+1 oy
445 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (1,917 puan) tarafından

Uzun zamandir burayı kullanmiyorum. 

Yardiminiza ihtiyacim var.

Tam 3 yaş 3 aylik oglum var. Tek cocuk baska cocuk olmicak benden kaynakli bi durum malesef. 

Yari zamanli calisan bi anneyim.

Şu zamana kadar neden tuvalet eğitimi denemedin derseniz bi kac kere girişimim oldu fakat oglumun hazir olmadığı apaçık belliydi. Vazgeçtim. 

Özellikle de söylüyorum egitimci olmama ragmen bebek konusunda asiri tecrubesizim eşimde öyle. 

Kisaca oglumdan bahsediyim. 

Zeki bi çocuk konusmayi cok erken söktü dil becerisi inanılmaz gelismis olmasına rağmen asla çiş ve kaka soylemez. 

Bezinden asla rahatsiz olmuyor hatta kaka yaptiginda bile rahatsiz olmuyor ben degistirmesem oyle kalir. 

Lazimlik klozet aparati alıştırma kilodu baxer tüm envanterler hazir. 

Hicbirini istemiyor ve sürekli korkuyorum diyor aslında korkmuyor. 

Hep pozitif ve oyun odakli yaklaşiyorum kizmak bagirmak asla yok. 

Dunden beri bez kullanmiyorum.

3 kez altina işedi 1 kez altina kaka yapti. 

Ben simdiden cikmaza girdim aglicam yani çünkü öğrenmek istemiyor. 

Ben ona tuvalet egitimden bahsetmeye basladigimda bilerek konuyu değiştirip dinlemiyor mesela hemen hadi resim yapalim anne diyo ben israr edince de agliyor. 

Eşimin psikolojisi bu aralar bozuk 6-7 gün önce yakın arkadaşı trafik kazasinda öldü. Bu da onu cok etkiledi haliyle. Bu tuvalet egitimiyle filan hic ilgilenmiyor ve karismiyo.

Bende ondan yardım isteyemiyorum zaten o benden daha tecrübesiz.

Her neyse durum bu bana bi akil verin ne yapicam??? 

Daha ikinci günden yiprandim cidden aglicam. Bi an once bezi birakmaliyiz cunku eylulde okula baslamasi gerek iyi bi egitim almali ama bezi birakmazsa okula gidemez.

Napicam? :( 

21 Cevaplar

+1 oy
(764 puan) tarafından

Benim oğlum çişe kolay alıştı tabiki etrafa yaptı 30 aylıktı alıştığında ama kakayı bende bi türlü öğretemedim tam öğrendi anne popom acıyo deyip yine eve altına yapmaya başladı şimdi 3.5 yaşında bi kaç gündür kakayı tuvalete yaptı 1 yıldır uğraşıyorum ödüller konuşmalar bağırmalar cezalar hiç biri ile yaramadı o yüzden ben şöyle yap diye akıl veremicem 

(1,917 puan) tarafından

Gercekten cok zormus :(

-Reklam-
0 oy
(9,080 puan) tarafından

36 aylik basladim tam uc yas yani. bugun 22. gun. ilk iki gun bir damla bile tuvalete yapmadi. hep altina etti. tuvalete oturmak istemedi . ki gecen sene hep indirip ustunu basini bezi ile klozete otururdu

(9,080 puan) tarafından

İlk iki gün hiç tuvalete oturmak istemedi tuvalete aparatla oturtmaya çalışıyordum oturmak istemedi olmuyor olmuyor olmuyor diyordu sürekli altına etti hiç tuvalete işemedi kakasını da tuttu üçüncü gün akşamüzeri dondurma yemeye dışarı çıktık oradan annemlere geçtik annemlere de aparatı götürmeyi unuttum bez yok çocuğun altında hala cisim geldi dedi gitti klozete oturdu normal bizim gibi hiç aparatsız kollarıyla kenarlardan destek alarak tutundu çişini yaptı şok olduk ben dördüncü günü sabah pes Edip bez bağlayacaktım üçüncü gün akşam çocuğun istediği sistemi çözdük yani . meğerse çocuk aparata oturmak istemiyormuş bizim oturduğumuz gibi normal direk klozete oturuyor kollarıyla kenardan tutarak destek alıyor ayaklarının altına da tabure koyuyor üçüncü günü akşamdan sonra her şey dörtdörtlük oldu çok şükür hiç kaçırmıyor da kakasını da yapmaya başladı dördüncü günü sabahtan itibaren kakayı da yapmaya başladı

