+1 oy
516 göst.
Diğer kategorisinde (3,239 puan) tarafından

Kızlar geçen gün buraya yazmıştım eşim ikinci çocuğu istiyor falan diye. Bende artık kızım 3 yaşına gireceği için olabilir diye düşünüyorum demiştim. Bugün arkadaşarımla otururken artık ikinciyi istiyorum falan deyince resmen linç edildim. Canına mı susadın, ***** mısın rahat mı battı tarzında. Kızım çok zor bir çocuktur, özellikle ilk 2 sene zor geçti ama şuanda her çocuk kadar huysuz bence. Birde dişarıda falan nerede çocuk görse hemen yanlarına gider, onların arasına girmeye çalışır. Evet 2 çocukla hayat aynı kalmaz biliyorum ama bu kadar mı kabusa dönüyor. Korunmayı bırakmıştım bu ay şuanda o kadar mutsuzum ki ya hata yaptıysam diye. 

23 Cevaplar

+3 oy
(2,453 puan) tarafından

Benim oğlum zor bir çocuk değildi ben hep ikinciyi istedim ve bundan bahsettim her zaman arkadaşım niye ikinciyi istiyorsun tüm maddi imkanlarını tek çocuğa versen daha iyi yetişmez mi ne gerek var ikinciye ikinci olunca birinciden kısacaksın vs gibi saçma şeyler söyledi ya ekmeğimi aşımı sen mi veriyon bacım diyemedim kime ne kimin kaç çocuk istediğinden. İkinciyi de yaptım Rabbim e şükürler olsun iyi ki olmuş ikisi birlikte oynayıp gülüşüyorlar dünyalar benim oluyor. Çoğu zaman zor oluyor iki çocuk ama bir şekilde hallediliyor. Yeri geliyor kirli sepeti doluyor yeri geliyor ütü birikiyor yemek yerine kahvaltı yiyoruz ama oluyor yani. Sen istiyorsan kimseye kulak asma canını sıkma. Bu arada yaş demişsin diğer yorumda gördüm oğlumu 29 yaşında kızımı 34 yaşında doğurdum 30 dan sonra doğumun tek kötü tarafı down sendromu riski diyorlar herkese birtek o yanı yüzünden bir daha  çocuk istemiyorum. 

(3,239 puan) tarafından

Benim annemde öyle söylüyor. İkinciyi yapıp ne yapacaksın bütün imkanları kızına harca diye. Ama ileride yalnızlık çekerse onu parayla çözemem 

(9,079 puan) tarafından

annecin de dogrunaoyluyir arkadaslarinda dogrunaoyluyir. mantikli dusunemiyirsun.  bi insanin kendine ve ilk cocuguna yaoacagi en buyuk kotuluk kardes. kardesi digeuktan sonra en fazla 5 ay icinde keske olmasaydi diye yana yakila aglayacak ilk cocugun. eski resimlere bakip kardesimin olmadigi gunleri cok ozluyirum diye surekli huzunlenicek. kizim hep seu der bazen eski gunlerimiz aklima geliyor gozum yadario cok guzeldu nunu niye yaptinizki. ben istemiyordum banana sir git babana hesap sor derim😂 kardesimiz uc bucuk yas oldu kizimda 9 yas hala aglar bunu niye yaptiniz keske ben elanin hayatini yasasaydim onun kardesi yok diye hala agliyir cocuk .hala alisamadinkardesinolmasina en buyuk haksizlik bana ve kziima oldu.

ben istemedim baban istedinkardes almayi gt babama soyle o pisman olsun derim hep.sen asla cocuguna kardes yapma diye simdiden ogutlerim kizimi. bnce annen cok dogru soyluyo. keske bnim snnemde boyle olsaydi bu konuda

(1,351 puan) tarafından

Sevda canım herkesin aynı olacak diye birşey yok. Bu kadar karamsar olmaya gerek yok bence her çocuk farklıdır sonuçta. Hepsi aynı olacak diye birşey yok 

