0 oy
171 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (317 puan) tarafından

Emzik kullanımı tavsiye ediyor musunuz?

Kaçıncı haftada başladınız emzik taktırmaya?

Sizce yararlı emzik kullandırmak 

14 Cevaplar

0 oy
(317 puan) tarafından

Yardımcı olur musunuz?

-Reklam-
0 oy
(774 puan) tarafından

2 bebeğim de tutmadı emzik. Bende emziksiz idare ettim . Kullananlar rahat diyor. Doktorlar onermiyormus bir de . 

0 oy
(3,869 puan) tarafından

40 günlük gibi verdim. 

doktorum kesinlikle yasaklamıştı. ama göğüs yaralarımın geçmesi için verdim.

7.aya kadar falan kullandık, sonra emzik boyunu değiştirmedim kendi kendine bıraktı 

(317 puan) tarafından

Kilo almiş miydi bebeğiniz peki 

(3,869 puan) tarafından

evet ama prematüre bir bebekti. 

0 oy
(3,319 puan) tarafından

Kullananlar çok işime yaradı diyor ama iki çocuğumda emzik almadı. Ben bi eksikliğini çekmedim o yüzden. Rahatlığı varsa da ben bilmiyorum. Uzun süreli kullanımı diş ve damak yapısına zarar veriyor onu biliyorum. 

(317 puan) tarafından

6.7ayda bıraktırırım bebeğim sürekli emek istiyor o yüzde 

(3,319 puan) tarafından

O zaman al bitane dene bakalım tutacak mı

0 oy
(4,175 puan) tarafından

Doktorlar artık emzik kullanımını tavsiye ediyorlar emmeyi öğrendiyse artık verebilirsiniz 18 ayina kadar bırakmasını tavsiye ediyorlar yoksa diş yapısı bozuluyor. Çok denedik benim oğlum asla kabul etmedi bir eksikliğini de hissetmedim açıkçası 

(317 puan) tarafından

Kilo aldırıyor mu peki uyurken vermek falan sorun oluyor mu

(4,175 puan) tarafından

Kiz bomboş emzik kiloyla ne alakası var uykuya dalarken ver uyuyunca cikart 

0 oy
(14,738 puan) tarafından

Birçok dr özellikle uykuya geçişte emziği kullanın diyor. 4-5 haftalıktı verdiğimizde sadece uyurken verip uyuyunca alıyoruz 

0 oy
(2,812 puan) tarafından

Doğduğundan 3 gun emzik verdik halada uyuyunca alıyor bana da çok iyi oluyor uykuya dalınca kendi bırakıyor 

0 oy
(812 puan) tarafından

Oglum emzik kullandi amma 3yasinda zor buraktirdim neler yaptim.Kizim 5aylik emzik istemedi kac kere verdim istemedi bende buraktim emziksiz idare ediyoruz bir sorun olmuyor

0 oy
(3,052 puan) tarafından

Oğluma 1 aydan sonra vermeye başladım. Sadece uyku öncesi verdim ama. Yaklaşık 9 aylıkken de tamamen bıraktı. Uyku açısından rahat oluyor. Ama gün içinde asla önermiyorum. Hem sadece alışkanlık oluyor, hem de diş yapısı bozuluyor. Ve sonradan bıraktırmak daha güç oluyor. 

0 oy
(5,643 puan) tarafından

Ben iki cocugumda da emzik isteyerek kullanmadim. Ilk aylar sık emzirdim. Her emme ihtiyacini kendim karsiladim. Hem iyi kilo aldilar hem sutum cok bollasti. Buyuk oglumu hatirlamiyorum ama kucugu 6 aylik 9800du. Doktor mama verdim sanmisti. Uykuda da emzirerek uyutuyodum hiic bi donemlerinde sikinti yasamadim. Misil misil uyuyolardi. Sahsen ben emzik kullanilmasini onermiyorum. Bebegin yapay biseyle emme refleksini karsilamasindansa benden karsilamasi taraftariyim.

0 oy
(8,976 puan) tarafından

bebek alirsa hayatin kurtulur. bebek kabul ederse yat kalk sukret kadir gecesi digmus kadar sanslisin demektir.bebek emzik tutmassa iki senen cehennem azabi gibi gecer. . emzik emen bebek sessiz sakin uysal gak der tikarain emzigi aglamaz zirt birt emmez rahatligin luxun keyfin  bini bin para yani. on numara icat . bebek bezi bile gereksiz emzik daha gerekli diyebilirim ben bebek icin.:) o derece ihtiyac mubarek bir bulus. bana nasip olmadi malesef cok istedim kendimi parcaladim ama iki cocugumda tutmadi ikiside beni. ikiser senemi cehennem gibi yapdi aglak zirlak kizmiz huysuz zirt birt meme emen yani beni.

(317 puan) tarafından

Kız öyle bir anlatın ki kalkıp bebeğin ağzına emziği verdim tutsun diye elimle tutum... içime oturan bir yorum oldu kararsız kalmıştım şuan kesinlikle elimden geleni yapıcam çok teşekkür ederim kararsız biriyim ben genelde bu yorum çok iyi geldi 

0 oy
(367 puan) tarafından

Doğduğu gün hastanede verdim şuan 32 aylık hala uyurken emzikle uyuyor bence aşırı rahatlık o bırakmaya hazırsa bile ben asla değilim 😊 bebek kabul ediyorsa hiç tereddüt etmeyin. Amerikan pediatri akademisinin çalışmalarına göre emzik emmek ani bebek ölümü riskini düşürüyor (2,5 yıl önce böyleydi sonradan çalışmalar güncellendiyse bilgim yok). Bunu da öğrenince direkt vermiştim zaten

(317 puan) tarafından

Gün içinde de veriyor musunuz yoksa sadece geceleri uyusun diye mi kullanıyorsunuz 

(367 puan) tarafından

Saklıyoruz eğer bulursa alıyor çünkü 6 7 tane emziği var illa birisi ortada oluyor. Onu da alıyorum oğlum konuşmanı anlamıyorum diyorum. Öğlen uykusuna ve gece uykusuna geçerken veriyorum 

(317 puan) tarafından

Oyy kıyamam yaa Allah size bağışlasın 

(367 puan) tarafından

Amiin tüm yavrularımızı bağışlasın inşallah 💜

0 oy
(3,942 puan) tarafından

Doğar doğmaz 

İlk işi emzik almak oldu

Beni endi hemen emzik verdim

İki çocuğumda aynı şekilde büyüdü 

Hiç bıraksın diye de eziyete gitmedim

Oğlum 3 yaşinda bıraktı 

Kızım Ağustos'ta 2 yaşta olucak 

Hâlen emzik ağzında 

Benim için büyük kurtarıcı geceleri 

Gündüz hiç aramaz

Ama gece gerçekten elim ayağım 

Hep yedek lazım kaybolunca ev tımarhaneye dönüyor 

Ara anam ara

🫡🫡😂😂😂😂😂❤️❤️❤️

0 oy
(6,396 puan) tarafından

Doğduğu gün verdim emme refleksi gelişsin diye

İlgili sorular

+2 oy
4 cevap 132 göst.
0 oy
3 cevap 88 göst.
0 oy
3 cevap 95 göst.
+1 oy
10 cevap 177 göst.
14 Haziran 2025 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Elifylmz0660 (1,350 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,465,440 soru

24,016,241 cevap

328,035 kullanıcı

...