0 oy
391 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (25 puan) tarafından

Bugün kız kardeşimi istemeye gelmişler 20yaşında

Babamın dayısı kızının oğlu.Babam kuzeniyle küsdü 3yıl önce barıştılar kuzeni evine davet etti o sırada kız kardeşimle o çocuk görmüşler bir birlerini hangi ara bilmiyorum amanumarada alınmış kardeşim o çocukla 3yıl sevgili olmuş. Babası onay vermez diye herkesden saklamış

Çocukta yurtdışında yaşıyor dedesi ninresi Azerbaycanlı diye tatilde buraya geliyor. Bugün büyükleride alıp gitmişler

Babamda net şekilde hayır demiş. Dayısı konuşmuş yengesi konuşmuş kardeşim kendisi bile dil açtı konuştu ama onay vermedi. Onlarda su bile içmeden gittiler. Tatlı çikolata getirmişdiler hepsini geri verdirtdi babam

Misafirler gittikten sonra kardeşimin üstüne yürümüş beni aradığında eğer abim olmasaydı pestilimi çıkarırdı onu hiç böyle görmedim dedi. Telefonunu aldı ona doğru fırlatdı orda kafasına değebilirdi şükür değmedi telefon kırıldı. O çocuğa küfürler ailesine küfürler kendi öz kızına küfürler sonra erkek kardeşimi babama bağırmış kızın odasında kovmuş arkasına kapıyı kilitlemiş ikisi aynı odada kaldı. Sonrada ağlayarak bana anlattı benden yardım istedi siz konuşun ben onu çok seviyorum bana bir daha onunla konuşursan kafanı keserim dedi

Kocam ben erkek kardeşim annem hepimiz onu sakinleştirdik ama olmuyor kız onunla evlenmek için yalvarıyor resmen. Sonra eşim söz verdi ben yarın ararım konuşurum dedi ama pek söz verememde dedi

Eşim yarın biz annemlerin olduğu ilçeye gidelim dedi. Kayınvalidemde bizdeydi bize siz karışmayın eğer babası dediği gibi kötü adamlar çıksa o zaman en büyük suçlu siz olursunuz dedi. Ama kızda nefesi kesilene kadar ağlıyor yazık günah annesi babası nasıl biri tanımıyorum çocuğuda tsnımıyorum aralarında ne geçti bilmiyorum ama kardeşime yazık

Biz yarın gidicez orası kesin eşimede söyledim eminmisim ya annen haklısa dedi. Haksızda olabilir sonuçta bilmiyorız ya iyi biriyse kardeşin bizden yardım istedi bizi büyük gördü eğer sırt çevirsek yarın birgün yüzümüze vurur sizden yardım istemiştim diye

12 Cevaplar

+1 oy
(20 puan) tarafından

Baban istemiyorsa vardır bir bildiği bence siz karışmayın 

(25 puan) tarafından

Kayınvalidemde öyle diyor ama eşim benden yardım istedi o ağlamanı unutamam gidicem diyor

-Reklam-
0 oy
(5,773 puan) tarafından

Bence şimdi biraz bu konuyu kapatın bir kaç ay sonra tekrar açın. Belki baban o zamana kadar sakinleşir yada kız kardeşinle oğlan ayrılırlar

(25 puan) tarafından

Ergenliğinde ayrılmadıysa zor ayrılır

Zaten ben daha olayın şokundayım ne alaka bunlar diye ama olanda oluyormuş

Eşim kafaya takmış yarın gidicez konuşucaz diye

0 oy
(4,048 puan) tarafından

neden istemiyor acaba baban? 

gerçekten haklı bir sebebi varsa böyle yaparak kardeşinin yanlış yapmasına evden kaçmasına sebep olacak. 

sakin sakin durup konuşmak lazım 

(25 puan) tarafından

Tam detaylı bilmiyorum bende o zamanlar küçüktüm

Ama annemle babam iş için beni anneannemlereb bırakıp Rusyaya gitdiler babamın kuzeni orda onlara iş ayarlayacaktı diye ama yılları dolmadan batmış halde geri geldiler babam tecrübesizdi diye tüm işleri babamın kuzeninin kocası hallediyordu babamlar battı ellerinde olan az miktar parada gitti ama onlar yükseldiler 

Beş kuruşsuz parayla geri döndüler

eğer onlar yapmış olsalar bile bundan çocuğun günahı ne? Oda o zamanlar küçüktü. Tamam ailede önemli ama babam 3yıl önce kuzeniyle barıştı evine gitti 

(4,048 puan) tarafından
+1

barıştık ama kızımı verecek kadar değil kafasında o zaman. 

(25 puan) tarafından

Öyle birde benim takıldığım ve gerçekten sinir olduğum ama kardeşim şuan iyi değil diye üstüne gidemediğim sorun 17yaşındayken 25yaşında bir adamla konuşması hmede o sene universte sınavı vardı. Ve hanımefendi bize büyük büyük söylemişti asla asla bu sene erkek falan düşünmeyecem diye

(4,048 puan) tarafından

yaş olarak evet sıkıntı. 20 yaşındayken 25 yaşında biriyle görüşebilir ama 17 yaşında kızımın 25 yaşındaki bir adamla görüşmesini ben de doğru bulmam. 

ben akraba evliliğine de karşıyım zaten. 

tabi büyük konuşmuyorum, ne zaman büyük konuşsam başıma gelir 😅

şaka bir yana ne babanın ne de kardeşinin üstüne çok gitmeyin. baban da terstepip daha çok sinir yapabilir. kız kardeşinde ise ölürüm de ayrılmam tripleri olabilir, bizi zorla ayırıyorlar kafasına girip kaçmak isteyebilir.

ha karşı taraf bunu düşünmüştür zaten, senin kardeşine karşı yapman gereken onu varsa eğer bu kaçma fikrinden vazgeçirmek. 

