0 oy
142 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (3,554 puan) tarafından

Herkese gunaydin yeni gune bismillah ins bizi gelistiren iyilestiren omrumuze guzellikledi kattgimiz yada farkindaligimiz artirdigimiz gun olmasi dilegiyle 

Ya hanimlar postlarima denk gelenler yada dikkatini cektiklerim var midir bilmiyorm pstlarimdan da bahsedrim genelde *** *** ama bu sorunu kafamda a-sa-mi-yo-rum

Oglumla yalnz yasiyorum kok ailemi kaybettm kendi ana baba konusnda sansliydim fakat erken kaybwttim oglm 3 yasina kadar gorebildi annanesini,babasi askrri personel yanimizda degil koca sehirde ben ve oglm kaldik yalnzca 

Oglumu sosyallestiritorm evde durdugumz gun sayilidir hatta gezeriz de yani.ama soyle bi gercekte var ki kok ailenin yerini akrabalik iliskilerinin yeride baska oluyo

Kayinvalidemgille sorunlairmz oldu belki asilirdi.ama.araya hirsizlik ve olmus aileme karsi kufur hakaret oldufundan dolayi asla da yaknlasmak gecmise sunger cekmekte icim elvermiyor xaten onlarla da derinlikli iliski yasayamayiz anlik guzel hosluklar dahi yasayamayiz evkeri kadini erkegi agzlri kufur.dolu sinir haliyle belki insan dolar konusur ondan bahsetmiyorm bunlar nasilsn iyi msin gibk sohbetleirnin icine de kufur yerlestiriyorlar 

Bu konuda cok uzgunum ogljmda kimsesiz yetisiyor o derinligi sevgiyu tadmayacak insanoglunun icinde olan aidiyet hissini yasayamayacak 

Bu konuda ben hep imtibandaym babamin tarafi cok azdi ve hep mesafeli davranan kisiler hep bi siyasetle matematikle iletiyolardi samimiyet yoktu annemin tarafi ise fakir oldugumz icin bizle samimi degillerdi hel dedim kalabalik samimi bi aieleye gekin gideyim kaynayip karisayim o aidiyet hissini yasayayim ama malesef ki olmadi ustelik cok kotu de eksildim 

Bilmiyorm nasil dusunmeliydim koksuzluk duygusu hep.icimde derin oyuk sizinde goruslerinizi merak ettm

5 Cevaplar

0 oy
(367 puan) tarafından

zor . benim esimin ablasi vefat etmis 20 yasinda bes sene sonra anne si evlat acisi yasindan siroz olmus evde hep yas matem varmis. esim 8 yasindaymis hep konu komsu evine vagirip yemek getirip esim ac kalmasin diye bakarmis komsular buyutmus yani. babasini da 18 yasinda kaybetmis esim isten eve gelmis ölü bulmus.  bi abisi ve yengesi var miras yuzunden kusler esime. ölen ablasinin bi yegeni var bi onla gorusuyoruz bide iste bi iki amca esi amca ve bir iki tanede uzaktan akrabasi var. zor ona . oda köksuz ve hissediyorum mahsunlugunj.

(367 puan) tarafından

benimde aksine ailem cok kalabalik.  evlendigimiz zaman dugune geldiler istenbula sekiz on akrabasi herkes cok sevindi kalabalik aileye karisiyor diye esimden icin cok sevindiler

(3,554 puan) tarafından

Kesinlikle o koksuzluk aidiyet duygusunub yoksunlugu cok zor kucukken de icimde yaraydi simdi de 

Bide ustune yas matem dediginz gibi

Bende uzuluyorm.bayramlarda ozel gunlerde icim daha huzunlu hem ana baba yoklugu hemde bu kimsesizlik duygusu basermekle zorlaniyorm 

Takmiym sosyallesitoruz diyorm ama hep yokluyo zihnim sen kimsesizsin sevincunde,eleminde yada oylesine kapisini calacagin kimse yok diyo basedemiyrm bide zaten kultur olaeakta bizjm gibi olanlar sayili belki bati ulklerinde cekirdek aile disinda kimse bunlari takmiyodur fakat tutkun akrabalari gorunce imrenmiyo degilim

(3,554 puan) tarafından

Aa sizin kalabalik ve tutkn olmaniza eisniz adina bendr sevindim cidden kendim icinde cok istedigim biseydi gelin oldugum taraf tutkun kalabalik olsn diye kalabalik kismi tuttu tek

-Reklam-
0 oy
(2,528 puan) tarafından

Sırtını yaslayacağın bir dağ olmaması gerçekten çok zor kardeşin filan da mı yok. Eğer 3 yaşına kadar görmüşse oğlun o sevgiyi almıştır bundan sonra sen fotoğraflarla aileni oğluna unutturmayacaksın. 3yas çocuğun hafızası kuvvetlidir. Benim oğlum 3 yaşında olan. Şeyleri hatırlıyor mesela. 

