0 oy
118 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (561 puan) tarafından

Merhabalar arkadaşlar çok büyük bir sorunumuz var gerçekten bunu nasıl aşıcaz onu da bilemiyorum bilenler vardır belki postlarimda hepsi mevcut bebeğim ilk doğduğu andan itibaren 1 yaş 2 aya kadar sürekli ağlayan bir bebekti ama öyle böyle değil 18 saat ağladığını yazmıştım daha önce gitmediğimiz doktor hoca kalmamıştı sürekli ağladığından uyku problemimizin bilincinde bile değildik ne zamanki ağlaması kesildi ciddi bir uykusuzluk problemi ile karşı karşıya olduğumuzun bilincine vardık çocuk doktorumuz bay bay night önerdi işe yaramadı çocuk nörolojisi yada çocuk psikiyatri servisine gidin dedi çocuk psikiyatri doktoruna gittik çocuk nörolojisine gidin araştırın dendi öyleki 36 saat kesintisiz uyumadığı oluyor çocuk nörolojisi eeg çektirdi bir sorun görünmüyor dedi derdimizi anlattık çocuğum kilo olarak yaşıtlarından geri doktorun kendi bile dedi melatonin önerdi aldık ilk 3 gün güzel uyudu ama sonra etkisi geçti gibi tekrar gittik 2 ay süre alabilir devam edin atarax diye şurup önerdi melatonine de devam dedi atarax 2 gün verdim çocuk sersem gibiydi kestim melatonin verdim sadece ama 2 ay geçti hala etkisi yoktu bu kez sadece atarax vermeye başladım güzel uyuyor sersemlikte yapmıyor artık bunu doktora da bildirdim danışmadan kesmedim yada vermedim. Geçen hafta tekrar gittik yavaş yavaş kesmeye çalışalım dedi ama bu defa da hiç uyumuyor oturuyoruz oyuncak koyuyorum önüne kitap açıyorum müzik açıyorum gözünü ovuyor ovuyor ama dalamıyor yada 10 dakika sonra geri ağlayarak uyanıyor yanıma alıyorum sarılıyorum gözünü açamıyor ama ayakta uyur gezer gibi nerde yanlış yapıyorum lütfen biri yol göstersin gün içinde mutlaka saat 6.5 gibi parka götürürüm abisiyle beraber yada yolda oynuyor çok çok hareketli bir çocuk asla yerinde 2 saniye durmuyor biz yemek yerken bile lokmayı alır ayakta yer öyle ki hareketli abisi bayılıyor anında uykuya geçiyor bu öyle değil kendimi geçtim gram canım umurumda değil ama ona üzülüyorum 

6 Cevaplar

0 oy
(561 puan) tarafından

Kimsenin bir fikri yok mu :(

-Reklam-
0 oy
(173 puan) tarafından

Tamamen benim oğlumu anlattın ☹️ 6 ay boyunca ful ağladı 

Şuan iki yaşında hala aynı çit gelse uyanıyor uykusu 30 dk en fazla sütyen kestim az biraz düzeldi gibi uykusu ama geri kalanı berbat iki yıldır insan içine çıkamıyorum her zorlayan bı bebek

(561 puan) tarafından

İnan şaştım kaldım

0 oy
(704 puan) tarafından

Allah yardımcın olsun ins cnm çok zor bir durum gerçekten hiç bir fikrim de yok zaten gereken doktorlara götürmüşsun birşeyi yokmuş iyi bir hoca varsa ona götür bide 

(561 puan) tarafından

Ona da götürdüm canım inan ki bendeki tüm umutlar tükendi belki fikri olan vardır diye düşündüm ilaca bağlı kalsın istemiyorum 

0 oy
(4,219 puan) tarafından

Acaba beslenmesi nasil? Ne yiyor mesela?

(561 puan) tarafından

Maşallah diyeyim beslenmesi çok güzel ne verirsen yer daha yemek ayrımı yaptığını görmedim çok şükür güzel yer ama kilo alımı az nadir oturduğunu görüyorum sürekli ayakta ordan oraya koşturup duruyor

(4,219 puan) tarafından

Masallah masallah ne verseniz yerse cok guzel ama onemli olan ne verdiginiz. Dengeli sağlıklı besleniyor mu paketli gıda tuketiyor mu? Bunlar cok onemli. 

