0 oy
326 göst.
Diğer kategorisinde (9 puan) tarafından
tarafından yeniden gösterildi

Selamünaleyküm kızlar direk konuya gecıyorm lutfen yardımcı olun esimin borcu var 1mıyona yakın borsa yuzunden kredi ve kısılerden altın olarak almıs maaştan ödüyoruz ama faiz ve altın fiyatı cıktıkca bizim borçlar azalmıyor babamların durumu var aslında bır miktar aldık abimden enıstemden babamdan aldık bazi krediyi kapattık ama kayınbabamgıl elini hıc tasın altına koymadılar durumu yok ama imkanı var tarlalarından birini satıp kurtarabilir evladını ama yapmıyor borçtan bizi kurtarmak ıcın ugrasıyor ama kendinin yardımj yok bizden habersiz gitmiş babamdan enıstemden tekrar borc ıstemıs bizim ıcın bizimkilerde vermemks ve ben bunu ablamdan öğrendim ne babam nede kaynbabagıl söyledi borc istediğini fln bizden habersiz islere kalkısıyor bende sınır oluyorum kayunbabamla konuşmayı düsunuyorm borc senin oğlunun borcu benmı yaptım bizimkilerden istiyorsun sat bı tarlanı kurtar evladını dıycem aslında benım uzerıme tapulu bır tarlam var ama babamlar satmamı ıstemıyorlar ileride lazım olur ev yaptırırsın satar ev alırsın dıye bende kemdıı malıma dokunamıyorum oyle dedikleri İcin bende sastım kaldım valla kime ne deıyvem kimden yardim ıstıycez bilmiyorum 

Sizce bu durumdan bizi kimin kurtarması gerekiyor babamlarla tekrarmı konuşalım yoksa kayınbabaylamı konuşayım 

18 Cevaplar

+9 oy
(11,925 puan) tarafından

Sizi bu durumdan kimsenin kurtarması gerekmiyor. Kimse mecbur değil eşinin kumarda kaybettiği paraları ödemeye. Sen bile üzerine tapulu olan tarlana kıyamıyorsun ama eşinin babasıgilden tarla satmasını bekliyorsun. Cok düşünuyorsan eşini, sat kurtar. Kendi aileni hiç katmıyorum zaten adamlar yapması gerekenden fazlasını yapmış.

(9,082 puan) tarafından

:)) kendi malinada kiyamio. hayir borsadan nasi birc yapilirki paran varsa borsaya koyarsin . artar yada azalir kismetine.  elalemden alip borsaya kiymak nedir yav, bizimde borsada oara cikarsa ya rabbi sukur deriz duserse nasip kismet der geceriz para artarken iyi de azalinca mi kotu yani bu isin cilvesi bu. nasip deyip uzerine soguk su icecegin parayi koyarsin birsaya. elalemden aldiginla borsami doner . resmn kumar oluo bu borc harcla yapilirsa

(11,925 puan) tarafından

Ee oyle tabii ki. Bir de hadi diyelim hep düşüş oldu zarara uğradın ama nasıl bir zarar ve borç ki 1 milyonu buluyor. Kaza bela hastalık bişey olur o zaman dersin ki ana baba zor gününde yanında bulunmuyorsa yazıklar olsun. Ama kumar borcuna da ailelerden tarla satmayı istemek büyuk bencillik ya

(9,082 puan) tarafından

tabi canim aynen oyle. bizde hatay depremi zamani 400 bin batirdik. ama kardan gitti ondan once kazanilmis paraydi haatay depremi zamani 400 bini yok oldu. yapacak bisey yok kazanirken kazaniliosa illaki gidecek dedik ustune bi bardak su ictik. gazlalik gozden cikarabilinecek para ile bunu yaparsin elalemden borc alarak degil

-Reklam-
+4 oy
(163,351 puan) tarafından

Evli barkli kazık kadar adam birc yapmayı biliyosa odemeyide bilsin babanin yerinde olsam kuruş vermezdim kayinbabada vermek zorunda değil 

+3 oy
(4,432 puan) tarafından

baban yapacağını yapmış, bütün malı damadının borcuna vermek istememesi de çok doğal. 

eşin düşünecekti. 

git kayınbabanla konuş. 

