0 oy
390 göst.
Diğer kategorisinde (2,231 puan) tarafından

Annemle babam 50 yaşında. Annem kanser tedavisi gördü şükür şuan iyi ama her an kanser tekrar edebilir Allah korusun. Babam anneme, kardeşlerime evde psikolojik şiddet uyguluyor, derdi ne bilmiyoruz. Annem ağzını açsın konuşsun hemen bağırıyor, hakaret edip susturuyormuş. Aslında bu hep böyleydi. Babam ne söylediğini bilmez biri. Yani benim karım hasta acaba bı laf desem kalbini kırar miyim düşüncesi hiç yok. Annem aradı az önce, 13 yaşındaki kardeşimin psikiyatri randevusu var perşembe. Randevuyu duyunca anneme bağırmaya başlamış yine. Annemde beni aradı ağladi fln. Çok üzülüyorum ama elimden de birşey gelmiyor. En son bir daha darlatırsan polise git şikayetçi ol, uzaklaştırma al dedim. Yoksa annemin hastalığı tekrarlayacak diye korkuyorum. Babam dışarıdaki arkadaşlarına verdiği değeri eşine, çocuklarına vermez. Allah öyle bı imtihan etsin ki aklı başına gelsin inşallah. Ona göre manevi değer diye birşey yok. Eğer para getiriyorsan eve değerlisin, faydan var. Kızlar bize de dua edin hasta annem feraha çıksın. 

9 Cevaplar

+1 oy
(264 puan) tarafından

Bnim dedemde böyle gadar biriydi birak ailesi mahalleli ila lah etmişti en son ne oldu biliyormusun önce eşi öldu gelinin eline bakar oldu sonra oğlu öldü gelini namahrem im diye onu evinde kabul etmedi şuan öyle bi perişan yiyecek bi sıcak kap yemeğe hasret. Evinde yapa yanlız arabasıyla carşıya gider bütün emekli maşını dişardaki yemeğe verir herkese kedi olmuş herkes bu adama ne oldu ne iyimserleşmiş deyip duruyor. Tabi babandır sonu böyle olsun demeye getirmiyorum sadece zulmeden in sonu iyi olmaz bu dunya da görmese ila diğer dunya da görür. 

(2,231 puan) tarafından

Annem maddi manevi iyi bi insandir ama babam bunun değerini hiç bilmedi. Annemde her iki dünyada da hakkını helal etmiyor. Hakkını helal etmedikçe bir arpa boyu yol alamıyor babam. Allah ıslah etsin ne diyim 

(8,741 puan) tarafından

En acısı da bu hâlbuki böyle insanların önce ölmesi lazım ki hayatı zulm ettiği insan biraz gün yüzü görsün. Benim annemin sonu da böyle olacak diye korkuyorum. 

(2,231 puan) tarafından

Allah seninde annene ferahlık versin canım. İnsanlar niye böyle değer bilmez, kötü olur bilmem 

-Reklam-
0 oy
(4,326 puan) tarafından

Kardeşlerin kaç yaşında , okuyorlar mı çalışıyorlar mı?

(4,326 puan) tarafından

Yaşadığı yer küçükse erkek kardeşin eve bakar çalışıyormuş ne de olsa. Annen de belki ufak tefek işler yapar harçlıklar çıkar. Sen de destek olursun. Ayrılmaları annen için de çocuklar için de en iyisi. Öyle bir adamla aynı evde yaşadıkça geri dönülmez hasarlar olacak insanlarda. Daha sonra keşke diyip pişman olmaktansa bazı zorluklara göğüs germek daha mantıklı.

(2,231 puan) tarafından

Kardeşim aldığı maaşını altına ceviriyor. Ha yine de destek oluyor ufak tefek. Annem mirasta 6.500 TL kira alıyor. Yağında kavruluyor işte. Ben gurbetteyim yani nasıl destek olabilirim ki. Yani 30 yıl sonra ayrılmaları daha uygun gibi görünüyor ama... Annem bazı zorluklara göğüs gere gere kanser oldu.

(4,326 puan) tarafından

Canım Allah korusun ama yarın öbür gün annen artık strese dayanamayıp ölse kardeşlerine ne olacak. İnsanı hasta eden stres bunu unutma. Koca diye Allah değil ya bu haşa ölene kadar her şeye katlansın sen ve kardeşin ennenle konuşun ikna etmeye çalışın ha annen anlamayıp hâlâ evli kalmak istiyorsa kendi bilir.  Bir yaşta  sonra kendi düşen ağlamaz.

(2,231 puan) tarafından

Annem boşansa gidip sığınabilecegi kimse de yok. Dayılar var ama onlarda Allah'ın cezası hayırsız. Teyzem var sağolsun her konuda anneme destek ama annem bugün bosansa teyzem ne yapabilir ki.

(4,326 puan) tarafından

O zaman canım o ne yapabilir bu ne yapabilir ölene kadar çekip duracak. Hem ne sığınması 3 tane çocuğu var. Çaresizliği bazı zamanlar biz kendimiz seçeriz . O yüzden de sonuçlarına kendimiz katlarınız. Allah yardımcınız olsun diyecek başka bşr şey yok.

