0 oy
193 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (1,530 puan) tarafından

Kizlar yine bildiginiz gibi 8aylik hamileyim)

Esim son aralar kizimiza emzik verme diye diretti.kac kere denedim ama cok.agliyor.uyumuyor zaten gun boyu ayaktayim basaramiyorum(biraktiramiyorum .bi gece uyuyunca dinleniyorum dus aliyorum isimi yapiyorum zaten

Disleri egiliyor kiz cocugu falan filan diye diye vicdan azabi cektiriyor bana.cok inatci ve cok hiperaktiv aglagan bir kizimiz var esimde biliyor bunu 😥

Nasil yapicam ne yapicam simdi biraktirsam bile kardesinde gorup yine isteyecek.kardesine vermezsemde bu kadar isle.kolik iki cocuk bakamam diye korkuyorum evin tum yuku ustumde kalabalik ailede yasiyorum((

7 Cevaplar

+1 oy
(5,438 puan) tarafından

emzik taraftarı değilim ama eşin sana evde çocuk bakımında falan yardımcı değilse dinleme, söz söyleme hakkı yok. 

ha eözik verince bebeğinin tutacağı garantisi de yok 😂

arkadaşım ilk oğluna vermemiş, 2.olunca rahat etmek amaçlı vermek istemiş ikincisine o da emzik almadı 😂

(9,080 puan) tarafından

ask olsun. emzik bebek bezinden bile daha gerekli elzem mubarek bir icat. bana nasip

olmadi ama dusun yani benim nazarimda bebek bezi ne ise emzik de oladar gerekli😂

(5,438 puan) tarafından

yok ben aman aman istemedim yalan yok. doktorum da yasaklamıştı direkt olarak. 

ama ben verdim, bebeğim küçük doğdu ve ememiyorsu bu yüzden göğüs ucu yaram hiç geçmedi, o dönemde artıl dayanamayıp verdim 40-50 günlük bir şeydi. doktora giderken emziği saklıyordum 😂 kızıyordu bana 😂😂

6 aylıkken de emziğini değiştirmedim. 0-6da kaldı, 7 aylık gibi ağzına küçük geldi kendi bıraktı çok rahat ettim. emzikten ayırma sıkıntısı çekmedim 

(9,080 puan) tarafından

:) ben baya ugrasdim sekere bandim sute bandim recele pekmeze bandim agzina bantla yapistirdim pandemi maskelerinin kulak lasitikleri ile kulaklarindan beri gözluk gibi agzina dogru sabitledim kulaklarina astim yani .file gibi olan  sac bandi ile  agzina tutturdum bantla yapistirdim yara bandi para bandi elimle tuttum kendi eliyle sabitledim sutyenimi memenin ustune beri arddim agzindan cikarmasin sut kokusu hissetsin diye atletimle yaptim oyuncak ayicik ile agirlik yaptim cikarmasin diye agzina beri destek yaptim takoz gibi😂 daha sayamadigim bircok sekilde ugrastim. bide bir markanin her cesitini aldim aventin softu vardi bide gece isik olanindan aldim bakdim acaba sapi mi agir gelio. baska cesit aldim acaba buyuk mu istio agzinda dolu dilu diye 18 aylikda aldim yenidoganda aldim kaucuk mu istio deidm her turunu aldim. 4 bes ceyrek altin aliniyordu o harcadigim paralarla emzik cöp posetin vardi😂😂😂 cocugun yanagini matkapla delip vida ile vidalamadigim kalmisti bitek. en son umidi kestim . 7 aydan sonra mama sandalyesinde otururken onune dort bes tane emzik koyuyordum. belki yanlislikla emmeyi kesfeder agzina sokarken yanlislikla emmeye baslar diye bir umit. 14 ayda pes ettim artik komple emzikleri attim 

(5,438 puan) tarafından

abooo bu kadar çabaya emmeyen bebeğe saygı duymak lazım, kararlıymış. ben pes eder emerdim herhalde 😂😂😂

(1,530 puan) tarafından

Bende ilkde tecrubesiz anneydim diye verdim ama emzik tutmayan bebeklere gore daha sakin gecirdik atak donemlerini.bir.yasindan sonra biraktiririm demistim gunu.gune.satdim sonuc hamilelik zor  hic biraktiramiyorum(

-Reklam-
0 oy
(1,300 puan) tarafından

Başta bende emzik tutmasını çok istedim cesit çeşit emzik aldim tutmadı şimdi iyi ki tutmamış dedim. Bı de onu biraktirmak var. Bide plastik şeyi boş boş emiyor yazık o yüzden iyi ki tutmamis

(1,530 puan) tarafından

Evet canim emmesi guzel ama.biraktirmasi cok zor

0 oy
tarafından

Aslında eşin bir konuda haklı ama 

Çünkü emzik çocuğun ağız çene yapısını değiştiriyor.

