+2 oy
67 göst.
Cinsel Yaşam kategorisinde (5,178 puan) tarafından

Kızlar hiç ovulasyon testi yapmadım bilgi almak için açtım bu postu miyom ameliyatı geçirdim 9 ay önce ve artık çocuk için hazırım . Paket içinde 30 adet olan bir test aldım Şimdi sorum şu?

Ovulasyon testi adet bitiminin hemen ertesi günü mü başlanıyor ??

Hergun aynı saate mi yapılıyor? Ve öyleyse hangi saati tercih etmeliyim 😊

Yumurtlama takibi bu testlerde ne oranda doğru ??

Ve doğru takiple ilk ayda hamile kalan var mı ?

Adetim düzensiz oluyor o yüzden bilemiyorum ne zaman yumurtlama oluyor 🤔

Rabbim önce hiç olmayanlara tattırsın ♥️ sonra benim gibi ikinci isteyenlere ve bana da tez zamanda nasip etsin inşallah ♥️♥️

4 Cevaplar

+4 oy
(1,391 puan) tarafından

düzensiz bir adet takvimin varsa adet bitiminden hemen sonra başlayabilirsin. yoksa 10 gün bekle öyle başla. 

saat olarak da hangi saatler müsaitsen ona göre yap. eğer yumurtlamayı yakalarsan o gün 2-3 tane yap. çünkü yumurtlama 24 saat sürer. bu esnada spermle karşılaşma olurda döllenme ihtimali artar. sperm de kadın vücudunda 3 gün yaşar. denk gelmeleri önemli.

test kolaylık sağlar bu konuda ama döllenme şans işidir. çocuk yapacam diye işe girişip stres yaparsan en uygun vakitte bile döllenme olmaz. vücut stres anında "ben bebek yapamam" şimdi der. 

o yüzden günleri takip ederken keyfine de bak. adamı da darlama hadi hadi diye 😅😅

30 yaş altında ilk 1 sene çocuk olmaması normal. her ay gebelik şansı artar. o yüzden ilk ay olmazsa ben kısırım galiba triplerine girme 😂

ama sen bir ameliyat geçirmişsin eğer ola ki 6 ay kadar gebelik olmadı, doktora gidersin. doktor rutin kontrol yapar. 

(5,178 puan) tarafından

Bilgiler için teşekkürler canım ♥️ 

Bir tane çocuğum var hamdolsun şimdi ikinciyi istiyoruz inşaallah ♥️ 

Kafaya takmamaya dikkat ediyorum canım ama ister istemez çok sorun yaşadığım için takıyorum bı yandan miyom ameliyatı oldum açık ondan sonra da çok sorun yaşadım kanama enfeksiyon falan çok zor günler yaşadım 🥹

-Reklam-
+2 oy
(375 puan) tarafından

Ben iki aydır kullanıyorum adetten sonra başlıyorum ilk ay saat 12 de yaptım ikinci ay 2 de yaptım birinci ay tutmadı her iki ayda yumurtlamayı yakaladım bu ay daha günüme var belli değil ama gebelik olduğunu sanmiyorum belirti falan yok adete 6 gün var

(5,178 puan) tarafından

Allah gönlüne göre versin ♥️♥️ adetlerin düzenli mi peki 

(375 puan) tarafından

Evet düzenli canım düzenli olmasına rağmen erken yumurtlama oluyor

(5,178 puan) tarafından

Benim düzensiz canım işte sorun orda anlamıyorum günümü birde doğum kontrol hapıni 2 ay önce bıraktım 

(375 puan) tarafından

Benim düzenli olmasına rağmen adet bitince başlıyorum her gün aynı saatte senin de duzensizse adet bitsin başla derim

(5,178 puan) tarafından

Tamam canım teşekkür ederim ♥️ 

+1 oy
(5,178 puan) tarafından

Kız yok mu kullanan 

+1 oy
(82 puan) tarafından

Adet takibi adet bittikten ertesi gün yapılır. Günde iki defa yapılır. Mesela öğlen 12 sabah 12 gibi. 

Testi yapmadan iki saat boyunca hiç sıvı almaman gerekir. Sonra test yanlış olabilir.  Pik olduğu gün yumurtlama olmuş denilmez pikten sonra siliklesir siliklesmez yumurtlamaya başlıyorsun demek. 12 saat sonra 36 saat sonra gibi bir zaman verilir. Tahmini. Çünkü 3 gün boyunca da pik olabiliyor. 

İlk denemede hamile kalanı duydum. Bend eilk defa denedim. Hamilelik testi sonucumu bekliyorum. İnşallah rabim saglikli bir evlat verir

(5,178 puan) tarafından

İnşaallah canım rabbim gönlüne göre versin ♥️ bende ilk ayda kalanı duydum ♥️ peki ekstra bı şey kullandin mi ? Folik asit vs 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 68 göst.
+1 oy
4 cevap 274 göst.
0 oy
1 cevap 57 göst.
18 Eylül 2024 Diğer kategorisinde curious (1,155 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 73 göst.

Kategoriler

1,448,922 soru