+2 oy
283 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (1,797 puan) tarafından

Bugün tuvalette yedinci gün. 

İşi ektim. İdare sagolsun agustos iznimi temmuza aldi. Bu hafta da gidicem cumadan itibaren izinliyim.

Oğluş geceleri altina yapmiyor o yüzden hic bez baglamamistim bi tek bu artımız var.

Ama uyanir uyanmaz çiş yapiyor. 

Bizim alarmımız oğlumuz bizi o uyandırır. Cok erken kalkar zaten en gec 8. Uyandığında altina çiş yapmıştı. Neyse temizledim güzelce konustum falan. Hizlica kahvaltısini yaptirdim. 

Lazimliga oturmak ister misin belki cisin gelmistir yaparsin dedim. Oturdu ve bi kac dk sonra çiş yapti cis yaptim dedi ayaga kalti cişini inceliyor 😅. Babasiyla bayagi bi alkişladik. 

Sonra cisimizi klozete doktuk sifonu cektik ellerimizi yikadik.

Nasilsa ciş yapti diye babasıyla pastaneye simit almaya gittiler geldiler.

Gelince eline meyve verdim tekrar lazimliga oturdu meyvesini yedi sonra tekrar ciş yapti ayaga kalkip cis yaptim dedi yine cisini inceliyor. Bi alkis tufani daha. 😅

Ama hala kaka yok. Ve cişim geldi kakam geldi demek yok.

Nasilsa bayagi isedi diye uzerini giydirdim. Oyun odasina gitti oynadi yarim saat filan. Cisin var mi diye sormaya gittim bi baktim altina işemiş hemde bayagi isemis.

Neden bana soylemedin cisin geldiğinde klozete giderdik yada lazimliga vs diye konustum. Soylemedim işte, ben altıma yaptim işte tarzı konuştu. 🤦🏻‍♀️

Bilerek üzerini hemen temizlemedim rahatsiz olsun diye. O ara öğle yemeğine giristim. Onu temizledim yemek yedik beraber. 

Buyuk klozete gidelim mi dedim gidelim dedi gittik oturduk 2-3 dk sarki filan söyledik.

Baktim uykusu geldi duş aldirip uyuttum.

Chatgpt’nin yorumu da bu sekilde 👌🏻

image

6 Cevaplar

+2 oy
(7,021 puan) tarafından

Çocuğunuz kaç yaşında benimde kızım 24 aylık  kakasinj yapinca söylüyor çişini yapincads pis der acaba öğretsem mi yoksa daha küçük mü biraz algılasin sonrami

(12,064 puan) tarafından

Bence deneyin 3 yaşına doğru daha da zorlaşıyor inatlaşma dönemi bilerek anneyi sinir etme falan. Bende 24 aylıkken alıştırdım küçük değil sadece çocuğa bağlı

(2,939 puan) tarafından

Benim kızım 23 aylıkken 5 günde öğrendi. Erken değil, deneyebilirsiniz.

(7,021 puan) tarafından

@Alfabeta nasıl ogrettiniz acaba ben de lazimlik sipariş verdim gelsin yavastan öğreteyim 

(2,939 puan) tarafından

Kızım bir buçuk yaşındayken tuvalet eğitimi ile ilgili kitaplar, aparat falan almıştım yani öyle pat diye oturtturmadım. Minik Elif'in Tuvalet Eğitimi ve Güle Güle Kakalar kitapları vardı bizde. Önden bir hazırlık oldu yani. Ara ara aparata oturuyordu. Ben hiç lazimlik almadım. O aparatı hala arabada vs kulaniyoruz. En son artık bezi çıkartacağız, Elif gibi tuvalete yapacağız dedim. Tabii ki 3 gün çok kötüydü. Sürekli altına cis yaptı. Yaptıktan sonra söylüyordu. Ben arada tuvalete götürüp çişini denk getirmeye falan çalıştım ama söylemiyordu. En son ödül teklif ettim. Çişini haber verip de tuvalete yaparsan sana çikolata vereceğim dedim. Sonra ödül sıklığını azalttım. O şekilde hep haber vermeye başladı. 5.gunden sonra hep söyledi. Ama benimki geceleri kuru kalkmiyordu. 1 yıl kadar geceleri çise kaldırmıştım.

(7,021 puan) tarafından

Çok zormuş cnm bende hamileyim bakalım nasıl olacak

-Reklam-
+2 oy
tarafından

Sevindim ilerlemesine. Benimki de öğrendikten bir ay sonra iki kere altına yaptı aynı seninki gibi cevaplar veriyor😂 çocuğun birden söylemeye başlamaması normal. Bizimki iyi başlamıştı ama bi hafta falan söylemedi hep ben söyledim

+2 oy
(1,951 puan) tarafından

Oyle öyle alışacak az daha sabır 

Ben bak bu senin balığın der sürekli tuvalete götürür hadi balığı suya atalım felan derdim🤦baya ise yarardı bide krozete oturur bende yapar gibi yapardım suyu açar aaa ses geldi duydunmu felan derdim 

İlk zor ama ikinci felan gördüğü için daha kolay

+1 oy
(9,080 puan) tarafından

sifonu cekerken baybay cişgorusuruz kaka kendine iyi bak seklinde ugurluyoruz bizde😂

(4,049 puan) tarafından

Görüşürüz 🤣🤣🤣🤣

(4,306 puan) tarafından

Aynı biz bunu kendi söylemeye başladı hem de 🤣🤣

+1 oy
(23,050 puan) tarafından

Tuvalet eğitiminde klozete oturtup bı bardağa su ve pipet koyup pipetle bardakta suyu fokurdatmak çişini daha kolay yapmasını saglarmis. Geçen gün bu bilgiyi görmüştüm. Dene istersen

0 oy
tarafından

Hayırlı uğurlu olsun inşallah gülüm 

Hoş geldin sende aramıza 

Çiş zor süreç 

Sabır gerektirir 

Sakın pes etme devam et

Bu şekilde 

Kazanırsın 

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 262 göst.