+2 oy
370 göst.
Diğer kategorisinde (4,225 puan) tarafından

Şu haberi görünce kanım dondu. Bu nasıl bir acı aile için. Okullar şiddet yuvasına dönmüş. En ufak şeyde öğretmen ve müdüre bile saldıran insanlarla dolu. Kendi yeğenim liseye başlar başlamaz 1 ayda okulu bıraktı, yalvar yakar öğrendik sebebini. Her gün para isteyip alıyorlarmış bu da gurur yapıp söylemiyormuş kimseye. Allah'ım evlatlarımızı korusun inşallah çok üzgünüm çok 

image

11 Cevaplar

0 oy
(23,280 puan) tarafından

O ne biçim okulmuş ya tövbe estağfurullah hiç bir önlem de alınmamış mı çok garip 

(4,225 puan) tarafından
+1

Evet çok üzüldüm. Çok şaşırdım 

(23,280 puan) tarafından

Allah evlatlarımızı ve bizleri korusun hiç bir yerde güvende değiliz resmen 

(4,225 puan) tarafından
+1

Amin amin canım benim 😔

-Reklam-
0 oy
(1,006 puan) tarafından

Bende akşam gördüm haberlerde gerçekten çok üzücü Rabbım korusun  evlatlarımızı 😢

(366 puan) tarafından

Amin amin geçen sene de abisini öldürmüşler aynı okulda 😥😢

(1,006 puan) tarafından

Ayyy inanmıyorum 😢

(4,225 puan) tarafından

Evet 2 kardeş. Öyle üzüldüm ki aileyi düşünemiyorum 😔

0 oy
(1,817 puan) tarafından

Çok acı çok üzücü. Şiddete meyilli bir nesil yetişiyor. Oynadıkları şiddet içerikli oyunlar bunun en net sebeplerinden biridir. 14-20 yaş arası ergenlerde katil oranı çok yüksek. Zaten çocuklar hep birbirini zorbalar. Hani derler ya çocuklar masumdur günahsızdır ben hiçbir zaman öyle düşünmedim. Çocuklar yetişkinler kadar acımasız olabiliyor bunu çok gözlemledim. 

Şekil a'da mevcut zaten. Düşünün ki çocuğun boğazını o kadar uzun süre sıkmış ki çocuk ölmüş. Öldüresiye bir nefretle saldırmış. Olan, doğuran anaya oluyor Allah sabır versin 

(1,805 puan) tarafından

Böyle bir nesil yetistirme biraz da aileden kaynaklanıyor bence çünkü ben çok duydum bunu ailelerden karşında ki sana nasıl davranıyorsa sen de ona o şekilde davran diyen 

(1,817 puan) tarafından

Valla ben de çocugumu o şekilde korumaya çalışacak. Kendisine kim şiddet uyguluyorsa laftan anlamayorsa bi dahakine aynı şekilde karşılık versin. Bir kere kendini ezdirdi mi devami geliyor. Ezilidğini gören de eziyor 

(152 puan) tarafından

Filmlerde saçma sapan sahneler var sanıyorlar ki birine öyle vurunca bicaklayinca ölmüyor  filmlerden örnek aliyorlar

(4,225 puan) tarafından

Filmler, diziler, oyunlar, çevre, bilinçsiz aileler. Yani hepsi başlı başına bir neden. Rabbim herkesin yardımcısı olsun. Yeni nesil çok korkutuyor 😔

0 oy
(4,020 puan) tarafından

Benim oğlumda bu sene birinci sınıfa gidecek, gerçekten çok korkuyorum ya 

(4,225 puan) tarafından

Rabbim yardımcımız olsun canım inşallah 🫶

0 oy
(946 puan) tarafından

Daha 2 yaşında bile olmayan cücemi nasıl anaokuluna nasıl ilk okula göndercem diye uykularım kaçıyor gece. Bunlarda tuzu biberi oluyor 🥺 Allah ailesine sabırlar versin 

(4,225 puan) tarafından

Rabbim acılarını dindirsin. Çok zor bacım. 😔

0 oy
(314 puan) tarafından

Ayni okul mu bilmiyorum ama bu çocuğun abisine 13 ay önce okulda vefat etmi yani aile iki çocuğunu da kaybetti 13 ay arayla simdi bana ırkçı diyecekler ama o okul Suriyelilerin çoğunlukta olduğu bir okul

(4,225 puan) tarafından

İpsiz sapsız insan dolu çevre. Okullar, artık insan yolda yürümeye bile korkuyor 😔

0 oy
(11,492 puan) tarafından

Benim oğlumda Ekim doğumlu birinci sınıfa basliycak hem hazır değil hemde boyu posu küçük diye bu sene dilekçe ile erteleyip seneye verecez birinci sınıfa.

