+1 oy
350 göst.
Diğer kategorisinde (804 puan) tarafından

Kızlar evimde bir sürü fazla eşya vardı mutfaktan başladım dün bayağı eksilttim eşim ben kızım yaşıyoruz zaten 3 kişiyiz evde ikimiz de çalışıyoruz çok fazla böyle dolap indir sil yapacak şeyim olmuyor yani vaktim olmuyor rahat rahat silebilmek için bayağı eksilttim yani artık her şeyden lazım olduğu kadar istiyorum evimde yani kapalıyım ben bir sürü eşarbım var mesela neden var yani bir tane alırsın eskir yenisini alırsın bir sürü bardağım vardı attım yani resmen attım 2 ondan bir ondan bir sürü tabak  bir yemek takımını bıraktım Bir de günlük kullanmak için üçer dörder tane tabak kase bardak bıraktım çok mutlu ve huzurluyum şu an sizin ev düzeniniz nasıl minimal misiniz kalabalık mı eşyalarınız son zamanlarda atma huyu başladı bende yüklükte falan bir sürü kullanmadığım eşyalar vardı attım atıyorum yani eşarplarıma kıyamıyorum ama eksiltmem de lazım tanıdıklara falan vereceğim galiba siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?

21 Cevaplar

+2 oy
(53,960 puan) tarafından

atmam ihtiyaci olana veririm

-Reklam-
+1 oy
(1,948 puan) tarafından

Bidaha atmayı dusunursen buraya yaz belki bı hayrın olur

0 oy
(9,080 puan) tarafından

atacan baska care yok bende zaman zaman atiyorum

(804 puan) tarafından

Herşeyin fazlası zarar gerçekten bide dönem dönem kiyamama sorunu oluyo sonra bı kerede ativeriyorum:-D

0 oy
(464 puan) tarafından

Ben çok alışveriş yapmam ama bazen ıvır zıvır doluyor. Sağlamları etrafıma verip kötü olanları atıyorum. Mutfak eşyasını fazladan hiç almadım zaten bir kaç şey var ilerde köy evim falan olursa diye üst raflarda duruyor öyle. Bence kıyamıyorum deme öyle dedikçe birikiyor zaten ver gitsin

0 oy
(4,866 puan) tarafından

vereceğin biri varsa ver, dolap veya gardıropsta satışa çıkar. olmuyorsa at. 

çeyizlik dünya kadar şey sattım dolapta. fazla, gereksiz ve kullanışsız. aman çeyizi eksik denmesin diye doldurulmuş. mutfak eşyalarını da ben abartmışım, onları da veriyorum 

0 oy
(1,827 puan) tarafından

Hiç sevmiyorum kalabalığı ya o yüzden fazla da alışveriş yapmam gerekli olanları almaya çalışırım detaylı temizlik yapacağım gözüme bayan bir kaç şey var atacağım bende 

0 oy
(2,551 puan) tarafından

Benim evim kalabalık eşimde bende tutmayı seviyoruz. Aslında istemiyorum ama elimde olmadan kalıyor. Ama minimal olmayı çok isterdim. Atmaya kıyamıyorum para verip almışım günah. Birine vermeyede kıyamıyorum. Bir çoğunu kullanmiyorum. Ama mesela bazen eşimin ailesi geliyor hep birlikte oluyoruz ancak yetiyor. Yılda 2 3 kere kalabalığım oluyor yastık yorgan yetersiz olabiliyor.. 

0 oy
(728 puan) tarafından

Benim de ev hiç düzenli durmuyor asla yapamıyorum yani yapıyorum ama arkamı dönüyorum aynı ,ne yapacağım bilmiyorum, sürekli dağınık olan yerde olan yerine konulması gereken şeyleri öyle bırakmam hemen gözüme çarptığı gibi kaldırırim ama olmuyor mutfağım bile öyle geceden toplarım her yeri ama yine aynı çok sıkıldım 

0 oy
(2,871 puan) tarafından

Hep hayalim yaa evim küçük herşey tıkış tıkış hele oyuncakları görmen lazım her yerden fışkırıyor geniş bir evim olursa herşeyi azaltıp gereksiz bişi almayacağım bişi alıyorsam diğerini evden çıkartacağım dolu evin temizliğide zor oluyor 

0 oy
(23,723 puan) tarafından

Ben de de vardı ama başkalarına veriyorum anneme kayinvalideme veya paketleyip kaldırıyorum 

0 oy
(5,756 puan) tarafından

Bizim ev senin yapmaya çalıştığının en son versiyonu. Fazlalık hiçbisey yok.

0 oy
(173 puan) tarafından

Keşke bana yollasaydin ☹️😔

0 oy
(3,399 puan) tarafından

Attınız mı ihtiyaç sahibi birine verseydin keşke çöpe atmak ta bana göre doğru değil. 

