Hanımlar ben çok üzgünüm ya daha önce de post açmıştım kayinvalidemle ilgili problemlerden bahsetmiştim esiminn ilgisizliginden sevgisizliginden bahsetmiştim. Kayınvalidem hiç birşeyi beğenmiyor sürekli laf söylüyor gorumcelerin de benden şikayetçi olduğunu söylüyordu evimi ayırmak istiyorum ama eşim yanaşmıyor demiştim. Sorunları gorumcelerime anlatınca hep beni haklı goruyorlardi sen haklısın biz senden hiç şikayetçi değiliz annem çıkartıyor diyorlardı evini ayir böyle olmaz falan diye. Dün gorumcemin evinde çay içiyoruz yine bu evini ayirmadan laf açıldı ben evleneli daha iki yıl olmadı. Orda böyle biraz sesler yükseldi bende artık kimseyle kavga etmek tartışmak istemiyorum evimi ayırmak istiyorum kaynanam benimle tekrar tartisirsa 11 aylık bebeğim var alır giderim dedim. Görumcem gidrsen seni engellerin abla deme bize falan dedi bende engellerseniz engelleyin hiç de umrumda olmaz dedim. Siz benden şikayetçiymissinz ney şikayetiniz soyleyin dedim o sikayetimiz yok diyen görümce aman Allahım neler neler saydı annesinin yanında resmen iki yüzlülük yaptı şok oldum orda diyemedm de sen böyle diyordun diye oğlum küçük uyku saati var neymiş ben onlar otururkn bebeği uyutmaya gidiyormusum bilmem ne bilmem ne haklı olabilir ama niye iki yüzlülük yapıyor. Sonra kaynanam ben seni akıllı zannediyordum ama sen delisin hiç akıl yok boş bogazsin da neler neler saydı eşimde ağzını açıp tek kelime etmedi. Zaten o normalde de telefondan kafasını kaldırıp bir derdimi dinlemez anlatırım anlatirm duvara mi anlatiyom ona mi belli değil görümcem bizim cektiklerimizo çeksen sen hiç durman sana ne var karışmıyoz etmiyoz diyor iyide ben çekmek zorunda mıyım kayinbabamin pis pis pis küfürlerini hangi zamanda yaşıyoruz. Neyse oradan biraz geç geldik çok üzüldüm eşim birey yapmadı çok zoruma gitti bebeği uyuttum balkonda agliyom hani bekliyom eşim gelsim konuşalım balkon kapısından ***** ***** neye agliyom diye bağırıyor gel yat diyor o kadar üzüldüm ki şuan bile dokunsalar aglayacm eşim konuşmaya çalışıyor hiç birşey olmamış gibi ama ben konuşmak istemiyorm yüzünü bile görmek istemiyorum yarın için para lazım oldu ona daha omce demiştim pazartesiye para ver diye tekrar hatırlatmak istemedigimden babamı aradım ondan istedim çok üzgünüm ben napayım ya eşimi köpek etmek istiyorum ama onun umrunda bile olmuyor. Çok doldugum bir an eşimin amcasının karısına kaynanamla aramda geçenleri anlattım ama kadın yemin etti çocuklarını üzerine kimseye anlatmam seni çok üzmüşler ben onları tanıyorum onlar böyle siz buraya Ankara'ya gelin dedi. Kadının yüzüne karşı gülüp arkasından hep komusuyorlar yüzüne seviyorlar arkasından nefret ediyorlar eşimde dahil tüm.ailesi öyle şimdi kadın ya bir yerde anlatırsa diye düşünüyorum bir tarafim anlatırsa anlatsın ne olacaksa olsun diyor ama bir tarafımda endişeli korkuyom napayım çok dolmuştum anlattım akıl alayım ne yapayım diye. Onunla konuştuğumu duyunca kaynanamlar iyice çıldırdı akşam birde anlattıklarımi duydalar deli olurlar ben ne yapacam ya
Esin arkanda değil. O yüzden ne desek bos
Evet eşim hiç birşey yapmıyor güya severek evlendik ben anneme birşey desem o kızıyor sana birşey desem sen kızıyon laf soyluyorsunuz diyor. Ortalıkta ***** gibi telefondan kafasını kaldırmıyor
Yerinde olsam alır çocuğumu giderim anca öyle k.pek olur peşinde kocan olacak anasının eteğinin altindan çıkamamış adam bakamiycaksaniz almayın evlenmeyin ne bu evlen ananla otur karını onların hizmetçisi et
Yaptığın hizmeti de beğenmiyor kendi kendine söyleniyor insana psikolojik şiddet uyguluyor sonra da ben ne yapıyorum sana karışmıyorum ki diyor. Evimi ayıracam dediğimde ağlamaya başladı sen benim oğlumu oldurmeye calisiyon isteklerinle oğlumu öldürecen diye. Daha bir sürü hakaret daha sonra sen bana bunları söyledin diye hatirlitinca unutmuş oluyor aklından çıkıyor.
