+3 oy
713 göst.
Diğer kategorisinde (427 puan) tarafından

Selamün aleyküm kızlar burdan bir arkadaş paylaşmış bende merak ettim e devlete baktım oğluma 1. Sınıf görünüyor oğlum şuan tam 5 yaş 7 aylık yani 67 aylık oluyor Eylül de okullar açılınca 69 aylık olacak ama 6 yaşını yine doldurmamış olacak çok aşırı duygulandım ne çabuk büyüdü oğluşum 🥲 okula gitmesi mecburi mi çok zorlanır mi göndermeli miyim benim gözümde çok zayıf ve çok küçük okulun ismi ve 1. Sınıf yazıyor 

18 Cevaplar

0 oy
(2,772 puan) tarafından

image

bu listeden bakabilirsiniz. Zorunlu evet ama isterseniz dilekçe ile erteleyebilirsiniz.
(895 puan) tarafından

Bende bir şey soracağım oğlum 4.5yaş 2 sene ana sınıfı gitse kötü mü olur

(9,079 puan) tarafından

ben oyle yaotim cikta iyi oldu. kizim ocak dogumlu. iki sene gtti anasinifina.5y aylikken basladi eylulde bi sene gtti 69 ay ilkokulada gdebilirdi ama neden kucuk gitsinki. bi sene daha anasinifina verdim. 81 aylik olunca 1. sinifa basladi. ki sinifi 34 kisi . sadece 4 cocuk bir sene anasinifina giderek baslamis yani 68 7072 ay civari. geri kalan otuz kisi hep 80 ay 79 78 aydiz yani buyuk gurup ikisene anasinifina gidenlerdi. bizimkiler seri sekilde okumaya gectiklerinde kuvum olan dort cocuk zar zor heceleme seklinde okuyordu. yetismeleri zor oldu baya. 2. sinifta aciklarini kapadilar. ama bir sene zorluk cektiler

(895 puan) tarafından

Ay çok sevindim yorumunuza bazısı diyor çocuk 2 sene ne öğrenecek falan moralim bozuldu bende 2 sene göndereceğim 6.5 yaşında başlayacak yani 1.sınıfa 2.dönemde şubatta 7 olacak bence gayet ideal

(9,079 puan) tarafından

anasinifinda ne ogrensin okulu sinif duzeni kurallari ogrense eli kalem tutmaya kesmeye boyamaya alissa. ogretmen otoritesi arkadaslariyla paylasarak yeme icmesini  sirayla tuvalete gtmeyi. derste su icmemeyitenefuste tuvaletini yaomayi ogrense alissa yetti gitti.  oyunlarla herseyi ogreniolar zaten genel seyler 

(895 puan) tarafından

İnş sıkıntı yaşamayız Allah razı olsun sizden 

-Reklam-
0 oy
(14,123 puan) tarafından

Hayırlı olsun canım benim oğlumda Ekim 2019 doğumlu bizimde çıkmış nasip olursa vericez sadece okul istedigimiz yere çıkmamış onuda eşim halletcek gecen senede kızıma başka okul çıkmıştı eşim şükür halletmisdi çocuklarım ayrılmasın aynı okulda olması daha iyi olacak çünkü 

(427 puan) tarafından

Oğlum da çok sıkılıyor ne zamn okula yazdıracan diye de söyleniyor birazda içine kapanık utangaç diyorum hem biraz açılır mı hani arkadaşları vs olacak oğlumda da istek var ama minnacık daha🥲

(14,123 puan) tarafından

Açılır canım daha iyi olur arkadaşlar olur sadece sabır gerektiren durum😊kızım 2.sinifa geçti beni düşün bide üst üste birinci sınıf gorcem kızım dan pek zorlanmadım inşaallah bizimkiler hevesli olurda kolay olur hersey

(427 puan) tarafından

Amin inşallah bakalım Rabb'im kolaylık versin inşallah şimdiden bende oğlumun psikolojisini düşünerek de yollamak istiyorum oğlumla son kez konuşup ona göre hareket edecem bakalım oğlum gitmek için kararlı ama inşallah bi heves değildir İnşallah 