(9,080 puan) tarafından

yani aslinda cocugun ne istedigini anlamak cok onemli. biz tesadufen kesfettik. yoksa dedigim gibi pes edecektim ben. tesadufen annemlerin evinde aparatsiz oturup tuvalete yapinca ne istedigini anladik tesadufen. oysa konusuyor zaten cok iyi sekilde. ben israrla aparata oturuurdum hep:) meger onsiz yapmak istiomus:)

(1,917 puan) tarafından

Bnm cocugun tek isteği altına yapmak:((

(9,080 puan) tarafından

ilk 2 bucuk gun bizkmde oleydi:) hatta aksam ben stres atmak icin dedim hadi cikalim dondurma yeyip gelelim yarin sabah bez baglicam cocuga diye. yani birkac saat icinde duzene girdi olay

0 oy
(3,295 puan) tarafından

Daha dün 1 bugün 2 hemen olmasini bekleme. Çok zorlandığını düşünüyorsan tuvalet eğitimi veren bir ergoterapistten yardım alabilirsin.

0 oy
(920 puan) tarafından

43 aylık oglum söylüyor açınca klozete gidiyoruz kaçırmıyor kakasını yapamadı bi türlü bezi alıp geliyo bagla diye bugun yine bez aldık dediginiz gibi bezle çok rahat ilginç bi şekilde bizde aç kapat devam ediyoruz gece zaten baglı dolu kalkıyor bezi ögrenmeyede daha niyeti yok valla

(1,917 puan) tarafından
+1

Galiba bizde boyle olucaz bilmiyorum neden boyle

(920 puan) tarafından

Bekliyelim bklm ne zaman pes edecekler

0 oy
tarafından

Canim oncelikle sakin ol esin gercekten iyi degilse birkac hafta daha ertele cunku onun huzursuzlugu seni de strese sokuyor olabilir. İkincisi boyle seylerin asla kiyasi olmaz ama sana ilham olsun diye kendi surecimizden bahsedeyim oglum 28 aylikken 33-34 haftalik hamileydim asagi yukari kendimi cikmazda gibi hissedip hic ama hic konusamayan cocuguma tuvalet egitimine basladim tam hazir degildi ama dogumdan sonra da gec kalirim diye denemek istedim her seyi goze alarak bezi tamamen kaldirdim ortadan ilk 5 gun yikadigim cisli şort kulot sayisini bilmiyorum ellerim yara olmustu neredeyse ama asiri bi sabir geldi Allahtan. Kaka olayini altina bile yapmadi iki gun deli dana gibi kosturuyordu evde en son dayanamayip oturdu altina kakasini yapti sukretmistim altina yapmasina raziydim ilk etapta cunku ne oldugunu  nasil yaptigini bile bilmiyor. 10. gune dogru tek tuk cisi tuvalete yetistiriyorduk onun disinda sifir gelisme ve ben pes etmek uzereydim 11. Gun kalkip anne cis dedi ondan sonra devam ettim ilk etapta cisi tamamen lazimlikla tuvalete yapiyordu artik bir hafta kadar da kaka icin ugrastim konusa konusa iste stickerlarla ödül yontemiyle filan tuvaleti sevdirdim bir kere denk geldi tuvalete yapabildi ondan sonrasi tamam dedim artik geldigini hissettigimde goturuyordum zorlansa da korksa da yapiyordu yavas yavas hic korkmadan stressiz ve sakin davrandim bir kere bile kizmadim bozmadim kendim de stresli gibi durmadim ona yansitmadim o stresi ama kendi icimde savas vardi resmen hem hamileyim hem yazin sicagi vs. Uzun oldu ama biraz pes etmeden 10-15 gun ugras derim. Gece de bez baglamadim ben altina alez actim ozellikle cise de kaldirmadim gelince kalki soyledi bir kac kez ,yatirmadan mutlaka goturuyordum oylece alismis oldu.