-Reklam-
+2 oy
(1,764 puan) tarafından

Bak şu sayfada 2. Çocuğa karşı çıkan en yüksek sesle konuşan biri olabilirim 😅. Ama oğlum büyüdükçe düşüncelerim değişiyor . İlk olarak kendine arkadaş arıyor artık . Mesela bugün akülü arabasını çıkardık hadi anneanne dede anne sizde binin diyor kendi başına binmekten sıkılıyor hadi beni yakalayın diyor çocuk bu ya işte . Kafam karışmıyor değil ya birde tanımadığı çocuklara sarılıp öpüyor beraber oyun oynayalım diyor falan bilmiyorum yalnız hissediyor kendini galiba 

+1 oy
(1,329 puan) tarafından

Bakacak olan sensin ne milleti dinliyon bacım sen kendine güveniyorsan üstesinden gelirim nolacak dersen denemeye devam et yok psikolojim kaldırmaz dersen ertele 

(3,239 puan) tarafından

3 sene boyunca hep tek çocuk kalsın fikrindeydim. Ama ileride bize bir şey olduğu zaman onunla aynı duyguları yaşayan, sarılıp ağlayabileceği bir kardeşi olsun istemiştim aslında. Psikolojik olarak kendimi hazır hissediyorum. Eşimde çok istiyor ona da güveniyorum, kızımıza çok iyi bakar, ilgilenir her zaman. Ama bugün arkadaşlarım moralimi fena bozdu

(1,329 puan) tarafından

Duyma boşver herkes herşeyi konuşur sen kendine eşine bak.. Ne  güzel destek olan bir eşe sahipmişsin kızın da tek büyümez ben çok çocuktan yanayım ya kardeş gibisi yok 

(3,239 puan) tarafından

2 sene boyunca asla istemedim ikinci çocuğu. Kızım çok zor olduğu için. Belki o yüzden şaşırdılar. 

(1,329 puan) tarafından

Olabilir.. Kardeşsiz büyümesin kızın insanın zor zamanında yanında olan sadece  kardeşleri oluyor 

+1 oy
(3,409 puan) tarafından

Bakıp büyütecek olan sensin. Millete halt yemek düşüyor canım. Belki espirisine o kadar yüklendiler ama çocuk senin çocuğun sefası da cefasıda senin yani. Kabusluk bişey olup olmaması çocuğuna bağlı. Kızım zaten zor diyorsun. 2. Bebekte zor olursa evet kabusa dönebilir. Ama ne olup olmicağını yalnızca Allah bilir. Allah nasip ediyorsa kolaylığını da veriyor bir şekilde elhamdülillah. 

(3,239 puan) tarafından

İkinci zor olabilir doğru. Hatta bende bunu eşime söylemiştim. O da kızımız büyümedi mı ı da büyür, bebek kalacak değil ya dedi. Doğruydu çünkü kızım bebekken sanki hiç o günler geçmeyecek gibiydi ama şuanda aşırı rahatıs

(3,409 puan) tarafından

Evet zaten en zor günler ilk 2 sene. Orayı atlatınca düzlüğe çıkmış oluyorsun. Ben hiç tek çocukta kalırım diye düşünmemiştim ama ilkinden sonra hep sürpriz hamilelikler oldu. Evet çok zordu eve kapandım, çağırdılar gitmedim ama geçiyor o günler. Önemli olan düzgün karakterli disiplinli bireyler yetiştirmek. Sonra bakıyorsun ki aslında en kolay zamanlar bebeklik zamanlarıymış😂

+1 oy
(1,791 puan) tarafından

Bence her şeyden önce siz gerçekten çocuk istiyor musunuz onu belirleyin. Çünkü daha önceki yorumlarınızda (Cook önceden bahseidyorum aklımda kalmış)  kızımın anne ve babasını paylaşmasını ona haksızlık olarak görüyorum gibi bir cümle kullanmistiniz. Tabii ki insanların fikirleri düşünceleri değişir fakat siz kendiniz istiyor musunuz yoksa sadece bir kardeşi olsun mu istiyorsunuz onu iyice düşünün. Millet yeri geliyor 5/6 çocuğa bakıyor. Siz de hayli hayli bakarsınız. Hem yorumlarınızdan eşinizin de size destek olduğunu biliyorum. Eğer gerçekten isterseniz gözünüzü bir şey korkutmasın. 

