0 oy
133 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (109 puan) tarafından

Kızlar selam cümleten iyisiniz inşallah.

Bugün eşimin teyzesi aradı hamile o da konuştuk muhabbet ettik biraz sonra konu benim ikinci çocuğu yapmama geldi. Aramızda ki sorunlara az da olsa aşinalar.

Yeğeninin nasıl sorumsuz duygusuz biri olduğunu az çok biliyor. 

Ama oğlunu düşün diyor bana anne baba kendi bencilliği yüzünden çocuğu yalnız kalmaya muhtaç bırakması doğru değil. 

Dedim ki sen yeğenini biliyosun ben ve oğluma bile sorumluluk almaktan kaçınıyor düzeni rahatı rutini asla bozulsun istemiyor ben bu şartlarda ikinci çocuğu yapmanın mantıklı olduğunu düşünmüyorum dedim .

Ya bu adam ne yapıyor diyor . Aldatmıyor seni evine çocuğuna bakıyor evine bağlı daha ne istiyorsun diyor. 

Ben normalde anlatmazdim ama bikac şey söyledim aileme ağıza alınmayacak küfürler hakaretler ediyor beni istemiyor ben bir başka çocuğu da kendimle rezil mi edeyim dedim.

E sen ne bakıyorsun ona erkekler zaten 40 yaşından sonra oluyor dedi ben yıllarımı vermişim dile kolay 17 yıl bu kadar yılda abartmıyorum tek bir sevgi saygı eş yerine insan yerine konmamışım. Bu saatten sonra da olacağını düşünmüyorum dedim.

Baktım hala diyor ki pozitif yanlarına bak eksilere bakarsan şeytan seni tabi ki kandirir diyor .

Daha uzatmadim konuyu kapadim .

Ben anlamıyorum niye insanlar benim olması gerekenin aziyla yetinmem için beni ikna etmeye çalışıyor. Tabir yerinde olursa eğer neyine yetmiyor aç değilsin sokakta değilsin diyorlar. Bu insanlara açıklama yapmıyorum artık ama konuyu benim hayatkma getirip iyisin iyi demeye getiriyorlar. Bunu bana diyenler de hep tuzu kuru olanlar ne diyeyim ne yapayım bilmiyorum.

Oğlumun özel eğitim alması gerektiğine daha bir kaç gün önce karar verdi doktor eşim bunu bile kabul etmezken ben kime halimi nasıl anlatayım 

4 Cevaplar

+1 oy
önce (23,050 puan) tarafından

Neyseki sana fikrini sormadım deyip bozardım ben kimsenin aklına ihtiyacım yok. Normalde kardeş gerektiğini düşünen biriyim ama her evliliğin dinamiği farklıdır ve karı koca kendi aralarında vereceği karardır. Yolunda gitmeyen evliliğe çocuk yapmak batan gemiye yolcu almak kadar mantık dışıdır hayatını daha zorlaştıracak bir adım ise neden atasın ki teyzenin de üzerine vazife değil bence 

önce (109 puan) tarafından

Ya kesinlikle hak ettiği cevap buydu. Evet bende çok isterdim oğlumun bir kardeşi olsun yalnız büyümesin ama olmaz vallahi olmaz bir parka çıkana kadar dahi duymadığım laf kalmıyor. Çocuğuna parkı çok gören insana ne diye ikinci çocuk 

-Reklam-
0 oy
önce (19,873 puan) tarafından

Ya boşversene kimseye açıklama yapmak zorunda değilsin bunun için kestirip at laflarını ne diye anlatmaya çalıyorsun ki anlamaz bunların kafa yapısı hep böyle ne desen boş yani 

Görmemelerine katlanamiyorum anlamak istememelerine dayanamıyorum. Eskiden ikna etmek için ugrasirdim resmen şimdi he he diyip geçiyorum ama elde değil yaani ne yapıp edip konuşturuyorlar

0 oy
önce (875 puan) tarafından

İnsanların ağzı çuval değil maalesef. 

Herkes bardağın boş tarafından at gözlüğü ile bakıyor. 

Benim de 4 tane kürtajım oldu her hamile kaldığımda 2 ila 4 aylık iken kalp atışı duruyor kürtaj oluyorum kaldı ki o 4 ay ömrümden ömür gidiyor berbat geçiyor hamileliğim. Ve kürtajlarda gerçekten canımı geçtim artık psikoljim darmadağın oluyor ona rağmen insanlar ikinci çocuk yap yap diye baskı yapıyor kızına arkadaş olur vs diye. Artık bı yerden sonra gına geldi herkese ağzının payını veriyorum eğer çok istiyorsanız siz yapıp bakın karışmayın hayatima diye. Kimse içindeki yangını evindeki sorunlari görmediği için dört dörtlük yaşıyorsun sanıyorlar. Kaldı ki binlerce şükürler olsun ki eşim bazı adamlar gibi ille de çocuk istiyorum diyen bir tip de değil her şeyde yardımcı olur bana Allah razı olsun ondan. Fakat dediğim gibi kimse kimsenin psikolojisi hakkında fikri yok anca laf kalabalığı yaparlar. O yüzden üzme kendi soranlara da ağzının payını vermen gerekir bir daha cüret edemesinler diye. 

Evet kimse kimsenin halini bilmiyor. Bilmiyorlar ki günde 2 tane antidepresan alıyorum ama bana mısın demiyor terapi alıyorum kimsenin haberi yok hepsi oğlum için ona daha iyi ve sağlıklı düşünen bir anne olmak için ama bunu görmek yerine kendi bildiklerini okuyorlar. Umrumda da değiller. Allah evladına uzun ömürler versin canım ailenle ağzınızın tadı daim olsun 🤲♥️

önce (875 puan) tarafından

Allah razı olsun. Anne olan çocuğuna yetmeye çalışan herkesin Allah yardımcısı olsun inşallah 

Aminn canım 

0 oy
önce (4,125 puan) tarafından

uzun uzun bu kadar anlatmana bile gerek yok. 

anne babanın kararıdır bu kimseyi ilgilendirmez. 

ister eşinle çok iyi anlaş ister anlaşma. 

kapat konuyu, kimsenin konuşmasına müsaade etme. 

Öyle tuhaf konuşmaları var ki sevmediğim halde bu tarz konuşmaların içinde buluyorum kendimi 

önce (4,125 puan) tarafından

çizgini çekeceksin, açıklama yaptıkça daha çok konuşurlar. 

snaki kendileri bakıyorlar da bir de yorum yapıyorlar. 

Doğru. Kendilerinin haberi yok ne yaşadığımızdan . Teşekkür ederim 🙏 

İlgili sorular

0 oy
14 cevap 746 göst.
0 oy
4 cevap 376 göst.
15 Mart 2022 Diğer kategorisinde Selenyatkin (115 puan) tarafından soruldu
0 oy
18 cevap 491 göst.
+1 oy
23 cevap 1,388 göst.