0 oy
308 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (2,515 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Çocuklar yüzünden büyüklerin atışmasına sinir olurum aslında ama şimdi bana bir akıl verin. Oğlum 6 yaşında camiye gidiyor komşunun oğlu 8 yaşında aynı kuran kursundalar. Oğlum hep söylerdi eymen şöyle yaptı bana eymen böyle yaptı bana. Bende oğlumu uyarırdım oğlum yapma dikkat et o sana vurursa sende kendini koru vur filan diye. Çünkü bizim mahallenin çocukları biraz başı boşlar tüm gün sokaktalar bu bahsettiğim çocukta öyle. Ben sokağa bırakmam oğlumu alt komşunun oğluyla evde oynarlar. Pazartesi günü kursa götürdüm oğlumu baktım kadın oğluma sesleniyor. Karnına vurmuşsun Eymen in bak bir daha yapma güzel güzel oynayın tamam mı diye ama çok sinir oldum ben oradayım bana söyle oğluma niye söylüyorsun.(kadın benden yaşça çok büyük 3 kızdan sonra doğurdu bunu erkek olsun diye gelin kızları var. ) bende dedim ki abla sen eymen e şöyle o baslatmasa oğlum vurmaz. İki sene anaokuluna gitti oğlum hiç sikayet gelmedi. neyse dün oğlum gitmek istemedi bende göndermedim zaten tatilmiş bilmiyorduk. Bugün götürdüm bende o çocuğu uyardım pazartesi günü 3 kere düşürmüş oğlumu sandalyesini çekmiş altından. Bak 3 kere düşürmüşsün oğlumu bir daha olmasın lütfen böyle nazik olmam şikayet gelirse dedim. Ablası vardı bu sefer e o da şikayet ediyor senin oğlunu diyince bende oğluma döndüm bir daha eymen den şikayet gelmeyecek dedim. İkisini de uyardım yani. Sonra annesi ile karşılaştık ee sen eymen i uyarmıssın tehdit eder gibi bir daha olmasın demişsin korkar camiye gitmez e dedim sende benim oğlumu uyardin sen söylerken iyi ben söyleyince mi kötü dedim telefonu çaldı birseu diyemedi döndüm eve geldim. Ben haksız mıyım bu durum da. Uyarmasam içim rahat etmeyecekti. Biraz uzun oldu anlaşılmayan yer olursa cevaplarım. 

6 Cevaplar

+2 oy
(5,690 puan) tarafından

Olaydan bağımsız, Eymen ismini oldum olası sevmem ne kadar Eymen gördüysem hepsi zorba :((

(2,515 puan) tarafından

SSimdi diğer komşunun oğlu ile bizde oynuyor oğlum sana da sataşıyor mu diye sordum. Biz gürsel Le oynuyoruz saklanbaç ebelemece oynamak istiyoruz o dövüş oynayalım diyip bize vurmaya başlıyor diyor çocuk. Belli ki zorba olduğu için  arkadaşı yok bizimkilere sarıyor. Yan komşu olduğumuz için biliyor bizim çocukları. Bir hafta daha gidecek zaten oğlum. Sonra tatile gidiyoruz. Bu uyarı bir hafta yeter inşallah çocuğa. 

(4,229 puan) tarafından

Hayatımda tanıdığım 1 Eymen var şansa uslu. Ama genel olarak tüm burada duyduklarım yaramaz 😄

(2,515 puan) tarafından

İkinci adı var mı tanıdığınız eymen ın belki oradan kurtarıyordur 😄 yada anası babası allah ın sevdiği kuludur 😀

(4,229 puan) tarafından

Annesi dünyanın en pimpirikli insanı. Cocuk ilk okula gidiyor hala yenidogan gibi üstüne titrer ödü kopar bir okul etkinliginde bile 🥲😄 babasi da tam bir vurdumduymaz. Varla yok arası. Muhtemelen annesinin maddi manevi sıkıntılar arasında en büyük ilaci olarak dünyaya geldi 🩷❤️❤️🤲

(2,515 puan) tarafından

Rabbim hayırlı evlat eylesin 🤲🤲

-Reklam-
0 oy
(4,703 puan) tarafından

Bence gayet iyi etmissin. Ama bu konu uzamamali daha fazla. Sikayetler devam ederse direk hocayla ogretmenle konuşun. O uyarsın, yoksa tatsizlik cikacak gibi bu gidisle. 

(2,515 puan) tarafından

Hoca yanımızdaydı, kadın kendisi uyardı benim oğlumu ben uyarınca da hocaya söyleseydin diyor kendin niye söylemedin benim yanımda çocuğumu uyardın. Aşırı sinir oldum. Allah tan telefonu çaldı kadının da cevap veremedi bende beklemedim uzamasın diye döndüm geldim evime. Kucağımda bebeğim vardı zaten uzamasını istemedim. 

