+1 oy
983 göst.
Diğer kategorisinde (1,289 puan) tarafından

Öncelikle 5,5 yaşında bir oğlum var. Bir öğretmen olarak öğrencilerimi yetiştirirken her zaman iyi insan olmaları nazik davranmaları yönünü vurgulardım. Kendi evladımı yetiştirirken de bu tutum içinde oldum hep. Vurmanın,itmenin,kötü söz söylemenin güzel olmadığını anlatırdım hep. Akıllı,uslu iyi niyetli,uyumlu bir evlat yetiştirdim ancak hata mı yaptım demekten alıkoyamıyorum kendimi özellikle son zamanlarda. Çocugum sokağa çıktığında hayatin gerçekleriyle kötülükleriyle karşılaştığında hakkını savunamıyor,kendini korumayı bilemiyor çok masum düşünüyor sanki... Mesela dün bir akrabamizin cocugu ile oynarken çocuk oğlumu itiyor oğlumun aşırı şekilde burnu kanıyor zor durdurduk ağlıyor vs ama hala diyor ki oyun oynarken olabilir isteyerek yapmamışındır halbuki karsidaki çocuğun bu umrunda bile olmadı .. ya da karşısındaki kişi küsmesin diye onu kırmak istemiyor istediğini yapıyor kendi istemese bile.. kısacası yufka yürekli,saf,gözü kapalı bir evlat yetiştirdim kimseye zarar vermesin derken herkesin böyle yetistirmedigini anladım oğlum zarar görüyor olarak hissediyorum bu şekilde de. gerektiğinde tepki göstermesi gerektiğini, hakkını savunması gerektiğini  söylesem de ilk başta bu şekil yapmadigim için başaramiyorum ...bu durumu nasıl aşabiliriz acaba 

37 Cevaplar

+2 oy
(1,576 puan) tarafından

Bende ilk oyle alıştırdım  sonra baktım yok olmuyor cazgira bağladım ve her fırsatta biri ona vurursa sende vur biri sana ne yaparsa sende yap ve bir kaç çağır çocukla oynamaya alıştırdım 

Smdide oğlumu tanıyamıyorum ama ezilmesinden se çağır olması daha iyi

(1,576 puan) tarafından

Bunu siz yaptınız ama ve biz yapıyoruz çünkü sürekli bastirdik vallahi 

Geçen gün parkta oğlum bir hortumla oynuyor bende oturuyorum sonra bir çocuk almaya çalışmış oda benim diye bağırıyor anneside ortada 

Neyse söyle.kafami kaldirdim baktım sonra  telefona bakmaya devam ettim sonra tekrar bir jeton düştü geri kaldirdim.baktim.oglum bir fırladım anam o kadarki oğlumun kendini savunmamasina alışmışım dedim tamam oldu bu çocuktan 🤣

Sürekli sana vurana vur tukurene tükür biri sana ne yapıyorsa sende yap gibi şöyle 

(1,576 puan) tarafından

Birde ondan izinsiz hicbirsey yapmıyorum 

Mesela akullu arabamiz var ilk goturdugumuzde ben bindirjyordum oglanada zorladım sonra baktım.oglum çekiliyor 

Sonra biri binmek istiyorsa git oglumdan izin al benim değil oğlumun oğlum izin verirse veya husehin izin veriyorsa binebilirsin gibi gibi 

Vermek istemiyorsan verme vermek zorunda değilsin diye diye diye

(1,289 puan) tarafından

Kız gibi kendime benzettim ben bu çocuğu galiba:( kendim de bir o kadar nazik,kibar davranırım etrafim hep bu şekilde söyler. Ama ben bayanım o erkek işte aradaki fark bu :( 

(4,965 puan) tarafından

Benim oğlum 13 yaşında çok çok pişmanım kibar naif yetiştirdiğim için

Bunu 5 yaşında değilde ortaokula başlayınca yada site içinde mahallede çocuklarla oynamaya başlayınca daha iyi anlıcaksınız

Oğluma 5.sınıfa giderken arkadaş arasında t.o.p diyorlardı kaç kere arkadaşlarıyla kavgaya indim baktım oğlum kendini savunamıyor. Sonra babası okula gitti rehberlikle konuştu sınıf öğretmenini aradım çok şeyler yaşadık. Kimlik belirleme sürecinde oğlunuzu sürekli dışlanması ve t.op die ifade edilmesi sizi çileden çıkartıyor

