0 oy
122 göst.
Diğer kategorisinde (36 puan) tarafından

Arkadaşlar ilk gebeliğim haliyle tecrübem yok süt sağma makinesi ne işe yarıyor,listelerde hastane çantasında bulunması gerekiyor şeklinde yazıyor. Çevremde kimisi gerek yok diyor kimisi mutlaka al diyor kafam karıştı. Tam olarak ne için gerekli olduğunu söyler misiniz

12 Cevaplar

+1 oy
(8,994 puan) tarafından

ilk zaman sutun gelmesse sagarak getirirririsin. bebegi ananesine falan birakacagim zaman sagarsin. bide calisiyorsan sagar birakirsin eve.  bence gereksiz calismayana.   eger lazim

olursa manuel pompa dolu eczanelerde aventinkini kullanmistim ilk sagarak

sut getirmistim iilk bebekde. ikincide de 6 gun kuvozde oldugu icin sagip sut yolladim o yizden buladarlik

iktiyacim

oldu sadece

-Reklam-
+1 oy
(6,822 puan) tarafından

Elektrikli daha rahat oluyor sütüm inmedi hemen benim sagarak geldi ve 6. Aya kadar ara ara meme reddi yasadim sagdim verdim o zaman ben sonrasinda ihtiyacim olmadi 

+1 oy
(4,655 puan) tarafından

Hemen sutun gelmeyebilir cocuk memeyi tutmayabilir boyle durumlarda tabiki oncelik emzirmek icin israr etmek ama uzun sure emmedi doyacak kadar napcan mecbur beslenmesi lazim sutun varsa bu durumsa sagip suringayla verebilirsin ya da sutun hemen gelmeyebilir ne kadar geldigini gormek icin falan sagip bakmak isteyebilirsin o yuzden lazim yoksa sart degil ben de aldim kullandim da gunde bi kere dolu gogsumu sagar ne kadar sutum olduguna bakardim bi de bide genim sonradan cok sutum gelmisti cocuk tek gogsu bile bosaltamiyodu surekli on sut almaktan kilo almamisti doktor onden duru sut gelir sususlugunu giderir sutun asil yagli kilo aldiran yeri dibidir onden suyla karnini doyurur dip sutu almazsa kilo alamaz tabiki demisti bu yuzden de her emzirme sonrasi sutumu sagip kalan sutu az az az bitirene kadar icirir oyle duger gogsumu verirdim boyle durumlar da sagim makinesi elin kolun oluyo resmen 

+1 oy
(3,899 puan) tarafından

ben almadım başta. 

ama erken doğum yaptı, bebeğim küvezde kaldı mecbur süt sağmam gerekti, doğumdan sonra hemen aldım. 

0 oy
(4,278 puan) tarafından

Sağım yaparak sütünü arttırırsın canım alacaksan da iyi bişey al bu yeni çıkanlar varya imkanın varsa ondan al hatta eller serbest olandan yorumlarına baktım da bi kaç markanın hepsinde güzel şeyler yazmışlar ben normal almıştım elektrikli param çöp oldu markası da dodo baby ziyan bi ürün 

(2,580 puan) tarafından

Bende eller serbest var cidden büyük konfor ve sağım gücü modları daha fazla oluyor ben şiddetle tavsiye ederim açıkcası bende de Mochi var çok makine değiştirmiş kullanmış biri olarak en memnun kaldığım o oldu 

(4,278 puan) tarafından

Güle güle kullan canım keşke hiç ihtiyaç duymasak böyle şeylere ama bıdıkoların çenesi kuvvetli olmuyor yeni doğduklarında sütü indiremiyorlar malesef 

(2,580 puan) tarafından

Malesef canım ben birde o konuda o kadar şanssızdım ki beni kimse yönlendirmedi sözde emzirme hemşiresi adı altında biri geldi ama ne yaptığı belli değildi sütüm gelmedi sezeryan olmuştum ama şu şekilde aslında süt okadar çok varmış ki sadece akmamış mastit olmak üzereymişim kadının memeni söyle tut süt gelmicek belli ki zaten diyip başından attı ebebek teki kızla konuşmuştum o söyledi mastit olacaksınız lütfen sağım yapın zart zurt diyalogunun üstüne makine ile tanıştım ve malesef yine bu tarz yönlendirme ve araştırmaya vaktim olmadığı için miniğimi sağıp biberon mantığına alıştırmak zorunda kaldım Allah'tan meme reddi yaşamadı ama tabi doğru düzgün baştan hep yanlışlar üstüne devam ettiği için meme hastalıklarından muzdarip olup şuan sütten kesmek zorunda kaldım hem akmamaya hemde sağlıksal problemler getirdi herşey için geç kalındı kısaca o yüzden makine drtayı cidden önemli 