İşin zor bacım 

Hem çocuğun 

Hem yeni Bebeğin 

Ben oğluma hic emzik vermedim 

Ver diye aldılar emzik sakladım yinede vermedim 

Ağladı zıpladı yeni doğduğu zamanlarda 

Bi şekilde idare ettim 

Ama senin farklı 

Cocuk bıraksa bile bebekte görecek 

İsteyecek 

0 oy
(287 puan) tarafından

Bende oğluma çok zor bıraktirdim bu yüzden küçük oğluna hiç vermedim emzik. O da bu sıralar beni emzik gibi kullanıyor.

(1,530 puan) tarafından

Allah aff etsin ana emziksiz hemde desteksiz cocuk buyutmek cok zor.ben iyki vermisim diyorum hep oyle uykusuz gecelerimiz filan olmadi dis cikarma gazli.donemlerinde emzik cok.yardimci oldu bana.ikinciye vermemeyi dusunuyorum bazen ama iki.cocuk biri kolik biri yas sendromunda ev anne baba es hepside desteksiz cok zor(

(287 puan) tarafından

Aynen çok zor ben de gurbetteyim iki çocuğuma tek bakıyorum diyebiliriz eşim hep işte görevde. Bazen gece on dk da bir uyandığım oluyor emzirmek için açlıktan değil emzik gibi ağzında olmadığını anlayınca uyanıyor. Yine de emzik vermediğime pişman değilim çünkü büyük oğlum şu an dört yaşında ve ön dişleri ayrık duruyor ilerde düzelmezse diş teli şart bazı şeyleri dürüm gibi şeyleri ısırarak koparamiyor. Bunu çocuğuma yasatacagima biraz dişimi sıkayım diyorum. 

0 oy
(23,337 puan) tarafından

Çocuğun gerçekten dişleri egiliyorsa evet verme. Bu çocuğun da kolik olacağı belli değil ki. Benim ilki kolikti ikinci değildi mesela. Ve ikisi de emzik almadılar. Emziksiz de büyüyor bebek. Benim hiç emzik almadıkları için bilmiyorum nasıl rahatlığı oluyor. Ama burda anne olarak çocuğunun yararını ön plana almak zorundasın. Ha cocugun küçüktür daha dişlerinde bir sıkıntı yoktur tamam o zaman 

(1,530 puan) tarafından

İkinciye degil canim ilke biraktir diyor ama gun boyu nefes almaya bile vaktim yok sadece kizimi ayagimda sallayinca telefonu aliyorum elime.cok zor isim agrilarimda baya artdi anlatilacak gibi degil.bu durumda bide emzigi biraktirmak imkansiz benim icin

(23,337 puan) tarafından

Anladım zaten ilkine biraktirmak istediğini.  Yani dostum sağlığı için gerekliyse yapacaksınız mecbur. Ya ama çok acil değil . Doğumdan sonra biraktir diyeceğim o daha zor. Neden çünkü eve kardeş gelecek. Bı de emzikle vedalasamaz. Neyse kendiniz degerlendirin en iyisi bu durumu. Ben bişey diyemeyecegim

0 oy
(5,312 puan) tarafından

Yükünün birazını alsın da ondan sonra konuşsun eşin.

(1,530 puan) tarafından

Yukunun ustune yuk katiyor son zamanlarda  hic anlasamiyoruz .hic destegi yok cunki

0 oy
(6,051 puan) tarafından

Ben de eşin gibi düşünüyordum. Vermedim vermedim ve oğlum parmak emdi. Hem de 3 seneden fazla süre. Şimdiki aklım olsa doğar doğmaz emzik veririm 😄

İşin şakası bir yana sakin bir bebekse vermeyin ama kolik veya temas bağımlısıysa verilebilir. Ortodontik emzikler de var çene yapısını bozmayan. 

(1,530 puan) tarafından

Sakin degil canim .bir iki gun vermedim uyumadi agladi kendini normalde zaten yerden yere atiyor cok baska cocuk simarik diyorlar sizde galiba

İlgili sorular

+3 oy
20 cevap 584 göst.
0 oy
15 cevap 799 göst.
27 Haziran 2021 Aile & Aşk kategorisinde Esrat (9,233 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 383 göst.
18 Haziran 2021 Aile & Aşk kategorisinde bahtsizbedevi (192 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,475,172 soru

24,150,405 cevap

334,876 kullanıcı

...