Küçük çocuk felan demicem o kişilere dalacaktım okadar sinir oluyordum

Ama oğlum 6.aınıftan sonra kendini savunmaya başladı .babasıda kavgayı ilk çıkartan olursan bozuşuruz ama kendinide savunmayı bil dedi. Şimdi 8.sınıf oldu 

(1,576 puan) tarafından

Gerçekten normalde karsiydim ama erkek cocuk anası olunca anladım aslında beni korkutan gorumcmein oğlu oldu oda kendini savunmuyor 

Valla vermek istemiyorsa vermesin birseyini,istemiyorsa yapmasın oynamiyorsa oynamasın zorlamiyorum kendi halinde kendi hakkını savunuyor artk ama bende çok ugrastim

-Reklam-
+2 oy
(12,064 puan) tarafından

Sana vurana vur tükürene tükür iteni ** diyorum artık. Karşıdan sana kötü bi hamle gelmedikçe bunları yapma diye de uyarıyorum. Ezdirmiyor kendini anlayacak yaşta artık 5 yaş benimki

Bi öğretmen olarak bunları söylemezsin belki ama bi anne olarak bence çok da iyimser olma hayatta çok daha kötü şeyler de var. Akran zorbalığı yaşamaması için kendini savunması gerek

(1,289 puan) tarafından

Geçen sene kreşte bir çocuk tarafından akran zorbalığı yaşadi zaten çocuk bunun elinden ekmegini alsa benimki ses etmiyordu üzerine çıksa canı acisada ses edemiyordu taa ki bir gün aglayincaya kadar.. öğretmenle bu durumu çözdük ama benim amacım öğretmeni ile çözmek değil kendinin çözmesi... Sana vuruyorsa sende vur diye söyledim ancak hala yapamiyor korkuyor canı acır bir şey olur diye... 2 aylık bir kardesi var en basiti dün yanlışlıkla kolu kafasına değdi kardeşi ağladı. Buna bile gözleri dolup aglayacak hale geldi istemeden yaptım diye. Halbuki kızan bagiran korkutan anne babalarda değiliz.. bu kadar ince yetistirdigim için kendimi çok suçlu hissetmeye başladım 

0 oy
(1,103 puan) tarafından

Benim kizimda oyle hala oyle ben artik daha net bi sekilde soyluyorum vermek istemiyosan verme veya o benim diye hakkini savun sana zarar veren olursa bana soyle diye anlatiyorum. Kizim biri bisey dese direk aglayip yanima kosan bi cocuk gerci daha 3.5 yasinda ama yasitlarinin o denli saf kalpli olmadigini gorunce bende sizin dustugunuz psikolojiye dusmustum. 

Vuran olursa bizler gorup mudahale ederiz elbette ama yasi buyudukce okulda vs kendini ifade edip savunmasi en guzeli olur. O yuzden zamanla asiliyorum bende gelip bana soylerse anne bana bagirdi veya o senin degil (halbuki onun) diye manipule ederlerse bana gelmeden kendin hakkini savunabilirsin. Hayir o benim bunu bana annem aldi diyebilirsin diyorum surekli 

(1,289 puan) tarafından

En basiti su tabancası var canım aşağıda cocuklarla oynuyorlar hepsinde var... Oglumunki biraz daha suyu fazla fışkırtıyormuş çocuklar bununkini almak istiyorlar seninki daha iyi diye istiyorlarmış bu da kiyamayip veriyor sonra bu çok ıslanıyor mesela bilemiyor daha... Bir gün artık sinirlendim verme sana onlar veriyor mu dedim inanın bazrn kendimi tsniyamayacagim kişiliğe bürünmüş satıyorum bu cümleler benim cümlelerim hiç değil gibi... Tamam dedi.. o gün yine almislar annem verme dedim ya dedim ama zorla aliyorlar ki sonra vermiyor diyor... Çünkü tepki veremiyor zorla geri alamıyor biliyorum evladımı pasif kalıyor 

(1,103 puan) tarafından

Evet insan telas yapiyor bir omur bu pasiflik kalicak diye ama biz soyleye soyleye farkina varmalarini sagliycaz insallah

0 oy
(4,431 puan) tarafından

Benim kızımda öyle daha 3 yaşında gerçi. Ben 4- 5 yaşlarında kick boksa göndereceğim. 