(3,239 puan) tarafından

Eskiden öyle düşünüyordum doğru. Bazen hâlâ kıyamıyorum kızıma. Ama ileride bize bir şey olduğu zaman kızımın aynı acıyı paylaştığı bir omuz olsun  istiyorum. 

(1,791 puan) tarafından

Ben mesela hep tek çocuk derim çünkü eşim çocuk konusunda çok pimpirikli ve beni gerçekten hayattan soğutuyor. Eğer öyle olmasaydı ben de düşünürdüm. Bakabilecek psikolojin ve maddiyatin varsa neden olmasın? 

(3,239 puan) tarafından

Benim eşimde pimpiriklidir ama kızım çok ilgilenir. Kızım şuanda bez bırakıyor, babası evdeyken benimle bile gitmez illa babası götürecek

(1,791 puan) tarafından

Maşallah diyelim 

+1 oy
(5,120 puan) tarafından

Bu hayat senin hayatın, ister tek çocuk ister iki ister üç kimse karişamaz. Çocuklarının yemeğini onlar degil sen veriyorsun. Maddi olarak durumun iyiyse ikinci çocuğa psikolojik olarak hazirsan çevreni duyma kulaklarini kapat, yarın neden niçin diye sorgulamazsin benim kararım ben istedim dersin, o yüzden milleti değil kendini dinlemelisin. 

(3,239 puan) tarafından

Psikolojik olarak yeni yeni toparlandım. Maddi olarak da iki çocuğa bakarız. İkinci olunca psikolojim ne olur bilmiyorum ama sanırım artık istiyorum

+1 oy
(6 puan) tarafından

Bende tekte kalayım diye düşünenlerdendim ama nasip oldu şuan 2 ye hamileyim ilkim kız bu erkek 30 haftalığım bana da neyine yetmedi gibi yok eve kapanacaksin diye diyenler oldu da çok umursamadım açıkçası ben bakıyorum ben ilgileniyorum rabbim yardım eder merak etme benimde kızım çok zordu bu arada kolikti çok zorlandığım ve tek başıma baktığım için istememiştim ama illa isteniyor bence yanlız kalmasın diye bez olayımız da var bizim daha 3 yaşında kızım

(3,239 puan) tarafından

Benim kızımda 3 yaşına girecek bir ay sonra. Bezi bırakıyoruz bizde. Kızımın zorluğu 2 sene bize tövbe dedirtti, eşim bile asla istemiyorum diyordu. Ama kızım artık daha sakin bir çocuk o yüzden aralarında çok yaş olmasın demiştik

(6 puan) tarafından

Şuan bence tam zamanı dedim bende kaldıktan sonra bu düşünmüştüm zorluk olur diye ama rabbim nasip etti bezide attik mi sorun yok inat benim kız biraz istemiyor o yüzden bezfr zorlanıyorum sadece yoksa çok uysal bu çocuk 2 yaşına kadar bizde tövbe dedik😂

(3,239 puan) tarafından

Kızımda 5 ay önce bezi bıraktırmak istediğim de inat etmişti. Ama şimdi hemen hoşuna gitti

(6 puan) tarafından

Kendi istediği zaman Atayım diyorum bir kere denedim tak diye bas bas bağırdı evde zamanla kendi istemeyince mi çıkarsam diyorum o zaman da geç olur mu bilmiyorum ama sen kafaya takma boşver millet çatlıyor kıskançlıktan yaparız biz bakarız da büyütürüzde sanki gelip kendi bakıyor diyenlerin 

+1 oy
(7,671 puan) tarafından

3 çocuklu bir anne olarak söylüyorum evet tek çocuğa karşıyım Allah nasip ediyorsa kardeş olmalı ama inan çok erken

Bence okula başlasın o günlerini doya doya yaşayın birlikte gezin dolaşın sevgisini ilgisini şimdiden bölmeyin

Benim çocuklarım peş peşe oldu elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum ama benim de can yetemediğimi düşünüyorum. 

Tek çocuğa bakmakla ikiye üçe bakmak bir değildir.

(3,239 puan) tarafından

Şuanda 30 yaşindayım, kızımın okula başlamasını beklersem en az 35 olmam laızm. Sonuçta ilk okulda 2 sene önemli

(7,671 puan) tarafından

Tabi senin tercihin ben tecrübemi anlattım. Ama 30 yaş çok değil.

