0 oy
68 göst.
Diğer kategorisinde (450 puan) tarafından

Çocuk istediğimiz zamanların dışında 10 yıldır eşim korudu. Acaba doğum kontrol hapı kullansak diye düşündük. Ama ben hiç bu zamana kadar kullanmadım nasıl başlanıyor kaç saatte bir alınıyor, almayı unutunca hemen hamile kalınıyormu hiç bir şey bilmiyorum. Adet olduğumuzda da kullanmaya devam ediyormuyuz

Sağlık ocağında hemşirelere danışmak istiyorum ama burdan da tecrübelerinize dayanarak sordum.

Bide bu mesela yasmin diye bir ilaç varmış onu kendimiz mi eczaneden alıyoz yoksa doktor veya aile hekimimi yazıyor. 

2 Cevaplar

0 oy
(4,921 puan) tarafından

Aile hekimi de yazar ama artik ozel ilac oldugu icin ucretli alirsin eczaneden yazdirmana gerek yok yasmini arkadasim kullaniyo 21li tablet adetinin ilk gunu basliyosun 21 gun bi tableti bitirene kadar iciyosun sonra 7 gun bosluk birakiyosun icmiyosun o arada adet olacak 8inci gun ilac saatinde tekrar iciyosun telefona alarm kur ya da sevimli hap uygulamadi var bende o yuklu saati gelince bildirim gonderiyo ilaci icip isaretliyosun duzenli hergun ayni saat alirsan cok guzel koruma sagliyo ciddi bi koruma orani var ama suanki halinizden memnunsan hic riske girme o kadar hormonu neden vucuduna sokacaksin ki 

-Reklam-
0 oy
(208 puan) tarafından

Bana adet düzensizliği sebebiyle Doktor yazmıştı ama inan ki çok fazla ödem yapıyor yani Göz kapaklarım bile şişti o kadar ki ödem yaptı bende o yüzden bıraktım Ayrıca kullanır kullanmaz korumuyor birazcık ilaca alışman gerekiyor ve fiyatları aşırı pahalı

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 175 göst.
0 oy
3 cevap 122 göst.
9 Eylül 2021 Diğer kategorisinde Aygün24 (1,346 puan) tarafından soruldu
+1 oy
1 cevap 58 göst.
+1 oy
4 cevap 111 göst.

Kategoriler

1,469,709 soru