+1 oy
133 göst.
Diğer kategorisinde (6,811 puan) tarafından

Kızlar benim bir arkadaşım var kızlarımız da 10 gün arası arkadaş onlar da arkadaşımı severim ama bir huyu var gerçekten beni rahatsiz ediyor kaç kez uyardım ama hala aynı sizce yanlış mı düşünüyorum 

Kızlarımiz 5 yaşında şu an tam böyle bir ben bilirim özenme çağları. Ben kızımı asla hasetlik etmem o oyu almış o onu giymiş ne bileyim yani elimden geldiğince yaparım ise gidiyordum haliyle herşeyi aldım bu dediğim arkadaşın durumu var oda alabilir ama pinti her zaman kendine de derim her geldiğinde kızına bak ne güzel odası var görüyor musun diyor haliyle çocukta eşyalara zarar verme eylemi oluyor kız kardeşim ahşap mutfak almıştı kızıma doğum gününde kız inadindan onu kırdı annesi öyle diyor diye kızıma dedim sakın kavga etme vurma arkadaşına 

Neyse şimdi yaz kresine gidiyorlar aynı sınıftalar hergun arıyor Ecrin ne giydi ne koydun yanına kuru boya alın dedi hoca markasına kadar sordu ne aldın diye 

Her seferinde yapma diyorum ama beraber olsun her şeyleri benjmki kıskanıyor diyor bende dedim sen ozendirerek söylüyorsun çocuk bu illa istiyor görünce dedim 

Sizce de bir çocuğa ne asilarsan o olmaz mı kızım asla anne o onu almış bende alayım demedi özenmedi ama o kızına öyle yaptığı için kızı sürekli bir hasetlenme yapıyor 

Ebeveyn tutumu gerçekten çok önemli 

5 Cevaplar

+2 oy
(1,853 puan) tarafından

Tabiki öyle hiç ozenmedim kimseye çocuklarımida öyle alistirdim bişey giyseler yada yeseler begenmeyince valla bunu bulamayanlar var derim susarlar hemen biraz küçüklükten alıştırmak lazım.

Bebeğime yürüteç komşu getirdi benimki erkek yürüteç pembeydi oğlum dedi anne bu ne yaa hemen diğeri dedi sussss bunu bulamayanlar var ☺️yani küçüklükten alıştırmak lazım bugun varsa yarın olmayabiliyor 

(6,811 puan) tarafından

Aynen öyle canım . Bende sende olmayana özenme derim . Hiç kiskandirma yapmam o sürekli onu almış Ecrin bunu almış Ecrin diye haset ettiriyor çocuğu 

(1,853 puan) tarafından

Çocuğuna ediyor işte biraz buyudumu önünü kesemez 

(6,811 puan) tarafından

Aynen öyle canım diyorum ama yanlış anlıyor 

-Reklam-
+1 oy
(2,519 puan) tarafından

Bende oğluma hasetlik aşılamadım gösteriş yapmasını hava atmasını istemedim. Alt komşumun çocukları yeni ayakkabı almıştı oğluma hava atmışlar ama ben izin vermedim oğlum olmaz öyle yeni aldığın şey gösterilmez onlar yapsın boşver dedim. Bilmiyorum elimden geldiğinde iyi ahlaklı bir çocuk yetiştirmeye çalışıyorum. 

(6,811 puan) tarafından

Bende böyle yapıyorum canım oda aksine çocuğuna benim kızım eşyalarını gösterip bak et diyor sırf bu yüzden anaokuluna denk gelmesin aynı sınıfa istiyorum 

(2,519 puan) tarafından

Ayrı öğretmene gönder o zaman anaokulunda yazdır ama daha yazdırmadım filan de. 

(6,811 puan) tarafından

Bu mahallede bir tane okul var aynı okula gitcekler ama bilerek farklı öğretmene yazdırdım sordum hususi hangi öğretmene verdin diye 

(2,519 puan) tarafından

Ah iyi yapmışsın. Senden önce yazdırması iyi olmuş yoksa yine seninle aynı öğretmene yazdırırdı. İnşallah sonradan değiştirmez öğretmeni 

(6,811 puan) tarafından

İnşaallah ya çok rahatsızlık veriyor tavrı uyariyorum ama yine aynı 

(2,519 puan) tarafından

Bence biraz araya mesafe koy yoksa kızını kötü etkiler. 

(6,811 puan) tarafından

Anneme geçmiş olsun a geldi dün bugün bi daha aramış açmadım 

(2,519 puan) tarafından

En iyisini yapıyorsun 

+1 oy
(1,203 puan) tarafından

Herşey anne babada bitiyor.nasıl yetiştirirse öyle oluyor.

Sana söyleyeceğine,  kendi  kızına öğretsin bı zahmet🙄

(6,811 puan) tarafından
+1

Benjm kızıma bı şey diyemez çünkü kızım hiç arkadaşında o var diye haset etmedi ona ettirmedim . Ama kendi ayy bak Ecrin ne almış ne etmiş diye cocugu fitneliyor 

+1 oy
(3,455 puan) tarafından

Evet gerçekten haklısın. Ebeveyn çocuğuna ne aşılarsa çocuk o yönde gidiyor. Ablamın bir eltisi var. Aile apartmanındalar. Ablam ne yapsa kopyalar. Konuşma şeklinden tut giydiği evine yaptırdığı ne varsa aynı bire bir yaptırır. Oğlunu hep fişfikler kuzenlerine karşı. Onlar seni çağırmadı niye gidiyosun, onlar sana almamış niye istiyosun gibi gibi. Biz geçen sene ablamın evine gittik. O çocukta ordaydı. Eve çıkıp onların kuzeni var neden benim yok diye ağlamış anasına benim çocuklarım için düşünebiliyor musun😂 hiç haz etmem öyle insanlardan. Üstelik senin arkadaşın yani. Uyarmana rağmen o hareketlerine devam ediyorsa ben görüşmezdim. Ablamın eltisi artık şehirleri aşıp beni kopyalamaya başlamıştı. Arayıp arayıp şunu ne marka aldın, bunu ne yaptın diye bana soruyodu. En sonunda tersledim kesti aramayı.

(6,811 puan) tarafından

Bende bugün annemin yanjna geldi sonra tekrar aramis açmadım benim görümce de aynı kız .ya söylüyorum aynı hep aynı ne aldın nerden aldın ne ettin diye diye telef oluy

(3,455 puan) tarafından

Ben ablama ne aldığını ettiğini gösterme bahsetme diyorum ama aynı apartmanda saklayamıyor. Evine gelince gözleri tarıyor demek ki etrafı hemen farkediyor yeni şeyleri. Ama senin öyle bir durumun yoksa bahsetmeyebilirsin. Hatta saklayabilirsin. Çok gıcık bir durum gerçekten. Yaşadığım için biliyorum. Uzak durmak en iyisi 

(6,811 puan) tarafından
+1

Söylemiyorum gözüne sokuyorum tuğra kolye aldım gittim bi hafta sonra aynısını aldı 🤣

(3,455 puan) tarafından

Hahahah Allah seni iyi etsin😂

0 oy
(6,811 puan) tarafından

Post yukarı..

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 166 göst.
+1 oy
2 cevap 84 göst.
0 oy
6 cevap 178 göst.