(3,239 puan) tarafından

30 belki çok değil ama 35 çok. Birde kızım o kadar büyüdükten sonra hiç cesaret edemez gibi hissediyorum

+1 oy
(14,416 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Anne hazır his ediyorsa mesela bitmiştir 

İnsanlar zaten güzel şeyleri dillendirmez ki ben çok zorlandım ben çok çektim tabi zor kolay değil çocuk büyütmek ama kardeş kadar değerlidi var mi 

Benim kiz uslu uysal yapılıydı aslında kızımın huyu suyuyla bir alakası yok Bir oğlum daha olsun çok istedim şükür nasip oldu

Oğlum zor bir bebekti kolikti 

Kızımdan çok farklı huylar inat istediği olmayınca bağırır ağlar benden başka kimsede durmaz aşırı bağlı

Ama öyle bir aşkla bakıyor ki bana 10 dakika ayrı kalınca bir sarılıyor ki

Onu geçtim ikiz gidiler beraber oynar yemek yer beraber uyurlar 

Çok şükür nasip edene 

Sürekli şükür ediyorum 

Gece bakmaya geldiğimde ayni yatakta buluyorum ikisini 

Sen istiyorsan eşin istiyorsa bu sizin kararınız herkese saygı duymak düşer 

(3,239 puan) tarafından

Maşallah çok tatlılar. Kızımın zamanında zor olması ve babasının çok şımartması insanları tedirgin ediyor. Ama kızımın yalnızlığını çoğu zaman görüyorum. 5 yaşına geldiğinde kendi kardeşiyle oynayabilsin istiyorum

(14,416 puan) tarafından

Evet anlıyorum seni 

Ben konunun bu açısından hiç düşünmemiştim yeterki (bencilce) oğlum da olsun istedim 

Şimdi beraber yemek yerlerken kahvemi içiyorum parka göturduğumde kimse olmazsa bile beraber eğleniyorlar 

(3,239 puan) tarafından

Benimde çok hoşuma gidiyor 2 kardeş parkta oynayınca. Ama istiyorum artık ikinciyi. Ne gerek var diyenede sen bakmayacaksın merak etme dıyecem

(14,416 puan) tarafından

Herkesi memnun etmeye kalksan ömür biter 

(3,239 puan) tarafından
+1

Evet istemiyorum diyorsun neden yap diyorlar. İstiyorum diyorsun ne gerek var diyorlar. İnsanı delirtir bu millet

+1 oy
(1,220 puan) tarafından

İlk bebeğin zor olmasına rağmen istiyorsan bu senin kararın millete ne?? benim de bir oğlum var  ve şuan  6 aylik hamileyim 2.cocugumda erkek.. erkek olduğu içinde linç yiyorum  ikinciyi yaptığım içinde bazen ben de düşünüyorum...ama  tek çocuk yapsaydım  hep kardeş fikri kalbimde kalacaktı  ve  istedik.allah aratmadı  nasip etti 2.yi isteyip senelerce olmayanlar var ki yaşımda var benim... oyuzden evlatlarım.onemli kimsenin ne dediği değil sende kalbinin sesini dinle imkanın varsa enerjin varsa   bunlar onemli

(3,239 puan) tarafından

Kızını zor büyüttün rahatladın neden tekrar aynı şeyleri yaşamak istiyorsın diyorlar. Bende ilk 2 sene kardeşi olmasın kızım eziyetli diyordum. Ama artık kendimi de hazır hissediyorum. Ve bize bir şey olursa aynı acıyı paylaşacağı biri olsın diyorum

(1,220 puan) tarafından

Ben tek cocugum   34 yaşındayım    kardeş eksikliğini hep yaşadım ve babamı üniversite zamanı  kaybettiğimde  benimle aynı acıyı yaşayıp anlayan bir allahin kulu.yok dedim açı var evet annem.kicasini kaybetmiş babannem evladını ama benim hissettiklerimi  hissedip omuz omuza ağlayacağım kimse  yok demiştim  ben bi kardeş istedim oğluma hayırlı olsun birbirlerine  bağlı olsunlar diye Rabbım nasip etti ben bakicam ben zorluk çekilen belki onlarda iyilikten diyor ama ne dediğin  değil nasil dediğin onemli