(9 puan) tarafından

Bende oyle dusunuyorm konuscam artık

+2 oy
(4,685 puan) tarafından

Kayinbaban tarlayı satmıyor diyorsun ama neden satsın. Kaç yaşında insanlar siniz bu kadar borç yapmadan dusunecekti eşin. Eğer iyi gününde kötü gününde de ben yanında olucam diyorsan sen sar arsani mantıklı olan bu.

(9 puan) tarafından

Ben satıcam satmasına ama ailem izin vermiyor elinde bı o tarlan var onuda verip ondan olma sonrasında kalıcı bıseh ıcın kullan diyorlar onlarda haklı aslında elimizde avucumda ne varsa borca gıttı bı o tarlam kaldı ev yok araba yok kendımızı topaldıktan sonra ev yaptorıcam  oraya 

+2 oy
(347 puan) tarafından

Haramdan huzur ararsan huzur sana haram olur . Kocanın kumar borcu için neden insanlar alın terini satsın? Ne kadar basit değil mi . Nasılsa kendi malın değil ama sat demekte çok kolay. Kendi kıyamadığın arsanı sat çok düşünüyorsan kocanı 

+1 oy
(6,734 puan) tarafından

Valla evet sizinkiler den istemesi yanlış ama burumda kimsenin kurtarma zorunluluğu yok adam yer satmak zorunda değil 

(9 puan) tarafından

Ama evladından değerli değildir malı 

Tarlalar cocuklara miras bırakmak ıcın alındı sonuçta eninde sonunda evlatlara kalacak sonradan bizi kurtarmayacak o tarla ama simdi satsa kurtarabilir 

(3,553 puan) tarafından

Adam isterse satar pavyonda yer sizin kaynatanzii sorgulaamya hakknz yok ki satar satnaz size verne gibi zorunlulugu yok

Sizin ailenzide yanlis yapmis borcu kapat8nca daha buyuk borc yapiyolar kendi.ne hali varsa gorsn esinzin

(22,867 puan) tarafından

Senin malın eşinden kıymetli ama kayinbabanin mali çocuğundan kıymetli değil öyle mi 

(1,586 puan) tarafından

en buyuk hata sende boşa gitsin inan düze ciksa yine yapar kiiii abimden biliyorum o da oyle ama evli deil kac kez yardim ettik sonuc ayni kendi düsen aglamaz aileni katmasaydin keske babasi zatn baba deil istedigin kadar konus senin lafinlada yardim edecegini dusunmuyorum

(1,586 puan) tarafından

tarlayi birlikte aldiysaniz satin o adaminda eline 1 kurus bile gecmesine izin verme belli bi zmndan sonrada bunalima giriliyorlar zaten işin zor 

+1 oy
(22,867 puan) tarafından

Kimseye düşmez. Bu eşinin borcu. Eşin Borsada paraları kaybetti diye Kayinbaban da neden tarlasını satsın. Çalışın ödeyin borcunuzu. Ya da sen satacaksin. Kimse ödemek zorunda değil. 

0 oy
(23,411 puan) tarafından

Senin kendiminkini satmak istemeyip kayınpederine satsın ödesin demen ne kadar doğru doğurmuş büyütmüş bu yaşa getirmiş hala arkasını toplamak zorunda değil babandan ailen eşine edeceği kadar yardım etmiş eşinin tekrar istemesi yersiz olmuş Senin yerinde olsam sadece senin babana dediği için kendin neden yardım etmiyorsun da benim babamdan bekliyorsun derdim kayınpederime 

(9 puan) tarafından

Kayınbabayla hıc bu konular hakkında konuşmadık ama konuşcam artık. 