Böyle haberleri görünce doğru karar verdigimi daha iyi anlıyorum 

(4,225 puan) tarafından

En doğru kararı vermişsin. Rabbim yardımcımız olsun inşallah 🫶

(11,492 puan) tarafından

Amin inşallah canım ♥️

0 oy
(3,340 puan) tarafından

Sadece turkiyede degil her yerde var akran zorbaligi onemli olan cocugun anlatmasi bol bol konusmak anlatmak lazim cocukken son 3 senem akran zorbaligiyla gecti aileme hic bisey anlatmasim cok zordu

(4,225 puan) tarafından

Akran zorbalığını ben de lisede yaşadım. Okulumu bile değiştiricektim az kalsın şükür karmayla dağıldı o insanlar. Çok zor gerçekten 

0 oy
(1,675 puan) tarafından

Kısa boylu, şişman, kekeme ve kendimden yaşça küçüklerle oynuyorum diye, büyüdüğümde de sivilcem var, burnum büyük ve kepçe kulaklıyım diye devamlı akran zorbalığına maruz kalan biri olarak söylüyorum.

Hayatımda gördüğüm en acımasız topluluk, çocuk topluluğudur.

Bu yaşa geldim, her türlü zorbalığa uğradığıma eminim. Gerek kadın kadına, gerek bir erkekten, gerek islam üzere, gerek ırksal olarak binbir farklı zorbalık içinde en acımasızı çocuklar oluyor.

Sınırları yok, hak hukuk bilmiyorlar. Diğerleri en azından konuşulunca biraz olsun anlayabiliyorlar ama çocuklarda bu imkansız.

7’den 70’e her yaştan talebem de oldu, zorbalık yapanı da izleyip gördüm. Müsaade etmediğim her defada da şakalaşıyoruz diyorlar.

Şaka sınırları yok, zorbalanan çocuğun eli mi yanmış, boğulmuş mu, canı mı yanmış, fakir miymiş, yetim miymiş, büyük müymüş, küçük müymüş hiç önemi olmuyor.

Tek kriter o kimseden hoşlanmamak.

Ben, bana zorbalık yaptıkları meseleleri birer birer aştım belki ama herkes bunu yapamıyor. Kepçe kulaklıyım diye hep üzülürdüm, meğer normal kulakmış. Burnum büyük diye çocukluğumda ve gençliğimde hiç foto çekinmedim, halbuki normal burun. Sivilcem geçti, zayıfladım, boyum uzadı, artık kekeme değilim.

Her şeyi iyi ettim de bir tek küçük Alaska’nın arkadaş edinme olayını tamir edemedim. Daha da insanlarla arkadaşlık edemiyorum mesela, kimseye sırrımı anlatamıyorum.

Herkes kötü değil ama hayattan bihaberken insan gözünü zulme açınca kimden geliyorsa ondan kaçıyor.

Çok geçmiş olsun ailesine, Rabbim acılarını dindirsin😣

(2,853 puan) tarafından

Benim rehber öğretmen bir arkadaşım var o da gerçekten en acımasız yaş grubunun ilkokul çocukları olduğunu söylüyordu. Lise öğrencisi başka bir öğrenci ile babası ölmüş diye dalga geçmez ama ilkokul öğrencisine göre bu dalga geçilebilecek bir mesele olabilir diyordu. 

(1,675 puan) tarafından

Çok acımasızlar. İnsan zamanında kendi öz ablasından bile zorbalık görüyor, okul çocuğu ne ki….

(4,225 puan) tarafından

Cok zor. Çok aci, lisede bunu yaşadım lise 1. Okula gitmek zulüm gelirdi, okul değiştirmeye bile gittim. Ama şükür 2. Sınıfta dağıldı o grup kurtuldum. O 1 sene 1 ömür geldi, hala hep aklımdadir. Acımasız insan en üzen insandır 😔

0 oy
(23,614 puan) tarafından

Nasıl koruyacağımızı şaşırdık vallahi

(4,225 puan) tarafından

Rabbim yardımcımız olsun inşallah 😔

0 oy
(400 puan) tarafından

Bu biraz eski bir haber.açıkçası iki kardeşin okulda aynı duruma maruz kalması normal gelmedi.aile içi bir durumda olabilir.

(525 puan) tarafından

Haber eski değil yeni çocuk önce yoğun  bakımdaydı yeni vefat etti

(4,225 puan) tarafından

Evet yeni vefat etmiş, abisi gecen sene vefat etmiş 😔

İlgili sorular

+11 oy
17 cevap 894 göst.
10 Nisan 2025 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde __Sonbahar__ (1,046 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 163 göst.
3 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Lamelif (1,817 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 261 göst.
21 Eylül 2024 Kültür-Sanat kategorisinde baltopagiannesi (1,493 puan) tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 557 göst.
9 Mayıs 2024 Diğer kategorisinde Sumeyyeali (1,451 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,469,975 soru

24,079,821 cevap

331,128 kullanıcı

...