0 oy
(23,417 puan) tarafından

Bu olaylar çok çıkmaz gibi geliyor bana ya çocukları kendi haline bıraksan aynı şey devam edecek bırakmayıp uyarsan büyüklerin arasında tartışma çıkacak sorun çıkaran taraf zaten hiç bi zaman kabul etmez sorunlu olduğunu kendi yanlışını savunmaya devam edecektir ayrı sınıf falan olmuyo mu öyle yapsalar ya da kurs ne zaman bitecek ikisinin de birbirlerinden uzak durması için iyice tembihlenmesi lazım 

(2,515 puan) tarafından
+1

Kurs devam ediyorda ben bir hafta daha göndereceğim. Sonra ailemin yanına gidiyorum haftaya bir hafta yeter gibi bu uyarı onlara. Hala sinirim geçmedi kadına 3 kızın üzerine sonradan gelmiş erkek çocuk şımarık yani ağzında küfür, bütün gün sokaklarda. Ben uyarıyorum diyor birde uyarsan olmaz aynı gün düşürmüş çocuğumu yolda burama vurdu gürsel diyor bende sende sandalyesini çekmişsin gürsel ın ya kafası patlasaydı ne olacaktı dedim. Bu korkar diyor kadın e senin oglun kıymetli korkar da benimki ni sokaktan mı buldum. 

(23,417 puan) tarafından

Bilirim öylelerinin oğlu çok kıymetli olur asla laf söyletmezler hata yapsa da tek oğlum kimse laf edemez derdine düşmüşler😒

(2,515 puan) tarafından
+1

Evet ya çok sinir bozucu. Eşim eskiden beri tanıyor onları zaten hiç sevmez. Aynı zamanda eşimin çocukluk arkadaşının halası kadın. Düşün öyleler ki eşimin arkadaşı bize gelir otururuz kapıyı tıklayıp hala nasılsın demez. 

(23,417 puan) tarafından

Aman ne kadar uzak o kadar iyi öylesiyle baş olmaz çünkü duvara konuşsan duvar daha çok anlar dediklerini

(2,515 puan) tarafından
+1

Aynen öyle bugüne kadar neredeyse selam bile vermişliğim yoktur zaten

0 oy
(17,141 puan) tarafından

Niye öğretmene söylemek yerine siz çocuklari uyariyorsunuz. İkinizde haksiz oluyorsunuz bu durumda. Öğretmene söyleseniz o gerekeni yapar. Diyelimki yapmadı o zaman anneler birbirine diyebilir. En olmayacak şey annelerin diğer çocukla muhattap olmasi. O kadın ilk sefer snin çocuğunu uyardiğinda sen demeliydin bir sorun varsa öğretmene iletin diye. 

(2,515 puan) tarafından

Benim o an aklıma gelmedi öyle demek. Zaten çocuklar yüzünden büyüklerin atışmasına da sinir olurum. O benim çocuğumu uyarınca çok sinir oldum. Ya bende yanındayım bana söyle niye oğluma diyorsun. O öyle yapınca aynı gün onun oğlu benimkini 3kere düşürmüş. Kabullenmiyor daha üste çıkmaya çalışıyor. Benim oğlumdan başka şikayet eden yok onunkinden diğer komşumun oğlu da şikayetçi. 

0 oy
(1,444 puan) tarafından

Ben olsam ben de çocuğu uyarırım anneyi neden uyarayım ki ? Uzman olan biri var ise açıklsın doğru olan nedir anneyi mi uyarmak çocuğu mu uyarmak ? @Nature Daphne @Fkolgun bilginiz var mı sizin ?

(2,515 puan) tarafından

O benim çocuğumu uyardığı için bende onun çocuğunu uyardım. Ki benim oğlum daha önce kaç kere onu şikayet etti tamam oğlum sen dikkat et onunla oynama uzak dur dedim hep. Hocaya bile şikayet etmedim. 

0 oy
(4,015 puan) tarafından

Bir çocuk vuruyorsa zorbalık yapıyorsa anneden kaynaklı bizim okulda da vardı kızıma bir kız vuruyordu kıskançlıktan neymiş annesi çalışıyormuş ben sürekli çocuğu okuldan alıyorum ya onu kıskanıyormuş afedersin ök.üze desem anlar neymiş onun çocuğuna da vuruyormuşlar bişey demiyormuş varya hoca grupta bişey söyledi çocuklarla alakalı hocayı azarladı birde analık dersi verir boğasım geliyor o kadını ve çocuğunu görünce 

(2,515 puan) tarafından

Bende bunlara öyle oldum. Sen kendi çocuğunu uyar diyince çağırıp uyarabilirdi. Birde evlerimiz yan yana çocuğun ne olduğunu bilmesem inanacağım onun çocuğunun tamamen masum olduğuna. Ben bugün hem onun çocuğunu uyardım hem kendi çocuğumu. Ama o öyle yapmadı. İnşallah uzamaz mevzu eşim zaten gıcık oluyor onlara.. Uzarsa tatsızlık çıkar. 

(4,015 puan) tarafından

Siz bence yapmaya devam ederse öğretmenle konuşun ben önce öğretmenle konuştum ama işe yaramamıştı 

(2,515 puan) tarafından

Zaten son bir haftası oğlumun uzarsa öğretmenle konuşurum. 

(4,015 puan) tarafından

O zaman bişey deme ama zarar verirse polise şikayet et korkularından yanaşamazlar 

(2,515 puan) tarafından

Polisi eşim kabul etmez de o kadarlık olmaz sanmıyorum. Bakalım önümüzdeki günler ne getirecek. Sussam tepeme çıkarlardı da cevap verdim altında kalmadım ya birşey yapmazlar hemen geri vites yaparlar diye düşünüyorum. 

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 81 göst.
0 oy
11 cevap 612 göst.
+1 oy
5 cevap 521 göst.

Kategoriler

1,470,072 soru

24,081,377 cevap

331,222 kullanıcı

...