0 oy
324 göst.
Aile & Aşk kategorisinde tarafından

İyi akşamlar

Görümcem 21yaşında ve flört ettiği adam 29yaşında doktor. Hatta 1yaşında oğlu varmış ama karısı vefat etmiş. Ailenin tüm fertleri hayır olmaz diyor sorun maddi durum değil manevi olarak görümcemi desteklemezmiş düğün, nişan falan yapmazlarmış görümcemde tamam yapmasınlar diyor ama içten içede istiyor hangimiz istemedik? 

Eşimde olmaz sana uygun değil diyor ama yinede bırakmak istemiyorum diyor 

Ben tarafsızım her iki tarafa hak veriyor gibiyim ama sizce hangisi haklı? 

10 Cevaplar

+4 oy
(2,832 puan) tarafından

Adam eşini en erken mantıken doğumda kaybetmiş olabilir yani en fazla 1 yıl olmuş öleli. 1 yaşında oğlu var çünkü. Ne ara acisini unuttu ne ara gözü açıldı hemen baskasiyla evlenmeyi düşündü. Bı kalbi ferahlasa, acısı biraz geçse imiş. Bana sanki eve bir kadın arıyor gibi geldi. Sizin kızla olsa olsa en fazla 6 aydır gorusuyordur hadi en fazla o da. O kadar genç bir kızın o kadar az süre tanışarak evlenmesine bence de karşı çıkılması normal.  Önce bir tanışın. İstemiyoruz dense kızın daha çok yapasi kacasi gelir. Aile cagirsin tanissin, birde ölçün tartın. Gerçekten iyi biri ise düğün yapmaması normal karşılanabilir çünkü eşi vefat etmiş çevre baskisindan bile istemiyor olabilir. Yine de kıza altinidir mihiridir vs kendi garantisini sunsun, kız bir işe girsin yerlessin ondan bir altın bikezikte o taksın adamın eline bakmasın. Bunlar olmadan evlenmesi benc risk. Ezilme, ezdirme, anlasilmama ihtimalleri çok yüksek 

tarafından

Belkide görümcemle acısını bastırmak istiyor ama yinede yanlış ilk başda o kadına saygısızlık. Görümcem bebek bakmayı bilmez bakmaktan ziyade 1yaşında bebeğe nasıl şefkat gösterecek? 

Benim kızıma halalık yapıyor ama o çocuğun halası olmayacak

Kayınvalidemde istemiyor ben elalemden utanırım gül gibi kızı öyle adama düğünsüz verdik diye

(2,832 puan) tarafından

Yok ya o görüş açısı bence yanlış, adam sonuç olarak aldatmamis evliyken gelmemiş. Sizinde çocuğunuz var Allah korusun eşin vefat etse tekrar evlenmek istemeniz en doğal hakkınız. Yanlizlik Allah'a mahsustur bu dünyada. Ama küçük, tecrubesiz yaşı erken. Biraz bı tanışın müsade edin bence. Ters teper böyle. Düğün için belki ikna olabilir o da. Muhtemelen eve bir kadin arıyor. Yoksa arada 8 yaş farkı da zaten sağlıklı değil. 

(2,832 puan) tarafından

En mantıken ve vicdanen bu yorumu haklı buldum bence kulak verin her ses bir farklı  deneyim...

(626 puan) tarafından

kesinlikle bencede eve bir kadin ariyor . dedigi gibi en fazla 6 ay 7 ay gorusmuslerdir ne aradelidivane sevip evlenmek istesinki gorumcenle. bide doktor yani. doktor secici olur kendi klasmaninda kendisi gibi kariyerli biri iater. gorumcen 21 yas evlenmeye kalkiosa muhtemelen okumamis yada iki yillik falan okumustur haliyle doktor kaeiyerli bir adam cokta donup bakma esasen 

(2,832 puan) tarafından

Yani, o kendine acimazsa el oğlu kimseye acımaz az düşünsün aklını başına alıp şimdi evliliği birşey zannettiği yaşta tamda ama adama yemektir çocuğuna bakmasiydi evini sık süpürdü kariyeri olmadan ziyan olur 3 sene sonra başlar aglamaya kocam beni eve tikti diye. En güzeli biraz bı çalışsın bı dikili ağacı olsun 

-Reklam-
+1 oy
(1,893 puan) tarafından

Adam kendine yatak arkadaşı, çocuğuna beleş bakıcı, mutfağına aşçı, evine temizlikçi arıyor gibi geldi. Güvenemedim.

