+2 oy
639 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (3,435 puan) tarafından

Arkadaşlar bu soruyu kendim için sormuyorum ben zaten 3. Çocuk düşünüyorum. Çevremde biriyle ilgili soruyorum ama sorgulamayın sadece soruma cevap verin lütfen kendisine cevabı ileticem hemen eş rızası olmadan özelde kürtaj yaptırabilir mi ?? 

26 Cevaplar

+1 oy
tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap

Geçen bı hocadan dinledim. "Bedenin için karar verebilirsin ama çocuğun hayatına müdahale edemezsin". Kürtaj bunun için yasakmış yani. Sen çocuk istemem olmaz diye düşünürsün ama kürtaj olup bı bedenin hayatını sonlardiriyorsun. Bı katilden farkın kalmıyor. Sonuçta o ilk rahme düştüğü an kalbi atıyor bedeni oluşmaya başlıyor. Allah yaratiyorsa Rabbim rızkını da veriyor.

-Reklam-
+5 oy
(665 puan) tarafından

Eşi bir sekilde duyarsa direk boşar evlilik dışı hamile kaldığını düşünür eşin rızası şart ama merdiven altı yerler Rıza falan aramaz 

Ama Allah'ın rızası olmadan olmaz 

tarafından

Kızma ama sana bu ikinci hak veririsim😊 bazen catisiyorum yorumlarına ama çok haklı bir yorum canm

(665 puan) tarafından

İnan ben sana hiç kırgın ve kızgın değilim :)

tarafından
+1

AA hayır canım bnde sana kızmadım hiç ama bazen sert çıkıyorsun yasa ama belki mizacin böyledir tabii ama senin gibi olmak isterdim inanki insanlara gereken cevabı verme konusunda 

+5 oy
(2,079 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Biliyorum başkası için soruyorsun sorgulamıyorum kimin ne yaşadığını da bilemeyiz yargılamak istemiyorum ama kürtaj lafı benim canımı çok acıtıyor 😞

+2 oy
(17,232 puan) tarafından

Özelde de eş imzası istiyorlar kesinlikle. Belki özel klinikler yapar kayıtsız falan. 

(3,435 puan) tarafından

Teşekkürler 

+1 oy
(6,378 puan) tarafından

Eşin onayı olmadan çok zor. 

(3,435 puan) tarafından
+1

Teşekkürler canım 

+1 oy
(26,853 puan) tarafından

Bilmiyorum tam olarak ama gerekli eş rızası olmadan olmuyor

(3,435 puan) tarafından

Sağol canım cevap için 

+1 oy
(11,559 puan) tarafından

Sağlıklı bebek için sanırım eş rızası şart.

Ben boş gebelikten kürtaj oldum eş rızası kimse sormadı 

(3,435 puan) tarafından

Teşekkürler canım cevap için 

+1 oy
(2,005 puan) tarafından

Yapmazlar. Çok imaj ve yasallık önemsemeyen küçük bir hastane yaparsa yapar. Yapan doktor da kendini riske atar. Evli olmamış olsaydı yapan doktoru bulmak zor olmazdı.

+1 oy
(209 puan) tarafından

Bilerek ve isteyerek kürtaj olacağı için eşinin rızasını alırlar.. 

Sağlık sorunu falan olunca mesela ya da sağlıksız hamilelik o zaman eşe sormadan direkt senin sağlığın için kürtaj yapıyorlar ama sağlıklı gebeliklerde eşe soruyorlar.. Ama çok günah bunun vebalini alabilecek mi? 

(3,435 puan) tarafından

Ya sıkıntılar yaşıyor kadın hayatını çok iyi bilmiyorum ne diyeyim canım ben onun için sordum kendi günahı 

+1 oy
(30,144 puan) tarafından

İmza fln gerek goruyorlar

+1 oy
(4,827 puan) tarafından

Kaç haftalık bilmiyorum ama 10 haftaya kadar yasal eğer haftası çok erkense kadın doğumla görüşsün, doktorun bana anlattığını söylüyorum ben gebelik düşünmüyorum ya olursa diye 3 farklı yöntemle korunuyoruz 1 ay gecikmem oldu doktorla dertleşmiştim asla kaldıramam hocam sağlığım yerinde değil muayene edin dedim şükür mevsimsel gecikmeymiş ama diyelim ki oldu bir ilaçla düşmesini sağlayabilirim demişti hatta küçük ilcedeyiz burda bile hallerim demişti yanlız 1 gün bile gecikmen varsa hemen gel demisti bu msjı iletebilirsin 

+1 oy
(2,495 puan) tarafından

10 haftalık iken zorunlu kürtaj oldum eş rızası sorulmadı belki mecburi olduğu için olabilir

+1 oy
(5,478 puan) tarafından

Benim tanıdığım birisi özelde aldirdi canım 

Yalnız o arkadaşına söyle şeyine sahip çıksın olurmu 

O zevki yaşarken çok güzel, Ama bi çocuğun hakkına girmek çok kötü 

Yaşama şansıni elinden alıyor 

O çocuğa haksızlık ediyor ve hakkina giriyor 

Sadece çocuğunun değil babasının da hakkina giriyor

0 oy
(3,675 puan) tarafından

İlk 3 ayda ya da 10.haftaya kadar sanırım kürtaj hakkı var. Özellikle kromozom bozukluğu olan gebelikşerde eş rızasının alındığını sanmıyorum. Ama 3 aydan büyük ise êş rızası kesin alınır. 

0 oy
(2,687 puan) tarafından

Merdiven altı yerlerde yaparlar eş onayı olmadan

0 oy
(1,551 puan) tarafından

Ben 3 kere kürtaj oldum kalbi durmuştu bebeklerinin 2sini özelde birini araştırma Hastanesi'nde oldum zorunlu kürkaj olmasına rağmen eşiminde bilgilerini aldılar evlilik dışımı diye sordular ama canlı bebekse devlet ilk ay kürtaj yapıyor sanırım özellerde belli bi süre ama merdiven altı yerler her ay yapabilir oralarda güvenilmez keşke evladının canına kıymasa kaç haftalıkmış 

0 oy
(7,034 puan) tarafından

Eş rizasida var imza isteniliyor ablam bebegini kaybetti kürtaj oldu eniştemin imzası lazım oldu

0 oy
(5,814 puan) tarafından

Ben düşük sonrası kürtajda kendi imzamı kendim atmıştım

0 oy
(2,682 puan) tarafından

Es onayı gerekiyor şairim ama bazı hastaneler yüklü para karşılığı almıyor bizim burda çok yapılırdı şikayet edildi hastane kapatıldı 

0 oy
(5,094 puan) tarafından

özel kliniklerde ancak mümkün. 

İlgili sorular

0 oy
23 cevap 7,651 göst.
3 Temmuz 2019 Diğer kategorisinde Betül'ün Annesi‍‍ ❤ (3,076 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 445 göst.
21 Temmuz 2025 Aile & Aşk kategorisinde linaaminaramin (33 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 209 göst.
13 Ekim 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 105 göst.

Kategoriler

1,473,397 soru

24,124,209 cevap

333,643 kullanıcı

...