0 oy
151 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (6,653 puan) tarafından

Bir saattir ölçüyorum

39.5

39.9

Bez koyamıyorum pek, ağlıyor atıyor

Napim şimdi ben

Ilık duş aldırmaya korkuyorum bir anda ateş düşerse havaleye sebep olabilir diyenler var

6 Cevaplar

+1 oy
(22,036 puan) tarafından

Ateş düşürücü varsa kullan ama ateş yüksek enfeksiyon olabilir vücutta sabaha götür bir yere ki ateş düşmez yoksa ılık duşta iyi gelmiyor ateş enfeksiyon kaynakliysa daha da yükseliyor tecrübeyle sabit başıma geldi üstünü çıkartıp serin tut bulunduğu ortamı ve ateş düşürücün varsa ver 

(6,653 puan) tarafından

Ateş düşürücü yok. Üzerinde sadece atlet var onu da yukarı doğru çektim. Ayakları üşüyor diye çorap giydirdim. Dün gece de vardı ateşi sabah uyandığında iyiydi. Gündüz iyiydi ayaktaydi az halsizlik vardı ama bu gece yine çıktı ateşi

(22,036 puan) tarafından

Ne kadar doğru bilmiyorum ama ayaklarına limon koy derdi komşum dilim kesip çoraplarınin içine topuğuna koy bende bir defa ise yaramıştı belki kizinda da ise yarar ama ateş yüksek enfeksiyon kaynakli olduğunu düşünüyorum çünkü kızım da bu ateşi ne zaman görsem enfeksiyon oluyor normal ateş 38 i geçmez genelde 

(6,653 puan) tarafından

Ateşte alnı mı önemli yanağı mı

Alnı yüksek çıkıyor yanağına göre

Hangisini dikkate almalıyım

(22,036 puan) tarafından

Ben kulak ve alnından birde koltuk altından bakıyorum boğazından da bakabilirsin ama kulaktan bak şuan 

-Reklam-
+1 oy
(379 puan) tarafından

Ilık dus aldır limon suyunu *** ayaklarının altına parmak arasına sür.ates düşürücü ver cnm bolca sıvı alması lazım süt yada ayına göre sıvı ne veriyosan.dus aldirmayayim diyorsan kasıklarıni eklem yerlerini karnini boynunu her yerini suyla sil bezi tutmasada olur.

(6,653 puan) tarafından

Ateşte alnı mı önemli yanağı mı Alnı yüksek çıkıyor yanağına göre Hangisini dikkate almalıyım

(379 puan) tarafından

Ateş olceri vücuduna çok yakın tutmayacak sin elinle bebeğin alnına dokun dirsek Hizan kadar yaklaşık 40 50 cm uzaktan olcmen lazım alın ve göğsünden olcmelisin ates olcerler  yakın tuttukca yanls olcebiliyor 

(379 puan) tarafından

Limon sürdükten sonra çorap giydirebilirsin beş on dakika kadar sonra cikarirsn.cok iyi gelir bir anda gormezsn faydasını bir kaç saat gecicek vücuduna direk vitamin veriyoruz gibi düşün ben bebeğime hep yapıyorum hastalndgnda 

(379 puan) tarafından

Ilık çocuk çok ıslak kalmasın bu arada bezi sür üstüne ince örtü ort huysuzlanir ağlayıp daha çok strese girer ambulans gelir eğer ulaşım skntiysa ateşi çok yüksek götürürler direk hastaneye sabaha kdar bakarlar sabahta eve donersnz zaten 

(379 puan) tarafından

Ilık dus aldır hastaneye gidersen neden yapmadın diye sorar doktor onu da dene çok soğuk olmasn sıcak ama ılık olsun cnm Allah şifa versin ins 

+1 oy
(3,429 puan) tarafından

Canım bekleme acile doktora götür 

+1 oy
(4,748 puan) tarafından

Eklem yerlerine ıslak bez koy, isindikca değiştir. Ayaklarinin altına limon surup corap giydir. Daha da duzmezse doktora goturun yukselmis bayağı 

+1 oy
(6,733 puan) tarafından

Kaç gündür ateşli çocuk doktora götürmedinmi yada götürdün ilaçmı işe yaramadı  küvete su koy içinde çocuk dursun ateşi biraz düşmeden kafasına su dökme sakın iyi değil sirkeli suda sakın yapma zararlı  

0 oy
(15,129 puan) tarafından

Bu yükseklikte dirençli ateş muhtemelen enfeksiyon belirtisi antibiyotik kullanmadan düşürmek zor olur. İbuprofen içeren bir ateş düşürücü ile müdahale edin parol/calpol çok işe yaramayabilir. Ateş en doğru kulak içinden ölçülür. Alından 39 gördüğünüz ateş kulakta daha farklı olabilir. Gitmişsinizdir ama bir çocuk acile tekrar gitmenizi tavsiye ederim 

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 180 göst.
+1 oy
2 cevap 86 göst.
23 Ağustos 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Atlaskalbim (3,600 puan) tarafından soruldu
+2 oy
3 cevap 145 göst.
0 oy
7 cevap 222 göst.

Kategoriler

1,473,049 soru

24,119,655 cevap

333,405 kullanıcı

...