Kızım 3 yaşını yeni bitirdi.. Tuvalet eğitimindeki 3.günüm.. Altını hiç bağlamıyorum ne gece ne gündüz artık öğrenmesi gerekiyor.. İlk gün 3-4 defa altına yaptı koşarak geldi klozet şeklinde lazımlık aldım ona oturdu yapmadı zaten yapmıştı ama oturttum anlasın diye.. Şimdi ise dünden beri sürekli tutuyor saatlerce en son ağlaya ağlaya yapıyor korkuyorum diye.. Korkulacak birşey yok annecim okula gideceksin arkadaşların olacak öğretmenin olacak seni okula almaLar tuvaletini öğrenmen lazım diyorum arkadaşların tuvaletini klozete yapıyor hadi sende yap diyorum... Ağlaya ağlaya en sonunda çişini yapıyor yaptıktan sonra da gülüyor ohh öğrendim anne diyor.. İlk gece altına yaptı hemen üstünü falan değiştirdim tekrar söyledim kızım altına yapma bezin yok artık diye kuru kalktı.. Bugünde gece yapmamış kuru kalktı.. Gece uyandırmadım çünkü 1 yaşında oğlum da var kızım ağlarsa sürekli o da uyanacak ikisine bir bakmam zor olacak... Yatırmadan önce çişini yaptırıp yatırıyorum..
Sorum şu; saatlerce tuvaletini tutuyor bu tutma problemi geçer mi.. Sürekli götürüyorum ağlıyor korkuyor ama en sonunda yapıyor.. Bu ne zaman geçer.. Bende yoruldum ağlamasından korkacak birşey yok ben yanındayım elimi tut annecim diyorum.. Başka ne yapabilirim.. Tecrübeli anneler bu süreç geçer demi bana biraz moral verin tavsiye verin
3-4 gün erken bir kere. Birkaç hafta bile sürebilir. Belli ki korkmuş yavrucağım stresten tutuyor. Yapınca da yük atmış gibi rahatlıyor. Oğlumun da uzun sürdü birkaç haftada anca toparladı. 1-2 günde öğrenene inanmıyorum, hiçbir bebek senelerce bezlenip bir günde şak diye tuvalete oturayım diyemez. Stresini azaltman gerek önce. Artık büyüdün, benim gibi baban gibi tuvalete oturup yapacak kadar büyük bir ablasın, bazen kaçırabilirsin ama sorun değil benim de kaçırdığım olmuştu, böyle böyle halledeceğiz ben hep seninleyim ve yardımcı olacağım öğrenmen için gibi gibi motivasyon cümleleri çok kurun. iletişiminize bağlı artık en çok hangi cümlelerle rahatlarsa onları ifade edin.
Bir anda tabiki mümkün değil haklısınız.. Bende inanmıyorum yok 3 günde alıştı yok 4 günde alıştı diyenlere.. Ama tutması sorun olur mu diye korktum... Tutuyor ama dayanamayınca hemen geliyor yanıma oturuyor ağlıyor yapıyor.. Neler söylüyorum ağlamaktan duymuyor bile sakinleştiriyorum diyorum herşeyi yok..
Benim oğlumda 4 yaşa 5 ayı var 2 buçuk yaşta denedim aynı sizin gibi aşırı korkuyodu defalarca da anlattım korkcak bişey yok vs diye ama lazimliga tekme atıyor ağlıyordu hiçbir şekilde istemiyo söylemiyor altına yapıyor rahatsız bile olmuyodu öyle geziyordu bilerek bezini değişmedim pişik oldu anlar belki altına yapınca demezse diye çünkü hiç demiyordu beze yapınca da normalde de ama gene hüsran pişik oldu acı çekti kremi sürünce unuttu gitti baya uğraştım videolar izlettim çizgi filmler anlattım hep vs tuvaleti gördü mü kaçıyordu yani bende zorlamadım dedim bidaki yaza denerim hazır değil demek ki şimdi dediğim gibi 4 olcak az kaldı 3. Günümüz bugün sizin gibi hava hazır ısınmışken anlattım dedim gel hazır mısın başlayalım bezimiz bitmiş artık büyüdün okula gidiceksin tuvalete alışman lazım okula git arkadaşın olsun diye 3-4 kez altına yaptı sonra kendi kendine oturmak istedi oturdu altına yaptıkca değiştim bezini gece taktım tek önce gündüz alışmasını sağlayıp sonra gece diye düşünüyorum ama gece uyumadan dediğiniz gibi sizinde tuvaletini yaptırıp uyutuyorum yapınca alkış sana aferin diyorum birlikte döküyoruz tuvalete seviniyor alkış yapınca kakasını yaptığını anlamış dün mesela ama yetisememis oturdu baktım düştü yaptım dedi sevindi döktü tuvalete o şekilde ilerledik dünde gece konuştum uyutmadan bez takmasam gelince bana der misin altına yapma takmayalım gece de diye ilk gün sabaha kadar baya doluydu bezi ikinci gün de biraz doluydu bugüm baktım çok az yapmış aslında bez takma amacım da gece yapıyor mu onu gözlemlemek bugün mesela bezsiz yatıracam denemesini yapcam konuştum çünkü 2 gündür hazırladım onu bezsiz dur gece bana söyle diye kardeşi var 5 aylık zaten kalkıyorum ona sıkıntı olmaz bırakırsa eğer okula vermeyi düşünüyorum gündüz öğrendik gibi çok şükür geceyi de zorlamak istemiyorum açıkçası gece bende sizin gibi takmicaktım ama dediğim gibi gözlem yaptım bugünden itibaren denicem gecede peki altına ne koydunuz siz kaçırırsa diye külot giymeye de alıştı seviniyor sadece dışarı çıkarken bez taktım ama anlattım bez takıyorum dışarı çıkıyoruz kaçırırsan utanma diye daha yeni başladığın için alışınca daha yok diye çünkü ilk günüydü şimdi yavaş yavaş korkutmadan ilerlemeye çalışıyorum çok şükür alıştı gibi geceyi de hallettik mi inşallah dışarı da bezsiz çıkma denemesi yaptırcam baktım kaçırmıyor daha bez tamamen hayattan çıkacak kademe kademe yapmaya çalışıyorum korkmasın diye ben bu şekilde yapmaya çalışıyorum ama yanlış mı yapıyorum bilmiyorum
