Canim ceviz atma karartır
1 kg Asurelik buğdayı iyice yika sonra üstü geçene kadar su ile kaynat on dakika kaynasın altını kapat
Eşin gelene kadR buğday suyunu çeker şişer nohutlu fasulyeyi islat 1 er su bardağı
Eşin gelince suyunu çeken bugdaya gine üstünü gecene kadar su ekle o kaynarken duduklude nohut ile fasulyeyi 20 dakika hasla
Sonra bugdaya ekle birazda bunla pişsin daha sonra evde olan malzemelere göre 100 er gram çiğ badem (kabuklarını kolay soymak için kaynar suda bekletebilirsin) çiğ findik
Çiğ fıstık soyulmuş bunları ekle 100 gram yıkanmış kuş üzümü ve 100 gram sari üzüm ekle
7 veya 8 adet sari kuru kayısı yi küp küp dogra 7 veya 8 adet inciri küp küp dogra
Yumuşayıncaya kadar pişir kenevir varsa kavur onuda içine dök
Sonra 1 çay kaşığı tuz ve damak tadına göre şekeri ekle kaynat
Hazır olmuş olurlar üzerine at cevizi süslemek için