0 oy
182 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (255 puan) tarafından

Bizim yaşadığımız durumu yaşayan var mı sonra düzeliyor mu altında yatan başka bir sebep mi var 

9 Cevaplar

0 oy
(1,622 puan) tarafından

Vücudunda ki vitamin değerlerine en son ne zaman bakıldı ? 

(255 puan) tarafından

6 ayından beri almiyor boyu uzamiyor kilo almıyor 11 aylikken bakildi raporlu mama verildi şuan 21 aylik 9 kilo

(255 puan) tarafından

Boyu da 80 cm bile yok bir yıldır 2 kilo aldi sadece 

(1,622 puan) tarafından

9 aylık ve 12 aylıkken kan tahlili yapılması gerekiyor ayrıca her yaş için kontrol ettirilmesi gerek  . Demir b12 d vitamini vs vs vs vitamin eksikliği iştahsızlık yapar 

-Reklam-
0 oy
(3,902 puan) tarafından

Çocuğun yaşı boyu kilosu kaç? Doktor ne diyor?

(255 puan) tarafından

21 ay 9 kilo 80 cm bile yok mama veriliyor tahlil yapılıyor ama bisi çıkmıyor 

(3,902 puan) tarafından

Benim kız da aynı . 36 aylık 11 kilo 88cm. Raporlu mama verdi doktor iğrenç diyor içmiyor bir türlü. Doğru dürüst bir şey yemiyor . Daha cuma günü kan tahlili yapıldı bütün değerleri normal. Ergoterapiste gittik hiçbir işe yaramadı. Artık genetik diyorum bende. Çünkü ben de öyleydim küçükken. Ama insanı çok strese sokuyor bu durum.

(255 puan) tarafından

Mama içiyor benimki ama 1 yılda 2 kilo aldi sadece

0 oy
(88 puan) tarafından

Çölyak dan şüphelendi  mi doktorunuz.

(255 puan) tarafından

Evet bakildi temiz cikti acaba diyorum bağırsaklarını emilim sorunu mu var çünkü yemeyen 0coxuk değil yiyor

0 oy
(10,991 puan) tarafından

Benim oğlum 3 yaşında oda bir yıldır sabit aynı kiloda belki daha uzun süredir. Boyu da yaşıtlarından kısa malesef doktora götürdüm tahlil yapıldı temiz çıktı herşeyi 6 ay sonra birdaha gel 6 ayda ne kadar uzayacak ne kadar kilo alacak dediler bekliyorum bakalım henüz 1 ay oldu. Tahlilleri temizse sıkıntı etme. Belki minyon bir çocuk olacak

(255 puan) tarafından

İşte bizde de minyon olan yok yiyor ama kilo almiyoor

0 oy
(3,879 puan) tarafından

çocuk endokrin ve çocuk gastroenteroloji ye gittiniz mi

(255 puan) tarafından

Evet ikisine gittik ama mama verildi tahlilde bisey yok dendi niye böyle olduğuna dair bisey de demedi ama mama nin pek faydası olmadi

0 oy
(3,319 puan) tarafından

Önce çocuk doktoruna götür tahlil yaptır canım. Vitamin minerallerde sorun yoksa takip ister veya persentilin fazlaca altındaysa endokrine yönlendirir. Oğlumda aynı durumda. Gelişimi yavaş. Düşük persentilden gidiyor. Önce takip etti iştah açıcı boy uzatıcı şurup tavsiye etti kullandık. Sonra çok bi gelişme olmayınca endokrine yönlendirdi. Endokrin bazı tahliller yaptı ve genetiğe yönlendirdi. Genetik sonucumuzda endokrinde temiz. Gelişimi bu şekilde dediler velhasıl.

(255 puan) tarafından

En son endokrinoloji gttk ama detayl7 bakilmadi ya

(3,319 puan) tarafından

Demek ki persentilin içinde hala - ye düşmemiş. Bir süre sonra gelişme olmazsa tekrar git canım.

(255 puan) tarafından

Genetikte neye bakılıyor detaylı mi inceleme oluyor

(3,319 puan) tarafından

Bizim boy hariç başka sorunlarımızda vardı. Hepsi birleşince genetikten şüphelendiler. O yüzden genetik bakıldı canım. 

0 oy
(522 puan) tarafından
(255 puan) tarafından

Bende karışımı denedim ama yemedi

0 oy
(22,546 puan) tarafından

Bu sebeple çocuk doktoru bizi gastroenteroloji ve endokrinoloji bölümüne sevketti. Siz de bingidin istersneiz. Özel mama yaziyorlar. Tahlil falan yapılıyor. Ki,im az da olsa kilo alıp boyu uzadı. Ama şuan 2 yaşında. 1.5 yaş brbeklerle yan yana gelince onlarla aynı boyda. Kilosu onlardan çok daha az malesef. Gerçekten yıldım. 

(22,546 puan) tarafından

Kaç aylık boy kilo ne kadar 

Emiyor mu 

(255 puan) tarafından

21 aylik 9 kilo emiyor 

(22,546 puan) tarafından

Aynı benim kızım da öyle. Şimdi 24 aylık 9600 Gr 

(255 puan) tarafından

Doktorlar ne diyor canım bu duruma 

(22,546 puan) tarafından

Mamaları içmesi lazım diyor. Yakında yine kontrole gidecegim. Bakalım. 

0 oy
(5,586 puan) tarafından

Atom verdin mi. Hiç

(255 puan) tarafından

Atom nasıl bisey cnm

(5,586 puan) tarafından

Hastalanmayancocuk yaz instagram a çıkar dyt melike yücel. Atom tarifi var çok çocuk kilo alıp uzamış

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 163 göst.
6 Mart 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 260 göst.
12 Ağustos 2024 Aile & Aşk kategorisinde Asude1 (8 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 68 göst.
0 oy
4 cevap 177 göst.
26 Aralık 2024 Aile & Aşk kategorisinde Roza (32 puan) tarafından soruldu