+1 oy
679 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (3 puan) tarafından

Kizlar şuan 26 yaşımdayım iki kızım var üçüncüye hamile olduğumu ogrendim. Çevrem çok garipsiyo üçuncu de yolda oldugunu duyunca. Sanki hamieleligim planlı değildi ama yinede iki kızım sakin beni zorlicagini sanmıyorum üzülmedim ama bazen moralim bozuluyo hastanedeki hemşire bile çok abartı tepki verdi kısacası benim gibi olan varmı küçük yaşta anne olan. Yaşıma göre 3 çocukla çok mu anormal durucam sizce 

35 Cevaplar

0 oy
(1,482 puan) tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap

Ya ne alaka milletmi doyuracak karınlerını allahın verdiğine eleştirmek ne saçma bizim gelinimisde aynı 26 yaşında 3. Çocuğu 6 aylık oldu bile maşallah Allah canlarına sağlık versin onura eleştiriyı çevresindekiler artık yapma çocuk diye ama bu kimseye düşmez bakılıyor yani niye bakılmasın ninelerimiz 7 8 çocuk bakmışlar Allah sağlık versin hiç kendini üzme biraz daha fazla uğraşıcaksın illaki ama bu normal bişey bir çocuğa bakanda günan sonunda öldüm bittim çok zor diyo 3 çocuğa bakanda sadece inşaallah yanında yardım alabileceğin birileri vardır hastalık gibi zamanlarda destek olabilecek 

(3 puan) tarafından

O kadar güzel acikladinki canım dediğin gibi bir çocuğa bakanda yoruluyo üç çocukta aynı şekil bakanda doguranda biziz dert etmemek lazım elimden geldigince öyle yapiyorum

-Reklam-
+1 oy
(526 puan) tarafından

Senin yaşında evlenmiştim :) evlenme yaşı arttığı ve doğurganlık azaldığı için insanlar şaşırıyor muhtemelen yoksa kimseyi ilgilendirmez çocuk sayısı.

0 oy
(1,943 puan) tarafından

33 yaşında olan bennnn 13 yaşında oğlum var 🩵

(3 puan) tarafından

Masallah canım Allah bağışlasın :) tek çocuk normal gozukuyo yani 26 yaşım duyunca bide iki çocuk bı hamilelik millete çok garip geliyo

(1,943 puan) tarafından

Kim demiş tek çocuk 11 buçuk yaşında ve 5 buçuk yaşında 2 prensesim var 

(3 puan) tarafından

Maşallah canım rabbim sana bağışlasın üçünü de ne güzel bizimle buyuyolar maşallah :)

0 oy
(1,251 puan) tarafından

Genç anne olacaksın. Hem kime ne isteyen istediği kadar yapar.  Önemli olan bakabilmek tabi ki . Amcamın kızı 4. Bebege hamile mesela isteyerek birde . 

(3 puan) tarafından

Evet bende diyorum yani kimsenin haddine değil eleştirmek ama yinede zoruma gidiyo 

(1,251 puan) tarafından

Duyma kimseyi . 10 çocuk değil ya . Hem olaya iyi yönünden bak 3 cocugu olana devlet maaş verecek 🙂 

(3 puan) tarafından

Evet doğru canım o yönden iyi olucak bakalim

0 oy
(30,127 puan) tarafından

Kime ne ?

Annelik cok güzel birsey hakkiyla yapan yetebilen dogar buda kimseyi ilgilendirmez 

(30,127 puan) tarafından

E oylede de zaten kimden niye cekineceksin ki

(3 puan) tarafından

Çekinmek değil canım ama garip gözle bakriklari için insan ister istemez etkileniyo ama dediğin gibi bakan ben doğuran ben olucam ilgilendirmez onlari

(30,127 puan) tarafından

Evlat cok guzel birsey kim ne derse desin yetebilen bakabilen dogursun 

(3 puan) tarafından

Aynen öyle rabbim kolaylaatiriyo yeterki kul gayret etsin 

(30,127 puan) tarafından

Oyle tabi☺️

0 oy
(1,522 puan) tarafından

26 yaşında 29 aylık kızım ikinciyi gözüm almıyor ama seninki nasipte var mış ki olmuş Rabbim kolaylığını verir

