0 oy
90 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (4,934 puan) tarafından

Kızım eylülde 4 yaşına girecek.  Halen her sabah mızmızlanıp bizi uyandırıyor. Kendi odasında uyuyor sabah yanımıza gelip ağlıyor (hiç bir sebep yokken) daha doğrusu bizi uyandirmak için. Kardeşi 1 yaşında 1 yıldır de onu uyandiriyor. Karakter olarak mızmız ağlak bir çocuk zaten. Küçükken ve hiç bir bebekte görmediğim bir huyu vardı. Istisnasız her uykudan uyanınca 20 30 bazen 40 dk kriz yapardı. Hani cocuk uyur uyanınca ağlar ya annesi gelip alsın diye benimki bu ağlamayı 40 dk devam sürdürürdü. Kendini parçala ne yaparsan yap devam ederdi. Mızmız ağlaması da değildi ortalığı yıkardı. 2 yaşına gelince öğlen uykusunu bıraktı şiddetli ağlamaları da bitti. Kardeşi 1 yaşında ve o 99 % cocukların gibi uykudan uyanınca ağlasa da kucağına aldığın gibi susuyor.

Kızım bu huyunu bıraksın diye neler yapabilirim asla laf dinlemiyor.  1 yıldır güzellikle söylüyoruz kardesin uyudugunda sesli konuşma ağlama asla kaaleye almıyor. Neredeyse her gün kardeşini uyandırıyor. Eşimin buna tahammülü kalmadı sinirleniyor artık 

2 Cevaplar

+1 oy
(7,433 puan) tarafından

Bazıları evlat değil ömür törpüsü 😀

(4,934 puan) tarafından

Evet baya çektirdi bize

-Reklam-
0 oy
(6,276 puan) tarafından

Bu soruyu daha önce de sormuştun sanırım. Küçüğü sizin odadan çıkarmanız lazım. Büyük size kendisini göstermeye çalışıyor. Yapı olarak biraz ilgi düşkünü ve nazlı sanırım. Üstüne kardeş de gelince tuzu biberi olmuş. 

Küçüğün odasını ayırın. Büyüğe de hanginize düşkünse o daha fazla zaman ayırsın. Bir de doktora götürün ağlama krizi yerine duygularını nasıl ifade edebilir danışın. Oyun terapisi önerebilir. 

(4,934 puan) tarafından

Benzerini. Karakter olarak öyle evet nazlı ilgi bağımlı.  Kardeş gelmeden de aynıydı büyük kızım çoğu çocuğun aksine kardeşini hemen benimsedi bu konuda hiç zorluk çektirmedi. Kardeşten bağımsız bu nazı. Inanın babası da bende bireysel ilgileniyoruz evde oturup oynuyoruz kitap okuyorum. Günde minimum 1 2 saat. Parka da haftada 2 kesin bazen 3 kere çıkıyoruz. Bu ağlama krizleri hep vardı kardeşi olmadan önce uykudan uyanınca ôzellikle ağlama ihtiyaci hissediyor

(6,276 puan) tarafından

Ağlama krizleri çocukların duygularını regüle edemediğini gösterirmiş. Oğlum da benzer bir dönem yaşadı ama bizim başka sebepler vardı. Alt komşu ile ciddi sorunlar yaşadık ve evde gerilim yüksekti. Taşındık. Rahatladı. O sırada da doktoru bol bol oyun oynayın oyun çocukların terapisidir dedi. Biz de yer yer dermansız yer yer uykusuz gözlerle oyunlarına hep dahil olduk. Ara sıra hâlâ ağlama krizi var ama gözle görülür şekilde azaldı.

Bir de modelleme yaptık. Ben bir şeye üzülmüş ya da kaygılanmış gibi yaptım, eşime gittim. Bugün şu olay için çok üzgünüm çok ağlamak istiyorum dedim. O da bana ağlayabilirsin tabii dedi. Sonra dertleştik. Oğlumu da dahil ettik. Böyle böyle açıldı. Kızınca kızdım diyor üzülünce üzüldüm. Sizde iki çocuk olunca bu kadar tiyatro vs zor olacaktır, anlıyorum ama oyun terapisi düşünebilirsiniz. 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 86 göst.
0 oy
1 cevap 122 göst.
+1 oy
1 cevap 108 göst.
+1 oy
10 cevap 274 göst.
2 Ağustos 2025 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,477,770 soru