+3 oy
756 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (34 puan) tarafından

Ücretsiz iznim bittiği için bir süre önce işe döndüm ve kaynanam da 2 yaşındaki kızımıza bakmaya başladı. 2 yıl boyunca hiç ilgilenmedi cocukla ve başta bakmak istemiyordu ama bakıcı aradığımızı duyunca bakmaya karar verdi. Ben ve eşim haftanın beş günü 8:30-17:30 çalışıyoruz ve birinin bakması mecburi. Goruncem çalışmıyor ve iki oğlu var. O da çocuklarını bırakmaya başladı annesine çünkü kayınvalidem normalde köyde oturuyor bizim çocuğa bakmak için şehir merkezindeki evlerinde kalıyor. Gorümcem çocukları bazen gece bile annesine bırakıyor. 

Buraya kadar yapacak bir şey yoktu. Açık açık yazayım belli bir para da ödüyoruz kayınvalideme. Eşim de ben de ileride laf etsinler istemedik. 10.000 lira + haftalık 2000 lira da pazar masrafı veriyoruz. Gene marketten ekstra ihtiyaçlar olursa alıyoruz. Yani aylik 20.000 bine yakın para gidiyor sadece baktıkları için. Kışın da doğalgaz faturasını ekstra ödeyeceğiz. Bunların hepsini yazigorum çünkü durumu anlamanızı istiyorum. Gorümcem herhangi bir ödeme yapmıyor, ailesine bir poşet market ihtiyacı bile gördüğünü duymadım. Haftada bir bir tencere yemek getirir ancak o kadar. E siz de vermeyin diyeceksiniz ama inanın bunun lafı edilir. Kayinbabam bu kadar para vermemize rağmen geçenlerde "evde yoğurt bitti, senin kız yorgurdu çok yiyor" deyip yoğurdun parasını almış eşimden.

Kayınvalidemin köydeki tarlasında yapılacak işler varmış. Soğan falan toplanacakmış. Ve bilin bakalım kim yapacak? Evet biz. Daha bugün görümcem çocuğunu bırakıp arkadaşıyla araba gezmesine gitti, bizzat gördüm. Arkadaşlar, illa kızacak bana laf edecek birileri çıkar ama ben çok icerliyorum. Ailede eşime hep adaletsizlik yapılmış şimdi bana sıçrıyor. Ben haftanın beş günü çalışıyorum. Haftasonu da dinlenme yok, çamaşır ütü temizlik ile geçiyor. Gorümcemse çalışmıyor çocuklarını bırakıp arkadaşları ile arabayla geziyor, kahve içiyor, akşam bile çocukları annesine bırakıp kocasıyla Sefa yapıyor. Üstüne bizim gibi para vermiyor. Ama iş olunca gene bize yaptırıyorlar. Bu adil mi? Biri gerçekten bir şey desin bu adil mi????

28 Cevaplar

+8 oy
(2,851 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

20.000 lira veriyorsanız bence bakıcı tutun. Şimdi kayınvalideniz istemediğiniz bir şey yapsa çocuğa onu uyarma hakkınız bile olmaz. Evinize bakıcı gelsin çocuğun düzeni de bozulmamış olur onların tribini de çekmezsiniz. Görümce de çocukları bırakıyorsa bence sıkıntı yani 3 çocuk illaki anlaşmazlık yaşar.

(34 puan) tarafından

Bu kadar paraya burada bin tane bakıcı bulurum zaten. Eşim yabancılara güven olmaz annem herkesten iyi bakar daha güvenli olur vs dediği için kabul ettim ama sjmdi kendisi bile bakıcı mi arasak diyor ama annesi ona beni beğenmediniz mi vs diye trip atacağı için cesaret edemiyor. Dediğiniz gibi uyaramıyorum bin defa yapma dediğim şeyi yapıyor. 

(2,851 puan) tarafından

Benim çocuğumun bakıcısı vardı hafta sonları arada kayınvalideme giderdik ama o zaman bile çocuğa ısrarla benim kızdığım şeyleri yapıyordu. Çocuğa bakmadığı için ben rahat bir şekilde kadını uyarıyordum ama baksa böyle bir şey diyemezdim. Evinize güzelce kamera yerleştirin, tüm şartlarınızı önceden konuşun hayırlısıyla bir bakıcı bulun bence. Bizim yüzümüzden düzenin değişti, sen de yoruluyorsun onun için bakıcı aklımıza geldi deyin. Keşke baştan öyle olsaydı ama işte insan denemeden anlayamıyor. 

