0 oy
786 göst.
Diğer kategorisinde (83 puan) tarafından

Şuan öyle bir haldeyim ki kime ne desem ne anlatsam nerden başlasam hiç bilmiyorum. Kızlar benim kredim var 100 bin TL'ye yakın bişey kaldı doğuma kadar maaşımı komple verir kapatırım diye düşünüyorduk. Bir de üstüne kayınvalidemler tatil için geldi 1 ay kaldılar gittiler ama sıfıra sıfırız şuan. 13 gün önce kanamam oldu acile gittik çok şükür bebişte birşey yok ama doktor çalışamaz raporu verdi asgari ücretin yarısını bile ödemiyormuş sigorta bir de kiradayiz eşimin aldığı maaş anca ev giderlerine gidecek krediyi ödeyemeyecez mahkemelik bile olabilirim 😭 bebeğimin kontrol günü geldi ay başına birakmak zorunda kaldık cinsiyetini ve kanamadan sonraki durumunu görecektik gidemiyorum ve kanamadan önce bebeğimin hareketlerini hissederken kanamadan sonra hiç hareketini hissetmedim 13 gündür ne durumda bilmiyoruz bunun içinden nasıl çıkacam bilmiyorum örgü örmeyi biliyorum evde örüp online satsam diye düşündüm onun içinde şuan yün iplik bile alamıyorum ya bu durumdan nasıl çıkabilirim lütfen akıl verin bana evden eşime nasıl destek olabilirim kızlar 

9 Cevaplar

+1 oy
(2,495 puan) tarafından

Çalışamaz raporu  32 haftadan sonra doğum ile beraber başlıyor maaşından 12 bin TL daha düşük bir rakam gibi düşünebilrsin keşke doktor çalışamaz yerine normal rapor verseydı 

(83 puan) tarafından

Kurul raporu verdi canım şuan 1 aylık verdi günü dolmaya yakın gel duruma göre bakarız gerekirse tekrar yazarım ama kanama olmazsa yazamam dedi bunu diyen devlet hastanesinin başhekimi hem devlette hem özelde çalışıyor özeline gitmiştik biz. Benim devamli doktorum da Perşembe yada Cuma gel günün geldi diye mesaj atmış bende haftaya ertelemek zorunda kaldım 

(2,495 puan) tarafından
+1

Hali hazırda çalısıyor muşsunuz yani bu kadar kötü duruma aniden nasıl düştünüz yatan maaşınız vs hiç yokmu yine doğumda da para lazım 

(83 puan) tarafından

Devlette dogurmayi düşünüyorum canım sadece çocuk ve kendim için harcamalarım olacak özelde düşünmüyorum. Aniden düşmemin sebebi de doğuma kadar krediyi erken kapatmak için maaşımın 1 kuruşunu bile ayirmadim geldiği gibi bankaya yatırdım böyle rapor alacağımı evde olacağımi hiç hesaplamadim

(2,495 puan) tarafından
+1

Anladım hakkınızda hayırlısı olsun ne olacağımız belli olmuyor ben araştırma  yarı özelde doğum yaptım 22bin verdık ayrıyetten eşime liste verdıler hasta yatak örtüsü cart curt onu geçtim hastaneye git gel taksı vs ücretleri çocuk sarılık oldu başka hastaneye sevk edildi yıne sürekli taksıler ile gidip geldik baya para harcandı o yüzden her ihtimale karşı kenara atmak lazım kredi yapılandırmaya gider en fazla bırsey olmaz siz daha önemlisinz

(83 puan) tarafından

Bende araba almak için kredi çekmiştim canım şuan elimde sadece araba var o da çok bişey değil 200 bin liralık normal bişey yani lüks falan değil onu da ne olur ne olmaz diye eşimin adına çevirecem mahkeme falan olursa o da gitmesin diye satmayı da düşündüm ama satarsam daha kötü hale gelecez cunku dediğin gibi özellikle bebek varsa araba şart. Bakalım Allah büyüktür O'ndan Ümit kesilmez sadece evdeyim diye normalden daha da fazla düşünüyorum bunları en azından doğum parası alırsam kapatabilirim ama ona da bel bağlayamiyorum işte yarın ne olacağı belli değil daha çok günüm var 4 aylık hamileyim henüz 

(2,495 puan) tarafından

Çok yeniymiş kötü olmuş bu durum

-Reklam-
0 oy
(1,696 puan) tarafından

Bu kadar düşünüp stresi girip bebeğini etkileme hareketlerini hissetmiyorsan evde beklemenin bir anlamı yok hemen acile git ve eve ek işler alabilirsin eve eş getiriyorlar onları araştırıp onları getirebilirsin bu şekilde yardımcı olabilirsin sen yeni doğum yapmışsın seni hapse atacak halleri yok stres yapma bu kadar kendine yazık etme Allah bir yerden kapatıyorsa diğer yerden açar sadece Allah'a sığın ve dua et

(83 puan) tarafından

Ediyorum canım sürekli dua ediyorum . Türkiye'de eve iş getirme evde çalışma gibi olanaklar çok ama ben Kıbrıs'ta yaşıyorum maalesef burda yok öyle şeyler kendi bebeğim için ördüğüm pek çok şey var onlarla bir yerden başlasam mi diye düşünüyorum ama tabi belirli bir kitleye ulaşmak da zaman alacak

