+1 oy
317 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (29 puan) tarafından

Merhabalar

Eşim avukat ve mesleğini bırakmak istiyor babası arabalar için ıvır zıvır ticareti yapıyor onunla birlikte çalışmak istiyormuş. Ben asla olmaz dedim beni paragöz ilan etti güya onun parası için evlenmişim ama ben sırf onun için ayrı eve bile çıkmayı beklemeden evlendim

Gül gibi mesleğini bırakmasını istemiyorum çünki küçüklüğümden onun o haline hayrandım anneside kardeşide yapma diyor ama hayır yapıcam diyor

Öyle bir mesleği bırakarak mutlu olucak mı? Aklı nerde kaç gündür ikna etmeye çalışıyorum ama olmuyor neden bırakmak istiyor onu bile bilmiyoruz

10 Cevaplar

+2 oy
önce (4,125 puan) tarafından

işinden memnun değilse yaparken mutlu olmuyorsa biraz haksızlık ediyorsun bence

ha babasının işinde dikiş tutturana kadar ikisini bir idare edebilir. 

-Reklam-
0 oy
önce (17,006 puan) tarafından

Sonuçta pişman olsa bile gider tekrar ofis açar. Avukatliktan istifa falan edilmiyor. Denemek istiyorsa bırak denesin. 

0 oy
önce (903 puan) tarafından

İşinden memnun değilse bırak istediğini yapsın. Kim sevmediği bir işi yapmak ister ki, istemeden çalıştığı için de hayattan keyif almıyordur. Benim eşim de mesleğini sevmiyor o yüzden sürekli mutsuz stresli işe gidesi gelmiyor

0 oy
önce (3,152 puan) tarafından

Meslek dediğimiz şey illede para için yapılmaz. Tabiki maddiyat önemli ama sırf para için de memnun olmadığı bir işi neden yapsın ki. Karşımıza çıkan kötü öğretmenler, kötü doktorlar, kötü mimarlar.... vs diye uzar, bu şekilde anılacak kötü bir avukat olmaktan iyidir. İnsan sevmediği bir işi de layıkıyla da yapamaz. 

0 oy
önce (285 puan) tarafından

Belkide işinde onu yıpratan şeyler yaşıyodur. Mutlu deyildir.. bakdığın zaman gül gibi meslek bende olsam istemem bırakmasını ama belliki size anlatmadığı şeyler var

0 oy
önce (4,052 puan) tarafından

Eşin de sen de kaç yaşındasın? Eşin kaç yıldır avukatlık yapıyor? Siz kaç yıllık evlisiniz?

önce (137 puan) tarafından
+1

Kız ne yapcan bu kadar bilgiyi😂

0 oy
önce (5,667 puan) tarafından

Sen hoc eşinin baktığı davalara baktın mı,eşinin muhatap insanlara,o insanlar için ne savunmalar yaptığına baktın mı. Yorulmuş bıkmış demek ki,ailenizin standartı değişmeyecekse destekçisi ol. Hem avukatlık öyle istifa edilen bisey de değil yani,dönmek isterse döner. Sırf sen istedin diye o işi yapamaz,yapılmaz çünkü o iş. 

0 oy
önce (6,256 puan) tarafından

Benim eşim de hukuk mezunu ama hiç avukatlık yapmadı. Devlet üniversite sonu bünyesine almış. Ha eminim çok iyi bir savcı hakim olabilirdi. Bir insan sevdiği mesleği yapmalı bence. Avukatlığı bırakıyor diplomasını reddetmiyor ki. Yapamazsa tekrar döner. 

0 oy
önce (3,249 puan) tarafından

Eşimde avukat ve istiyerek okudu fakülteyi. Hatta bende tam aksi olmasını hiç istemezdim. 12 yıldır meslekte ve o da sürekli bırakmak istediğini der. Bence karışma. Rızka Allah kefil. Başkasının derdini parayla satın alıyorum der hep hatta. Baya da stresli bir meslek. Bu zamanda kolay para kazanmak yok evt ama bence diğer sektör daha rahat gelmiştir. Bizimkisi de gönlüne göre bulsa bırakacak yani. O halinden memnun değil, bırak memnun kaldığı yerde çiçek açsın.

0 oy
önce (128 puan) tarafından

Bende çift diplomalı sağlık işini bıraktım ve bir daha asla yapmak istemiyorum.baskalarinin istediği hayatı yaşamak istemiyorum 

İlgili sorular

+1 oy
5 cevap 248 göst.
3 Eylül 2024 Diğer kategorisinde Yakamozzzz (436 puan) tarafından soruldu
0 oy
49 cevap 1,390 göst.
25 Nisan 2023 Diğer kategorisinde Kartanesi1 (141 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 360 göst.
5 Ocak 2022 Diğer kategorisinde ÖzEn (398 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,467,277 soru