istiyorum. Gorümcem herhangi bir ödeme yapmıyor, ailesine bir poşet market ihtiyacı bile gördüğünü duymadım. Haftada bir bir tencere yemek getirir ancak o kadar. E siz de vermeyin diyeceksiniz ama inanın bunun lafı edilir. Kayinbabam bu kadar para vermemize rağmen geçenlerde "evde yoğurt bitti, senin kız yorgurdu çok yiyor" deyip yoğurdun parasını almış eşimden.
Kayınvalidemin köydeki tarlasında yapılacak işler varmış. Soğan falan toplanacakmış. Ve bilin bakalım kim yapacak? Evet biz. Daha bugün görümcem çocuğunu bırakıp arkadaşıyla araba gezmesine gitti, bizzat gördüm. Arkadaşlar, illa kızacak bana laf edecek birileri çıkar ama ben çok icerliyorum. Ailede eşime hep adaletsizlik yapılmış şimdi bana sıçrıyor. Ben haftanın beş günü çalışıyorum. Haftasonu da dinlenme yok, çamaşır ütü temizlik ile geçiyor. Gorümcemse çalışmıyor çocuklarını bırakıp arkadaşları ile arabayla geziyor, kahve içiyor, akşam bile çocukları annesine bırakıp kocasıyla Sefa yapıyor. Üstüne bizim gibi para vermiyor. Ama iş olunca gene bize yaptırıyorlar. Bu adil mi? Biri gerçekten bir şey desin bu adil mi????