0 oy
204 göst.
Diğer kategorisinde (7,147 puan) tarafından

Kizlar fasulye aldim aticam ben cigden koyuyordum ama dolap kokusu oluyor diye esim sevmedi kavurup aticam bu sefer ama nasil yapmam lazim sogan koymam lazim mi

11 Cevaplar

+2 oy
(52 puan) tarafından

Domatesle rengi dönene kadar kavuruyorum 

(7,147 puan) tarafından

Tesekkur ederim canim

-Reklam-
+1 oy
(1,339 puan) tarafından

Su kaynatın kaynadıktan sonra doğradığınız fasulyeyi içine atın rengi dönünce çıkarın soğuyunca poşetler kaldırırsınız

+1 oy
(2,256 puan) tarafından

Canım biraz tencere rengi dönene kadar kavur sonra bı tane domates koyup birazda biber  onunlada biraz kavur sogunca posete koy pisirkenden buzu çözülmeden at ocağa 

0 oy
(1,339 puan) tarafından

Su kaynatın kaynadıktan sonra doğradığınız fasulyeyi içine atın rengi dönünce çıkarın soğuyunca poşetler kaldırırsınız. 

(7,147 puan) tarafından

Tesekkur ederim canım

(1,339 puan) tarafından

Rica ederim

0 oy
(31 puan) tarafından

Canm fasulyeleri  çok az haşla. Rengi hafif dönene kadar veya çok az yağda hafif kavur rengi yine dönene kadar tam pismeyecek sonra soğuduktan sonra paketle at dolabına hiç bişey olmaz soğan koyma hiç bişey koyma sade olarak yap at

(7,147 puan) tarafından

Sogan girmicek demi canim

(31 puan) tarafından

Hayır girmeyecek 

0 oy
(1,368 puan) tarafından

A neden dolap kokusu oluyor acaba posetmi deliniyor yıllardır çiğ atarım asla dolap kokusu olmadi

(7,147 puan) tarafından

Poset delinmiyor canımda bir degisik tat oluyor diyor sevemedi annemede cig attirmistim gecen sene.yiyememisler bu sene farkli yapayim dedim

0 oy
(4,620 puan) tarafından

Ben çok azıcık yağ koyuyorum biber ve domatesi kavuruyorum sonra fasülyeyi koyuyorum altı kısık şekilde rengi dönene kadar kavuruyorum. Sonra da poşetliyorum

(7,147 puan) tarafından

Tesekkur ederim

0 oy
(1,678 puan) tarafından

Benim annem kırıp temizleyeyip koyuyor kaynanam bana getirmişti daha önce domates soğanla kavurmuş paketlemiş direk sıcak suyu dök tmm ben ikisinide beğendim ikiside olur bana göre 

(7,147 puan) tarafından

Tesekkur ederim

0 oy
(146 puan) tarafından

Fasulyeyle domatesi ka vuruyorum biraz yağda sonra soğuduktan sonra dolaba koyuyorum pişiricdm zaman da soğan doğruyorum salça baharat şu bitti

(7,147 puan) tarafından

Tesekkur ederim

0 oy
(18,665 puan) tarafından

Yağda rengi dönene kadar kavur. Sonra domates doğra üstüne kat biraz kaynasın kapat altını soğuyunca kaplara doldur ya da poşete artık neye dolduruyorsan at dondurucuya 

(7,147 puan) tarafından

Tesekkur ederim

0 oy
(658 puan) tarafından

Annemin hatta ananemin yıllardır tarifi var ben de öyle yapıyorum. Fasülyeleri tencerenin yarısı geçmeyecek kadar koyuyoruz. Eğer fazlaysa bir kaç seferde yapıyoruz. Fasülyeleri rengi döndükten sonra domates ve biber koyup onların da rengi dönene kadar altı kısık kavurma işlemlerini yapıyoruz. Soğudıktan sonra poşetleyip dolaba at. Poşetleyip  soğutma. O zaman dolap kokar canım. Fasülyeleri indirmeden bir fiske de tuz koy söylemeyi unutmuşum. Fazla kavurma bütün sebzelerin rengi dönsün yeter. Fasülyelerin rengi döndükten sonra biber ve domates koy. Hepsini birlikte koyarsan Menemen gibi kokar. Soğan koymana gerek yok. Onu fasülyeyi dolaptan çıkarınca yemek yaparken koyarsın. Hem tadı da kötü olur. 

(7,147 puan) tarafından

Ben hic biberli yapmadim canim tesekkur ederim

İlgili sorular

0 oy
18 cevap 322 göst.
16 Ağustos 2021 Yemek-Tarifler kategorisinde Biriiste (508 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 497 göst.
10 Ekim 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Zeynosss (13,443 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 166 göst.
0 oy
26 cevap 424 göst.
14 Haziran 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde Melike111020 (456 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,475,013 soru

24,148,041 cevap

334,752 kullanıcı

...