0 oy
165 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (55 puan) tarafından

29+4 haftalık hamileyim. Alış veriş için artık başlamam gerektiğini söylüyorlar. Yarın e bebek mağazasına gidicem ilk defa.Ne almalıyım söyler misiniz,neyi erteleyeyim neyi yarın alayım mesela

7 Cevaplar

0 oy
(525 puan) tarafından

3 tane yeni doğan zıbın al, 5 tane 0-3  ay zıbın al. Çok alma çünkü neredeyse hiç giymeden büyüyorlar canım 

Eylül Ekim gibi doğum yaparsın muhtemelen, uzun kollu zıbın patikli pantolon falan al, çorap al ve en önemlisi ağız mendili al 

Pişik kremi, ıslak mendil, bebek şampuanı, bebek tırnak makası 

Nohut battaniye ve kalın 1 tane battaniye al.

Aklıma gelen şimdilik bunlar canım 

Kıyafetleri dediğim gibi çok alma çok çabuk büyüyorlar 

(3,715 puan) tarafından

Kiz siz sayamazsınız bebekler kış bebegi olsun bak ne kadar kiyafet değişiyor zibin yetiyormu 😁

(55 puan) tarafından

Çok teşekkür ederim detaylı detaylı yazmışsınız 😇

(525 puan) tarafından

Bacım çocuğu pamuklara sarmaya niyetiniz yok herhalde 😁😁

-Reklam-
0 oy
(1,930 puan) tarafından

İlk doğduğunda kullanılacakları aldık zıbın, 2 3 alt üst takım yaz bebeği idi muslin battaniye ,çorap ,tulum, alt eşofman  aldım genelde tulum giydirdim ağız mendili çok lazım oluyor

Zibindan fazla almıştım çiş falan tasarsa diye hepsini 1 ay aldım kızım küçük doğdu sonradan 3 ay aldık 

Beşik puset Bebek Arabası bunları çok erken almıştım 

(55 puan) tarafından

Tamamdır bunları da tutuyorum aklımda teşekkürler 🌸

0 oy
(5,149 puan) tarafından

valla nasıl bir şeyler almadan duruyorsunuz bilmiyorum 😂 ben daha cinsiyeti bile bilmezken bir ton şey almıştım 😂

liste yapmadan alışverişe çıkma, internette de hazır listeler var, örnek olarak bak onlara

(55 puan) tarafından

Ya aslında hem çok istedim almayı hem de daha erken yaa daha erken yaa diye diye bu güne geldik 🤣 

0 oy
(744 puan) tarafından

Merhaba. Sağlıkla kucağına al inşallah. İhtiyaç listesi oluştur önce, uygulamada da var listeler. Sonra o listedekilerden hangisi daha önemliyse ve hangisi indirimdeyse ona göre al. Her hafta başka ürün indirimde oluyor. O şekilde ilerlersen daha kolay olur. 

(55 puan) tarafından
+1

Amin, inşallah.Teşekkür ederim 🌸

0 oy
(3,676 puan) tarafından

Ben 2 çocuguma da 1 tane çorap bile almadım çocuga çünkü rızkı ile geldiler dolu dolu poşetlerle marka marka kıyafetlerle eşya geldi kendi annem olsun kayınvalidem olsun tanıdığı insanlara haber bırakmışlardı sağolsunlar hep verdiler bayram seyran olunca alıyorum kıyafet oğlum 8 aylık çifter çifter bir sürü orijinal ayakkabıları var 4 5 sene idare eder beni o yüzden ben hiç bişey almadım zıbın vs çok gidiyor hastane çıkışı 3 4 takım alsan yeter bebekler çok çabuk büyüyor ben çok üzülmüştüm küçülen kıyafetlerini ayırırken ne çabuk geçti diyorum 

(55 puan) tarafından

Evet ben de çok abartı kıyafet alma taraftarı değilim o yüzden herkese fikrini soruyorum ki en ihtiyaç olanlar neler. Teşekkür ederim 🌸

0 oy
(4,943 puan) tarafından

Yukarıdakilere ek olarak bebek küveti, bakım seti ( ateş ölçer, burun temizleme ve tırnak makası olan), uyku tulumu bence çok kullanışlı, puset tabii ki ve müslin bez 3-4 tane. 

0 oy
(1,589 puan) tarafından

Valla iyi beklemişsin ben kurtlu çok erken başladım duramadım ahahahah ben şimdiye kadar

farklı aylarda zıbınlar

uzun kol tulum, 

3 tane Yenidoğan takımı 5li olanlardan 

müslin battaniye 

Bi kaç oyuncak 

Oyun kartları 

Toplar

Temizleme pamuğu 

Bezi için çöp kovası poşeti

1 numara bebek bezi

Islak mendil

Mama kapları termos çanta

Biberon

Bez mendil için organizer çantalar 

Hastane çıkışı için hurç seti

Çorap

Bunları aldım

Daha çok alınacak listesi var kıyafetlerin sayısını artırılacak bebek beşiği arabası çekmecelik gardırop anne çantası kışlık dış tulumlar oda ısı ölçer hava nemlendirici deterjan şampuan babynest kalın battaniyer burun tamizleme aparatları süt sağma makinesi poşetleri alınıcak . 

Yenidoğan kıyafetlerini çok alma getiriyolar hemde çok çabuk büyüyor yeğenime çok özenip almıştık baya çocuk bi kere giydi çoğunu hemen 3 6 aylık kıyafetler aldık tekrardan ben çoğunlukla 6 9 12 aylık aldım zıbın tulum yada alt üst takımları 6 aylıkken 1 yaş kıyafeti giyiyordu rahatlıkla 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 142 göst.
+1 oy
4 cevap 244 göst.
+3 oy
10 cevap 217 göst.
+1 oy
12 cevap 300 göst.
10 Haziran 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde honki ponki toninok (5,149 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,473,908 soru

24,131,402 cevap

334,064 kullanıcı

...