(1,917 puan) tarafından

Çok teşekkür ederim canim siz başarmışsınız gerçekten cok zor darisi bize

tarafından

Evet zor ama oluyor canim seninki daha kolay olur oglun rahata alismis ondan oyle yapiyor ama bu surece senin hazir hissetmen daha onemli gercekten mutlu ve sakin bir doneminde degilsen bir hafta bile olsa ertele derim.

0 oy
(218 puan) tarafından

Sabredeceksin daha yeni başlamışsın hemen pes etme ıslak oldukça rahatsız oldukça illaki yapacak tuvalete sabret başarırsın inşallah 💕 

(1,917 puan) tarafından
+1

İnsallah canim çok teşekkür ederim 

0 oy
(11,487 puan) tarafından

Daha çok yolun basindasin. Çocuktan önce senin hazır olman lazım ilk bir hafta altına yapması çok çok normal her yaptığında değiştir ama anlat yarım saat bir bir şekilde ikna edip tuvalete götür. Ben mesela elimize bir oyuncak alıp aaaa bak kpegin cisi gelmis gel yaptiralim deyip götürdüm evde cisi gelmeyen oyuncak kalmamiştk 🤣🤣 bazen gel şu oyuncağı yıkayalım deyip götürdüm o çiş yapana kadar beklerdik.  Bol bol sabır illaki öğrenecek ama yeter ki siz sakin ve sabırlı olun.  Ben 4 aylık bebeğim var ken büyük oğluma tuvalet eğitimi vermiştim o ilk 2 hafta herşeyi saldım🤣 ev işi falan hak getirre

0 oy
(77 puan) tarafından

Sadece sabır gerek.2günde olmuyor 

Ben 15gun uğraştım çişini yapıyordu kakasını tutuyordu korkuyordu ama sonunda öğrendi.

Güzel konuşarak herkesin tuvaletini oraya yaptığını söyleyerek, yaptığında odullendirerek çok çabaladım öğrettim.

Bende pes etme noktasına gelmiştim arada sırada tekrar bezlemeyi bile düşündüm ama ilk basladigimdan itibaren gece ve gündüz uykusunda altına yapmayı bıraktı o yüzden sabrettim öğrettim.

İ

0 oy
(4,732 puan) tarafından

21 haziranda 3 yaşında oldu kızım. Biz 23 mayısta başladık . İlk 3 gün ne lazımlığa ne de klozete oturmadı aparat almıştım ben de. Kokrtu ağladı. Neler denedim ne oyunlar. İlk 3 gün hep altına işedi. Pes etmedim. Sonraki 3 günde lazımlığa oturdu ama üzerinde sadece oyun oynadık. Gene altına yaptı. O 3 günden sonra günde bir defa, diğer gün 2 defa derken lazımlığa çişini yapmaya başladı . Tam 3 hafta kakasını altına yaptı gene Pes etmedim. 3 haftanın sonunda hem çişini hem kakasını söyleyip lazımlığa yaptı. 1 hafta çok güzeldi. Tam 1 ay olmuştu ki bezi bırakalı tekrar başa sardık gibi bir gerileme oldu . Çişini tutmaya yaparken ağlamaya geldiğinde yapmamak için diretmeye başladı. Şükür o dönemde geçti . Şimdi çişi de kakası da gelir gelmez hemen söylüyor ve lazımlığına yapıyor. Çok zor bir süreçmiş omu anladım. Benim zorluk çekmediğim tek nokta gece hiç altına yapmıyor kızım bezi çıkardığımdan beri . O kunu da çok rahatız. Benim kızım normal bizim gibi konuşuyor bu arada .