Bari yalandan da olsa bir düğün yapsaydı, kız ilk defa evleniyor. Bu kadar da olmaz. 

tarafından

Valla bilmiyorum ama düğün olmayacak demiş kızda sırf seviyor diye tamam peki diyor ama içinde ukte kalıcak

+1 oy
(282 puan) tarafından

Bekar biri boşanmış biriyle bence evlenemez. Heleki çocuk varsa zor bence. Çünkü insanız biz bile kendi evladımıza kızabiliyoruz ki o kızarsa çok yanlış anlaşılır. Evde kıyaslamalar olur hangi taraf boşanmışsa. Örneğin o buna göre şöyle vs gibi. Kız kardeşinin yaşı küçük bence bşraz hayata başka yerden atılsın. Çalışma hayatına girsin. Düğünsüz olur mu yarın bir gün arkadaşları olacak onların düğün videoları sözü vs konuşulup izlenilirken zoruna gitmeyecek mi

0 oy
(5,323 puan) tarafından

sırf evlenmiş çocuğu var diye hayır denmesi yanlış, pek ala mutlu da olabilir. 

düğün belki istemez adam, doğrudur eşini kaybetmiş tekrardan istemeyebilir ama düğün istemeyen pek çok kadın da var, direkt düğün yapmayan arkadaşlarım var. 

sadece yaş 21 evet ama hala küçük. acele etmesin

tarafından

Kayınvalidem istemiyor kızının 2karısı olmasını

Kendi oğlu olsaydı isterdi ama

(5,323 puan) tarafından

buna karar vermek için çok erken. bi de çocuk yaşını atlamışım ben 1 yaşında bebeğin annesi doğumda ölse 1 sene geçmiş. 1 senede eşini unutan adama da pek güvenemedim. hemen de evlenilmez yani

0 oy
(4,945 puan) tarafından

Çocuğu 1 yaşındaysa, eşi en fazla doğumda vefat etmiş olsa 1 yıl olmuş öleli.. Ne ara acısını unuttu da görümcenle flört etmeye ve işi ciddiye bindirmeye başladı. Nişan, düğünden önce bunları düşünmeli aile de görümcen de bence. Hadi onu da geçtim, 1 yaşındaki çocuğu görümcen ne kadar sahiplenebilecek daha 21 yaşında..

0 oy
(7,038 puan) tarafından

Bunu flört ettiği kişi ile konuşmuş mu düğün meselesini

tarafından

Evet istemem demiş

(7,038 puan) tarafından

Ben istiyorum deseymiş

0 oy
(4,625 puan) tarafından

Birbirlerine uygun değiller bu anlattıklarına göre. 

0 oy
(481 puan) tarafından

Görümcen seviyorsa adamda seviyorsa karışmayın derim..

0 oy
(1,568 puan) tarafından

Düğün yapmaması gorumcene kıymet vermediğini gösterir bence. Evet herkes düğün yapmak istemeyebilir. Karşılıklı karar alınmış olabilir ama bu farklı bir durum. O zaman beklesin 1 sene daha sonra düğünle beraber evlensin ne acelesi var ki? Ama eve bakici lazımsa ayrı tabi. Kendisi düğün yapmış, hevesini almış. Karşısındaki kızın hevesleri yok mu? Yani bu bencillik bence. 

0 oy
(1,298 puan) tarafından

Bence adamın istememesi gerekiyor 21 yaş çocuk daha ben bile bazen kendi kızıma tahammülde zorlaniyorum 

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 366 göst.
0 oy
13 cevap 782 göst.
+2 oy
10 cevap 399 göst.
0 oy
31 cevap 1,035 göst.

Kategoriler

1,474,791 soru

24,144,893 cevap