(4,278 puan) tarafından

Geçmiş olsun canım ama üzme kendini bunda da vardır bi hayır 

(2,580 puan) tarafından

Aynen canım çok teşekkür ederim

0 oy
(14,756 puan) tarafından

Ben hiperlaktasyon yaşadığım için kullanıyorum. Bebek hemen emerse gerek yok. 

(11,852 puan) tarafından

Bende çok yaşadım onu ahh bilirim. Oğlum tolere edemezdi genzine giderdi hep :(

(14,756 puan) tarafından

Beş ay oldu hala sinirleniyor emerken göğsüme nefesi tıkanıyor yatarak emzirme ayakta emzirme...Ne zaman düzene girecek diye bekliyorum ben de :') Kızımda 8 aylıkken Bi düzene oturdu ancak

(11,852 puan) tarafından

Ay hocamm ben sana cvp vermeyi unuttummm🤭

Valla benim ki çok zor düzeldi ya. Çocuk sinirlenip memeden çekilirken süt yüzune fışkırıyordu düşün. Belki 1 yaşında anca rahat ettim yani o derece zorluydu

(14,756 puan) tarafından

Olur öyle canım benim insanlık hali

Benim de şu an aynı durum var milletin çocuk emerek uyur konfordur benim ne mümkün 

0 oy
(4,184 puan) tarafından

Sut gelmezse ya da bebek memeyi tutamazsa sağım gerekli olabiliyor. Bu tür sorunlar ben yasamadim şükür hastaneden çıkarken g.zekali bi ebe sütüne cok güvenme hep böyle olmayacak mama da al makina da al evde dursun dedi beni inanılmaz strese soktu mama almadım ama makina aldim. ama ben hic kullanmadim. Sonra sattım 

0 oy
(12,029 puan) tarafından

Valla ben ikinci çocukta aldım keşke ilkinde alsaydım dedim çok ihtiyaç bence. İlk zamanlar bebek yeteri kadar emmiyor daha doğrusu yorulup bırakıyorlar. Memende kalan fazla sütü sağıyorsun böylelikte mastit olmazsın.  Bi keresinde ilaç kullanmak durumda kalmıştım bir gün boyunca sütümü sağıp attım çöpe çok gerekli bişey 

0 oy
(2,487 puan) tarafından

İlk cocugumda bilmiyordum var mı yokmu diye ikinci cocugumda sonradan öğrendim ama iş işten geçti eğer bilgim olsaydı ele yapılan pompayı almaktansa elektrikli olanı alırdım ter temiz hata sürekli sağmak sütü artırıyor 

Varsa imkanın al bulunsun ilaki lazım olur 

0 oy
(631 puan) tarafından

Bebeğim kuvezde 10 gün kaldı memeyi tutamadı hastanede sağıp verdim orada makina vardı eve geldiğimde de ememedi bir arkadaştan almıştım 10 gün uğraştım tutmayı başardı ve emdi bebeğim çevremde olmasaydı veya ememeseydi bende alırdım 

0 oy
(11,852 puan) tarafından

Ben iki doğumumda da kullandım bence gerekli. Ilk zamanlar süt gelmiyor bebek memeyi tutamıyor vs sağmak gerekiyor yoksa şişiyor.

0 oy
(2,856 puan) tarafından

Iyiki almışım dediğim şeylerden biri oldu

İlgili sorular

+2 oy
2 cevap 118 göst.
+2 oy
6 cevap 247 göst.
10 Nisan 2025 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Pakize333 (5,598 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 247 göst.
12 Mart 2024 Diğer kategorisinde Simsek21 (1,739 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 269 göst.

Kategoriler

1,465,598 soru

24,018,860 cevap

328,129 kullanıcı

...