(1,696 puan) tarafından
+1

Sen hiç canını sıkma bebek bereketi ile gelir Allah hiç beklemediğin anda öyle bir kapılar açar ki sana yani şaşırır kalırsın Kıbrıs'ta vardır belki yine böyle yapabileceğin senin bir şeyler araştır derim eğer örgüleri satabiliyorsan saat orada Kıbrıs'ta satılır mı böyle şeyler bilmiyorum ama bebek örebilirsin yapabiliyorsan eğer ne bileyim bir anahtarlık olsun bir şey olsun illa sosyal medyada satmak zorunda değilsin ya da ailen olur eşinin ailesi olur böyle resimlerini atarsın Türkiye'de sattırırsın falan artık bir şekilde halledersin Rabbim sığın sen sadece

(83 puan) tarafından

Bende öyle umuyorum canım inşallah herşey düzelecek Bebek ağırlıklı örgü düşünüyorum zaten hem kısa sürede bitiyor hemde kışa kadar yapıp yapıp atsam köşeye kışın çok güzel satabilirim . Teşekkür ederim canım moral oldu ♥️

(1,696 puan) tarafından
+1

Rica ederim canım inşallah Rabbim güzel kapılara açar

0 oy
(3,799 puan) tarafından

Suan sanki birsey yapamazsın gibi rapor parasida asgari ücret alıyorsan 12 bin anca yatar bence birinden borç alsanıza dogum parasi ile ödeme yapsaniz

(83 puan) tarafından

Bunu da düşünmedim değil aslında babamdan rica etsem kredi bile çeker bende doğum parasıyla öderim diye düşündüm. Ama işte doktor rapor süresi dolunca raporu uzatacak mi o belli değil çalışabilirsin derse bile eşim riske atmak istemiyor çalışma diyo o yönden sıkıntı 

0 oy
(2,832 puan) tarafından

Yarısıni bile ödemediğini kim söyledi ki. Maasinizin 3 te 2 sini ödüyor hemen hemen. Çalışamaz raporu değildir birde o ya. Bir kaç haftalık veya günlük rapordur. Süresi ne kadar? Bir çalışamaz raporu için heyete falan girmeniz lazım

(83 puan) tarafından

Heyete yarın girecem canım 1 aylık verdi şuan raporu günü dolunca uzatacak mi uzatmayacak mi meçhul uzatmazsa bile eşim çalışma riske atma diyor müdürüm de gitmemi istemiyor çünkü 4 kaybım var bu 5. Hamileliğim riskli yani benim calismam

(2,832 puan) tarafından

Anladım, maaşının 3 te ikisi kadarini alıyorsunuz endişe etmeyin. Krediyi de bir iki ay ile mahkemelik olmazsınız. Stres yapmayın. Bebek için zararlı 

(83 puan) tarafından

Anladım canım tamamdır çok teşekkür ederim ♥️ 

0 oy
(1,639 puan) tarafından

Ben ilk önce şeye takıldım bebeğini merak ediyorsan niye illa özel devlete git geç geliyor ama 13 günde illaki bulurdun randevu maddi olarak sıkıntıya bişey diyemicem Allah yardım etsin 

(83 puan) tarafından

Canım Kıbrıs'ta ki devlet hastanesinde ultrason yok özelin verdiği ultrasonlarla gidiyoruz dosyayi biz hazırlıyoruz yani böyle bir saçmalık var. Sadece kadın doğum Hastanesi'nde var ultrason onada 112yle gitmen gerekiyor acilse veya doğum başladıysa bakiyorlar

(1,639 puan) tarafından

Kıbrıstamısın sen çok saçma bi sistemleri varmış neden ultrason o kadar az ve ulaşması zor anlamadım 

(83 puan) tarafından

Bizde anlamış değiliz özele gitmeni şartlıyorlar yıllardır hamilelere ultrasonla bakmıyorlar test sonuçlarına bakıp ultrasona bakıp tansiyon nabız ölçüp yolluyorlar 3 hafta sonra gel diyolar bu kadar. Ama hamile olmayıp normal hasta olarak yani kadın hastalıkları olarak gittiğin odalarda ultrason var değişik bir sistem işte saçmalık 

0 oy
(209 puan) tarafından

Benim takıldığım nokta benim kredim var demişsin yani eşinle ortak bir kredi değil bu kadar yüklü bir parayı Ne için çektin onu merak ettim

(83 puan) tarafından

Araba aldık canım eşimin maaşı zaten evin giderlerine gidiyor ben krediye çalışıyordum 

(951 puan) tarafından

O zaman maddi durumunuz o kadar da kötü değil. Arabayı satıp krediyi kapatabilirsiniz. Hatta üstüne para da kalabilir. Olayları bu kadar dramatize etmeye gerek yok. Çözümü çok basit. 

0 oy
(595 puan) tarafından

ZZaten hep farkedıyorum da kocası için hep böyle ince düşünen destek olan kadınlar üzülüyor  şuna bak 5 kuruş parası da yok ama   karılarla mekanda oturuyor  . Yani inanılır gıbı degıl  

0 oy
(3,799 puan) tarafından

Valla ne kadar maaş alıyorsunuz bilmiyorum ama ben rapor parasi en son 24 bin aldim o kadarda duruk vermiyor asgeri alıyorsanız yarısından fazladır yine..dogum parasi alacaksiniz oda 65 vinden aşağıya degil..doğumdan sonra git piskiatriste 2 ay arka arkaya rapor veriyor onlarlada bayagi sana yeter bence

0 oy
(391 puan) tarafından

Günlük asgari en az  577.90 rapor parası alırsın.Rabbim yardım etsin feraha çık inşallah

İlgili sorular

+2 oy
11 cevap 588 göst.
0 oy
9 cevap 279 göst.
2 Ağustos 2025 Diğer kategorisinde idilto (2,124 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,474,446 soru

24,139,433 cevap

334,435 kullanıcı

...