şu anda öyle bir şey yapsa gittiği yerde de değeri olmaz. buna ikna et. zamanla babanın yumuşayacağını, yaşın küçük bekle sabret istediğin olur gibi şeyler söylemen lazım. 

tabi babanı da sakinleştireceksiniz ki kızın üstüne gitmesin. 

0 oy
(4,011 puan) tarafından

Babanın böyle yapmasının sebebi ne önce onu öğrenin. Belki adam istememekte haklı. Siz ailenin nasıl olduğunu bilmiyorsunuz ki. Taaa Azerbaycan da olan bitenden ne haberiniz olacak. Babanızın tavrı yanlış sadece. 

0 oy
(848 puan) tarafından

Kız kardeşin bile bile atmış kendini ateşe. Babasının onayı olmayacağını bildiği bir ilişkiyi neden devam ettirmiş ki. 

Cahil kafası başka hiç birşey değil. Kimse aşktan ölmüyor bizim gençlerimiz ne yazık ki gaflete düşüyor ve intihar girişiminde bulunuyor bu zamanda örneği çok çok fazla. 

Babanin yaptığı da çok yanlış kızını alıp karşısına güzel bir dille ifade etseydi istemediğini bu kadar kırgınlığa gerek yoktu 

0 oy
(647 puan) tarafından

Elbette sakince bir babanla konuşun sonuçta barışmışlar sebebini sorun ama hayır diyorsa da ısrar etmeyin kayınvaliden burada doğru söylemiş ama baban aşırı bir tepki vermiş ya baya üzücü ve korkutucu 

0 oy
(1,378 puan) tarafından

Olay bu kadar yeniyken gidip konuşmayın biraz zaman geçmeli sinirini baban biraz üstünden atması lazım.  Babanın tepkileri maalesef çok çok yanlış bunun üzerine kardeşin yanlış yapmaz umarım. 

Hem elde çiçek çikolata habersiz gelinir mi baba onay vermeden kimsenin evine gidilmez tuhaf bir durum.

0 oy
(4,770 puan) tarafından

Baban daha once sorun yasamis kusmus bile aileyi en iyi o taniyo bu durumda israrla vermiyosa kizi soz dinleyin ikna edin kizi cocuk ne kadar iyi olursa olsan kiz kardesin cocugun ailesini biliyo mu bilse bile uzak mesafeden herkes iyidir sevgililikte cifler birbirini taniyamiyo bazen evlenince degisiyolar bosanlarin cogu bu yuzden peki ailesini nasil taniyacak malesef ki ulkemizde sadece kari koca evlenmiyo ailelerle de evleniyoruz baban adamlar kotu diyosa kiz kardesin ne kadar mesafe koymak istese de koyamaz sonuc evlenip bosanacak ya da bi omur cekecek bu isin sonu hayir degil bence ama yok illa istiyorum diyosa istihare yapsin 

0 oy
(2,450 puan) tarafından

Bence gidip sakin sakin konuşun nelerini gördün baba neyi var filan niye istemediğini anlayın ilk önce ikna etmeye gitmiş gibi olmayın size de sinirlenip kızar. Sonra konuyu açarsınız çok sevmişler birbirlerini filan diye. Eğer haksizsa eğer babanız istememekte haklı ise kardeşinle konuşursun. Eğer çocuk yurt dışında ise kardesine tavsiye gurbetlik çok zor ben aynı ülkedeyim ama ona rağmen zor ki o yurt dışında daha zor sadece bugünü değil ileriyi de düşünsün çocuk olacak gidip gelmek zor olacak iyi düşünsün 

0 oy
(357 puan) tarafından

Canım eğer babanız bisey hissettiyse belki o yüzden sert tepki vermiş olabilir 

Yapmasa iyiydi ama.

Ben akraba evliliğine karşıyım kendi fikrimce 

Erkekler dışarıda oldukları için belki bir yanlışını gördü bilemeyiz ki 

Şimdiki gençlerin aklı bir karış havada 

Toz pembe görülüyor onlara 

Ama hayatın gercegi ile tanistiklarinda 

Lütfen gec olmasın 

0 oy
(5,669 puan) tarafından

Dili yanmis biri olarak bacim sana tavsiye karisma. Birak babanla kardesin kendi halletsin. Iyi de olsa kotu de olsa sana kabak patlar.

0 oy
(53,796 puan) tarafından

babamin hayir dedigi.kisiyle gorusme salakligini bende yaptim ama akrabamiz degildi akrabaya bakilmaz bizde kardesin hata etmis cildirtmasin adami illa istiyorum diye diye

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 474 göst.
6 Nisan 2024 Diğer kategorisinde Mh. 2606mt (172 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 271 göst.
27 Şubat 2024 Diğer kategorisinde Mh. 2606mt (172 puan) tarafından soruldu
+2 oy
26 cevap 573 göst.
0 oy
1 cevap 258 göst.
11 Nisan 2025 Diğer kategorisinde anneadayi_96 (977 puan) tarafından soruldu