(1,289 puan) tarafından

Sizin için daha geç değil benim yaptığım gibi yapmayın. Aslında benim içinde geç değil ama zararın neresinden dönülürse kârdır demeye başladim

(4,431 puan) tarafından

Biraz da karakter ve yaşadığı aile de etkiliyor. Sadece yetiştirme değil. Çocuğun yanında kavga etmekten itişip kakışmaktan imtina ediyorsanız çocuk kavganın vurmanın ne demek olduğunu bilmiyor. Benim kızım öyle mesela. Dövmenin kelime anlamını bile bilmiyor. Çocuk hiç şahit olmadı ki böyle bir şeye. 

0 oy
(427 puan) tarafından

Bir öğretmen olarak ben de tam tersi sana vurana vurmasını kendisini savunmasını söyledim.ama kreşlerde hep vurmak,ittirmek dokunmak yasak diye öğretildi.bir haftada iki erkek çocuktan tokat yedikten sonra kendini savunmaya başladı.dünya çok acımasız.insanlar merhametsiz yetişiyor artık.o yüzden duygularını kendi yaşantısına göre şekillendirir diye düşünüyorum.

(1,289 puan) tarafından

Çok mu müdahele ettim ki acaba mesleğimden kaynaklı diyorum. Ya da yetiştirilme şeklimde bu şekildeydi annem babam tarafından o yüzden mi bende böyle oldum ki diyorum.. Huyumu değiştirmeye çalışıyorum ama yine kibar bir tarafım olduğu için yeterli başarıyı sanki saglayamiyorum 

0 oy
(1,756 puan) tarafından

Babamla annem tam olarak bizi böyle büyüttü.

Çok zorbalandım, canımı çok yaktılar, defalarca öfkeden ağladığımı bilirim.

Böyle söylediğime de bakma sonu güzel oldu bence, ben hala nazik biriyim ama akranlardan gördüğüm HER TÜRLÜ şiddet ve zorbalık sayesinde artık zorba benim.

Zorbayım diyorum çünkü zorbalığı onlara bırakırsam düşünmeden kullanabilirler ama ben zorba olursam yani güç bende olursa kullanmam. Haklarına girmem, kalplerini kırmam.

Yani sokak bana güçlü olmak zorunda olduğumu öğretti.

Büyüyünceyse esas gücün nezaket olduğunu anladım. İkisini birleştirince de ideallerim şekillendi.

Korkma yani, sonsuza dek evlatlarımızı koruyamayız. Bir yerde illa ki canları acıyacak.

Zulme uğrayınca sabretmek, zulmedince pişman olmaktan yeğdir. Çünkü haksızlığa uğrayan olmayı göze alabilmek, zalim olmaktan çok daha şereflidir.

Habil kabil kıssasında da Allah ve Rasulü (sav) zulmeden kardeşi yererken, mazlum olan kardeşin sabrını över.

Hadisi şerif var ya zaten, “Sen fitne zamanında ne yapayım diye sorarsan, ‘Âdem’in iki oğlundan öldürülen gibi ol’ derim.” (Ebû Dâvûd, Melâhim 17; Ahmed b. Hanbel, Müsned 3/446)

(1,289 puan) tarafından

Haklısınız bende hep kibar nazik bir şekilde yetistirildim evet çok da güzel oldu hala o şekildeyim ama bazen zorluklarla karşılaştığımda bana kötü söz söylenildiğinde de karşılık veremedim kendi kendime ağladım üzüldüm.. bu durumu yaşamak da acı verici oluyor gözünü açmak zorunda kalıyorsun ... ŞUanki devir o kadar kötü olmuş ki bizim çocukluğumuz gibi hiç değil. Annelerin tutumu bile tuhaf yapma demiyorlar çocuklarına. Biz mi iyi yapıyoruz onlar mı bilmiyorum

0 oy
(3,445 puan) tarafından

Karateci devreye giriyor bence siz naparsaniz yapın oyle gelmis oyle gider bir kiz yeğenim ayni oyle hep saf kalpli kimseye zarar veremez yaşı 14 oldu huyu değişmedi malesef..

Duse kalka büyümek artık ortam gördükçe belki onlar gibi olmaya çalışacak yada hep sesiz kenarda duracak

(1,289 puan) tarafından

Yine çirkef bir çocuk olmasini istemem kalbi yumuşak olsun ama derdim sadece ezilmesin istemediği bir şeyi yapmak zorunda olmadığını bilsin. Umarım kreşe göre bu sene anaokulunda biraz daha açılır 

0 oy
(1,129 puan) tarafından

Ananem hep bize **** olacağına dağda domuz ol derdi. Yaşadığımız çağ malum insanlar nazik davranılmayı hak etmiyor. 3 yaşında kızım var yavaş ve içine kapanık gibi biraz büyüsün yumruk tekme öğreticem ama ona kötü davrananlara. 