+1 oy
(23,013 puan) tarafından

Size fikrinizi sormadım deyip bozarım ben böyle durumlarda çocuk konusu karı kocanın özelidir kimseyi ilgilendirmez 

Ama dışarıdaki çocuklarla oynaması kardeşle çok iyi anlaşacağına işaret değil bence zor bir çocuk diyorsun muhtemelen kardeş kıskançlığı yaşayacaksın kendini hazırla 

(23,013 puan) tarafından

Alışır canım alışmak zorunda zaten hayatınıza yeni bir insan daha dahil olacak ve artık dört kişilik düşüneceksiniz

(3,239 puan) tarafından

Bilmiyorum artık, gerçi Allah nasip edecek mi bilmiyorum. Sâdece tek çocuk fikrinden vazgeçtim kızım biraz rahatlayınca, rahat battı

(23,013 puan) tarafından

Ben de yeni hamileyim canım oğlum çok uysal bir çocuk bence ikinci canıma okuyacak ben de haberi olanlara rahat battı diyorum 

(3,239 puan) tarafından

Bende kızım çok zordu, Allah bir daha olursa yüzüme güler belki diye düşünüyorum

(23,013 puan) tarafından

İnşallah canım 

0 oy
(1,650 puan) tarafından

Ben tek çocukla kalmak isterdım. Aslında ıkınciyi de içten içe isterdim de cesaret edemezdim sanırım. Oğlum çok zor bir bebek değildi çok ağlamadı kolik değildi kucak delisi değildi. İşimi gucumu yapabiliyordum çogunlukla. Ama her bebek gıbı tabi bazen ağladığı için yemeğim de gecikti işim de. Şuan 23 aylık sadece hareketli ve haylaz. Çok yoruyor şimdi. İhmal sonucu hamile olduğumu öğrendim. Bakalım bunda neler yaşayacaz umarım bu bebeğim beni çok yormaz. Yoksa çok yıpranırım. Çünkü sakin bir insan değilim çok kızıyorum oğluma. Uykusuzluğa da gelemiyorum 🥴 bir de arkadaşı olsa örgütlü olurlar kesin 😀

(3,239 puan) tarafından

Benim kızımında ilk 2 senesi felaket zordu. Ama 1 senedir her çocuk kadar yaramaz ve mızmız. O yüzden biraz cesaret geldi. Zaten oldu doğdu diyene kadar 4 yaşına gelmiş olacak

0 oy
(2,510 puan) tarafından

Benm 1 kızım var 3 yaşındaydı yeni gebeydim cinsiyeti kız demişti doktor tabi sonra erkek çıktı ve kim duyduğunda heleki cinsiyeti öğrendiğinde ayy ne acelen vardı bak buda kız getirdin bari wrkek olsaydı demişlerdi en son kuzenim bana niye getirdin acelen neydi nasıl bakacan demişti bende bez maması sana almak düşünüyorsa seni ilgilendirmiyor sen de iki çocuğunu bile isteye üst üste getirdin benm ki korunma rağmen oldu nasibi buymuş dedim 

O kadr zoruma gitmişti ki etraftakilerin konuşması yardım etmiyorlar almıyorlar birşeyleri ama boş konusuyorlar 

Kimse takip kendini üzme sakın 

(3,239 puan) tarafından
+1

Cidden öyle, kızımı tek başıma büyüttüm. Kimse bir gün bakalım da Nur dinlensin demedi. Aman senin evin uzak, senin kızın durmuyır diye bahane ürettiker

0 oy
(1,176 puan) tarafından

Benim çocuğum 3 yasind krese başladı arkadaşınin da kardeşi vardı eve gelip gerçek kardeş istiyorum diye hep ağladı şimdi 4 yaşında parka gidiyoruz bebek görsün ellerinden tutup oynatıyor sonra da bak anne ne güzel oynattim demi kardeşim olursa onu da böyle oynatirim onla uyurum falan diye sürekli kardeş hayali kuruyor çocuklarda istiyor eğer ikinciyi düşünüyorsan çok arasını açmadan dusunebilirsin büyüdükçe belki istemezler 