(3 puan) tarafından

İnslalah canım Rabbimin bildiği vardır dedim tevekkül ettim hemsirem bile düşün ona göre kaydını yapalım dedi bende neyi dusuncem dedim istiyomusun dedi çok zoruma gitti bende öyle bı düşüncem yok Rabbimin bildiği vardır dedim

(1,522 puan) tarafından

Çünkü kurtajlar arttı hemde keyfi kürtaj yani ondan sormuştur boşver sen onlari duyma

(3 puan) tarafından

Yok zaten o an tepkimi koydum yani öyle bişi rabbim göstermesin 

(1,522 puan) tarafından

Dayımın eşi 23 yada 24 yaşında 25 de olabilir tam emin değilim şuan 3 tane çocuğu var biri 5 diğeri 2 suanki 7 aylık ve hamile kalmış olabilir tekrar tam emin değil

0 oy
(1,834 puan) tarafından

Artık dogurganlık azaldıgı için insanların şaşırması normal... Takma kafana

(3 puan) tarafından

Haklısın ondan dolayı büyük ihtimalle 

0 oy
(17,196 puan) tarafından

Ben senin yaşındayken daha çocuğum yoktu. İlk kizimi 29 yaşinda ikinci kizimi 32 yaşinda doğurdum. Bana göre çok gençsin. 

0 oy
(4,683 puan) tarafından

Bana şuan hamilelik doğurmak Bebek bakmak herşey o kadar zor geliyor ki anlatamam. İki çocuğum var her zaman diyorum Allah isteyene ve hakkıyla bakacak olana versin. Herkesin kendi kararı tabi ki 

(3 puan) tarafından

Amin canım evlat bu Candan öte insan kendinden önce evladını düşünmeli bakmak ne kelime. İnşallah rabbimin bı bildigi vardır layık olmaya çalısicaz

(4,683 puan) tarafından

Tabi canım öyle olduğu için çok yipraniyoruz zaten 

0 oy
(704 puan) tarafından

Çevrenin sözleriyle hareket edecek olursak ölelim daha iyi kime ne yaa sen kendine bak sadece bende 23 yaşındayım iki çocuk annesiyim 

(3 puan) tarafından

Allah bağışlasın canım ikisinde :) doğru diyorsun millet tek çocukta görse rahata alıştı getirmez derler 

0 oy
(447 puan) tarafından

Bende 24 yaşındayım ikinci bebeğime hamileyim.garipsenecek bir durum yok herkes kendi sorunlarıyla ilgilensin önce.Bakan biziz doğuran biziz kimseyi ilgilendirmez

(3 puan) tarafından

Haklısın canım maşallah rabbim sana bağışlasın evlatlarinj 

0 oy
(1,833 puan) tarafından

Boşver canım sen kimseyi dinleme üzülme de bende 26 yaşındayım 2.5 yaşında kızım var 17 haftalık hamileyim bu üçüncü hamileliğim ama bir tanesinin kalbi durmuştu bana da diyorlar kızın biraz büyüseydi filan diye ama kimseyi umursamiyorum sonuçta bakacak olan benim 

(3 puan) tarafından

Rabbim sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin canım hayirli evlat eylesin  :) dediğin gibi kimseyi ilgilendirmez takmamaya çalışıyorum bakalim

(1,833 puan) tarafından

Amin canım cümlemizinkini boşver sen kimseyi dinleme stres yapma 

(3 puan) tarafından

Haklısın canim Allah razı olsun düşünmemeye calsiicam 

0 oy
(34 puan) tarafından

Canım 29 yaşındayım 3 ye hamileyim ve isteyerek yaptım çocukları seviyorum kimseyi ilgilendirmiyor Allah nasip etmiş sana ne güzel boşver bana bazen laf ettiklerinde bende gülüyorum Hürrem gibi hersene hamile kalacam diyorum dalagaya alıyorum 😃😃

(3 puan) tarafından

Maşallah canım rabbim dertlerini göstermesin inslalah :) herkesin kendi tercihi haklisin

