+1 oy
122 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (4,565 puan) tarafından

Şuan kızım daha yeni 4 yaşına girecek eylülde, biz almanyadayız burda ilk okulu erteleme şansımız yok yani daha 6 yaşına girmeden ilk okula başlamış olacak. 21 eylül 2021 doğumlu 2 sene sonra başlayacak.  Çocuğu erkenden başlayan oldu mu illaki her çocuk bir değildir. 2 hafta sonra anaokuluna başlayacak ilk senesi olacak. 

4 Cevaplar

0 oy
(384 puan) tarafından

Yakın çevremde var. 5 buuck yaşında başladılar. Şuan 3. Sınıfa geçtiler. Gayette iyiler. Benim kızımda 2021 li seneye anaokulu sonra 1. Sınıf düşünüyorum. Oğlumda 1 e başlayacak. 

(4,565 puan) tarafından

İnşaAllah bizimde iyi geçer 

(384 puan) tarafından

İnşallah

-Reklam-
0 oy
(3,238 puan) tarafından

Ben de Fransadayım ve ilkokul 6 yaşında başlıyor. Kızımın bütün kuzenleri bu yaşlarda başladılar. Gelişim olarak da gayet iyiler. Kızım da eylülde anaokuluna başlayacak, 3 yaş 7 ay oluyor o zamana. 

(4,565 puan) tarafından

Bende eylul doğumluyum bende 6 yaşında başlamışım da işte burda hep erken 6 yas postları görünce insan acaba diyor :)

(3,238 puan) tarafından

Buradakiler Türkiyede yaşıyor çünkü 😇 aynı şartlar yok ne yazık ki. Ne eğitim sistemi aynı, ne de imkanlar. O yüzden karşılaştırma yapmak yanlış olur. Kızımın bize  Almanyadan kuzeni geldi tatil için. O da 6 yaşında 1 e başladı. Ağustosta 2.Sınıfa gidecek. Ve dersleri gayet iyi, başarılı bir öğrenci. 

0 oy
(107 puan) tarafından

turkiye egitim sistemi ile orasi bir degildir bence o yuzden bence yas kiyaslamasi yaomak turk egitim sistemi ile alman sistemi arasi digru olmaz bnce. burda benim fikrimce kucuk kucuk gidecegine anasinifina iki sene gtsin 1. sinifa buyuk buyuk baslasin. benim kizim ocak 2017 dogumlu . anasinifina bi sene gitti sonra ertesi sene 69 .ayda eylulde yani 1 e baslayabilirdi. tekrar anasinifina verdim bi sene daha gtti yani. 81 aylik olarak 1. sinifa basladi

(4,565 puan) tarafından

Evet burda erteleme şansımız yok zaten tam 72 aylık başlamış olacak

0 oy
(1,228 puan) tarafından

Şahsım çok çok erken bir yaşta okula giden biri olarak söyleyeyim çocukluğum travma ile dolu akran zorbalığı değil artık şiddet görüyordum berbat bir çocukluk geçirdim postu görünce yazmayi kendime bir vazife bildim. Derslerden de anladığım yoktu tembel derlerdi ama ben küçüktüm oğlum şimdi iki buçuk yaşında ben öğretmen biri olarak oğlumu 7 yaşından once ilkokula gondermeyi düşünmüyorum anasınıfı için ise henüz bunun için erken ama 4 yaş bile bana küçük geliyor herkesin kendi fikri saygilar 

(1,228 puan) tarafından

Ha ben okulda yediğim dayagi bir gün olsun anneme babama anlatmadım uzaktan bakıp değerlendirme yapan biri benim için gayet erken gitti ne oldu bişey olmadı okuma yazmayı da soktu vs vs düşünmüş olabilir ama travma fobi ile doldu hayatım 

İlgili sorular

0 oy
16 cevap 774 göst.
12 Aralık 2024 Aile & Aşk kategorisinde Muhammedumit (43 puan) tarafından soruldu
+4 oy
18 cevap 449 göst.
0 oy
1 cevap 56 göst.
0 oy
30 cevap 446 göst.
6 Kasım 2023 Diğer kategorisinde Nur29 (358 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,468,273 soru

24,056,017 cevap

329,914 kullanıcı

...