(561 puan) tarafından

Yok canım paketli gıda eve çok almayız alsakta çocuklara vermeyiz. Örnek vereyim sabah kahvaltı da yumurta domates zeytin peynir (köy peyniri) yoğurt fındık kreması yer varsa birazda meyve koyarım özellikle yaz ayında kavun karpuz ufak bir tabak yaparım çok sever. Öğlen gibi mutlaka çorba veririm :yoğurt çorbası, tarhana çorbası, sebze çorbası yada Şehriye çorbası, ikindi gibi meyve tabağı yaparım yer akşamda biz ne yemek yaptıysak onu yer saat 21.30 gibi de süt veririm onun dışında başka bişi yok

(4,219 puan) tarafından

Aslinda beslenmesi gayet guzel ama belki sut ürünleri etkiliyor olabilir. Instagramda hastalanmayancocuk hesabına bir bakın hatta mesaj atın yardimci olacağına eminim 

(561 puan) tarafından

Bir  bakayım hemen çok teşekkür ediyorum 

0 oy
(20,801 puan) tarafından

Benim kızda 1.5 yaşında doğdu doğalı uykudan dertliyiz geceleri duzgundu biraz biraz 1 aydır oda yok gece kalkıyor 2 3 saat bazen sabaha kadar oturuyoruz dişleri çıkıyor şuan ısırma dişler arkalar ondan mı bilmiyorum ama Dr bana uykuyu sevmeyen Bebek sevmez demişti birde akıllı keşfetmek isteyen bebekler uyumaz demişti kızımda yaşına göre akıllı ve prematüre doğmasına rağmen yaşıtlarından her konuda ilerde maşallah ona bağlıyor ve bu duruma alışmaya çalışıyorum birde hamileyim 27 haftalık oturup senle karşılıklı aglayabilirim bu durumumuza düzelmiyor çünkü 🥹

(561 puan) tarafından

Yaaa:(( uykusuzluk üstüne hamilelik çok zordur senin içinde üzüldüm. Ben kendimle alıştım inan ki uykusuz kalıyor muyum haddi hesabı yok ama bünye alışıyor bir yerden sonra ben gerçekten ona kıyamıyorum yani ilaç verdim mi uyuyor kıstım mı uyumuyor buna bağlı kalsın istemiyorum tekrar çocuk doktorumuza mı gitmeli yoksa çocuk nörolojisine tekrardan mı gitmeliyim yoksa çare aramaktan vaz mı geçmeliyim

(20,801 puan) tarafından

Bebeklikte bir rutin oluşturamadiysan öyle de devam ediyor ama uyumuyor rutin düzen istiyor bebekler ama o düzeni oluşturmak çok çok zor 

(561 puan) tarafından

Yok canım oluşturamıyoruz üstüne 3.5 yaş oğlum var oda bazen sesimizi duyunca uyanıp yanımıza geliyor öyle olunca daha zor abi kardeş çokta anlaşamıyorlar:(

0 oy
(410 puan) tarafından

Allah yardımcın olsun insallh elinden ne geliyorsa yapmışsın 18 saat ağlamak nedir çok zor ya. İnsallh düzene biner. 

(561 puan) tarafından

Şöyle geriye baktığım zaman oğlumla ilgili beni güldüren tek bir şey yok sadece giden o zamana üzülüyorum bir kere sevemedim kucağıma alıp yada gülemedim. Oğlumun doğmasıyla tüm düzenimiz değişti ne yapsam susmuyordu 1 hafta emdi emmedi inan ki 20 günlüktü biz yollara düşeli ağlama krizleri benim lohusallığım iki çocuğa yetememek nedenleriyle ailemin yanına gittim 2 ay kaldım düzelmedi annem benimle beraber döndü bir 2 ayda bende kaldı yine düzelmedi annemin ısrarı ve fikri üzerine kayınvalidemin alt katını yaptırıp taşındık iki tarafta çok yardımcı oldular ama ona rağmen kriz geçirdiğim çok oldu. Özellikle o 18 saat ağladığı gün annem çare aramaktan usanmıştı oğlum onun kucağında ağlayarak abime yarına cenazemiz var bu çocuk bu gece sağ kalırsa ömür billahi her cefaya katlanır bir çözüm ara demişti gecenin bir vakti farklı bir şehire farklı arayışlar için yola düşmüştük en en unutamadığım anlarımdan biriydi benim annemin kayınvalidemin çaresizliği. 

(410 puan) tarafından

Oyy canım benim yaane zor bı bebeklik insallh çabucak geçer çok üzüldüm. Vallahi ben de çocuk ağlamasına dayanamam yani ağlamasın hemen susturmaya çalışırım 18saatte ne yapardım bilmiyorum. 😔

(561 puan) tarafından

😞

İlgili sorular

+5 oy
14 cevap 403 göst.
+1 oy
5 cevap 228 göst.
22 Şubat 2025 Diğer kategorisinde PEFEKEGE (539 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 403 göst.
1 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Canparcam (266 puan) tarafından soruldu
0 oy