(14,123 puan) tarafından

Rabbim hakkımızda hayırlısını nasıp etsin sevgicim 🤲

(427 puan) tarafından

Amin inşallah Allah razı olsun kardeşim ☺️ 

0 oy
(1,425 puan) tarafından

Hayir mecbur degilsiniz eşinizle birlikte imza verip erteleyebilirsiniz ben öğretmenim genelde cocuklarin kalem kavrayisina bakiyoruz. Kavrayamiyorsa aileye erteleme öneriyoruz.

(427 puan) tarafından

Boyama normal kalem vs tutma ben kendim öğretmeye çalışıyorum kalemi tutamıyor kızım 4 yaşında oğlundan küçük çok güzel kalem tutuyor resim boyuyor eşim de yollamaktan yana değil bende aşırı kararsızım oğlum gitmek istiyor ama sıkılırsa bir süre sonra seneye kızımada ilk okul çıkacak birde yada seneye ikisini bir mi yollasam iyice düşünecem olmadı imza atıp erteliycez  çok teşekkür ederim yorumunuz için bu arkadaşım mecburi yolliycan dedi kafama takıldı yorumun çok iyi geldi

(30,101 puan) tarafından

İmzayı nereye vermemiz gerekiyor 

0 oy
(12,958 puan) tarafından

Hangi ayda doğdu oğlun 

Benim kızım da 5 yaş 7 aylık :) bize de çıktı ama dilekçe verip erteletecegim öyle yapabilirsin sende 

(427 puan) tarafından

13 Aralık 2019 doğumlu oğlum hem boyu da kısa hem zayıf don üstünde duruyor forma nasıl olacak 😁 eşim yollamaktan yana değil çok küçük çünkü bende çok kararsızım bizde öyle yapabiliriz 

(12,958 puan) tarafından

Benimki de 25 Aralık 2019 

Esin doğru söylüyor bence gerçekten küçükler zayıflıktan ziyade 

Yazık günah ezilir zorlanırlar ben gondermicem

(427 puan) tarafından

Olmadı anasınıfina yazdiracam okula alışsın diye bakalım hayırlısı olsun inşallah ☺️ anasınıfında teneffüs yokmuş buna sevindim 

0 oy
(317 puan) tarafından

Bence verme biz verdik başaramadık sınıf tekrarı yapacağız 

(427 puan) tarafından

Yaa üzüldüm böyle olmasına emekler boşa gitmiş gibi oldu şimdi kaç yaşında minnoşunuz bana göre  çok küçük kalem asla tutamıyor bende erteleyeceğim galiba 

(317 puan) tarafından

eylül 2018li 

Sınıfta Ekim Kasım aralık 2017liler bile vardı 

aralarında 9 10 ay var düşün on aylık bebek ile bir aylık bebeğin gelişimi bir mi 

(317 puan) tarafından

Mesela benim çocuk bu sene 1 gidecek sınıftaki çoğu çocuktan 1 yaş büyük başlayacak yaşı büyük olduğu için algısı da daha iyi olacak

(427 puan) tarafından

Evet haklısınız ama okul yaşını neden bu kadar erkene aldılar anlamıyorum bizim zamanımızda 7 yaşında idi sonra 6 oldu 6 dan da 5 e düştü bugün gün boyu çok duygusaldım oğluma bakıyorum minnacık eşim de diyor eskere mi gidecek abartıyorsun ☺️