0 oy
(25,656 puan) tarafından

Evet hocam kimseye zarar vermemeliler hemfikiriz bu konuda ama malesef herkes böyle düşünceyle yetiştirmiyo yada umursamıyo nasıl bi çocuk yetiştirdiğini o yüzden savunma sanatınıda yada savunmayıda öğretmemiz gerekli benim 6 yaşında oğlum kendini savunur 9 yaşındaki asla kimseye ezdirmez kendini tekvandoya yazdırdım kimseyle kavga etmeyin güzel arkadaşlıklar kurun ama size karşı kötüleşen şiddete başvuran insanlar olursa çocuklar kendinizi savunun olurmu dedim bunu yapmak zorundayız bu devirde

(1,289 puan) tarafından

Gerçekten de devir bunu aldığı için bunu demek zorunda olduğumuzu bende anladım. Umarım geç anlamamışımdır ,:( bir gün eşim demişti kendin gibi kibar nazik bu kadar yetiştirme bu erkek çocuğu zorlanır demişti şuan haklı olduğunu hissediyorum sanki.. Elimde olmadan yapıyorum belkide ama hayat acımasız malesef ki

(25,656 puan) tarafından

Malesef enişte haklı kızlarımızı bile bu şekilde yetiştirmeliyiz 

0 oy
(23,747 puan) tarafından

Ben de kibar yetiştirmeye çalışıyorum ama istemediğin şeye hayır diyebilirsin diye de söylüyorum kendinden küçük çocuklara paylaşmayı öğrenmelisin diyerek müsamaha göstermesini sağlamaya çalışıyorum ama zarar gördüğü yerde de hakkını savunmayı aşılamaya çalışıyorum maalesef ki bazilari çocuk değil de yamyam yetiştiriyor sanki 

(1,289 puan) tarafından

Tam söylemek istediğim buydu ama söyleyememiştim gerćekten de öyle. Çocuk küfür ediyor başka bir çocuğa ve aile tepki vermiyor yapma demiyor dur demiyor.. özgur cocuklar yetiştirelim derken bu şekilde de özgür olmasinlar olan bizim cocuklara oluyor.. 

Aslında artık uyarıyorum hakkini savunmasini tepki vermesini söylüyorum ama bu şekil alismadigi için zorlanıyor pek yapamıyor utangacligi var 

0 oy
(1,274 puan) tarafından

Valla aynısı oldu bizimde her zaman kibar uslu bir erkek çocuğu olsun dedım örnek olsun dedım ama yanlış yapmışım. Diğerleri insanlıktan uzak büyütmüş oğlum cok ezıldı kız çocukları erkek hepsınden dayakta yedı ama bir yerden sonra çıldırdım. Ne yaparlarsa aynısını yap diyorum. 

(1,289 puan) tarafından
+1

Peki değisti mi canım. Yoksa bu incelikte ve saflıkta hep kaldı mı :(

(1,274 puan) tarafından

Vurarak değilde bağırarak kendını savunmaya çalışıyor. Ama çok üzülüyorum bu duruma yavrum bağırırken bile bana bakıyor:⁠-⁠( 

0 oy
(9,712 puan) tarafından

Bende aynı durumdayım geçen sene kreşte ki öğretmeni kendini koru sana vurana sende vur demiş aynısını bende demeye başladım ama anne vurmak ayıp kötü diyor 

(1,289 puan) tarafından

Yaa bizde de aynısı oldu :( oğlumu okuldan alırken öğretmeni bir gün bana hocam sana vurana sende vur diye izniniz olursa söyleyeceğim biraz gözünü açmak istiyorum çok edilecek yoksa dedi. Bende tabii demiştim ve birazcık açılır gibi olmuştu ama onda da biraz yani yine açılmış vaziyetimiz hala yok. Bu sene anaokulunda ne olur bilmiyorum

0 oy
tarafından

Canım benim oğlumda öyle kendini savunmayı bilmiyor 

Okullar açılana kadar kendini korumayı öğretmem lazım 

Hem epilepsi 

Hem otizim 

Bizim zamanımızda yani 1982 yılında öylemiydi?

Ailemizin korkusundan dışarı mı çıkardık?