0 oy
(15,701 puan) tarafından

Taşınırken bir çoğunu arkadaşıma verdim 

Kullanmadığım 2 çantam vardı durup duruyor arlaşıma verdim çok sevindi Meyve tabağım vardı gereksiz duruyordu vb şeyleri verdim arkadaşıma hem dua aldım hem mutlu oldum 

Sende çevrene bak yadırgamayan biri varsa ona ver 

0 oy
(148 puan) tarafından

Bende tesettürlüyüm  elinde fazla varsa bana gönderseydin gerçekten hem çok mutlu olur hem duacın olurdum. Ben hiç kendime alamıyorum hep son planda kendimi tutuyorum önce kızım ev falan diyorum. Bir feraca iki yazmam var dışarda goymelik öyle idare ediyorum eğer elinde fazla olursa lütfen atma ihtiyaç sahibi birine ver çünkü cidden bazen senin kullanmadığın veya bıktığın şey başka bir insanın hayalindeki şey olabiliyor🌸

(148 puan) tarafından

Ben Şanlıurfa'da yaşıyorum 

(4,300 puan) tarafından

Fazla eşarp ve elbisem var, kargoyu odeyemicem bu aralar sıkışıgim. Kargoyu öderim dersen göndereyim

(148 puan) tarafından

Keşke ödeyebilsem inan çok işime yarardı çünkü şu an ikinci el ürünlerden bile elbise yazma falan almak istesem ekmeklerim kargo ücretinden daha fazla ödemem gerekiyor. Ama inan durumum yok ödeneğim gelene kdar idare etmem lazım az biraz var yanımda onu da acil şeyler için saklıyorum süt bez vesaire. Belki çevrende vardır ihtiyaç sahibi biri kullanmıyorsan onlara ver ya da kıyafet konteynerlerinin oraya bırak bana gelmesede başka birinin işini görsün. Çok sağ ol güzel düşüncenn için 🌸

(1,295 puan) tarafından

Şanlıurfa nin neresinde oturyosun canım 

(148 puan) tarafından

Merkez

0 oy
(410 puan) tarafından

Her büyük temizliğe giriştiğimde mutlaka evden bı seyler atıyorum bende geçen gün servis tabağım vardı çok büyük düşler kullanışsız attım ufak tefekte olsa mutlaka eliyorum. Gelen giden çok oluyor mutfak eşyalarını çok eleyemesemde gardırop duzenliyorsam da atıyorum mesela 3 ay dokunulmamış kıyafetleri atıyorum çünkü gereksiz geliyor.

(148 puan) tarafından

Yaa atma nolur bana ver niye atıyosunn 🥺

(410 puan) tarafından

Ya öyle verilecek şeyler degilki yıpranmış kullanılmayan.

(148 puan) tarafından

Anladım canım 🌸

0 oy
(957 puan) tarafından

Benim eşim attırmaz ama bu coğrafya kaynaklı. Yokluk içinde büyümüş. Çaycımız bozuldu daha atamadım yerine yenisini aldığımız halde. Ben bakcam ona açıcam diyo yoğun çalıştığı için fırsatı da yok kaldı öyle. Eli sıkı cimri değildir bu arada çok yokluk gördüğü için böyle şeylere kıymet veriyor. Yaparsam ihtiyaç sahibi birisine veririz mantığında. Bende çok almam bi su takımım var bi su bardağı setim var mesela fazlası yoktur, kahve fincan takımım bir tanedir 6lı 12 parça. Şuda güzel alayım demem. Bişey ihtiyacım yoksa bakıp model beğenip kendime eziyet etmem alsam mı almasam mı diye. Neye ihtiyacım varsa ona bakarım.

0 oy
(491 puan) tarafından

Benim taşındığım ev gelin gittiğim yerde ve 3,5+1'di kilerim yemek odam giysi odam hepsi ailece ve tabii ki çok fazla eşyam vardı şu an oturduğum evi 2+1 ve bu memlekette bulabildiğim en büyük ev çünkü burada her şey yazlık küçük evden ata ata ata ata bir senedir daha yeni sığabildim

0 oy
tarafından

Ay bu post tam benlik varya neler attım evden neler 

Bu bahar temizliğinde dur yazayum 

3 beşik 

Bir araba bebek Arabası 

Bir araba dolacak Ajdar malzeme çıkarttım mutfakta fazla esyam yok çok az öz eğer kırıldı ise yerine almam iyice bitene kadar kalabalıktan hoşlanmam böyle çok mutluyum baştan berli böyleyim her odada yatak dolap hali koltuk halı başka bişey yok gereksiz işlevsiz 

tarafından

Bu attiklarimda annemler sağolsun evde ne varsa alıp geliyorlar bende geri dolduruyorum

tarafından

Veriyorum böyle çok huzurluyum 

0 oy
(7,011 puan) tarafından

Oglum esyalarımin hakkindan geliyor ama beni arada kalabalik misafirim geliyor o zaman tüm tabak bardagım kullaniliyor evimde esyam cok yapcak birsey yok atamam başkasından birsey istemeyi sevmiyorum birsey lazim olunca hersey elimin altinda olmali

İlgili sorular

0 oy
21 cevap 889 göst.
29 Ekim 2021 Diğer kategorisinde balbebegim (2,136 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 500 göst.
13 Eylül 2022 Aile & Aşk kategorisinde Sevgi semiz (280 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 268 göst.
31 Aralık 2022 Diğer kategorisinde elis (2,033 puan) tarafından soruldu
0 oy
22 cevap 1,156 göst.
23 Ağustos 2020 Diğer kategorisinde Pilates Topu (2,445 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,471,808 soru

24,103,498 cevap

332,555 kullanıcı

...