(1,917 puan) tarafından

Aynen canm benm oglumda bizim gibi konusuyor normal yani ama ne cis ne kaka hic soylemiyor. Soylemeye de niyeti yok gibi :(

0 oy
(805 puan) tarafından

Öncelikle şunu söyleyeceğim sakın yaşına takılma. Hiç bir çocuk bir değil,kardeşler de bir değil,bir çocuğun bir günü diğer günle bir değil. Sizin okul durumu varmış tabi o önemli . Onun dışında arkadaşlar her şeyi yazmış zaten. Hiçbir çocuk sonsuza kadar bez takmayacak bunu unutma. 

Ben de 2 yaşından 3 yaşına kadar belirli aralıklarla uğraştım çünkü konuşması bayağı iyi. Şu an tam 3 yaşında ve yeni öğrendi.

(1,917 puan) tarafından

Teşekkür ederim canım destegin icin :’)

0 oy
(782 puan) tarafından

Benimki üç yasina bir hafta kala öğrendi :))

Ama bez asla takma sandalye lazimlik var büyük olan onlardan al diğerleri küçük yaşına uymaz 

Bir de yemekten yarım saat sonra oturt beklesin kaka yapmaya çalışsın 

Çiş için de iki saatte bir sen yaptır önüne lazimlik tut buna yap de yapsın 

Çişini yapınca anında değiştirme sakın çocuk o islakligi hissedecek öyle beş dk kalcak

Evde başka pantolon kalmadı bu son de mesela 

0 oy
tarafından

Sabır güzelim sadece Sabır 

Pes etme sakın 

Biliyorum çok zor bir süreç ama

Benim oğlumda bu yıl öğrendi 5 yaşında ve özel eğitimli 

Anaokulunda 

Rehabilitasyon da sürekli bez bağlıyordum 

Ama çok şükür bu yıl temizlendi 

(1,917 puan) tarafından

Kiyamam ben ona canim benm :(

0 oy
(6,286 puan) tarafından

Ben kızımı önce bir bebek mağazasına götürdüm oradan çeşit çeşit külotlar aldık bir süre dolapta bekledi ama gözünün önündeydi sonra bir sabah kızım bezimiz bitmiş külot giymek ister misin dedim o da tamam dedi ama dikkatli ol kilodun kirlenmesin çişin gelince bana söyle olur mu dedim oldu bitti 7 ayda 3 defa altına yaptı o kadar

(1,917 puan) tarafından

Kiz bebişler oyle oluyo sanirim bu erkekler neden boyle:(

0 oy
(508 puan) tarafından

Valla canım sen egiticisin sana akıl veremeyiz ama benim oğlumda aynı dediğin gibiydi 3 yaşından bir kaç ay geçmişti dili konuşması iyi bir çocuk aynı oğlun gibi davranıyordu iki üç kez altına kaçırdı oğlum dedim sen altına kacirdikca ben seni banyo yaptırmak zorundayim çünkü mikroplar olur böyle altına kacirdikca dedim ki banyodan nefret ediyor oğlum baktı sürekli banyo yapıyor takmadım bezini ikinci günü söylemeye başladı üstüm kirlenmesin diye banyoyu sevmiyorsa her kacirdiginda yıka söyler hani çocuğu biraz harekete geçirecek bir unsur olmalı yoksa rahata alışıyor batarsa batsın diye bizimkinde banyoydu oğlumu söylemeye iten şey , baktı sürekli yıkanıyor her altına kaçirdiginda , kirlenmeyeyim diye söylemeye başladı banyo yapmayayım diye 

(508 puan) tarafından

Bu arada lazimlikla başladık biz tuveletten korkuyor hala lazimligina yapıyor o konuda zorlamadim sadece ilerde tuvalette oturur diye düşünüyorum 

0 oy
(5,328 puan) tarafından

Ne kadar 3 yaş 3 aylık olsa da daha 2.gündeymişsiniz. Erken yani yıpratmayın. Bir de 2.5 yaşından sonra çocuklar daha inat oluyor. Sabredin inşallah atlatırsınız. Sevdiği arkadaşını kuzenini vs çaktırmadan örnek verseniz bir de?