(3,554 puan) tarafından

Ins dedignz gbi oglm unutmaz annanesini tabi anilari canli tutmakta brnim elimde ama ben inanjn 3 yasimi birakin 0 6 yas hicbisi hatirlamitorm

Kardesim var bi tane oda dengesiz postlarimda vardir onunla ilgili ama bu benim ne yazik ki gercegim

(2,528 puan) tarafından

Siz ailenizi anlatın sık sık oğlunuza hatta fotoğrafları varsa telefonunuzsa çıkarttırın buzdolabına asın. Oğlunuz sürekli görsün. Kardesiniz için üzüldüm Allâh ona da hidayet versin 

(3,554 puan) tarafından

Amin Allah razi olsn annanesjnun dedesini anmadigim tek gun yok hatta dun dedi annanemi ozledim diye fotlarini da magnet cikartiym tsk ederm

(2,528 puan) tarafından

Magnet olmasına gerek yok fotoğrafçıdan normal fotoğraf olarak çıkartabilirsin evin bir kaç yerine çerçeveleyip asabilirsin. 

0 oy
(17,168 puan) tarafından

Canim bu çocuğun kökü sensin artık. Bu düşünceler hayatını zorlaştırır. Benimde eşimin anne babası yok, benimkilerlede ben görüşmüyorum. Sürekli aile ihtiyaci falan hissetmiyorum. Zamanla dostların oluyor hayatında ve ailenin yerini onlar aliyorlar. Sağlam olmayan aile ilişkilerinden olumsuz etkilenmesinden daha iyidir bence hiç aile olmamasi. 

(3,554 puan) tarafından

Ben kucuklugumden beri hevesliydim tutkun olan akrabalari insan dogasi geregi de biraz airiyo aidiyet duygusu ama her zman mumjun olmuyo o duyguyu verecek akraban olmayinca sadece biyolojik oladak bagin oluyo gerisu yok 

Dost arkadas oluyo ins uzun sureli guzel dostkuklar nasjp olsn diye dua editorm malum boyke guzel dostljklar da nadir yasaniyor ben arkadaslaiemla niyetim bu sskulde en azindan

0 oy
(2,386 puan) tarafından

Misal ben bana analık babalık yapılmamış çocuğumamı yapılcak diyorum. Üstelik zerre değişmediler. Oyüzden elimi eteğimi çektim bana iyi gelmeyen insanlardan kim olursa olsun.  Öyle düşüncelerimde yok teyzelerimle bir annanem birde kardeşlerim var onlar yeter canım kızıma. Eşimin tarafıda sever kızımı ama onlarlada görüşmüyorum. Eşim kızım gider gelirler. Hak etmediğim muamele gösteren insanlarla aynı masaya oturmuyorum. Bu şekilde daha huzurluyum ve kızıma daha verimli.

(2,386 puan) tarafından

Sen ve babası varya. Onlar olsun yeter insana o zaten evlenip gidecek büyüyünce. Bu hayat bana şunu dedirtirebildi çünkü doğru düzgün anam babam olsun baska kimsem olmasın. Keşke bu şekilde olsaydı. 

(3,554 puan) tarafından

Haklsmz belki eksikligini sadece ergenkik cocukluk doneminde yasayacak sonra kendisi yuva kuracak insAllah duygusal anlamda evladiminfa geliniminde birbirlerini tamamlyacaklari bir evlilik nasip olsn 

Evet anne bbam varken bende bu kadae cok drtt etmoyor aramiyordm ama onalrdan sonra biraz koydu cok haklsnz 

(2,386 puan) tarafından

Anne baba olmayınca asıl o zaman sıkıntı yaşıyor insan hele varken yok gibi olmaları.. ölse en azından mezarda diyorsun diğer türlü ah ne diyeyim insana anne baba yetiyor bence.

(3,554 puan) tarafından

O kadar haklisiniz ki aslnda sizide ins arnaizdaki sorunlari cozersinz

(2,386 puan) tarafından

Çözülcek gibi değiller... Üzücü bir durum ama yapacak birşey yok..

0 oy
(468 puan) tarafından

Olmaz olmaz böyle akraba aman bırak tanımasın oğlun onları.. siz birbirinize yetersiniz.. bizim varda nolmuş Allahın cezaları keşke herkesi geride bırakıp eşim ben kızlarım kimsenin bizi tanımadığı yep yeni bir yere taşınabilseydik

(3,554 puan) tarafından

Amin diyeyim gurbetin adi kotu bence gurbetlik guzel bisey sinirli gordufgn insanlarla yuz goz olmadan daha guzel iliski yuruyo mesela gurbetre olsam bu durm da bana daha az koyardj akrabalarim memlektte derdim 

Oraya uyum saglamakla sehri kesfermekye odaklanirdim 

Ins guzel bi sehre tqsinmanz nasip olsn

Haklsnz esimin ailesi sorunlu direkt boykesi daha guzel 

Kendi akrabalqrimdq soguk zorla kendimu yapistirqmqm ama keske boyke olmasaydi

(468 puan) tarafından

Kendi kendini doldurma böyle.. güzel şeyler düşünki hayatda sana güzellikler getirsin.. Allah bundan sonra bizi iyi insanlarla karşılaştırsın ❤️

(3,554 puan) tarafından

Aminnnn bazi arkadaslarim akrabalarimdan cok daha iyi

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 156 göst.
18 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Annesininmasali (1,273 puan) tarafından soruldu
+2 oy
7 cevap 113 göst.
+1 oy
8 cevap 255 göst.

Kategoriler

1,471,312 soru

24,097,259 cevap

332,167 kullanıcı

...