0 oy
132 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (3,112 puan) tarafından

Oğlum 4.5 yaşında okulu aradım yarın gelin kayıt yapalım okulumuzda 4-5 yaş karışık olacak sınıflar dedi çok mutlu oldum ama kafamda soru işaretleri var devlet ana okulunda beslenme nasıl oluyor benim oğlum çok yemek ayırt ediyor çok zorlanıcak bu konuda. 

7 Cevaplar

+1 oy
(17,006 puan) tarafından

Bizim okulda kahvaltı ve yemekleri okul veriyordu. Evden göndermemek büyük rahatlıkta. İnşallah sizinkide öyledir. Beslenme hazırlamak yorucu bence. 

(3,112 puan) tarafından

İnşallah öyle olur 

-Reklam-
+1 oy
(6,878 puan) tarafından

Haftalik liste veren okullarda var aylik ucret alip beslenme verende var okuldan okula degisiyor canim 

0 oy
(2,746 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Benim kızım geçen sene 3 yaş grubuna devlet okuluna gitti. Allah'a şükür ki biz evden hiçbir şey yapıp göndermiyorduk. Sabah kahvaltısı, öğle yemeği, bir de ikindi kahvaltısı oluyordu tam günlere. Yani öyle çok iyi yemiyormuş ama diğerlerinden görüp arada yediği oluyor bazen de yemiyor açıkçası ben pek takmiyorum. yemezsen aç kalırsın diyorum, öğretmen de çok nazlı yemek konusunda dedi. O da bu sene başladı, küçükken daha iyi yerdi. Yapacak bir şey yok. Yemezse aç kaldığını fark edecek. Devlet okulu olduğu için açıkçası öğretmeni de tek tek hepsi ile ilgilenemiyor. Ama bizimkine ogretmeni arada hadi ye falan diyormuş o zaman yiyordu diyor

(3,112 puan) tarafından

İnşallah benimkisi de yer zaten zayıf İnşallah aç kalmaz 

0 oy
(5,472 puan) tarafından

Bunu bir şekilde aşması lazım. Ne kadar erken o kadar iyi. Okul vesile olur belki daha az seçer.

0 oy
(7,466 puan) tarafından

Bende anaokuluna verdim yarım gün sabah kahvaltı verecekler. Kızım seçici değil herşeyi yer diye düşünüyorum bakalım başlayınca göreceğiz. Eylül ayında 4 yaşına 3 ay kalmis oluyor o yüzden 4 yaş grubuna aldilar

0 oy
(2,456 puan) tarafından

Her okulda farklı kimi kendisi veriyor. Kimi her gün bir veliye yaptırıyor. Kimi de liste atıyor ona göre yapıp koyuyorsun. Bizimkiler liste atardı ben ona göre koyardım. Kek, pogaca börek pilav makarna. Bir iki kere çiğköfte, kısır filan yazmışlar burada sevilen yiyecekler. Ama benim oğlum yemez onun yerine farklı şeyler koydum mesela kısır olan gün bulgur pilavı koydum. Diğer çocukların canı cekmeyecek bir şey olsun dedim. Sende o şekilde ilerleyebilirsin. Orada verilmesi yada her gün bir velinin yapmasını hiç istemezdim oğlum yemiyordu. Seçiciliği büyüdükçe azaltmaya çalıştım ben. Ama okul seçiciliği azaltmıyor. Aç kalıyor eve aç geliyor yine de yemiyor yemediğini. İlk sene deprem bölgesiydi okulda veriyorlardı kumanya yemeden geliyordu çoğunlukla. 

0 oy
(681 puan) tarafından

Müdür bize dediki liste verilecek siz hazirliyacaksiniz dedi benim oğlumda seçiyor bunu dedim ve müdür ayarlarız dedi 

(3,112 puan) tarafından

Bende bu konuda konuşucam

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 132 göst.
+2 oy
5 cevap 220 göst.
+1 oy
1 cevap 89 göst.
0 oy
2 cevap 114 göst.
13 Temmuz 2025 Aile & Aşk kategorisinde bebek2020 (783 puan) tarafından soruldu