(34 puan) tarafından

Amin canım cümlemizin 

0 oy
(2,163 puan) tarafından

29 yaşındayım 3 çocuk annesiyim en büyük oğlum 11 en küçük kızımda 2 yaşında 

0 oy
(2,657 puan) tarafından

Bende 22 yaşındayım 2 çocuğum var ikinci supriz oldu ama çevreden çok ben hep erken evlendim ondan erken oldu diyorum arkadaşlarım daha bekar yeni evlenenler oldu ben 2cocukla yaşlandım her halde diyorum 😁😁

0 oy
(2,970 puan) tarafından

24 yasindayim 3 oglum var :)

0 oy
(418 puan) tarafından

Yoruma gülesim geldi senlik bişey değil 18 yaşında 2 aylık oğlum var genç senin yaşın çok küçük  abla😂 ,

"Severek evlendik biz sonra linç vs yemek istemiyorum "

0 oy
(2,503 puan) tarafından

28 yaşında yım 2 ay önce 4. Kez anne oldum :D

İnanılmaz tepkiler tabiki var ama ağzını açan payını alıyor sonra yolumdan bile geçmiyorlar 

0 oy
(6,541 puan) tarafından

Merhaba , ben 2 ya da 3 cocugum olsun isterdim hep. Gencligim de ,evlilik oncesi falan. Universite okudum,kpss ,atanma vs derken. Evliligi erteledim yine de 2 cocugum olsun dusuncesi vardi. 27 yasinda evlendim. 29 da hamileydim. 33 te de 2.yi yapar 34 te dogururum dusunuyodum. 30 yasinda dogum yaptim doguracagim gune kadar 2 cocuk dusuncem vardi. Cok rahat bi hamilelik ve dogum gecirdim. Ama dogurdugum gun 2.cocuk dusuncem bitti. 

Cocuk buyutmek cok zor benim cocugum cok zordu. Sezeryan oldum ve 2 gun hic uyumadim. Cok uykusuz bi bebekti,gunlerce aylarca uyumadim. Coklu besin alerjisi vardi hersey yasakti cok aç kaldim. Lavaboya gitmek,dus almak buyuk lukstu. Tabi bunun psikolojik kismi daha kotuydu. Cok coktum. Suan 3.5 yasinda ama hala bazi seyler bende takinti olmus durumda. Cok sukur buyudu ama problemlerde buyudu. Belki gec yasta anne olmanin getirdigi zorluktan dolayidir ama cok hareketli ,bana cok yapisik bazi seylere tahammul edemiyorum. Onun enerjisine yetemiyorum. Abartmiyorum cok hareketli ve enerjik ,cok uykusuz. Sokakta adimiz cikti,krese gidiyo oglen uyumayan ve en hareketli olan cocuk benim ki. Sabah 7 de kalkar 4 sene olacak hala erken kalkmaya alisamadim. Cok degil haftanin 1 gunu sabah 10 na kadar kesintisiz uyumak istiyorum. Hersey zordu bilemiyorum simdi bidaha bastan gozum almiyo. 2.yi 3.yu yapanlara hayret ediyorum. Heralde cocuklari kolay buyudu diye dusunuyorum. Sonra diyorum Allah'im sen affet ama sakin cocuklarda var millet 2.yi yapiyo. Ben cesaret edemiyorum bi yandan da cocugum kardessiz kaliyo.  

Bi de tabi isin maddi boyutu var bu zamanda biz 2 maasla 1 taneye zor yetiyoruz. Kresi,kursu,kiyafeti ,oyuncagi,doktoru bilmem ne bi dunya masraf. 

Neyse beni affedin ama 2. ve 3. yu dusunenlere hareketli,uykusuz bebekler diliyorum. Cunku sizleri cok kiskaniyorum :D ben heralde cok tembelim,rahatliga cok alismisim. 

Arkadasimin bebegi aksam 10 sabah 10 arasi kesintisiz uyurdu. Gunduz de 1-5 arasi kesintisiz uyurdu. Bilemiyorum cok kiskandim. Benim ki gunduz 30 dk uyurdu 2 saat uyutmakla ugrasirdim. Gece de saat basi kalkardi. Yaslandim,coktum. Emekliligini bekleyen teyzeler gibi hissediyorum.

0 oy
(53,997 puan) tarafından

su cocuk olayına karisanlara tekme tokat dalasim var 

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 128 göst.
+1 oy
4 cevap 150 göst.
+4 oy
18 cevap 474 göst.
+2 oy
6 cevap 215 göst.