Bende dün gece denedim bezsiz alışsın diye gecede tek bir kez yapmış gece üstünü değiştim çarşaf vs sabah 7 gibi baktım kuruydu altı şimdi gene bakcam büyük ihtimalle kurudur ama biz çişini çözdük de kakasını nasıl Yapcaz bilmiyorum dün yapmış hiç demedi de oturmadı da bir koku geliyo sordum dedim gaz mı pırt mı yaptın dedi evet bir baktım yapmış her yere bulaşmış bacağı üstü başı atleti her yer fenaydı ya baya uğraştım gösterdim bak naptın diye birazda kızdım çünkü telefon elinde telefona dalmış lazimlik önünde duruyor ama yapmamış normalde cisi gelince bana demeden ben sormadan hemen oturuyor anne yaptım diyor çünkü telefon elinde olunca cis bile kaçırıyor dalıyor bende vermiyorum telefon daha ama akşamları eşimden alıyor oynuyor bidakine dedim kakani ya gelmesine yakın söyle oturalım yada kendin yap altına bak yaptın çok pis oldu her yer diye öyle konuştum gecede altına yapınca dedim buraya yap gece yapma altına diye odasına aldım lazimligı bide şey sorcam dışarı parka markete hastane vs gidince peki nasıl Yapcaz bezsiz dışarı da bez takıyorum ama buda işte sıkıntılı kafası karışır bazen demeden kaçırıyor çünkü bazende kendisi yapıyor cisi çözdük dediğim gibi de kaka demiyo yapmiyo bakalım nolcak napcam bilmiyorum onu bende sizin gibi düşündüm de işte gece birden bırakmak istemedim şimdilik denedim işte yarın da denicem yavaş yavaş geceyi de alışır
Bu gece de kuru kalktı kızım çok şükür.. Sadece ilk gece altına yapmıştı o da normal bez var sandı herhalde.. Çok şükür altına çişini yapmıyor ama tutuyor lazımlığa da yapmıyor ben götürüyorum ağlaya ağlaya yapıyor sonra da gülüyor bitti anne diye ama yapana kadar ağıt.. Bende zorlamıyorum bugün.. Daha sabahtan beri yapmadı çişini tutuyor.. Kakaya gelince dün 2 defa altına yaptı söyledim uyardım bende kakamızı da klozete yapacağız diye şimdi de sabahtan beri söylüyorum kızım çişin var mı diye yok diyor kakan var mı onu da yapacağız diyorum yok diyor nasıl olacak bilmiyorum tutabildiği kadar tutsun diye ısrar etmiyorum ters tepiyor.. Bekliyorum bakalım ne zaman yaparsa.. Dışarıya çıkınca da bez takmayacağım bence sizde takmayın kafası karışır.. Çıkarken ıslak mendil külot ve alt eşofman alırım yanıma tamam.. Dün tuvaletini yap sana dondurma alacağım dedim yaptı gittik aldık geldik tuttu çişini yapmadı dışarıda.. Çantama külot alt eşofman koydum ıslak mendil koydum poşet koydum yapsa değişirdim müsait bir yerde.. Herkes öyle yapıyor.. Kakasına gelince ona da illaki alışacak ben bu kadarına şükrediyorum daha kötü bekliyordum..
Evet evet bende bu gece bende denedim bir kez tek gece yapmış sabah uyanana kadar yapmadı gece değiştim üst baş çarşaf vs falan cisi kendisi yapıyor artık ben demeden alıştı gündüz de kaka işte demiyo altına yapıyor sizin dediğiniz gibi bir ara da aynen dediğiniz gibi dışarda denicem bende baktım alışiyo dışarda olunca falanda diyor ben dışarda ikende bağlamıycam gece ilk deneyimi için iyidi bakalım bide bu gece deneyelim alışırlar ya zamanla ben kısa zamanlı dışarı da olmak için denedim yapmadı da uzun süreli otobüsle 1 2 saatlik gidilen yol veya kapalı mekanlar AVM nikah düğün vb için diyorum park vs ondan emin değilim daha 4. Günümüz işte tek dışarda napcaz yoksa evde gece gündüz alışır şükür alıştı gündüz gecede olcak inşallah tek dışarısı kalıyor
İnşaallah alışırlar.. Bugün 5. Günümüz bizimde.. Dün akşam düğüne gittik yapmadı tuttu götürdüm ama korktu lazımlığı yoktu ya.. Eve gelince de uyudu kaldı gece baktım kuruydu sabaha karşı altına yapmış hemen değiştirdim.. Daha da gitmedi tuvalete.. Dün baya korktu bende pişman oldum gittiğime.. İnşaallah yapar bugün.. Zamanla alışacaklar inşaallah.. Allah hepimize kolaylık versin
Bizimki de aynı ben demeden yapıyor kendisi lazimligına ama tuvalete yapmiyo korkusu var acaba tuvalete nasıl yapcaklar ya bide yüksek ya dışarda da denedim ama bezli hiç yapmamıştı daha gece de yapmıyor
1,491,322 soru
24,370,180 cevap
347,965 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın