0 oy
544 göst.
Diğer kategorisinde (28 puan) tarafından

Anasınıfı oğlumu gönderceğim  bize form verfi kayıt için bide iban verdi parayı yatırmak için ağustosun sonuna kadar parayı yatırın dediler. Yasak değilmi

18 Cevaplar

+1 oy
(699 puan) tarafından

Ne parası ama aylık ücret olarak 750 TL yedi bu sene 1000 dir sizden yıllık parayı almışlar galiba bir kere yatırıp yil sonuna kadar yatirmiyorsun 

Ama bağışsa yapmak zorunda degilsin

-Reklam-
0 oy
(1,885 puan) tarafından

Devlet okulu değil mi bu 

(28 puan) tarafından

Evet okulu malesef 

(1,885 puan) tarafından

Ya hırsızlık başka bı şey değil devlet okulu para mı alırmış. Adresiniz tutmuyor da başka yerden mı adres gösteriyorsunuz peki 

(28 puan) tarafından

Hayır bize yakın olan okul ve yönlendirilen okul ama para istio

(1,885 puan) tarafından

Hayret bı şey gerçekten bunu şikayet edecek bı yer yok mu ki. Bu okullar iyice elden para almaya başladılar yoktu böyle şeyler ne oluyor anlamıyorum o kadar para verene kadar özele gönderirim çocuğu o zaman 

0 oy
(18,634 puan) tarafından

Devlet mi bu kadar istedi 😳

(28 puan) tarafından

Evet devlet okulu

0 oy
(9,080 puan) tarafından

aidat olarak aliyorlar senede iki kez . ben kizima vermistim ilk sene 500 500 bide 120 tl aylik aidat. ikinci senedi de bin bin odemistik aidatta aylik 180 tl idi. 4sene once

(28 puan) tarafından

Bizde tek seferlik verceksin dedi

(9,080 puan) tarafından

tek sefer zorlanirsaniz 5 5 iki dinemde odeyebilirsin kabul ederlerse.  olilk donem ikinci donem seklinde bölmuslerdi cunku bize

(28 puan) tarafından

Aidat değil katkı payı bağış işte mecburi

(9,080 puan) tarafından

tamam seneelik iki sefer verdik bizde de kayit icin bagis kayit parasi demislerdi adini kayit parasi adi altinda bagis iste. aidat her ay verdik ilk sene 120 tl ikinci sene 180 tl her ay aidat verdik biz . bagista ilk sene 500 500 kinci sene de bin bin iki taksit seklinde verdik 4 sene once

0 oy
(2,832 puan) tarafından

Bağış adı altinda alıyorlar. Yasal olup olmaması dolayısıyla hiç önemli değil. Çok arıza çıkarırsanız vermeden kayıt ettirebilirsiniz tabi ki, sadece aylık ücretiniz olur. O da pahalı bişey değil zaten galiba 600 du. Bize yıllar önce geldi başımıza. En küçük kız kardeşimi annem yazdırırken güzel bı para istemişlerdi. Annem vermedi ama öğretmen o yüzden çocuğa çok güzel yaklasmiyordu. Ailemin sorunlu olduğunu düşünüyordu herkes verdiği için. Bazı eğitimciler bu konuda noksan malesef ki. O yüzden varsa imkanınız verin mutlaka. Yoksa biraz tartışın şikayet edeceğim vs derseniz müdür sorun cikartmayabilir.

0 oy
(2,724 puan) tarafından

Bizde iki dönemin başında 1500 tl yatırdık birde malzeme istediler birkaç parça onları aldık. Bin tl de onlar tuttu toplamda 4000 tl harcamış olduk. Aidat almak zorundalar devlet ödenek vermiyor. Okulun sağladığı imkanlara göre de bu ücret değişiyor anladığım kadarıyla. Belki fazladan temizlik görevlisi vardır sizden alınan paralarla maaşı veriliyordur. Ya da yemeği okul veriyordur parası ona göredir. Neye para ödeyeceğinizi sorup öğrenin bence

0 oy
(441 puan) tarafından

Benden 10 bin isteseler cimere şikayet ederdim ve kaydını pazartesi yapacağım bakalım ne kadar isteyecekler 

0 oy
(1,451 puan) tarafından

bizede aynısını dediler ücret 3000 TL ama

0 oy
(1,418 puan) tarafından

Canım bu normal eğer ğöndediğin anaokulu ise, yani sadece öğrencileri okulu bahçesi anasınıf çocuklarının olduğu okul ise normal. 

Çünkü anaokul zorunlu eğitim değil o yüzden ödenek verilmiyor anaokullarında.

Biz 2024 için 8.200₺ vermiştik bu sene demek 10 bin olacak.

Devlet okula ama zorunlu değil sonuçta orası suyla dönmüyor yani.

Ama içinde ilkokul ortaokul vs olan okullarda bu kdr alınmıyor çünkü orda ödenek alınıyor, oranın müdürüne konuyu açınca indirebiliyor ve genelde elden alır oralar.

Ama başka dediğim gibi diğerleri ıbanla çalışır ve devletin bankasını vakıf veya Ziraat yatırılır

0 oy
(4,240 puan) tarafından

Bir defaya mahsussa sorun değil. Biz de bu sene başlayacağız, her ay 2000 ödemeniz olacak 

0 oy
(696 puan) tarafından

Yasak olmasinin yada devlet olmasinin bi onemi yok ,istiyorlar.Gecen yil 7000tl arti devletin aylik aidati olan 650tl yi odedik. 

0 oy
(44 puan) tarafından

Biz aylık 1250 tl ödedik bu ay devlet okuluna umarım 10000 olmamıştır 😅

(5,097 puan) tarafından

10 bin yıllık olsa daha uygun . Sizinki daha fazlaya geliyor

(44 puan) tarafından

Yıllıksa iyi tabi ki

0 oy
(44 puan) tarafından

Biz aylık 1250 tl ödedik bu ay devlet okuluna umarım 10000 olmamıştır 😅 şaka bi yana tamamen bedava bir okul görmedim keşke olsa ama bu miktar da çok fazlaymış

0 oy
(44 puan) tarafından

Biz aylık 1250 tl ödedik bu ay devlet okuluna umarım 10000 olmamıştır  şaka bi yana tamamen bedava bir okul görmedim keşke olsa ama bu miktar da çok fazlaymış

0 oy
(44 puan) tarafından

Biz aylık 1250 tl ödedik bu ay devlet okuluna umarım bu kadar zam olmamıştır  şaka bi yana tamamen bedava bir okul görmedim keşke olsa ama bu miktar da çok fazlaymış

0 oy
(2,124 puan) tarafından

Bence milli eğitimi arayın 

0 oy
(3,490 puan) tarafından

Bizim burda da alıyorlar sabah Grubu 250 TL öğlen Grubu 400 TL ydi bu yıl nasıl olur bilmiyorm , yaz okuluna yazdırdım 1,5 aylık onada 250 TL istediler.

0 oy
(247 puan) tarafından

Bizden 15 bin istediler 

İlgili sorular

+1 oy
15 cevap 443 göst.
16 Temmuz 2025 Diğer kategorisinde Yawhehw (28 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 288 göst.
17 Temmuz 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Sil bastan_ (3,449 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 887 göst.
7 Nisan 2022 Diğer kategorisinde Ar_ya (67 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 194 göst.
18 Temmuz 2025 Diğer kategorisinde Tuna-Tugra (347 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,474,435 soru

24,139,272 cevap

334,432 kullanıcı

...