0 oy
tarafından

Canım annene geçmiş olsun 

Dualarımda yer var 

(2,231 puan) tarafından

Allah razı olsun. ❤️

0 oy
(918 puan) tarafından

Annem 53 yaşında kanser 3 evreydi tedaviler ameliyatlar derken iyileşti dediler ama bu 1 yılda babamın ağzı hiç durmadı anneme diyordu artık işe yaramıyorsun kendime yeni eş alacağım aldığı bilezik vardı 2 tane seviyordu annem takıyordu onları aldı işi için kullandı gitti annem ne istediyse almadı annem masa isterdi o imkan olduğu halde gidip nerde 2.el var onu grtiridi koltuk isterdi yer minderi grtiridi hergün laf sayıyordu bizde babama kızınca diyordu şaka yapıyorum ama annem içten içe bitiyordu diyordu git evlen o kemoterapi görünce böyle şeyler yapıyordu anneme doktor hafif kuzu eti yedirin diyordu o gidiyordu kelle sana eti getiriyordu kadın habire kusuuordu kardeşim ünv hazırlanıyordu 54 yaşında annem burun kanamasından vefat etti vucudu kan üretmesi artık kardeşim tıp kazandı kendini kurtardı ama 1 yıl o kız antidepresan kullandı kendine gelemedi ,4 yıl sonrada evlendi annemden sonra işleri öyle kötüye gitti elinde olanda gitti .demem o ki al anneni yanına kurtar onu yada babana artık içinden ne geliyorsa haykır çünkü onlar bu dilden anlar

(2,231 puan) tarafından

Bilmiyorum ya amacı annemi tekrar kanser edip öldürmek ya da kaçırtmak. 

Allah göstermesin kanseri tekrarlarsa hepsi benden büyük bi sille yiyecek.

(918 puan) tarafından

Canım tekrarlanmasına gerek yok ki annemin doktoru dedi kanserle alakalı hiç bir sıkıntı yok o kadar sıkılmış vücut artık kan üretimini kesti geç olmadan önlem alın ben ev içindeydim anneme hiç bir şey yapamadım yanıma bile getirmedim zor süreçlerinde hep yalnız kaldı 

(2,231 puan) tarafından

Kanser sürecinde bekardim, yanındaydım. Gerçekten çok zor bi süreç manevi olarak. Ama şuan evlendim ve başka bi şehre geldim. Yanıma gel dedim ama teyzem cagırmıs ona gidecekmiş. Küçük kardesimi de psikolojisi düzelsin diye bana göndercek. Küçük kardesime de psikolojik şiddet uyguluyor. Çocuk babamı bıçaklıcam öldürcem diyormuş ve bunu diyen çocuk 13 yaşında daha.

(918 puan) tarafından

Babam resmen aileyi dağıtıyor haberi yok

(2,231 puan) tarafından

Belki de amacı bu 🤷🏻‍♀️

0 oy
(571 puan) tarafından

ben bu insanlari anlamiyorum ya dertleri nedir kaynanamla kayinbabada böyle sürekli kavga ediyorlar koca koca insanlar 70 yasindalar bunlar boşanmayı bile düşünüyorlar valla allah akil fikir versin boşansa kim çekecek ki 

0 oy
(1,400 puan) tarafından

Benim babamda aynı artı fiziksel şiddet de var bizimkide 50 yaşında  derdi ne anlamıyoruz

(2,231 puan) tarafından

Allah'tan fiziksel yok ama psikolojik de ağır yani. Evde herkesi mutsuz ve hasta ediyor. Sonunda git polise şikayetçi ol dedim.

0 oy
(1,051 puan) tarafından

Benzer bi model de bizde var maalesef el iyisi. Dışardaki  kahkahasını bırak tebessümü yoktur evde. Allah annelerimize yardım etsin. Rabbim annelerimize sağlık versin 

(2,231 puan) tarafından

Evdekilerin yüzüne bile bakmiyormus. Allah büyük ıslah etsin

(1,051 puan) tarafından

Amin canım bilirim bizde öyle büyüdük diken üstünde 

(2,231 puan) tarafından

Öyle olduğu için geleceğimizi mahvettiler

0 oy
(5,814 puan) tarafından

Benim annemde 2 kere kanseri yendi, oncelikle gecmis olsun diliyorum. Sonra annene birakmayacaksin bu isi kendin babana cıkışacaksın. Benim babamda boyleydi. Ben ergenlik doneminde hic lafimi esirgemedim cok kavgalar ettim. Annen zaten hastaliktan yeni cikmis babanin orta yas kiriziyle mi ugrassin bi de.

(2,231 puan) tarafından

Zamanında konuştuk ama yok ya can çıkar huy çıkmaz 

0 oy
(1,697 puan) tarafından

Hamileyim canı gönülden dua ediyorum rabbim yol göstersin annenn hastalığı tekrar ortaya çıkmasın Rabbim babanada akıl fikir versin şu durumda ayrılmaları daha iyi gibi sanki 

(2,231 puan) tarafından

Duaların için Allah razı olsun. Sende sağlıcakla al bebeğini kucağına ❤️

Annem boşansa nereye gidecek ki o da var.

(1,697 puan) tarafından

İnşallah Allah razı olsun kardeşim ❤️kardeşin calisyo annen iyi kötü bir şey ler yapsa eve iş alsa çiçek gibi gecinirler Allah gösterir bı yolunu 

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 266 göst.
18 Kasım 2023 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 215 göst.
6 Haziran 2024 Aile & Aşk kategorisinde Tansugoc (827 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 423 göst.
28 Nisan 2023 Aile & Aşk kategorisinde Semos (410 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 505 göst.