5 yaş 3 ay erkek çocuk boyu 119 cm çok mu yüksek anasınıfına gidecek ama anasınıfındaki çocukların ortalamasının üstünde görünüyo ve veliler hatta öğretmenler bile aaaa bu çocuk anasınıfı çocuğu mu diyolar. Stres okdum iyi bişi değil mi bu çocuğumda kendini kötü hissetti. Sizin yorumun ne sizin çocukların boyu nasıl ? Ve siz uzun boylu göedüğünzde ne şekilde tepki verirdiniz benim yerimde olaaydınız ne derdiniz. Şahsen minyon ve küçük çocuklar oldğu gibi genetiğe bağlı uzun çocuğu da normal karşılamak gerekmez mi her çocuk farklı neden böyle tepkiler alıyorum hata veya kabahtmiş gibi
5 yaş 1 aylık 119 cm benim oğlumda kreşe gidiyor 3 yıldır görenler şaşırıyor uzun boylu büyük duruyor diyenler var ama ben pek kulak asmiyorun kısa olsa kısa diyecekler uzun olsa uzun kilolu olsa laf ederler zayıf olsa laf ederler bosver takma
Anlıyorum sizi ama ben son zamanda aldığım tepkiler yüz ifadeler beni sinirlendiriyor. Biz başkasının çocuğuna niye kısa veya küçük göörünüyo diyip üzmyorsak uzun çocuklarada çok uzun nasıl anasınıfına gelir büyük görnyo hatta aşağlycı alaycı tavırla söyleniliyo ve bunu söyleyenlerden biri öğretmen eğitimci.. şuan çok sinrlyim ne yazdm bilmiyorum
Yani düşünsene çocuğun 5 yaşında ve yaşıtlarına göre baya kısa inan her gören laf eder yok bakamamissin .gelişmemiş bilmem ne .. diyorum ya insanlarla hiçbir şekilde ugrasamazsin benimde ikizlerimin biri özel gereksinjmlj bunu fark eden aaa nesi var diye soruyor. Sanane nesi varsa var .. Bende bu duruma çok sinirleniyorum ama iste insanlarla uğraşmak çok zor gerçekten Hee de geç bosver. Maşallah demek uzun boylu bir adam olucak büyüyünce.
Kasımda 4 yaş olacak kızım 112 cm. Sadece boy olarak yaşından uzun maşallah diyolar ben takılmazdım abartılı yorumlar alsaydım şahsen. Her insan gibi her çocuk da farklı ve bu farklılıkları önce kendimiz kabul edip okul açılmadan da tüm çocuklara anlatmalıyız ki akran zorbalığı minimum seviyeye insin çünkü maalesef çocuklar bu konuda daha acımasız.
Akran zorbalığı bir kenara dursun alaycı tavırla çocuğnz çok büyük görünüyo ne anasınıfı diyen kişi anasınıfını öğretmeni yani bir eğitimciydi. Çocuğum dışlanılmasından korkuyor ve endişe duyuyorum. Kısa ve minyon olanlara küçük gelimemiş denilmediği gibi uzun gelişmiş çocuklara tepki neden sanki hata veya kabahatmiş gibi. Kilolu veya obez olsa sağlık açısından uyarılsa anlarımda sırf uzun diye resmen linç yiyorum. Çocuğun yaşı anasınıfı doğm tarihi belli ısrarla 1. Sınıf deniliyor. Daha okul açılmadı açılırsa sınıftaki velilerden de konuşma duyarsam delirecem....