0 oy
(6,626 puan) tarafından

Kayınbabanda tarla çoksa ve kaç kardeş ise eşin satıp aralarında pay edebilir diğer türlü satıp hepsini size vermesi olmaz eşin sonuçta bu kadar borcu kendi yapmış borsa oynayıp okadar borca dalarken eğer babasına sormadıysa oda elindekini satıp hepsini ona vermek zorunda değil

0 oy
(3,114 puan) tarafından

Sen düzelt bitir borcunu ikinci darbe 1 sene enfazla gelir dedi dersen

0 oy
(788 puan) tarafından

İyi yapıyorlar sen de verme arkasını toplarsanız sürekli borç yapar

0 oy
(4,231 puan) tarafından

Hastalık kaza bela olur istersiniz ama kumar borcu için kimseden isteyemezsiniz. Eşin gerekirse 3 işe gidecek kendi pisliğini kendi temizleyecek. Senin ailende  para vererek eşini ödüllendirmiş oluyor. Ailene söyle kesinlikle para vermesin. Yani kusura bakma da insanda biraz yüz olur bunun için borç istemeye. 

0 oy
(5,727 puan) tarafından

Oglu evlenmis barklanmis. Borc yaparken babasina sormamis. Satsa tabi ki iyi olur ama satmak zorunda degil malesef.

0 oy
(173 puan) tarafından

Çok bencilsin sen tarlani satmiyirsun eşin için yaşlı başlı adam niye satsın kumar borcuna versin 😏 ben olsam bende vermem sen şimdi eşine vermiyirsun ilerde kayinpederin bu duruma düşse asla vermessin eşinin vermesine bile izin vermesin sen 

0 oy
(1,383 puan) tarafından

Sen o borcu kapatirsan bırakacak mi sanki oynamaya devam edecek senin Tarlan hiç olacak. Nasıl yaptıysa öyle kapatsın borcunu. Kimse kimsenin borcunu ödemek zorunda değil. Hastalık olur,bişey olur mecburi borç yapılır anlarım mal mülk satarsın ama kumar borcu için tırnağımı kipirdatmam

0 oy
(218 puan) tarafından

Sen tarlanı satmıyorsan babası niye satsın. Eski insanlar hayatları boyunca çalışıp anca tarla alabiliyor. Tek çocuğu siz misiniz. Eşin yapmasaydı sizi düşünseydi. Tamam ailenden istemesi hoş olmamış ama sizin de bir hakkınız yok. Sen tarlanı sat kurtar kendinizi o babası ise sen de karısısın 

0 oy
(1,565 puan) tarafından

Kimsenin kurtarmasi gerekmiyor dogurdu diye kumar borcunu da ödemek zorunda değil kimse.Annem babam izin vermiyor bahanesinj gecin siz kendi tarlanizi satin.Babasinin tarlası ölünce mirastir yaşarken vermek zorunda değil

0 oy
(250 puan) tarafından

Kardesimde aynı duruma düştü,babam bı Dünya para ödedi borç aldı ailen tarlani satma diye yardım etmiş sana ne kadar eşinde olsa sana ait tarlayı satma bosanirsan ortada kalırsın sizinkilere olan borcunu öder senin tarlayı ödemez bence senin tarlaya da güvenip yapmış olabilir kıyamaz yardım eder diye.borc kendi ve babası arasında halledilmeli,asla tarlani satma.kendisi babasıyla konuşsun,özünde el çocuğu ve ailen elinden geleni yapmış.ailenden yardım iste de.

İlgili sorular

+1 oy
18 cevap 424 göst.
5 Şubat 2025 Aile & Aşk kategorisinde Hayatzor (114 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 392 göst.
+1 oy
3 cevap 77 göst.
13 Mart 2025 Alışveriş-Hediye kategorisinde Sekerparemm (762 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,469,389 soru

24,071,625 cevap

330,687 kullanıcı

...