+1 oy
188 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (7,079 puan) tarafından

Eşimin köye anne babasının köylerini akrabalarını başka başka köyleri de yani ziyarete gittik hemen hemen herkes yeşil fasulye pişirdi. Sonra döndük kaynanamlara Kayınbabam yeşil fasulye yapmıştı valla herkes fasulye pişirdi bıktım fasülye yemekten dedim. Bide ne zaman kaynanamlara gitsek on defa gidiyorsak dokuzunda yeşil fasulye yapıyor. Bu sefer geldik baktım türlü gibi bir yemek var içimden dedim iyi çok şükür ben bundan yerim. Erkenden birileri oturmuş yemiş eşimde dahil yemek bitmiş kaynanam yeşil fasulye pişiriyordu yani yine fasulye vardı. Koydum tabağa baktım tadına yenecek gibi değil yemedim kalktım iki yumurta kırdım tereyağında oturdum yedim. 

Ben eşimin yerinde olsam türlü den bir tabak ayırırdım. Çünkü biliyor zaten sevmediğimi fasulyeyi

Kaynanam da hiç mi demiyor bu kız sevmiyor bari o her gelince yapmim

Yani ben olsam gelin olsun damat olsun sevmediğini bilsem fasulye yapmam yapsam bile yanında başka yemek de yaparım 

Ay düşünüyorum da hiç mi düşünmez insan 

Benim annem eşimin sevmediği yemeği yapsa her seferinde ben anneme tavır alırdım

4 Cevaplar

+4 oy
(163,475 puan) tarafından

Aah Pakize vaah Pakize vaahh tuuh pakize

(7,079 puan) tarafından

Komik mi? 

Guldummu? Pakize

(7,079 puan) tarafından

Alay mı ediyorsun kendince eğleniyor musun? 

Defalarca yazıyorsun postlarima ben dönüş yapmıyorum

Yinede yazıyorsun

Yazma ya 

Yüzsüz müsün nesin

Yazma

Seni muhatap almıyorum zoruna gidiyor belli ki

Yazma

Anlayabiliyor musun acaba seninle diyaloğa girmek istemiyorum

Sen ve avanelerin yani şu yorumunu beğenenler

İticisiniz

Yazmayın

Alayda etmiyorum eylenmiyorumda ne zirvaliyosun Pakize

Gördüğüm her posta kişi ayirmaksizin yazarım yazdigim için sana hesap vermem Pakize sen geri dönüş yap yapma çoksa fifi sanki herkese geri dönüş yaptinda ben verimi kaldım 

Senin muhattap olup olmaman coook zoruma gitti Pakize sorma yaa

Ne yaptım sana Pakize nedir bana bu düşmanlığın amacın ne şu yorumunu uygun bulmuyorum Pakize

Ben bitmeden artı verenleredemi catiyosun Pakize ne bu hırs ne bu öfke ne bu kin sebebi ne Pakize 

Şu uygulamada herkes sana itici derken senin gelip bana itici demen ne kadar uygun Pakize geçen hafta linclendin hırsını benim yorumumdanmi aliyosun

Ben istediğim yere yazarım Pakize ister sen ol isterse Ayşe Fatma veya herhangi biri sen yazma dedin diye yazmiycammi ne münasebet Pakize

Dön açtığın postlara bak Pakize %99 cevap vermiyorsun zaten seni lincleyen bende değildim hatırlatırım 2 dir bana carliyosun tavuguna kistmi dedim noluyo hayırdır git lincleyenlere carlasana 

-Reklam-
+2 oy
(24,055 puan) tarafından

Ben ne yapayım bacım koca bir yaz cacık bulgur pilavı salata bulgur pilavı şeklinde gidiyor yazın bu yenirmis zukkum öyle yemek mi olur kuru kuru insan zicamaz 🤣 bide ben evde böyle yapmyorum diye bana müsrif derler hiç başka yöreden bizim gibi olmak zorunda değil demezler ah ah 🤣🤣

+1 oy
(516 puan) tarafından

Benim kv dede köfte patates çorba sabah akşam o olur evlerinde onun dışında bir bayramda kavurma oldu şükür dedim bildiği başka birşey yok bazen öyle tutturup gidiyorlar demekki hepsi aynı bunların 

+1 oy
(1,367 puan) tarafından

Ay kıyamam yaa :) nerelesin canım 

Biz alanyalilarinda yazın yeşil fasulye kabak ,kışın kuru fasulye ,kabak milli yemeğimiz yaz kız yapılır .her evde yapılır .et kültürü yok köyde.cok onemserler fasulyeyi .bizim köyün gelinleri damatları da hep aynı şeyden yakınır. 

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 151 göst.
+2 oy
11 cevap 460 göst.
29 Mart 2025 Aile & Aşk kategorisinde Umutsuzzz (255 puan) tarafından soruldu
+1 oy
2 cevap 142 göst.
30 Aralık 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
7 cevap 270 göst.

Kategoriler