0 oy
(11,405 puan) tarafından

benim oglumda Ekim 2019 doğumlu ve hazır değil galiba gondermiycrz

(427 puan) tarafından

Benim oğlum hevesli hazır oldunu bende düşünmüyorum oğlum oyun olarak düşünüyor 

0 oy
(10 puan) tarafından

Nasıl baktınız acaba

(427 puan) tarafından

E devletteen ilk öğretim okulları adrese göre kayıt yazdım orda gözüküyor 

(10 puan) tarafından

Teşekkür ederim 

(427 puan) tarafından

Rica ederim kardeşim 

0 oy
(2,694 puan) tarafından

Bende yine ana sınıfından başlatıcam iki defa üst üste gidecek öğretmen de dahil bende istedim kardeşiyle ikisi bir gidecek diğer ufağı da aynı göndericem büyük olanı 4 üncü sınıfa geçti birinci sınıfa verirsen aşırı zorluk çeker hani eper sen hazır diyorsan bilemem ama benim tavsiyem tekrar devam etmesinden yana benim oğlum Eylül 24 ünde 6 olacak bir sene geç gitsin bişey olmaz bana göre birinci sınıflar aşırı zorba oluyorlar acımasızlar 

(427 puan) tarafından

Benim oğlum anasınıfına hiç gitmedi direk ilk okula başlıycak ama göndermiycem galiba zorba acımasız eşimde onları söyledi ve çok ezerler dedi oğlum çok korunmasız biri kendini asla savunmaz seneye yolliycam Galiba bende 

0 oy
(6,865 puan) tarafından

Bence bu sene 1 e degil.anasinifa gönder kalem tutmasini bazi temel becerileri anasinifta ogreniyorlar artık seneye gönderirsin 1 e

(427 puan) tarafından

Anasınıfı çok zorlamassa bizi göndermeyi düşünüyorum bende çok uzun gönderemesemde bir dönem göndermeyi düşünüyorum ana sınıfına bende sizin gibi düşünüyorum hem okula alışır inşallah 

(6,865 puan) tarafından

Bazı belediyelerin kırtasiye yardımı oluyor istersen.bir arastır belki sizin belediyenin de vardir

(427 puan) tarafından

Hiç bakmadım okula giden olmadı için teşekkür ederim ☺️

0 oy
(4,791 puan) tarafından

Anasınıfına gitse iyi olur aslında canım . Çünkü 1.sınıfa seneye başladığında nerdeyse hepsi anasınıfından gelmiş olacak . El becerisi kalem tutma boyama makas tutma onlar ileride olucak. Sosyalleşme açısından da öyle diğer çocuklar daha alışkın olucak sınıf ortamına 

(427 puan) tarafından

Oğlum çok utangaç bi komşu ve geldi zamn konuştu zamn cvp vermiyor utandı için kimse gelmesin bize diyor ben elimden geldince biyerlere götürüyorum ama yetersiz geliyor bu durumu aşsın istiyorum parka gidiyoruz kızım kaç tane arkadaş yapıyor sohbet eder kızlarla kızlar oğlum tek başına oynar sokulmuyor kimseye bu yaşta bu kadar utangaç olması normal mi bilmiyorum anasınıfına tüm dönem yollayamasam da 1 dönem yollamak istiyorum ilk okul için hazır oldunu düşünmüyorum abla merdivenlerden o kalabalıkta kesin düşer biri bişey söyledinde kendini savunamaz anasınıfı daha uygun bencede imza atıp göndermiycez ilkokula kalemi asla tutmayı bilmiyor mesela 

(4,791 puan) tarafından

Mizaç meselesi utangaçlık olabilir. Bunu az da olsa anasınıfında aşar . Çokta masraf olacağını sanmıyorum. Nice durumu kötü aileler var okuldan destek oluyorlar eğer aanlatırsan durumunu. En azından ısrar etmezler illede bunu şunu al die

(427 puan) tarafından

Kayıt başladı zaman konuşacam bakalım hakkımızda hayırlısı olsun inşallah ☺️ 

(8,191 puan) tarafından

Anasınıfı kayıtların çoktan başladı 

0 oy
(561 puan) tarafından

Kaç kilo çocuğun merak ettim

(427 puan) tarafından

17 kilo yeni oldu 15 di 

(561 puan) tarafından

Benimki 18 kilo seninkinden 4 ay büyük  ve çok normal kilosu 

0 oy
(30,101 puan) tarafından

Benim kizimda  5 yas 7 aylik cikmis gozukuyor ama daha kucuk bende kararsizim gonderip gondermemekte 