(3,239 puan) tarafından

Bilmiyorum kızım net kardeş istiyorum demiyor ama yalnızlığı artık üzüyor beni

(1,176 puan) tarafından

Yani eninde sonunda ikinci düşünüyorsan yap tabi hastalik gibi bir engelin yoksa sen bilirsin yine de

0 oy
(8,196 puan) tarafından

Milletin yatak odasına da karışır oldular bana çok ahmakça geliyor böyle yorumlar . İstediğim kadar dogururum kime ne ? Takma bence . İki kızım var zor evet ama çok seviyorum ikisini de . Hele küçüğü içime sokup sokup geri çıkarıyorm iyi ki olmus yavrum hiç pişman olmadım 

(3,239 puan) tarafından

İnşallah hayırlısı olur bizim içinde

0 oy
(3,383 puan) tarafından

Olumlu ya da olumsuz kimseyi dinleme. Zor da olsa kolay da olsa yaşayacak olan sensin. Kendini hazır hissediyorsan neden olmasın. Bence de çocuk tek kalmamalı en azından bir kardeşi olmalı. Ne zaman olacağını da siz karar verirsiniz.

Benim oğlum 22 aylık ben şimdi düşünmüyorum ama ilerde Rabbim kısmet ederse bir kardeşi olsun isterim.

Çevre konuşur da konuşur şimdiye kadar hiç mi laf söz duymadın her şeye yorum yaparlar zaten.Takma sen kimseyi Rabbim hakkınızda hayırlısını versin inşallah 

(3,239 puan) tarafından

Zaten kimse mutlu olmuyor. İkinciyi istemiyorum dediğim zamanda herkes itiraz ediyordu. Şimdi istiyorum diyorum gene itiraz ediyorlar

(3,383 puan) tarafından

Bak işte kendin de bunun farkındasın o yüzden hiç birşeyde kimseyi dinlemeyeceksin. İyi ya da kötü kimseye bişey olmuyor o yüzden kimseyi ilgilendirmez çok biliyorlarsa çok düşünüyorlarsa yardım etsinler destek olsunlar 

0 oy
(1,492 puan) tarafından

Bakacak olan onlar mıymış ki bu kadar karışıyorlar

(3,239 puan) tarafından

Valla onu bende anlamadım. 3 senedir kızıma 1 gün kimse bakmadı

0 oy
(222 puan) tarafından

Dost acı söyler, arkadaşlarına inanabilirsin 😁😁 diş beni maf etti huni takıp geziyorum artık 🥴🥴🥴

0 oy
(22,683 puan) tarafından

Onlar mı bakacaklar bacım. Kimseye bakma. Kendin ve eşin istiyorsanız bu iş tamamdır. Evet 2 çocukla hayat tek çocukla olduğundan çok daha zor. Ama sevgisi de guzel. Ben hiç pişman olmadim. Ama hayatın daha kısıtlı oluyor bu da bı gerçek. 

(3,239 puan) tarafından

İİeride yapmayıp pişman olmak istemiyorum. Bize bir şey olsa kızımın aynı acıyı paylaştığı bir omuz olsun istiyorum. Tabiki zordur ama zaten kızım 2 senede bize 3 çocuklu gibi zorluk yaşattı. Eşimle en fazla o kadar olur onu da hallederiz diyoruz

0 oy
(387 puan) tarafından

Canım 2 çocuk bende istiyorum ama olmuyo 

5 yaşında oğlum var 

Yaşım 43

(3,239 puan) tarafından

İnşallah hamile kalırsınız. Kardeşimin eltisi 46 yaşında doğurdu. O yüzden umudunuzu kesmeyin

İlgili sorular

+1 oy
25 cevap 900 göst.
23 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Hayalseveranne77 (535 puan) tarafından soruldu
0 oy
26 cevap 920 göst.
5 Aralık 2021 Aile & Aşk kategorisinde Vesile hakan (848 puan) tarafından soruldu
+2 oy
20 cevap 400 göst.
23 Aralık 2024 Aile & Aşk kategorisinde Zeynepjdjdjd (321 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 230 göst.
3 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde 1Gozbebegimmm (3,402 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,467,117 soru

24,039,979 cevap

329,082 kullanıcı

...