(235 puan) tarafından

sizde hata niye para veriosunuzki hangi anane babanne para alir torumuna bakmaya. hee normalde koyde yaiomus suan ekstra sehirde yasiosa kisin dogalgazini odersiniz ondan sorun yok ama parayla bakan anane babanne hic duymadim. benim annem yirtinir mesela sen  calisda ben bakarim yeterki diye. 

bence para vermeyi kesin .  bi kap yogurdu torunundan mi esirgedin diyememismi esin. esin keendini ezdirmeye alismis.  bise derlerse e tek toruna bakmiosunki kardesi

de getirio cocuklar hergun olmasada  haftanin uc gunu nerdeyse birakio o da yari para mi berio bakmasi icin falan desin esin . yada lafi yapiliosa torun bakmak bu degilki

-Reklam-
+4 oy
(3,454 puan) tarafından

Ne desen haklısın canım. Adam kayırmanın alâsıdır bu yani. Haftasonu madem evdesin kayınvaliden gitsin kendi toplasın tarlasını veya çok kıymetli kızını da alıp götürsün yanında.

(34 puan) tarafından

İş cokmus yetiştiremiyormuş ve işte çocuğa baktığım için bu işleri yapamıyorum o yüzden yardım edeceksiniz demeye getiriyor 

(3,454 puan) tarafından

Bence herşey iyice sarpa sarmadan kendinize bakıcı ayarlayın. Gidişat hiçte iyi görünmüyor çünkü. 

+3 oy
(460 puan) tarafından

Kayınvaliden başka birinin çocuğunu para ile bakıyor olsa ne tarla işini yaptırabilir ne de kendi torunlarini o çocuğun yanında bakabilirdi.

Kayınvaliden torun olarak değil çocuğunu iş olarak görecek ve sadece çocukla ilgilenmesi lazım bence 

Size laf edilecek bir durum görmüyorum, görümcen uyanikmis ama. 

(34 puan) tarafından

Eşim bile görümcem için çakal der ne yazık ki. Ama benim suçum ne bilmiyorum. Bunların arasında perişan olan benim. 

(460 puan) tarafından

Anne bunlardan ne kadr alıyorsun de illa ki bir an gelir şöyle muhakkak 

+3 oy
(8,183 puan) tarafından

İyi bir bakıcı sorusturun bence en azından basınız ağrımaz hem de böyle duygusal olarak kendinizi kötü hissetmezsiniz 

(34 puan) tarafından

O zaman da siz bizj beğenmediniz cart curt deyip hayatı zindan edecekler 

(8,183 puan) tarafından

O zaman siz de diyeceksiniz ki yaptığınız adaletsizliğe daha fazla kayıtsız kalamiyoruz istedikleri kadar trip atsınlar hatalarını fark etmelerini sağlayın bence tabi anlayacak insanlar mi bilmiyorum hani o yüzden cok bir şey diyemiyorum

+3 oy
(1,586 puan) tarafından

cocugun gelisimi icin kreş sart krese ver daha uyguna gelir sana bosver onlari 

+2 oy
(4,236 puan) tarafından

Görümcenin çocukları kaç yaşında ve kız mı erkek mi?

+2 oy
(23,443 puan) tarafından

Bakicilar bugünler için var iyi ki varlar onlar olmasa kaynanamlar başıma kalırdı ya boşanırdım ya da katil olurdum ben 

(23,443 puan) tarafından

Veya kreş evet kreşler çok pahalı ama hemen hemen aynı hesaba gelir 

(2,851 puan) tarafından
+1

Aynı şekilde ben de. İlk bakicimla sorun yaşadım hatta burda postlarim duruyor ama ikinciden Allah razı olsun cok iyi bir kadındı. Benim kayınvalidem çocuğa bakmadığı halde her şeye karışıyordu yani bir de baktirsam çocuk telefon bağımlısı, moron bir şey olurdu herhalde. 

+1 oy
(577 puan) tarafından

Bakıcı tutup mesafeli durmanız daha iyi değil mi? 

+1 oy
(5,731 puan) tarafından

Bu ne böyle ya,git bakıcı bul. Hazır derdin yetmiyor bir de bunlarla uğraşıyorsun. Hiç yorma kafanı bakıcı bul.

+1 oy
(1,014 puan) tarafından

Bana en çok koyan laf çocuk çok yoğurt yiyo deyip parasını alması. Böyle diyen aileye çocuğumu 5 dk vermezdim bakıcı bulup hepsinden kurtulurdum

0 oy
(9,904 puan) tarafından

Açıkçası bakıcı tutarım ben evde bakar daha iyi para yidirmek istemezdim ben

0 oy
(1,655 puan) tarafından

Derhal bir bakıcı bulun da anlasınlar. Ezdirmeyin kendinizi ne demek hem çalışan hem eve bakan kadına bir de tarla sürdürmek?! Ahlak yoksunu mu bunlar? Ayıp ya…

Bakıcı aradığını da söyleme, bulur bulmaz iptal et kaynananı, de ki artık bakıcı bakacak. Ne derlerse desinler sadece para için emin ol. Ne gerek var eziyete ya, insanlar ne hale gelmiş. Ana babasınız siz ya…