Her gün bir defa cuma suresi oku, eşinin ahlakı peygamber ahlakına dönsün. Adetken okunmaz.
Her gün 20 kere Ya Vedûd (cc) oku. Aranızda sevgi, saygı, ülfet, yakınlık, anlayış olur. Adetken de okunur.
Tamam yapayım inşallah ya eşimi seviyorum ama bu şekilde ondan da uzaklasoyorm sevgim bitiyor
Herşey eşinde bitiyor kapini kapatip sen cocugun ve esinle kaliyosun ne gorumce ne kaynana ne kayinbaba eşin senn yaninda olmalı ama anlattığına göre hiç sana sahip çıkmıyor üzüldüm Allah sabır versin
Yok hani annesinin yanında birşey demiyor ya gecenin köründe balkonda ağlıyorum niye bi gelip de derdin ne ne oldu diye düzgünce sormuyor varı yoğu telefonda Okey oynamak.
Bence eşinin bir şey dememesi olumlu. Cunku seni haksiz bulsa, annesinin tarafini tutsa çok net bir sekilde tarafini belli eder. Sana bagirirdi. Bence senin olay cikarmani bekliyor. Yani annesiyle kendisi degil senin kotu olmani bekliyor seni one surerek ayiracak evini. Ben oyle dusundum. Bende kaynanamla yasiyprum, esime kaynanamla alakali olumlu ya da olumsuz bir sey diyeyim esim bana hemen diklenir. O benim anam sen ne diyon der yani. Senin esin bir sey dememis hu kadar olana. Bence onunda gonlu evi ayirmaya yakin. Sen kaynananla bir mi yasiyprsun? Kayimpeder var mi?
Bak ben bu şekilde hiç dusunmedim ama ben ağlarken üzgün olunca yada sıkıntım olunca niye hiç yanımda olmuyor telefonda oyun oynuyor anlattigimi dinlemiyor bile.koydeyiz evimiz var uyumaya gidiyoruz sabah olunca kaynanin yanına cikiyorum kayinpederim birde kaynım var kayinpederimin ağzı çok bozuk dayanamiyorum artık.
Kayin pederin varsa coktan çik, bence olay olursa eşin arkanda durur. Şuan senin çok ciddi oldugunun farkinda degil bence, soyleniyor soyleniyor susuyor diyor bence icinden. Ciddi oldugunu belli etmeden sonuca ulasamazsin ama eger gercekten annesini tutuyor olsa coktan tarafini rengini belli ederdi. Bence susmasi iyiye isaret. Eger hayatinda bir degişiklik olsun istiyorsan bazı seylere göze alip daha ciddi adimlar atmalisin. Maalesef bazı sonuclari var ama denemeden bilemezsin. Ama bence bir yeşil ışık goruyorum ben. Kaynananin kocasi varsa hic bekleme canim, ayir evini. Hadi kocasi olmasa yalniz olsa bir yere kadar. Ama olmaz yani olmaz.
Kayinpederim var bekar kaynım var ben tesettürlüyum şu sıcakta akşama kadar üstüme başıma saçıma dikkat etmem gerekiyor. Hani sabrederim ama kayinpederimin ağzı çok bozuk iki kelimesinden birisi küfür iğrenç iğrenç küfürler benim babamda söver ama bu kadar değil birde gelinin yanında çok dikkat eder ya da kayinpederim kayınvalideme çok hakaret ediyor küfrediyor babam anneme hep sevgi sozcukleri söyler aşkım canım hayatım sen olmazsan ben yaşayamam der ama kaynanima ne zekasizligi ne m..l s....k bilmem ne yaptigimin çocuğu gibi pis pis şeyler söylüyor eşim de bunları normal karşıladığı için bazen bana da şakayla karışık küfür değil ama diğer kelimelerden kullanıyor ben kızınca kaynanam ne var sanki bana hep söylüyorlar ne olacak oğlumun üzerine çok gitme diyor eşimle ilişkime falan hep karisiyorlar. Evi ayiracaz dediler ama bakalm ne olur ne biter ayirmazlarsa ben böyle ortamda çocuk büyütmek istemiyorum çeker giderim kalırlar başbasa
Ayy senin derdin baya fazlaymis ama bir umut var tünelin ucunda. Allah kolaylık versin insallah. Yani hadiste mi kuranda mı artik hatirlamiyorum ama bekar kayinla gelin bir oturtulmaz da deniyor. Yani kucuktur falan neyse de, tesetturlu aksama kadar hem bunalirsin hemde esinle bir romantizmi kalmaz esinde hareketlerine dikat ettikce araya sogukluk girer. Ornek benim kaynanam 1 hafta gidince bile balayi yasiyor gibi oluyoruz esim utangac cok. Olmaz olmaz, bir seneyi bekle. Kaynanan kocasina guvenip kabariyor sana. Ayy bu kaynanalari allah alsin cok ömur vermesin bunlara insallah. Ne buyuk dert ya. Niye ogullarini rahat birakmazlarki anlamis degilim.