Bi yere gittiklerinde biseyler mi isterdik?

Yeri geldi terliklerle dövüldük 

Yeri geldi sopalar la dövüldük 

Simdiki nesil şanslı ve farklı 

Bizlere düşen evlatlarımıza savunmayı öğretmek 

(1,289 puan) tarafından

Kesinlikle haklısın canım biz evlatlarımıza savunmayı öğretmeliymişiz meğerse. Çevrede herkes ince düşüncede değil malesef ki benim çocuğumun canı acımasında başkasının acırsa acısın düşüncesinde

0 oy
(5,139 puan) tarafından

Bende oğlumu nazik yetiştirip sonra hata yaptığımı anladım, oyuncak paylaş dedim dışarı çıkarıyor kendisi hariç herkes elinden almaya çalışıyordu artık paylaşmıyor bende karışmıyorum, sana vuranı döv diyorum. Malesef şartlar bunu gerektiriyor el bebek gül bebek büyütup sonra dövülmesini sövülmesini izliyemem. 

(1,289 puan) tarafından

Aynı durumdayiz oğlum her şeyini paylaşıyor ama oğlumda hiç bir şey paylaşılmıyor. Bu da yavrumu üzüyor dolayısıyla:( ama bende artık daha sert olacağım bu konarda

(5,139 puan) tarafından

Malesef öyle oğlum geçen topunu çıkardı bir bırakmadılar ama gidip aldı topunu eve koydurdu şimdi asla çıkarmıyor topunu, scoteer sürüyordu onuda çıkarmıyor 🤣 Ben şunu anladım benim çocuğum neden üzülsün ki, ileride biz yanlarında olmayacağız kendilerini korumalarını ve hayır demeyi ögrenmesi gerektiğini savunuyorum artık. Evet sert olmalısın dünya şartlarını bunu gerekiyor malesef :(

0 oy
(1,022 puan) tarafından

Bende kızımı öyle yetiştirdim paylaşmayi arkadaşları ile kavga etmemesini ve daha görgü kurallarının hepsini ama bı yerden sonra artık kızımın arkadaşlarının aynı hassasiyeti göstermediğini fark ettim ve kızım her seferinde yanıma gelip anne paylaşmak hani güzeldi onlar benimle paylaşmıyor ben paylaşıyorum diye hayal kırıklığı içinde yanıma geliyordu ve bu durum beni çok üzmeye başladı acaba ben mi yanlış yetiştirdim düşüncesi oluşmaya başladı. Kaldı ki kavga esnalarinda kızım hep sabırlı taraf oldu kırmayan taraf oldu lakin bir süre sonra bu sorun olmaya başlayınca artık farklı görüşler vermeye başladım elimde olmadan, hakkını savunması gerektiğini tartışma esnasında arkadaşı onu döverse karsilik vermesi gerektiğini söyledim 

(1,289 puan) tarafından

Sizinle aynı durumdayım. benim oğlumda sürekli bana anne paylaşmak çok güzel ben paylaşıyorum ama neden onlar paylaşmıyor şeklinde bana geliyor ve üzülüyorum açıkcası :( bazı anneler neden bu şekilde yetiştiriyor diye düşünmeden edemiyorum da. Keşke biz onlar gibi olmak yerine onlar bizim gibi olabilse devir ne güzel olurmuş

(1,022 puan) tarafından

Ne yazık ki her çocuk bir olmadığı gibi her anne de bir olamıyor. Herkes çocuğunu güzel merhametli yetiştirse belki de dünya çok güzel bir yer olurdu.

0 oy
(463 puan) tarafından

Zaten bazı çocuklar 1ci 2sınıfa kadar sakın sesiz olurlar hele birde ilk çocuksa bende ilk çocuğuma çok karışırdım vurma yazık ve başka başka oğlumda ona kim vursa geri vurmaz bana gelirdi anneler karışınca çok kötü oluyor gerçekten öbür çocuklarıma hıc karısmadım yinede 2 çocuğumdan çok naif alıngan oldu ama ama geçiyor geçiyorda olan biz annelere oluyor sabaha kadar düşünüp duruyoruz 

0 oy
(722 puan) tarafından

Bu dünya için fazla saf herkes çocuğunu öyle yetiştiremiyor maalesef benim oğlumda geçen yıl parkta oyun oynayan çocuklara bakarken onun yaşında bir kız çocuğu bir kaç kez oğluma vurdu oğlum sadece duruyodu baktım olacak gibi değil kendini savunmasını öğrettim gidip çocuk dövmek için değil ama birisi ona zarar vermeye çalıştığında şikayet etmek yerine kendini savunsun ama doğru ama yanlış ben böyle yaptım 