0 oy
(6,150 puan) tarafından

Çok güzel kullanıyorlarmis sizi

O kadar para verip yardımcı olmanıza rağmen yoğurdun lafını yapması insanlığa sığmaz çok ayıp

0 oy
(6,755 puan) tarafından

Yani insan kendi parasıyla ancak bu kadar rezil olabilir kusura bakma canım bu kadar şeye rağmen siz onu değiştirdiğimizde trip atacaksa varsın trip atsın sabahtan akşama kadar çalışayım üstüne bir de hafta sonu onun işini yapayım Bir de onun tribini çekeyim hiç çekemem sen para veriyorsun ve senin çocuğuna bakıyorsun senin çocuğuna özenle bakması lazımken ekstra iki üç çocuk daha bakıyor eminim ihmalkarlık oluyordur çocuğuna karşı çocuğunun şu an dili olsaydı kendini anlatabilseydi eminim anlatacaktı eşimde  senden yana sanki bence kim ne derse desin triplerden konuşmalardan her şey bir kenara bırak ilk iş kızını sağlam birini bulmam ya da senin ailen kız kardeşin kuzenlerin kimse yok mu

0 oy
(23,533 puan) tarafından

Kayınvaliden sizi çok güzel kullanıyo valla

0 oy
(1,825 puan) tarafından

O kadar paraya gider bakıcı bulurm. Değil 20 bin 40 bin verirm ama yinede kaynanams bırakmam. Eşinde arkandaysa kesinlikle bırakma. Bırak görümcenin çocuklarına baksn. Zaten kaynanan gerçekten aklı başında olsa kızına der al çocuklarını diye. Keza görümcende öyle. Bunların hepsi aynı. Benmde başımda var böyle kaynana ve görümce. Çalışsaydm eminm bende aynı böyle olurdm. Bir kaç kere çalış ben bakarım dedi . Kocamn maaşı bana yeter dedim. Bunca şey den sonra oraya bırakma asla.

0 oy
(22,897 puan) tarafından

Adil değil. Ama keşke bu kadwr sorun olacagina guvenilir bir bakıcı bulsanız. Bulamıyorsanız da mecbur susacaksiniz. Ama haftasonu soğan işine de bakmayın istemiyorsanız. 

Şahsen benim ailem baksa cocuguma asla para almazlar. Ama ben de maddi manevi sizin gibi elimden geleni yapardim. Helali hoş olsun. Kayinbabanin ettiği yoğurt lafı çok ayıp. Yoğurt parasını alması çok garip. Gorumcenin çocukları için para almamaları aslında doğru olan. Yanlış olan sizden para almaları aslında. Gorumcenlik bir durum yok ortada. 

(53,896 puan) tarafından

oda baska bebek oldugu halde birakmamali cocuklarini 2 yasindaki bebek ya daha ne kadar yoğurt yiyebilir ki

0 oy
(931 puan) tarafından

Bi bakıcı bulun k.valideye de herkes için böylesi daha iyi olacak sizi de işinizden gücünüzden alıkoymayalım bu yaştan sonra çocuk bakmakla uğraşmayın dersiniz. Bence çocuğunuza da sevgi dolu bakmıyordur bu kaynana , hem para al hem üstüne çocuğun yediği yoğurda laf et . Kendi annem de kayınvalidemde canıgönülden sarıp sarmalar yedir içirir alır götürür bakarlar böyle insanlara hayret ediyorum sanki elin çocuğu gibi . Yani beni beğenmiyonuz mu falan derse de desin iki konuşur sonra susar, sürekli bu çekilmez 

0 oy
(53,896 puan) tarafından

nasil bakiyor o kadar çocuğa kaynanan baska bakici arayin sizfe guvenilir bulursaniz alirsiniz ondan be bu kadar fedakarda olmayin lafini yaparsa yapsin yogurdun lafini yapan dede mi olur ya

0 oy
(6,634 puan) tarafından

Bence çocuk bezli değilse kreşe verin yada bezi bırakınca verin bu paraya iyi bir kreşe gider hem kafan rahat olur hemde çocuk sosyal olur birşey öğrenir benim kızıma 12 sene annem baktı beş kuruş para istemedi ben harçlık olarak eline verdim onu zor aldı aman kızım çalış emeklilik olsun evin yerin olsun dedi Allah razı olsun insan torun bakarken para alırmı ya 

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 412 göst.
23 Temmuz 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 434 göst.
25 Mayıs 2022 Aile & Aşk kategorisinde Birdilektut (1,332 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 796 göst.
19 Eylül 2021 Aile & Aşk kategorisinde Sumeyye-3461 (8 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 440 göst.
9 Mayıs 2021 Aile & Aşk kategorisinde 123-- (59 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,469,674 soru

24,075,646 cevap

330,912 kullanıcı

...