0 oy
(1,489 puan) tarafından

Benim oğlum 12. Gün lazımlığa yaptı o zaman kadar sabrettim 12. Gün yapınca güç geldi devam ettim kaka da yaptı lazımlığa 3 ay oldu ben çişi denk getirirsem yaptı ama kakasını yapmamaya başladı hep altına yaptı rahatsız olmadı inat etti 4 ay falan uğraştım psikolojim bozulmaya başladı ve tam konuşamıyor baktım bağrmaya kızmaya başlıyorum ağlıyorum falan çocuğu da etkiledi. beze geçtim pes ettim çok kötüydüm eşimin faydası zaten yok doğum da yakın 

Senin daha erken az daha sabret sana inat ediyor gibi ödüllendirme dene dondurma alcam vs diye dene 

Allah sanır versin başka da bi fikrim yok açıkçası 

(1,489 puan) tarafından

Bende eğitimciyim bu arada öğretmenim ama işte gel gör ki durum bu 

0 oy
(3,378 puan) tarafından

33 aylıkken eğitim vermeye başladım ikizlerime. 10 gün tanıdım onlara. İnan çıldırma raddesindeydim . Tuvaletini yapmadıkları yer yoktu. 9 gün tamam dedim ya bu iş bizlik değil ki bu raddeye kafar eşim bırak çocuklarda sende mahf oldun diye motive ediyordu 🤭 Allahın işi 10 gün bitti bütün dertler. Bende inanamadım. Tam 3 buçuk yaş oldular hala ara ara kaçırıyorlar ama şükür ki öğrendiler. Pes etme derim. O klişe laf varya tam bitti dediğinde başlıyor diye. Biz öyle olduk

0 oy
(1,472 puan) tarafından

Çocuğunuza neden korktuğunu sorun bu önemli bir konu bokundan mı tuvalet kapağından mı korkuyor öğrenin korkulacak birşeyin olmadığını anlatin tuvalet eğitimi ile ilgili kitap okuyun benim kızımda korkardı neden korkuyorsun sorduğumda bokumu yapmaktan korkuyorum demişti tuvalete her gittiğimizde ellerini tutup gözlerine bakıyordum korkma annen yanında 1 kez yapınca alisicaksin bence bokun pembe gelecek bence gözlü olacak hadi yapta el su dökerek el sallayalim bazen sarılırdim hemen alıştı uzun sürmedi 

(1,917 puan) tarafından

Yok bacim korkmuyor bizimki yalan söylüyor korkuyorum diyo isine gelmiyo çünkü nedem diceksin yemek yerkende öyle yapiyo bazen yememek icim pilavdan korkuyorum diyo pilavdan korkulur mu 😂

0 oy
(512 puan) tarafından

Annem oğluma su şekilde alistirdi banyoya boş saksı koydu sulayalim ağaç çıkacak dedi, iki gün çişini oraya yaptı başka yerede yapsa ona döktük,  sonra hemen çiçek diktik içine öyle öyle alıştı. Şişeye de yaptırdım o da hoşuna gitti az mı çok mu çişin gelmiş bakalım diyordum

0 oy
(50 puan) tarafından

Geçen sene başladım 2,5 yaşındaydı kişi Alıştırdım ama kakayı bir türlü alıştıramadım bu sene tekrardan yapmaya çalıştım hala beceremiyorum üç buçuk yaşında hala kakasını çoğu zaman evde yapıyor kabız olduğu için altına yapıyor götürmek istiyorum ağlıyor Ben fark ediyorum zıplayınca geçişi ya kakası geliyor diye zıplıyor Hadi oğlum Tuvalete gidelim Hayır korkuyorum Popom acıyor yapmak istemiyorum doktora götürdüm ilaç verdi kabız diye Bundan kaynaklı olduğunu düşünüyorum ama hala yapmıyor yani hala altına yapıyor ve ben boxer yıkamaktan öldüm ellerim acıyor artık bir şey diyemiyorum o yüzden ben hala alıştıramadım çünkü çişi  kendisi bıraktı hem gece hem gündüz.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 174 göst.
26 Şubat 2024 Aile & Aşk kategorisinde Yarin (115 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 556 göst.
25 Eylül 2022 Diğer kategorisinde Mervekrvl (982 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 252 göst.
9 Mart 2023 Diğer kategorisinde Musa43 (5 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 87 göst.