(1,289 puan) tarafından

Bizimki de parka gider merdivende herkese sıra verir o kadar masum .. ama son zamanlarda artık bende yok-hayır demesini destekleyici ilerliyorum. Benim çocuğum uzulecegine onu üzenler üzülsüne bindirdim. Yoksa çok edilecek gibi duruyor okul hayatı boyunca akran zorbalığı olacak bariz belli

0 oy
(3,432 puan) tarafından

Biz de vurma kırma dökme paylaş dedik çocuk başkasına bişi vermezse elindekini paylasmazsa onunla oynayacaklarını düşünmeye başladı sürekli cips vs alınca arkadaşımda verim oda benle oynasın demeye başladı bende dayanamadım sana bişi veren yok paylaşan yok sende verme hakkını savun sana ikram ederse sende ver sana vermiyorlarsa sende verme dedim daha 3 yaşındayken oğluma vuruyorlardi o yine gülüp oynuyordu en son kızdım sana vurana vur dedim şuan 5 yaşına giricek kendini az çok koruya biliyor 

(1,289 puan) tarafından

Şuan aynı durumdayız canım. Kendisi herseyini paylasiyor ama benim oğlumla paylaşan az oluyor dolayısıyla buda onu üzüyor. Şimdi bende sizin gibi diyorum sana veriliyorsa ver vermiyorlarsa sende bir şeyini verme diyorum zavallim ağlıyor bildiğiniz yoksa.. yani durum bu hali aldıysa cidden hiç iyi devirde değil miyiz bilmiyorum

(3,432 puan) tarafından

Çocuk ya anlamıyorlar bazen hep iyi olmayida ogretmemek lazım mış benim kızdığım bir konuda şu kız çocuğu olanlar erkek çocuklarla oyun oynamasına kızıyor ama daha 3 5 yaşında ki kızlarını öyle açık saçık dar giydiriyor ki oğlumu disliyorlar yaş grubunda ki mahalleden Kiz çocukları annemiz kızar babam kızar diyor ama bari su üst başada müdahale etseler 

0 oy
(1,521 puan) tarafından

Canım vurana vur diceksin çocuk kendini korumayı bilsin ben ilk oğlumda cok cektim kendini savunamıyordu çünkü ona kibar olmayı ne olursa olsun kimseye zarar vermemeyi öğretmiştim baktım olmuyor vur dedim savun dedim 3 oğlumada 

Gecen kiracımızın oğlu var 4 yaşında benimde oğlum 3 yaşında baktım benimki gidip gelip cocuga vurmaya çalışıyor canını sıkıyor çocukta garibim bi kibar bi kibar ses etmiyor ismi kerem aldim karşıma söyledim onada kim sana vurursa sende vur ama canı acır dedi dedim acısın biri sana karıştımı bu hamza bile olsa yani oğlum sende karış bi iki derken yemin ederim benim oğlan bi hamle yaptımı o önce davranıyor o yüzden benimki uzak duruyor 

0 oy
(3,324 puan) tarafından

3 oğlumda aynı. Bir hepten daha beter. Yok o kadar dikkat ediyorum olmadı şimdi bende vurana vur diyorum. İkizler abiden gördü,ilki benim hatam. Kız gibi naif. Kibar olsun dedim o ince çizgiyi kaçırdım. Kimsenin elinden birşey almasına izin vermiyorum ama hep benden bekliyorlar. Sabırla bekliyorum yok. Ya ezilecekler ya ben koruyacağım. Bire öğretmeni şikayet yok demiş. Resmen ye dayak sus. Onunla da bir görüşmem var zaten. Gözümden sakınıyorum,başkasına kum torbası olmasını istemiyorum. En basitinden kaydıraktan bile sıra vermekten kayamıyor ya 😞

İlgili sorular

0 oy
27 cevap 1,672 göst.
13 Ocak 2022 Diğer kategorisinde Gurmeanne (766 puan) tarafından soruldu
0 oy
30 cevap 1,618 göst.
22 Ağustos 2023 Aile & Aşk kategorisinde Papatya88 (1 puan) tarafından soruldu
0 oy
19 cevap 657 göst.
0 oy
3 cevap 528 göst.

Kategoriler