Acaba siz bu konuda rahat olmadıĝınız için mi size verilen tepkiler alaycı gibi geliyor? Kızım için de uzun dediklerinde bizim gibi selvi boylu diyorum( kısa boylu insanlarız eşimle) yani konuyu neşelendiriyorum falan takılmıyoruz eşimle. Sorumu yanlış anlamayın size göre de çocuğunuz uzunsa ve bunu da sürekli duyuyorsanız gelen ufacık tepki yada soru size abartılı gelebilir takıntınızdan dolayı. Haa ama gerçekten abartılı tepki alıyorsanız çocuğu 90 derecede de yıkadım ama çekmedi napalım böyle kabul ettik derdim ben heralde :) benim bir elim büyük bir elim küçük çocukluk ve gençliĝimde çok soru ve tepki alınca annem makinada yıkamış beni o yüzden elim çekmiş derdim bir daha kimse bisey diyemezdi :)
Aman ağzı olan konuşuyor kısa olsa niye kısa uzun olsa niye uzun kilolu olsa niye kilolu zayıf olsa niye zayıf derler. Uzun boylu olması bence güzel. Bız ailecek minnak minyon insanlarız. İsterdim çocuklarım uzun olsun maşallah sizinkine
Yoo bence uzun olması avantaj:)) bizimki 5 yaş 1 aylık 107 vardır ancak. Ortalama galiba.
Direkt yaşını söyleyin genetik olarak uzun deyin. Öğretmen de böyle yapıyorsa yani, saçmalamış.
Bende şimdiye kadar uzun boylu genetiğimze çekmiş diyordum seviniyordum ama resmen okullar açılmadan zoebalığa uğradık. Ve bunu yapanlardan biri öğretmen. Sinirlerim alt üst durumda. Hiç uzun boylu erkek görmemişler mi hayatlarında anlamıyorum. Okul açılınca velilerden de saçma sapan yorumlar duyacağmdan eminim aşırı sinirleniyorum. Güzellikle aa boyu uzun maşallah gibi yorumlar yapılsa eyvallah ama vallahi alaycı tavırla bu nasıl anasınıfı çok uzun büyük kalıyo bilmem ne gibi sorular başka. Hayır birde eğitimci. Dışlanır ve zoebalğa uğrarsa ne yapacam bilmiyorum
Çocuğunuzun öğretmeni olmayacaksa boşverin.
Evet bize çekmiş, uzun boylu deyin. Bazıları hiç uzun boylu çocuk görmemiş gibi tepki veriyor vs deyin sanki orda olmayan birini anlatıyor gibi.
Şakasına demişlerdir bence biraz fazla abartiyorsunuz
Şaka söylenilip söylenilmediğini anlayacak yaştayım.
Bence siz bu konuda fazla takintilisiniz. Ayrıca çocuğunuz kız olsa belki derim ama erkek çocuk için yaşıtlarından iri olmak özellikle ergenlikte avantajdır. Kizlar akranlarına göre iri olduğunda kendini kötü hissederken erkekler güçlü hisseder.
Takıntılı değilim. Bende sizin gibi çocuğumun uzun olmasını avantaj olarak görüyorum ve uzun boylu olması benim hoşuma gidiyor. Ben alaycı tavırla anasınıfı kayfını yaptğmda ve üniforma aldğmda bana karşı gelen tepkileri söyledim. Bana da gelen tepkiler tuhaf geldiği için zaten sinirli şekilde post açtım. Sizde bana şaka yapmşlardır yazmşsnz bende şaka değildi dedim.ben çocuğm neden uzun veya takıntılıyım diye bişi yazmadım kii
Verdiğiniz cevaplar o şekilde ben onun üzerinden yorum yaptım. Kimsenin ağzına kilit vuramazsiniz, başka çocuğa da başka şekilde laf edilebilir ki daha saçma şeylere laf edenler de var.
Maşallah deyin deseydin. Sende oku sürekli. Ne güzel maşallah ilerde uzun boylu yakışıklı olacak 😃
Sağ ol canım evet bende hep öyle düşünürüm yeşil göz beyaz ten uzun çocuk maşallah ama bazıları ilk defa uzun görüyormş gibi çocuğmu dışladılar sinir oldm.
Gecen sene oglum anaokuluna gitti sınıftaki en uzun çocuktu çünkü anaokuluna 2 sene gitti Aralık 2018 liydi
Yok benim 2020 li yaşıtlarıyla aynı olacak
1,472,666 soru
24,114,056 cevap
333,128 kullanıcı