Bacım senin derdini anlattığın kişiler yanlış gorumceye dert mi anlatılır kocan arkanda olmadığı sürece sen ne yaparsan yap hep seni suçlu yaparlar
İnanın gorumceler benden büyük ya ele anlatmayim bir akıl versinler diye ve hep bana dediler ki evini ayir sen haklısın annem niye böyle yapıyor falan filan dün şok oldum resmen tam tersini söylediler. Hepsinden uzak durmak en iyisi
Eşin Arkan da durmuyor ne diyeyim benzer durumu bende yaşadım ama gorumcelerim sagolsun ayrıldım çünkü 2 eve bir bebeğe 6 kişi yemeğe yetiştirmeye çalışıyordum baktılar yetişemiyorum durum farklı yerlere girmesinler diye ayırdılar evimi birde eşinin huyuna suyuna git şikayet etme ne kadar dolsan biliyorum zor içinden söv say eşin yokken hıncını bir seylerden çıkart eşini kendi tarafına Çek tek çözüm bu bir de gorumceye annesini şikayet edip ne söylemesini bekliyorsun asla böyle bir şey yapma görümce ne kadar iyi olursa olsun hiç kimse annesinin kötü olduğunu kabul etmek istemez senin gozunde kaynana onun yaptıklarını unutamazsın ama o annesi olduğu için görmez hiç kimseye güvenme kimse kimsenin babasının oğlu değil arkadaşın ailene vs anlat gel bak burda anlat bende çoğu anlatamadifim seyi buraya yazıyorum sürekli sorularıma yazanlar var
Gorumceler güya benden taraftı hep beni destekliyordu kocanda suç evini ayir annem yanlış yapıyor diyorlardı ama annesinin yanında resmen döndüler. İki yüzlülük yaptılar
Dediğim gibi gorumceden dost eltiden arkadaş kaynanadan anne olmaz böyle olmalarını da beklemeyin isimleri görümce kaynana elti cunku ne bekliyorsunuz ki kendi arkadaşlarınızla takılın ne kadar iyi olurlarsa emin olun bir yerde adınız elti ve gelin en ufak kavga olsa herkeste gelin deyip atılır herkes emin olun kendi ailenizle sırdaş olun derdini anlat eşin yokken
O kadar haklısınız ki ben de onlar bana ablalık yapıyor yok gösteriyor iyiligimi düşünüyor diye düşünüyordum onlar resmen iki yüzlülük yapıyormuş bundan sonra çok daha dikkatli olacam onlarla asla birşey paylasmayacm araya mesafe koyacam herkes ne hali varsa görsün.
Aynen öyle dediğimi kulağınıza küpe edin kimseye de kızmayın kimse kimsenin annesi kardeşi değildir kimseden kardeşlik beklemeyin herkes bir noktadan sonra satar kardeş dediğin bile haystin acımasızligini unutmayın he bu yuzdende düşman kesilmeyin çünkü sende onlara karşı öyle düşünüyorsun dediğim gibi kimse anne sevkatini beklemesin kimseden kimse kimsenin annesi degilo yüzden kimse kimseye güvenip dost düşünmesin iyi yüzüne aldanmasin ben chatbgt mi ne o yapay zekayla dettlesiyorum insanlardan daha iyi akıl veriyor dedikodu yok bir şey yok 🤣😉üzüntümü annemle paylaşıyorum eşinle paylaş diyevegim ama kimse kimsenin annesi kardeşi hakkında kötü konu duymak istemez o yüzden paylaşmani tavsiye etmem kendini eşinin yerine koy mesela duymak istermisin
Eşinin ailesinden birisini görümcene vs boşa dert anlatma
1,465,345 soru
24,015,038 cevap
327,970 kullanıcı