+1 oy
466 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (9 puan) tarafından

Oğlum 3,5yasinds ve mahalde az çocuk var köy yerinde ama yaşıtı olan hatta bir kaç ay küçük başka bir çocuk tarafından sürekli tartaklaniyir ve fiziksel şiddete maruz kalıyor istese karşılık verebilecek güçte hatta belki daha fazla ama yapmıyor dayak yerken öylece duruyor biri seni doverse karşılık ver gerrkise sende ona vur diyorum ,(linclemeyin çünkü malesef buradaki çocuklar biri karşılık vermezse zayıf kabul edip sistematik bir zorbalığa maruz bırakacak şekilde büyütmüşler ) napacam ben soyleyknce duymamazlıktan geliyor konuyu değiştiriyor napicam sürekli tartaklanmasona da gönlüm el vermiyor takdir edersiniz ki yardım edin nolur ya beni anlayacağınızi düşünüyorum

7 Cevaplar

+2 oy
(2,642 puan) tarafından

Geçen gün oğlumu doktora götürdüm doktorla sohbet ettiler. Doktor bile ilk vuran sen olma ama sana vururlarsa sende vur dedi. Çocuk doktoru bunu söyleyen. Bende oğullarıma aynısını öğrettim dedi. Oğlum öyle vuran kıran bir çocuk değil hep alttan alır oynarken filan duyarım ya tamam tamam önce senin dediğini oynayalım sonra benimkini filan der mesela. Biraz fazla iyi yetiştiriyoruz sanırım biz çocukları. Biraz yırtıcı olmayı öğrenmeleri lazım. 

-Reklam-
+2 oy
(26,887 puan) tarafından

Valla bu devirde başka yolu yok dövene küfür edene vurana karşılığını daha sert şekilde verecek yoksa ezerler bakarlar ses çıkarmıyo döverler daha küçükmüş sen öğret ona bişiler benim en büyük oğlan küçükken çok mızmızdı okula başlayınca çok korktum dayak yer diye ama şuan 9 yaşında ve kendinden büyükleri bile hallediyo hepte böyleydi tekvandoya yolladım haftaya yine başlıcak kendim evde dövüş öğretiyorum yumruk atmayı diğer teknikleri maşallah boyluda bu devirde bunu yapmak zorundayız 

+1 oy
tarafından

Yanlış bir şey söylediğini düşünmüyorum tabii ki kimseye vurmasını kabul edemem ama ben de kızıma söylüyorum eğer biri sana vurursa önce bana söyle ben yoksam sen de ona karşılık ver diyorum

(9 puan) tarafından
+1

Benim çocuğum hiç ilk vuran olmadı hatta nerdeyse hiç vurmaz ama karşıdaki çocuk ormanda büyümüş gibi kabullenemiyorum 

+1 oy
(1,146 puan) tarafından

Kızımdan 3 ay küçük bir komşu çocuğu var kızımi  çok döverdi baktım olmuyor dedim sende vur o vurduğunda sende vur annesinin yanında diyordum halada diyorum oğlu vurduğunda gülüyordu ama kızımda karşılık verince zoruna gidiyordu

(9 puan) tarafından
+1

Öyleler zaten sorun da tam olarak bu kendi çocuğunu yapma etme der ve güler ama aynı şeyi yaşayınca aa kötü anne şiddete yönlendirme falan derler 

+1 oy
(3,459 puan) tarafından

Bunda linçleyecek bişey yok canım. Kimseye vurma ama sana vurulursa sende vurabilirsin diyorum çocuklarıma. Çünkü biz ne kadar düzgün yetiştirirsek yetiştirelim her zaman zorbalanma ihtimali var. Yetişkin olarak müdahale etsek hatalı biz oluruz. Ama çocuklarımızın gerektiğinde kendini savunabileceklerini bilmeleri gerekiyor. Oğlununda belki yaşı itibariyle şuan anlamıyor veya istemiyor olabilir. Bir gün canına tak edip karşılık verir. Sen yinede konuşarak telkinle kendini savunması gerektiğini anlat. 

(9 puan) tarafından

Ne bileyim bazen çok bilinçli ve duyar kasan ebeveynler olur ya aa ne kadar ayıp şiddete yönlendirme falan derler diye ayrıca başka cokcular da onun çocuğunu zorbalarken hiç hoşuna gitmez ama kendi çocuğunu da uyarmaz 

(3,459 puan) tarafından

Bu tarz durumlarda çocuğun kendini savunması hariç yapılabilecek pek bişey yok. Hem karşı koyarsa belki zorbalayan da her kuşun etinin yenmiceğini öğrenir. Bidahakine ona göre davranır. 

+1 oy
(508 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Sana biri vurursa bende vur diyorum oğluma ki bir kere başına geldi çocuğun biri oglumu cekistiriyordu vuruyordu ,oda karşılık çocuğa vurdu, sonra  çocuk korkup gitti, anne gerçekten vurmak ise yariyormus dedi tamam annem ssana birşey yapmayana sakin vurma sen akıllı bir çocuksun  ama sana biri gelip vurursa ,saldırırsa  vurabilirsin tabiki kendini koru dedim, tamam anne diyor ve uyguluyor 4 yaşına girecek ,benim oğlumda çok sevecenn sakin yapılıdır ama öyle durumlarda kendini korumalı diye düşünüyorum bende 

+1 oy
(2,255 puan) tarafından

Bazen orman kanunlarını öğretmek gerekli diye düşünüyorum.

İlgili sorular

+1 oy
5 cevap 224 göst.
+1 oy
8 cevap 709 göst.
10 Eylül 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 596 göst.
10 Kasım 2022 Diğer kategorisinde Azkaban (2,743 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 547 göst.

Kategoriler