+1 oy
252 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (69 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Kızlar ilk defa aşure yapacağım bebeğim daha çok küçük gündüzleri uyumuyor geceleri uyuyor eşim de saat akşam 10.00'da geliyor internetten bakınca Bir geceden önceden her şeyi hazırlamam gerekiyor ama benim bebeğim akşam hazırlasam da gündüz yapmama izin vermeyecek şimdi saat 4 ne yapayım şimdiden hazırlayıp akşam eşimi bekleyeyim mi öyle de olur mu aşure yani fasulye nohut ve buğdayımı şimdi şimdi yapıp eşim 10.00'da gelince başlayabilir miyim 

Not: 10 15 kişilik yapmak istiyorum tarif veren olur mu ki ama verin ki ona göre haşliyim nohutları falan

5 Cevaplar

+1 oy
(441 puan) tarafından

Cevizlerini kaynat ama iki üç defa suyunu değiştirerek fındık kaynat suyunu dökme buna dikkat et 

(69 puan) tarafından

Tamam çok teşekkür ederim aklımda bulunsun 🌸

(441 puan) tarafından

Ben 3 gün önce yaptım bak

-Reklam-
+1 oy
(152 puan) tarafından

Canim ceviz atma karartır 

1 kg Asurelik buğdayı iyice yika sonra üstü geçene kadar su ile kaynat on dakika kaynasın altını kapat 

Eşin gelene kadR buğday suyunu çeker şişer  nohutlu fasulyeyi islat 1 er su bardağı 

Eşin gelince suyunu çeken bugdaya gine üstünü gecene kadar su ekle o kaynarken  duduklude nohut ile fasulyeyi 20 dakika hasla 

Sonra bugdaya ekle birazda bunla pişsin daha sonra evde olan malzemelere göre 100 er gram çiğ badem (kabuklarını kolay soymak için kaynar suda bekletebilirsin) çiğ findik 

Çiğ fıstık soyulmuş bunları ekle  100 gram yıkanmış kuş üzümü ve 100 gram sari üzüm ekle 

7 veya 8 adet sari kuru kayısı yi küp küp dogra 7 veya 8 adet inciri küp küp dogra 

Yumuşayıncaya kadar pişir kenevir varsa kavur onuda içine dök 

Sonra 1 çay kaşığı tuz ve damak tadına göre şekeri ekle kaynat 

Hazır olmuş olurlar üzerine at cevizi süslemek için 

(69 puan) tarafından

Teşekkür ederimm kaç kişilik çıkar bu canım 

Bu arada ceviz sevmediğin için almadım 

(152 puan) tarafından

Canim bolca  dağıttık 20 25 kişi rahat yer 

(152 puan) tarafından

Cevizi bende ustune atıyorum aşureyi karartıyor sevmiyorsan hiç kullanmayabilirsin 

(69 puan) tarafından

Canım şekeri sonlara doğru mu atayım ve kendi isteğime göre mi atayım sence

(152 puan) tarafından

3 saat olmuş ama sonlara doğru aşama aşama yazdım canim

0 oy
(53,809 puan) tarafından

nohut fasulye islat hasla buzdolabina koy kayısyi küçük dogra hasla suz kaldir portakal kabugu koyacaksan ayni sekilde birkac su hasla kaldir puf noktaları bu şekilde incir karartiyor haberin olsun ben koymuyorum 

aksamdan bugdayi cok guzel kara suyu cikana kadar yika suz tekrar su ekle yogurt mayalar gibi sar bugdayi aksamdan yika

sabaha kadar kabariyo sabah suz suyunu su ekle pisirmeye birak pisince nohutu fasulyeyi sekerini koy sulu olursa nisastali su ekler kaynatirsin

(69 puan) tarafından

İyi yapmışın Allah kabul etsin hayrını canım benim cümlemizinkini inşallah 🌸

(69 puan) tarafından

İyi yapmışın Allah kabul etsin hayrını canım benim cümlemizinkini inşallah 🌸 

Bu arada kaç yaşındaydın canım

(53,809 puan) tarafından

aminn ☺️❤️bir ay sonra tam 38 olucam bide sormustun kaynadi yedi yaşında kizim var

(69 puan) tarafından

Yaa benden büyükmüşün o zmn nice güzel yaşların olsun inşallah🌸 Allah bağışlasın evlatlarını inş

(53,809 puan) tarafından

amin canim benim evet buranın büyük uyelerindenim ☺️

0 oy
(1,581 puan) tarafından

15 kisilikse yarım paket buğday yeter iyice yika az bı suyla pişir o suyu dök sonra sıcak su ekle iyice pissin fasulye nohut bunlarida haslaman lazım geri kalan malzemeleri ıslaman lazimki renk vermesin en son üzüm kayısı incir felan eklerken şekerini ekle iki dal kaynat 

Ben yaparken kapatmaya yakın bı bardak sütte eklerim bu şekilde yani gündüz hazırlayıp akşam eşim gelince pisirirsin zaten hazırladı mi hepsini pişmesi kolay

(69 puan) tarafından

Tamam inşallah yapacağım çok teşekkür ederim 🌸

(1,581 puan) tarafından

Bereketli olsun inş 

(69 puan) tarafından

İnşallah güzel olur mu acaba malum herşeyde çok pahalı eşim bir daha almaz herhalde 😂

(1,581 puan) tarafından

Olur olur inşallah

(69 puan) tarafından

İnşallah canım çok sağ ol

0 oy
(14,909 puan) tarafından

Bugün ısla malzemeleri yarın akşam da pişir canım eşin gelince. 

(69 puan) tarafından

Vallahi canım artık malzemeleri haşladım koydum kaçış yok yapacağım bu gece o aşure yapılacak başka çaresi yok bu bebe ile 😂

(14,909 puan) tarafından

Halledersin sennnn şimdiden eline sağlık 💕

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 240 göst.
9 Temmuz 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Elif keskin (6 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 443 göst.
31 Mart 2020 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 448 göst.
7 Şubat 2020 Diğer kategorisinde Şule Asgerova (201 puan) tarafından soruldu
0 oy
36 cevap 1,375 göst.
5 Şubat 2020 Diğer kategorisinde Şule Asgerova (201 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,467,292 soru

24,042,557 cevap