(30,101 puan) tarafından

Evet gerçekten kucukler ama

(427 puan) tarafından

Onalr Bizim gözümüzde hiçbir zman büyümiycekler ki🥺

(30,101 puan) tarafından

Gerçekten oyle ya

(8,191 puan) tarafından

Gönderme bacım 

(30,101 puan) tarafından

Erken demi ya

0 oy
(6,489 puan) tarafından

Zorunda değilsin seneye gidebilir ben o şekilde yollamıştım kızımı bide senin şimdi bebek olacak hem çocuğun dersi hem bebek zor olur benim fikrim seneye ikiniz içinde daha iyi olur bence

(427 puan) tarafından

Okul bize yakın eşim de götürür getirir arada ama ben oğlum yapabilir mi bilmiyorum çok gitmek istiyor okulla konuşup ona göre karar verceem inşallah bende kararsızım 

(6,489 puan) tarafından

Anaokuluna gidebilir çok istiyorsa

0 oy
(57 puan) tarafından

Bizimde eylulde 69 ay olcak dilekçe verip erteltcez anaokulu yazdırdım bendd

(427 puan) tarafından

Benim oğlum da Eylül de 69 oluyor kayıtlar başladı mı ben Ağustos diye duymuştum 

(57 puan) tarafından

Evet yaptırdık biz kayıt

0 oy
(18,441 puan) tarafından

Benim kızım 2019 Şubat doğumlu 1 sınıf çıktı. Oğlan da 2020 Şubat doğumlu isteğe bağlı 1. Sınıf çıktı. 

(427 puan) tarafından

Gönderecek misiniz siz ☺️benim kızımda 2020 li isteğe bağlı yazmıyor oğlum için gözüküyor sadece 

(15,377 puan) tarafından

Ay araların da tam bir sene varmış nasıl geçti zamanlar @emine

0 oy
(1,662 puan) tarafından

Kayıtlar ne zaman benim kızımada çıkmış ilk okul 

(427 puan) tarafından

Ağustos da diye duydum tam tarih Bİlmiyorum kardeşim 

(1,662 puan) tarafından

Teşekkür ediyorum 🙂

0 oy
(15,377 puan) tarafından

Hangi ay doğumlu tam olarak 

0 oy
(8,191 puan) tarafından

Kesinlikle gönderme benimki de 2019 Kasım doğumlu mecburi değil gönderip çocuğumun ezilmesini istemiyorum. Peşinden atlı kovalamiyor bir yıl daha çocukluğunu yaşasın sonra istemese de girecek eğitim hayatına . Artık çoğu eğitmen 7 yaş oncesi vermeyin çocuğu diyor 

(427 puan) tarafından

Oğlum uykuyu çok seviyor sbah 10 da zor uyanıyor bide okula basliycak bi kaç ay sonra doğum edecem hayatım maraton gibi olacak yakın çevreden birçok kişi gönder bişey olmaz dedi ama asla içime sinmiyor asla dediğiniz gibi bu sene de oynasın tadını çıkarsın bende ezilecene çok eminim oğlum çünkü asla karşılık veren bir çocuk değil dayak yese bile ağlar ama kavga etmez oğlum da çok istedi için hemde okula alışsın diye anasınıfına yollamayı düşünüyorum 2 dönem yollayamasam da 1 dönem yollarım ☺️

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 347 göst.
29 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde Sevmm (2,159 puan) tarafından soruldu
+1 oy
12 cevap 351 göst.
26 Ağustos 2024 Kültür-Sanat kategorisinde Kafamizgokyuzu (839 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 142 göst.
6 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde Bol gunesli gunler (1,163 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 369 göst.
2 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde ❣️Ballı peteğim❣️ (240 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,466,817 soru

24,035,692 cevap

328,913 kullanıcı

...